If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
zdraveite,ako vse o6te nqkoi preglejda tazi tema de .Ot skoro sym se zahvanal s tazi strast i vse o6te ne mi e qsno vsi4ko(da ne kaja ni6to),no ne razbrah tezi va6i pe4albi ot roda na 10-15% na vlojena suma li sa ili na celiq kapital po acaunt,6toto mi se struva 4e ima na4ini da se pe4eli po 40-50%i to za mesec(6te roptaete znam ) ).I tai kato tuk 4uh za tezi "inspektori" (e to za 3 mes kak li i da 4uq 4e imalo takiva ne6ta)no se zaradvah,4e moqta taktika moje i da vidi bql den,ako pomaga nqkoq programka i estestveno i nqkoi koito razbira za da q syzdade ili modificira druga podhodq6ta
6te se radvam ako s nqkoi zahapem buta,a ne kokala ))
4akam otgovori
P.S. 6tom znam kak da razorq totalizatora(ako ima6e malko kapital de)ne e stranno 4e moje da imam idei za dobra dohodnost ot forex,nali?
Хубаво е да имаш извадка от поне 100 сделки за да можеш да добиеш реална представа. Още по хубаво- последните 2-3 години поне. Зависи на коя графика си я тествал, но по принцип 80 дни са малко- може това да е бил трендов период и да бачка но следващите 80 дни да се издъни. Стратегиите с МА по принцип са много добре при тренд и зле при периоди с рейндж.
24% печалба за периода- зависи какъв е риска от сделка. На сделка може да рискуваш и 0.25% и 2.5% и 25% от сметката. Съответно печалбата идва според риска. Трябва да знеш колко пипа средно на месец прави, брой сделки/месец, средна печалба, средна загуба, риск/риуард, максимален драудаун.
По принцип устройва те над 60% winners и RR-1 към 2. 200-300п/месец средно е добре. Риск от сделка- не повече от 3%. Желателно- 1-2%
50/50 си е добре щом ММ ти дава 24%. а дали 24% за 80 дена са достатъчно или не си зависи дали ти стигат или не на теб (на мен ми се вижда перфектно ако си работи стабилно)
ттитто тествах я ръчно на МТ 4 . А иначе какво имаш впредвид че 24% приход е висок процент ли за този период ? А трябва ли да ме притеснява тва съотношение 50/50% (печелифши/губещи сделки)?
А как я тества, автоматично ( ако да с коя платформа) или на лист и хартия. Понякога теста дава неща, които в практиката не могат да се хванат. Както и ако тестваш на демо акаунт, понеже винаги има малки разлики в цените. Малки разлики, но понякога могат да обърнат колите. Иначе е възможно да е толкова висок процента.
Здравейте !
Поздрави на всички!
Искам да попитам следното !
Нормално ли е :
Стратегия която следва пазара ,използва като индикатори само 2 ЕМА , съотношението губещи - печеливши сделки е 50 - 50% , за 80 дни (периода за който тетвах системата) ми дава
печалба от 24% ??????
Varna2,
Виждам, че от доста време си тук, поради което се надявам, че имаш достатъчно опит.Писал си, че задържаш позиции за повече от 6 месеца. Въпросът ми е - какви са загубите ти от пренасяне на позициите?
Благодаря
Varna2,
Виждам, че от доста време си тук, поради което се надявам, че имаш достатъчно опит.Писал си, че задържаш позиции за повече от 6 месеца. Въпросът ми е - какви са загубите ти от пренасяне на позициите?
Благодаря
kato cheta tyka mai povecheto ne ste na reall $ zatova ne vi mlukvat ystite i brushtolevite pulni glyposti
izkaraite niakoi $ pa togava pishete!;-))))))
Знам ,че това, което не се купува с пари ,се купува с много пари .Не се натискам ,имам си мои успешни за сега методи .Падам си по качествените неща и при положение ,че виждам възвращаемост във времето ,инвестирам .А и алтернативното мнение ,дори противоположното на моето ,ако е добре аргументирано ,има стойност за мен .
Коментар