IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Системи за търговия, които наистина работят

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• ei ama ako bqh u4itel,decata 6tqha da me ubiqt s kamani
    Zna4i mahame MA200 <->price i slagame MA50 <->MA200 i kogato stoinostite na dvata oscillatora sa ravni e na6iq moment
    Slu4va se v malko momenti ,no e uda4no (za momenta ne e sigurno)
    Stoinostta na oscillatorite da e nai-malko 10 6toto pod tova nivo nqma smisal,vypreki 4e pri grafika M1 ima vyzmojnost da e po malka,no da ne sme al4ni

mai izgladihme ne6tata ostava experta da vidim
    Страхът трудно се преодолява само със знания

Коментар

• ahhhhh 4e byrzo otreagira6 dai mi vreme i az da go osmislq
      ti mai se zaribi pove4e ot men? xexe
      za zakysnenieto-nqma kakvo da se izvinqva6.Mersi 4e mi dade vreme da pospa malko 4e bqh kato trup
      ta da se vyrnem na pyrvata grafika-eiiiiiii nostradamuse kak pyk to4no MA50 i MA200 izbra.To4no tqh imah predvid,no napravi li ti vpe4atlenie 4e nikade do sega ne spomenavam stopove,poradi koeto imam jelanieto(ako moje de) da moje da preduprejdava 4e v momenta e to4no takyv moment i ve4e az da si izbiram dali da ima sdelka.Tova e s cel da se izbegne dinami4nostta na pazara,koqto samo 4ovek moje da razbere,a i programite ne 4etat novini,nali
      otnosno grafikata vijdam gre6ki:
      Liniqta na 17.07.2006 14:00 bi trqbvalo da e otdqsno na zelenata strelka.
      Liniqta na 19.07.2006 20:00 ne bi trqbvalo da q ima(na grafikata sa razmeneni mestata na indikatorite ???? )
      Liniqta ot21.07.2006 16:00 moje bi si e nai na mqsto
      Liniqta ot27.07.2006 15:00 ne e to4no na mqstoto si(ot vyrha do ma50 ravno li e na tova ot ma50 do ma200????? )
      e tuka edin vypros da vmykna -zabelqzah 4e grafikite davat nqkvi takiva izkrivqvaniq,koeto e malko obyrkva6to-taka li e
      na4ina mi na igra e s po-golqmata 4ast ot kapitala,bez da me obhva6ta al4nost primerno pri Liniqta ot 21.07 bih zakril o6te pri pyrvoto doblijavane do stoinostta na MA50 pri otkrivaneto
      Na nqkoi 6te im se vidi mnogo ,na drugi malko ,za men normalno
      ne si izrazil mnenie za ideqta-novobranska mu rabota li e ili e dobre kato za na4alo
      blagodaren sym mnogo,dano i na teb svyr6i rabota
      sled okon4atelniq i vid dano pomogne6 i da q napasna i na moeto PC 4e i tam sam zle s materiala xixixixi

Коментар

• Или така :

http://www.fxmio.info/mtlive/IBG_Pics/difference_1.gif

Коментар

• Ето още как може да изглежда разликата м/у индицаторите :

http://www.fxmio.info/mtlive/IBG_Pics/difference.gif

Коментар

• Това ли имаш предвид като стратегия ?

Коментар

• Индикаторите са на сайта
              http://www.fxmio.info/mtlive/FREE_INDICATORS/

2xMA Oscillator.mq4 и MA + Lable.mq4

ето графиката :

http://www.fxmio.info/mtlive/IBG_Pics/katilarium.gif

Коментар

• Извинявам се за забавянето , но имах и малко моя работа да свърша.

Да сега те разбрах, ще обясня малко по подробно цялата ти идея , тъкмо ще проверим дали всичко е така. Надявам се че няма да се разсърдиш че ще го направя в форума .

1. За индикаторите : Предполагам че ползваш някои от следните :
                - МА , BollongerBands, Alligator, Envelopes, Parabolic SAR, или някакав подобен който е изразен в "цена"
                ( Аз лично залагам на МА )

2. Търсиш средно статистическито отклонение на индикатора от цената , както и "средно"-максималните стойности - които могат да се
                използват като стоп.

3. при достигане на средното отклонение - се предполага че няма да достигне максималното и се открива позиция с стоп мах. отклонение

4. 3-та точка трябва да е изпълнена и за двата индикатора едновременно -
                следователно има няколко начина за отиграване :
                а.) предпазлив - стопа е на мах.откл. на индикатора с по-малък период .
                б.) агресивен - стопа е на инд. с по-големия период , а на мах.отклонение на инд. с по-малкия период се добавя още една позиция - пак с стоп на големия индикатор .

// разликата м/у двата индикатора не ми е ясна все още за какво ти е
                но като ги погледнем след малко на графиката , ще видим //

Ще ти направя необходимите индикатори / базирани на МА / за да си
                доразвиеш стратегията , ако е такава .

след малко и графиката ; ако има несхто което не сам разбрал - поправи ме

Коментар

• eur/usd prodava e 1.2670
                  indikator 1 da e s 50 pips po-malko (1.2620
                  indikator 2 da e s 50 pips po-malko ot ind1 (1.2570)

tova e.No pipsovete razlika da sa varira6ti-kogato se izravnqt samo togava.Eur/usd 1.2670 kym ind 1 ako e 35 pips i ind1 kym ind 2 da e pak 35 pips
                  golemi grafiki(h1:h4:d1:w1) i golemi razliki,malki grafiki(m15:m30:m5) - po-malki razliki

Коментар

• нещо не схванх от първия път !

da se sledqt dva indikatora i kotirovkata.Pri podredba na elementite

variant 1 - kotirovka:indikator1:indikator2 -prodava
                    variant 2 -indikator 2:indikator1:kotirovka -kupuva

da sledi razlikata m/u tqh i kogato tq e ravna da preduprejdava
                    Индикаторите имат условно две състояния - купува и продава - това добре. изменението м/у тях е малко относително, но все пак не е невъзможно да се определи процентно кога е равно, по-малко или по голямо.
                    НО ! котировката . малко ми е трудно да разгадая
                    1. изменение на цената в посока нагоре или надолу ЗА ОПРЕДЕЛЕН ПЕРИОД ОТ ВРЕМЕ
                    2. Просто предходния Bid < от текущия / или обратното
                    3. Предходния Bid < от текущия с повече от 1 пипс (нещо като гап) или обратното / такива колкото искаш както и т.2

? Да се следи разликата м/у кое ?

Ако може малко по - подробно да обясниш.

Коментар

• eto i ideqta
                      da se sledqt dva indikatora i kotirovkata.Pri podredba na elementite

variant 1 - kotirovka:indikator1:indikator2 -prodava
                      variant 2 -indikator 2:indikator1:kotirovka -kupuva

da sledi razlikata m/u tqh i kogato tq e ravna da preduprejdava(ako otvarq prozorec s pitane da prodylji ili ne o6te po dobre) a az personalno da re6avam dali da q izpylni ili ne.Moje i avtomati4no no trqbva da ima dobra razlika,ne prez tri pipsa da se zadeistva
                      Na eur/usd na grub pogled mi se vidq uda4no
                      indikatorite posle

nadejdata krepi 4oveka

Коментар

• Да , готов съм да помогна , на който го е поискал. Не съм се отказал.

Коментар

• mai trqbva da trygna s izvineniq-be6e 6egi4ka za razveselqvane ama ....
                          Otnosno ideqta ti-razbrah zamisyla,no mai sym propusnal da kaja 4e sym zelen v zanaqta i ima o6te mnogo da u4a.Moqta ideq sy6to se bazira na ne6to podobno,no e dosta po elementarna.Tvoqta moje i da e dobra,no ne davam komentar za ne6to koeto ne razbiram(sled pro4itane na dosta knijki 6te moga da davam zakiu4eniq i komentari)

nadqvam se da ne si razmislil za predlojenieto za pomo6t

samo hubavo

Коментар

• Спирам да пиша тук , докато не видя нещо насреща. По-добре е да не си губя времето тук да си пиша сам, а да се захващам за работа .

Успех на всички .

Коментар

• katilarium Пуснато на: 12:19:02 ч. | 28.07 Заглавие:

--------------------------------------------------------------------------------

e to mneniq i da ima .... vajni sa krainite rezultati )

s zdrave

Е да да се седи и да се чака е най-лесно, и нищо не струва.
                              Беше добре с общи усилия, заедно да постигнем нещо , но явно
                              това е още химера за БГ .

Коментар

• katilarium , идеята е да се използва момента в който пазара е
                                единодушен за посоката и тогава да се влезе в позиция. Условието е всеки вход да има печалба, а така също входа и изхода да се формитат от един и същ индикатор, а не да се филтрира и да се търси някакъв изход.
                                За да "хвана" момента на пазара използвам пресичането на даден идикатор изчислен на базата на 2 валутни двойки отнесени към трета такава , като така може да се предположе че едната валута ще се купува а другата ще се продава - спрямо третата. Когато има крос - курсове става още по интересно. Примера който дадох беше с RSI , EUR , JPY i USD /Европа , Азия, Америка/ . Дадох и необходимите индикатори , но може би никой тука не е имал такива наблюдения.

Естествено едно "голо" RSI няма да свърши работа. Трябва да се избере подходящия индикатор / който може и да е комплексен / и да се направи необходимата стртегия, след което да се напише Expert и да се пусне on-line за да се проследят сделките и правилността им на Откриване и закриване от експерта. След това да се внесат неоходимите корекции / по експерта или стратегията / и пак да се пусне -on-line ! BackTest не ми се прави , защтото знам как работи тестера на МТ4 и знам че е..... не става . Който не вярва... няма да го убеждавам ... да си пати сам

Това е !

Очаквах някакви идеи относно използвания индикатор, но няма такива , затова сега правя всички индикатори да могат да работят по описания начин и да подбера някои от тях , или да съставя комплексен индикатор - което не е за предпочитане защото прекалено се филтрира цената и сигналите ще закъсняват.

Нещо от сорта на EURUSD проби последните 5 Hi , а USDJPY проби последните си 5 Low - би било най изчистено

Ако има коментари или въпроси , тук съм .

Успех на всички .

Коментар

Working...
                                X