Първоначално изпратено от earth1225
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Спестявания във валута
Collapse
X
-
Last edited by бай Стамен Тракториста; 19.04.2020, 16:31.
- 1 like
-
Мисля, че е еврейска лакърдия - една трета имот, една трета злато, една трета брой.
Сега идват ред въпроси - колко ти е общото богатство? Ако имаш имот и той представлява 60-80 % от богатството, добре ли е? Ако нямаш - искаш ли даимаш? Ако добавиш къща/вила докъде стигат нещата - голямо богатство, но като се върнат цените на имотите, а такива очаквания има, какво ще си мислиш, че си обеднял?
Иначе за златцето, както казва Импето, малко е късно, беше1250, ама сега не е.
А пък ако имаш в наличност повечко, купувай швайцери, паунди, долари и евро - горе долу се урегулират. Може и юани
Естествено, щом си в този форум, сигурно имаш яснота и за ликвидни хартии. И т.н. и т.н., застраховки, марки, монети и картини, но при тях обръщането в брой е друга бира....
Мисля, че още хора ще понапишат варианти.И това ще мине ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от k_v_v_ Разгледай мнение
Банките традиционно предлагат незигодни условия за обмяна на валута. Това се изразява в по-голяма разлика курс купува курс продава. Още по просто обяснено ако отидеш в банката с 1000 лева, купиш си за тях евро, долар или франк и след 2 мин се откажеш, влезнаеш пак в банката и си ги обмениш обратно в лев, вече ще имаш 900 и нещо лв. Чейндж бюрата предлагат малко по-изгодни курсове, за по-големи суми може д аискаш отстъпки.
В следствие на това и други досадни такси в последно време станаха популярни фин тек компании за мобилно банкиране като Revolut i Transferwise които превалутират по междунаков курс и където може да си държиш парите в няколко валути едвновременно.
Колкото до валутите, ако искаш да си максимално защитен от обезценка на някоя валута, разделяш ги между EUR, USD CHF JPY, последните две са така наречените валути обежище.
Коментар
-
Първоначално изпратено от earth1225 Разгледай мнениеЗдравейте,
Христос Воскресе и честит празник на всички.
Бъдете живи и здрави.
Предвид актуалната обстановка мисля да обърна част от спестяванията си в друга валута.
Колебая се между евро, долари и шв. франк.
Последния път като ходих да си внеса пари /ходя физически а не прехвърлям виртуално защото получавам заплата в една банка а внасям в друга - а таксата си е такса все пак /, споменах на касиераката че бих искал да прехвърля спестяванията от едната сметка във шв. франкове. Тя каза че ще трябва да ми дадат изгоден курс и т.н.... - не продължихме разговорът защото приключваха и си личеше че бързаше.
Та въпросът ми е:
Имате ли спестявяния във валута, каква част и във каква валута?
Явно всяка банка си има отделен курс - какво означава изгоден курс за мен ?
Как влияе промяната на курса върху спестяванията и въобще отразява ли се промяната му или остава фиксиран, и при случаи на периодично внасяне?
Благодаря предварително за отговорите и насоките.
В следствие на това и други досадни такси в последно време станаха популярни фин тек компании за мобилно банкиране като Revolut i Transferwise които превалутират по междунаков курс и където може да си държиш парите в няколко валути едвновременно.
Колкото до валутите, ако искаш да си максимално защитен от обезценка на някоя валута, разделяш ги между EUR, USD CHF JPY, последните две са така наречените валути обежище.FinancialMarkets.Zone
Коментар
-
Първоначално изпратено от earth1225 Разгледай мнениеГледам максимално да си защитя парите от обезценяване.
Ако се страхуваш от обезценяване и сериозна инфлация - злато, акции, имоти, но и те си вървят със съответните рискове.
Каквото и да решиш, желая успех!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Andy`Z Разгледай мнение
А какво очакваш "предвид актуалната обстановка", и от какво в крайна сметка искаш, да се предпазиш?
Коментар
-
Първоначално изпратено от earth1225 Разгледай мнениеЗдравейте,
Бъдете живи и здрави.
Предвид актуалната обстановка мисля да обърна част от спестяванията си в друга валута.
Последния път като ходих да си внеса пари /ходя физически а не прехвърлям виртуално защото получавам заплата в една банка а внасям в друга - а таксата си е такса все пак /, споменах на касиераката че бих искал да прехвърля спестяванията от едната сметка във шв. франкове. Тя каза че ще трябва да ми дадат изгоден курс и т.н.... - не продължихме разговорът защото приключваха и си личеше че бързаше.
Та въпросът ми е:
Как влияе промяната на курса върху спестяванията и въобще отразява ли се промяната му или остава фиксиран, и при случаи на периодично внасяне?
Благодаря предварително за отговорите и насоките.
- 1 like
Коментар
-
Спестявания във валута
Здравейте,
Бъдете живи и здрави.
Та въпросът ми е:
Благодаря предварително за отговорите и насоките.Тагове: Отмаркиране на всички
Коментар