IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Статистически анализ на Time Series

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Vatman Разгледай мнение
    Тука сте се събрали едни много объркани и заблудени хора, които смятат, че ще надхитрят пазара като пуснат една програма да търгува, а те ще си лежат на плажа и ще броят пачките през телефона...
    За съжаление на тях няма как да се получи така... по-добре за здравето е човек да се заеме с нещо смислено и креативно... като например редене на каменни дувари...
    Объркване и заблуда има само при теб и останалите колеги дето само лалосвате тука и се мъчите да предвидите посоката и рейнджа на следващата сделка.
    Явно сте пропуснали това което сме писали последните 2-3 години. Иначе щяхте да знаете че пазара отдавна сме го надхитрили!

    Сега въпроса вече не опира до това дали ще го надхитрим и в бъдеще. Въпроса е с колко. А пък и ние сме хора все пак и винаги ни се иска да е с повече. 20% годишно не ни задоволяват. Аз лично искам 20% месечно. и по един или друг начин работя за постигането на тази цел.
    Last edited by alphaomega; 18.02.2020, 14:31.

    Коментар


    • Тука сте се събрали едни много объркани и заблудени хора, които смятат, че ще надхитрят пазара като пуснат една програма да търгува, а те ще си лежат на плажа и ще броят пачките през телефона...
      За съжаление на тях няма как да се получи така... по-добре за здравето е човек да се заеме с нещо смислено и креативно... като например редене на каменни дувари...
      Location: Terminal Island
      Institution: FBI Correctional Facility
      Jurisdiction: Unknown

      Коментар


      • Дай примерче какво точно очакваш. Защото ако пайтън не е подходящ за алгоритми за търговия не ми е ясно какво точно имаш в предвид под подходящ език. Нали ти трябва някаква имплементация че да си тестваш анализа. На какво ще я напишеш тази имплементация.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
          Един лесен начален пример
          https://towardsdatascience.com/an-en...n-4835e6bf050b
          В този линк се засягат преди всичко софтуерните аспекти, при това на език за програмиране, който е непригоден за създаване на търговски роботи.

          В действителност по темата е редно да се пише за математическите и логическите аспекти на анализа, и аз чакам Money да напише нещо умно по въпроса. Все пак темата е създадена заради него, защото той опищя в другите теми как ние нищо не разбираме по въпроса с таймсериите.

          Така че аз и колегите ми тръпнем в очакване, за да видим какво ще напише най-големия разбирач.

          Коментар


          • Един лесен начален пример
            https://towardsdatascience.com/an-en...n-4835e6bf050b

            Коментар


            • Статистически анализ на Time Series

              Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
              Прочетете поне нещичко за анализа на time series и тогава да говорим. Сега няма смисъл...
              Създавам тази тема за обсъждане на статистическия анализ на Time Series, които според Money са много важни, и които неведнъж до момента той е споменавал извън контекста на обсъжданията във всички теми, в които пише. И за да не се спами по другите теми, предлагам обсъжданията на Time Series да ги правим само в тази тема.

              Оставям Money да напише своята си концепция за Time Series, и когато е готов, нека да каже, за да започнем да я обсъждаме.
            Working...
            X