IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Защо повечето трейдъри губят?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Матеев тука ме изненадА. Аз вземам от комшията и то в точно определено време на годината. Не че правя разлика ама така ми е казал.
    Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

    Коментар


    • Първоначално изпратено от 78-10 Разгледай мнение
      Това, че Матеев е от големите производители на мед, както той казва, за мен е голяма работа и без въпроси му свалям шапка за това.

      Купувам мед от магазини на пчелари; останал си е с качеството от време оно, време "татово". А цената е ниска – последно купих 2.5 килограма за 18 лева. Истински мед.
      Ха-ха ....
      Специално за меда в наше време наистина е така. Списъкът с полезни съствки в него е дълъг поне 10 листа хартия, но това е вярно само ако медът е истински. Това не съм съвсем сигурен дали е вярно, ако говорим за "мед", купен от супермаркетите. Виж ако е от някой познат пчелар от квартала, тогава нещата стоят по съвсем друг начин.

      Причината е, че светът е удавен от нискокачествен мед от Китай, Украйна и Аржентина. Специално в Китай директно го правят от изкуствено инвертиран сирооп, и после добавят някакви химии, за да изглежда като истински. А това че в него няма стотици видове полени, както трябва да има в истинския мед, китайците се оправдават, че уж е бил подложен на филтрация под високо налягане. Дръжки на търкалета, но номера минава.

      Западните преработвателни предприятия (пък и българските) ги знаят тези неща, но предпочитат да купуват евтин китайски мед, и после да го подобряват поне малко от малко с източно-европейски мед, в това число и с Български мед. И в този продукт, който също по неведоми причини го наричат "мед", има дефицит на важните полезни съставки на истинския мед, и освен това има дори и вредни съставки, като например HMF (хидрокси метил фурфурол), който е отровен за хората и който се получава благодарение на обработката на меда с високи температури. Също така тези високи температури, които използват обработващите предприятия с цел декристализация и по-лесна филтрация, всъщност водят до разграждане на всички полезни ензими в меда, като напр. диастаза.

      Така че купувайте си мед от приятели-пчелари, ако искате наистина да се възползвате от многото му на брой полезни съставки. И второ - никога не подслаждайте с него горещи напитки, като например чай, за да не му разградите ензимите. Изчакайте температурата на чая да падне под 40 градуса, и чак тогава слагайте лъжичката с мед. Ако медът ви е кристализирал в бурканчето, можете да го декристализирате, като го сложите за 48 часа в тенджера с топла вода с температура 40 градуса. В никакъв случай обаче не вдигайте температурата над 40 градуса, за да не се разградят ензимите, и за да не се появи ХМФ.

      Коментар


      • Това, че Матеев е от големите производители на мед, както той казва, за мен е голяма работа и без въпроси му свалям шапка за това.

        Купувам мед от магазини на пчелари; останал си е с качеството от време оно, време "татово". А цената е ниска – последно купих 2.5 килограма за 18 лева. Истински мед.

        Коментар


        • Аз не мисля, че манипулирането на пазара ни засяга кой-знае колко като трейдери. За нас това е само един факт, който го детектираме в цифровата редица на черната кутия. А това че някъде някой си е заложил главата и рискува да влезе в затвора - това си е негов проблем, а не наш. За нас е по-интересен факта дали не можем някакси да влезем в неговата посока и да съберем малко трохички от богатата негова трапеза.

          По пазарите има и други неефективности (разбирайте зависимости), които ги няма в един идеален генератор на случайност. Например гаповете - те са специалитет само и единствено на пазарите, но не и на генераторите на случайност. Тези гапове няма как да ги предвидим и отиграем, но можем да отиграем обратното запълване на дупката на гапа (все пак пазара се грижи да поддържа 50-те процента вероятност).

          Другата разлика са постепенно ускоряващите се или постепенно забавящите се трендове. Такова нещо почти няма в идеалната случайност. При нея има преди всичко прави трендове, сглобени в ABC вълни с различно съотношение на дължините на A, B и C вълните. Пазарите обаче са склонни да правят ускоряващи се трендове, като причина за това е именно психологията на стадото - включват се все повече и повече нови участници и бързат, за да не пропуснат големия от тяхна гледна точка келепир.

          Другото са PIN-баровете. Тях почти ги няма в идеалната случайност, а по реалните пазари са често срещано явление. Причината е пак психологията на пазарните участници - алчност и страх, водещи до панически и разбира се грешни действия по отношение на парите в техния акаунт.

          В идеалната случайност много рядко се образуват красиви флагове и триъгълници. Не че ги няма, но не са толкова идеално оформени както при реалните пазари, и освен това са много по-малко на брой. Въобще при идеалната случайност всички патерни (фигури) са равновероятни, докато при реалните пазари определени любими на хората патерни са по-често срещани от нормалното. Това пак се предизвиква от еднотипните емоции на хората - пазарни участници (стадото).

          Същото важи и за трендлиниите. В идеалната случайност рядко се срещат 3 точки, подредени в една линия. В реалните пазари това явление е често срещано, при това понякога говорим за 4 или дори за 5 точки в почти идеална трендлиния.

          Всичките тези неща човек много лесно може да ги види и сам, ако просто на Excel си изгенерира случайни тикове, и после направи графика, за да гледа какви картинки се получават. По-сложното е да напише софтуер и да преброи колко често се среща една или друга фигура при двата вида графики (идеални и реални), за да си изясни има ли разлика в честотата на повторение. Бас ловя, че ще намери такива разлики при някои от патерните.
          Last edited by Mateev; 11.02.2020, 19:20.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

            Ако ЧАКАШ, има да чакаш цял живот и още 10 живота след него. Спомни си изказването на собственика на Ali Express - бедните ЧАКАТ и именно затова са бедни. За разлика от тях успелите в живота са АКТИВНИ в своите действия. Ти лично вместо да ЧАКАШ, трябваше да провериш на практика дали написаното от мене и K_W не е вярно. И ако беще проверил, щеше сам да се убедиш със собствените си очи. А сега само ТЕОРЕТИЗИРАШ ОТ ПОЗИЦИЯТА НА НЕЗНАНИЕТО и да ме простиш, но и от ПОЗИЦИЯТА НА МЪРЗЕЛА.
            Аз съм го проверил преди 20 години.
            За мързела не мисля изобщо да се напъвам за каквото и да е.
            Ти гониш, аз съм се изпаружил до камината и ти гледам сеира.
            И раздавам титли на измамници, малоумници и т.н. Конкурираш се с един друг у форума дето ще докарва вода от Козлодуй за София
            Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

            Коментар


            • Първоначално изпратено от k_v_v_ Разгледай мнение

              От този пост разбрах че не знаеш какво е споофинг. Именно той е вида манипулация който се има предвид.

              "неверни или подвеждащи сигнали по отношение на предлагането/търсенето на финансов инструмент"

              Spoofing is a form of market manipulation in which a trader places one or more highly-visible orders, but has no intention of keeping them (the orders are not considered bona fide). While the trader's spoof order is still active (or soon after it is canceled), a second order is placed of the opposite type.
              Благодаря за информацията. Лайка е от мен.
              Директивата не е само за спууфинг в този смисъл, защото тук няма сключени сделки. Поръчка и сделка са различни неща. Но е включен в директивата в смисъл на манипулация.
              Данните за котировките са на база сделки.
              Last edited by Kildirim_Bei; 11.02.2020, 18:57.
              Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
              ~ Enfant Sanssouci de Monde ~

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнение

                Ясно е написано пазарна манипулация, сключване на сделки и определяне на цената на даден финансов инструмент на необичайно равнище.
                Всичко това е изкуствено предизвикано отклонение от нормата, както беше описано от Матеев. И щом манипулаторите се грижат за генерирането на трендове в случайностите, сега разбрах защо не му пука за всички фактори в черната кутия, а са важни само числата, дето излизат оттам.
                Купуване и продаване на финансови инструменти в големи размери не е задължително свързано с пазарна манипулация. Но може да бъде.
                Търговията с вътрешна информация е просто гарнитура към манипулациите, затова е спомената.
                Спууфинга няма нищо общо с темата, освен ако не иска някой да краде данни и да се логне незаконно в трейдинг деска на някоя акула от форекса.
                От този пост разбрах че не знаеш какво е споофинг. Именно той е вида манипулация който се има предвид.

                "неверни или подвеждащи сигнали по отношение на предлагането/търсенето на финансов инструмент"

                Spoofing is a form of market manipulation in which a trader places one or more highly-visible orders, but has no intention of keeping them (the orders are not considered bona fide). While the trader's spoof order is still active (or soon after it is canceled), a second order is placed of the opposite type.
                FinancialMarkets.Zone

                Коментар


                • Първоначално изпратено от k_v_v_ Разгледай мнение

                  Тези регламенти отразяват споофинга (ако знаеш какво е ) и търговяита с вътрешна информация.

                  Купуването на какъвто и да било инструмент в големи размери естествено би довело до покачване на цената, затварянето на позициятаа би довело до реципрочна реакция в обратна посока, разбира се при идентични условия на насрещна ликвидност. Именно така се движат цените на финансовите инструменти.

                  Да не говорим, че примера е абсолютно ХИПОТЕТИЧЕН.
                  Общо взето идеята на постовете ти отново се свежда чисто и просто до това да се заядеж за нещо
                  Ясно е написано пазарна манипулация, сключване на сделки и определяне на цената на даден финансов инструмент на необичайно равнище.
                  Всичко това е изкуствено предизвикано отклонение от нормата, както беше описано от Матеев. И щом манипулаторите се грижат за генерирането на трендове в случайностите, сега разбрах защо не му пука за всички фактори в черната кутия, а са важни само числата, дето излизат оттам.
                  Купуване и продаване на финансови инструменти в големи размери не е задължително свързано с пазарна манипулация. Но може да бъде.
                  Търговията с вътрешна информация е просто гарнитура към манипулациите, затова е спомената.
                  Спууфинга няма нищо общо с темата, освен ако не иска някой да краде данни и да се логне незаконно в трейдинг деска на някоя акула от форекса.
                  Last edited by Kildirim_Bei; 11.02.2020, 18:34.
                  Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
                  ~ Enfant Sanssouci de Monde ~

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнение

                    Регламент (EС) № 596/2014 на Европейския парламент и на Съвета от 16 април 2014 година относно пазарната злоупотреба:

                    Манипулиране на пазара: манипулирането на пазара представлява сключване на сделка или поведение, което:
                    • дава или е вероятно да даде неверни или подвеждащи сигнали по отношение на предлагането/търсенето на финансов инструмент; или
                    • определя или е вероятно да определи цената на даден финансов инструмент на необичайно равнище;
                    Манипулирането на пазара може да се състои също в:
                    • сключване на сделка или поведение, което включва фиктивно средство или друга форма на измама; или
                    • разпространяване на подвеждаща информация; или
                    • предаване на невярна или подвеждаща информация или предоставяне на неверни или подвеждащи входни данни, или всяко друго поведение, с което се манипулира изчисляването на бенчмарк.
                    Търговия с вътрешна информация: търговия с вътрешна информация възниква, когато дадено лице използва вътрешна информация за сключване на сделки за своя сметка или за сметка на трета страна с финансов инструмент, за който се отнася вътрешната информация. Вътрешната информация е с точно естество, което не е публично, свързано с емитент/и на финансови инструменти, и което, ако се оповести, би имало значително въздействие върху цените.

                    Незаконно разкриване на вътрешна информация: незаконното разкриване на вътрешна информация възниква, когато дадено лице притежава вътрешна информация и я разкрива на друго лице (например чрез изтичане на поверителни документи, съдържащи вътрешна информация), освен в случаите, когато разкриването се извършва при обичайно изпълнение на служебните или професионални задължения.
                    Тези регламенти отразяват споофинга (ако знаеш какво е ) и търговяита с вътрешна информация.

                    Купуването на какъвто и да било инструмент в големи размери естествено би довело до покачване на цената, затварянето на позициятаа би довело до реципрочна реакция в обратна посока, разбира се при идентични условия на насрещна ликвидност. Именно така се движат цените на финансовите инструменти.

                    Да не говорим, че примера е абсолютно ХИПОТЕТИЧЕН.
                    Общо взето идеята на постовете ти отново се свежда чисто и просто до това да се заядеж за нещо
                    Last edited by k_v_v_; 11.02.2020, 17:49.
                    FinancialMarkets.Zone

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

                      Ами айде де.
                      От месеци те чакаме ти просветения да ни ПОКАЖЕШ една "работеща" зависимост.
                      Засега продължаваш с празните приказки
                      Ако ЧАКАШ, има да чакаш цял живот и още 10 живота след него. Спомни си изказването на собственика на Ali Express - бедните ЧАКАТ и именно затова са бедни. За разлика от тях успелите в живота са АКТИВНИ в своите действия. Ти лично вместо да ЧАКАШ, трябваше да провериш на практика дали написаното от мене и K_W не е вярно. И ако беще проверил, щеше сам да се убедиш със собствените си очи. А сега само ТЕОРЕТИЗИРАШ ОТ ПОЗИЦИЯТА НА НЕЗНАНИЕТО и да ме простиш, но и от ПОЗИЦИЯТА НА МЪРЗЕЛА.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от k_v_v_ Разгледай мнение

                        Пишеш абсолютни глупости Явно просто защото не можеш да кажеш нищо смислено и аргументирано по темата.

                        Ще посочиш ли в кой наказателен кодекс и под каква форма са описани тези движения?
                        Регламент (EС) № 596/2014 на Европейския парламент и на Съвета от 16 април 2014 година относно пазарната злоупотреба:

                        Манипулиране на пазара: манипулирането на пазара представлява сключване на сделка или поведение, което:
                        • дава или е вероятно да даде неверни или подвеждащи сигнали по отношение на предлагането/търсенето на финансов инструмент; или
                        • определя или е вероятно да определи цената на даден финансов инструмент на необичайно равнище;
                        Манипулирането на пазара може да се състои също в:
                        • сключване на сделка или поведение, което включва фиктивно средство или друга форма на измама; или
                        • разпространяване на подвеждаща информация; или
                        • предаване на невярна или подвеждаща информация или предоставяне на неверни или подвеждащи входни данни, или всяко друго поведение, с което се манипулира изчисляването на бенчмарк.
                        Търговия с вътрешна информация: търговия с вътрешна информация възниква, когато дадено лице използва вътрешна информация за сключване на сделки за своя сметка или за сметка на трета страна с финансов инструмент, за който се отнася вътрешната информация. Вътрешната информация е с точно естество, което не е публично, свързано с емитент/и на финансови инструменти, и което, ако се оповести, би имало значително въздействие върху цените.

                        Незаконно разкриване на вътрешна информация: незаконното разкриване на вътрешна информация възниква, когато дадено лице притежава вътрешна информация и я разкрива на друго лице (например чрез изтичане на поверителни документи, съдържащи вътрешна информация), освен в случаите, когато разкриването се извършва при обичайно изпълнение на служебните или професионални задължения.
                        Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
                        ~ Enfant Sanssouci de Monde ~

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнение

                          Тия случайни движения, дето рисуваш, са описани в Наказателния кодекс, а не в статистиката.
                          Чиста пазарна манипулация описваш, която попада под ударите на закона. Значи системните трейдъри се надяват на пазарни манипулации, и ако ги хванат като движение, се радват, ако не - си траят и се надяват манипулатора да им пусне фъндък следващия път (вместо да го докладват на органите).
                          Пишеш абсолютни глупости Явно просто защото не можеш да кажеш нищо смислено и аргументирано по темата.

                          Ще посочиш ли в кой наказателен кодекс и под каква форма са описани тези движения?
                          FinancialMarkets.Zone

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

                            Ще ти отговоря така:
                            И на мене не ми харесват свойствата на идеалната случайност (50%), но нищо не мога да направя. Просто се опитвам по някакъв начин да детектирам дали в тази случайност няма нещо скрито-покрито, от което да се възползвам. На това се надяват и всички системни трейдери - че в случайноста да има вградени зависимости. Ако няма - здраве да е, но тестовете до момента показват, че има такива зависимости.

                            Иначе аз съм се досетил за поне 5 различни начина, по които да вградя зависимости в случайноста, и тя пак да си остане такава. Например изгенерирвам един бърз и стръмен тренд, и след няколко часа или дена изгенерирвам същия, но в обратната посока. Такова нещо предполагам всички сте виждали на графиките на финансовите инструменти. И какво излиза - ами има зависимости, но този, който ги създава, се е погрижил да ги компенсира една с друга така, щото в безкрайноста 50-те процента да си останат 50%.

                            Друг начин - вкарвам в случайноста патерни Head and Sholders повече на брой, отколкото се полага. Половината обаче са нагоре, а другата половина - надолу. И така вече има вградени зависимости, въпреки че в безкрайноста пак си остава 50%.

                            Та на това се надяваме всички системни трейдери. Надяваме се, че някъде някой с много пари вкарва зависимости със своите действия и след това самия пазар или същия този манипулатор се грижи тези зависимости да бъдат замаскирани и да не влияят на глобалното 50% в безкрайноста. И забележи - тази надежда по всичко изглежда, че не е съвсем безплодна. Факт е, че успяваме да открием зависимости, и че те дори печелят известно време в бъдещето. Да, повечето се счупват след това, но ние вече сме намерили други зависимости, с които да ги подменим.

                            Този процес никога не приключва. Зависимости (стратегии) се раждат и умират, но ние непрекъснато намираме нови и подменяме умрелите стари. И знаеш ли кое е най-интересното - голяма част от зависимостите продължават да живеят известно време в бъдещето. Тоест продължават да носят доходи така, както са го правили и в миналото.

                            Аз не знам защо форумните олигофрени (ти не си от тях) продължават да спорят по този въпрос, вместо да си изтеглят Strategy Quant и да се уверят със собствените си очи, че всичко, което го приказваме аз, Alphaomega и K_W, си е самата истина. Как може да се спори за нещо, което не го знаеш - за мене това е голяма загадка. Може би ги мързи да вложат няколко дена труд, за да се уверят със собствените си очи какви глупости плещят във форума и как защитават загубена кауза.
                            Ами айде де.
                            От месеци те чакаме ти просветения да ни ПОКАЖЕШ една "работеща" зависимост.
                            Засега продължаваш с празните приказки
                            Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

                              И какво излиза - ами има зависимости, но този, който ги създава, се е погрижил да ги компенсира една с друга така, щото в безкрайноста 50-те процента да си останат 50%.

                              Та на това се надяваме всички системни трейдери. Надяваме се, че някъде някой с много пари вкарва зависимости със своите действия и след това самия пазар или същия този манипулатор се грижи тези зависимости да бъдат замаскирани и да не влияят на глобалното 50% в безкрайноста.
                              Тия случайни движения, дето рисуваш, са описани в Наказателния кодекс, а не в статистиката.
                              Чиста пазарна манипулация описваш, която попада под ударите на закона. Значи системните трейдъри се надяват на пазарни манипулации, и ако ги хванат като движение, се радват, ако не - си траят и се надяват манипулатора да им пусне фъндък следващия път (вместо да го докладват на органите).
                              Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
                              ~ Enfant Sanssouci de Monde ~

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от 78-10 Разгледай мнение
                                Въпросите са ми на лаик, какъвто съм в тази област. Ако не искаш, не отговаряй, няма да се засегна. Но няма лошо да се обаждат и лаици; не е ли по-добре да си лаик, отколкото (само)заблуден познавач?

                                Както си го написал, излиза, че ти познаваш източника на случайността и даже нейните параметри. Докато, според мен, тя е непознаваема по принцип... защото е случайност. Най-много, което можем да кажем за нея, е че има връзка с хаоса, ентропията. Ако аз съм прав (но не го твърдя), то твоето търсене на зависимости, които да приложиш в бъдеще, е безсмислено, празно. Случайността не зависи от нищо по определение.


                                "задължително е в 50%-ната вероятност периодично да се появяват огромни трендове както нагоре, така и надолу".
                                Не ми е ясно защо да е задължително? Да, може да се очаква, но задължително ще е, ако обхващаш цялата безкрайност (нонсенс), при което и само при което ще се случат всички възможни събития – например поради топлинното движение на атомите паднала на пода и счупила се чаша да се съедини в цяла и да скочи обратно на масата. Но я си представи, че дяволът е събрал всички толкова малковероятни събития в края на безкрайността? Тук пак ме сърби да заговоря за принципа на големите числа, но ще оставя за друг път.

                                Пак по цитираната фраза в кавичките: това се илюстрира от простия пример на брауново движение, при което достатъчно малка частица в течност или газ се движи хаотично поради хаотичното векторно и скаларно сумиране на ударите върху нея от множеството невидими молекули на течността или газа. Тук правя връзка с твоята оценка, че дребните играчи влияят 20% върху пазара. Тях ги оприличавам на молекулите. Останалите 80% влияние, казваш, е на големите играчи. Тях в този мисловен браунов експеримент мога да оприлича с други частици, много по-големи от молекулите, с които някой обстрелва наблюдаваната от нас браунова частица. Е, ти изследваш поведението на 20-те процента и се стараеш да намериш зависимости в него (а аз казах, че принципно такива не би трябвало да има), но за 80-те нищо не казваш и не правиш. Що за предвиждане е това тогава?
                                Ще ти отговоря така:
                                И на мене не ми харесват свойствата на идеалната случайност (50%), но нищо не мога да направя. Просто се опитвам по някакъв начин да детектирам дали в тази случайност няма нещо скрито-покрито, от което да се възползвам. На това се надяват и всички системни трейдери - че в случайноста да има вградени зависимости. Ако няма - здраве да е, но тестовете до момента показват, че има такива зависимости.

                                Иначе аз съм се досетил за поне 5 различни начина, по които да вградя зависимости в случайноста, и тя пак да си остане такава. Например изгенерирвам един бърз и стръмен тренд, и след няколко часа или дена изгенерирвам същия, но в обратната посока. Такова нещо предполагам всички сте виждали на графиките на финансовите инструменти. И какво излиза - ами има зависимости, но този, който ги създава, се е погрижил да ги компенсира една с друга така, щото в безкрайноста 50-те процента да си останат 50%.

                                Друг начин - вкарвам в случайноста патерни Head and Sholders повече на брой, отколкото се полага. Половината обаче са нагоре, а другата половина - надолу. И така вече има вградени зависимости, въпреки че в безкрайноста пак си остава 50%.

                                Та на това се надяваме всички системни трейдери. Надяваме се, че някъде някой с много пари вкарва зависимости със своите действия и след това самия пазар или същия този манипулатор се грижи тези зависимости да бъдат замаскирани и да не влияят на глобалното 50% в безкрайноста. И забележи - тази надежда по всичко изглежда, че не е съвсем безплодна. Факт е, че успяваме да открием зависимости, и че те дори печелят известно време в бъдещето. Да, повечето се счупват след това, но ние вече сме намерили други зависимости, с които да ги подменим.

                                Този процес никога не приключва. Зависимости (стратегии) се раждат и умират, но ние непрекъснато намираме нови и подменяме умрелите стари. И знаеш ли кое е най-интересното - голяма част от зависимостите продължават да живеят известно време в бъдещето. Тоест продължават да носят доходи така, както са го правили и в миналото.

                                Аз не знам защо форумните олигофрени (ти не си от тях) продължават да спорят по този въпрос, вместо да си изтеглят Strategy Quant и да се уверят със собствените си очи, че всичко, което го приказваме аз, Alphaomega и K_W, си е самата истина. Как може да се спори за нещо, което не го знаеш - за мене това е голяма загадка. Може би ги мързи да вложат няколко дена труд, за да се уверят със собствените си очи какви глупости плещят във форума и как защитават загубена кауза.

                                Коментар

                                Working...
                                X