Първоначално изпратено от Todor Sabev
Разгледай мнение
Гледа се първо какво е състоянието на волатилността IV Rank на актива /GC (gold futures) текуща е 92 което е много високо (max 100) и Open Interest където има ликвидност за да се изпълняват сделките бързо и да може да се излезе. При висока волатилност се продават опции. Дали опциите са купени при ниска волатилност (IV Rank 0-50), когато са евтини или в момента директна продажба (IV Rank 50-100) както направих аз и в двата случая се продава, продава се защото опциите стават скъпи при повишаване на volatillity. Както на пазара, продажби има когато има страх. Сделката е следната Naked /GCZ9 28 Okt 1650 sell call@ -7.40$ cr (/GC - Gold futures Z - Okt, 9 - 2019 year) делта 11% (да не се случи) т.е. вероятност 89% (в наша полза)
Продадени са 2 контракта за 7.40$ *100 = 740 = 1480$ марджин 3190$ комисионни 8.54$ остава кредит 1471.46$ т.е. аз съм взел премия/кредит пари напред 1471$ до 28 Октомври е падежа. Мойта цел е да не чакам до падежа, защото може да стане всичко, а да взема 50% от тези 1471$ (700/720$) при първа възможност. Никой не чака опцията да изтече до края защото всичко се случва, целта за постигане на висока вероятност е да се вземат превантивни мерки ако нещо стане до 28 Окт.
https://ibb.co/gVccK1v
https://ibb.co/wdS81CB
Сега изглежда всичко точно някой ше каже добре що не натовариш камилата с 20 контракта ей го сигурно е нема ядове. Да но да приемем че златото нещо полудее и вземе че скочи наистина до 1650$ какво ще стане с марджина на брокера и с текуща загуба. Пускате една опция на 1475 колкото е в момента и цената е 3750$ т.е. за два контракта аз ще имам текуща загуба от 6000$ + марджин 7000$ т.е. текущата загуба ще all in e 13 000$ само за 2 контракта. За 20 контракта картината ще е още по-грозна 130 000$.
Разбира се за да не се стига до там и да гърми акаунта, първо калкулация за свободни кеш в случай че стане нещо и второ да се направят така наречените adjustments или настройки/ превантивни мерки например : Може да се продаде PUT нa 1400$ в момента за 8$ премия марджина се намалява с 300$ защото няма как да загуби човек и от двете страни, т.е. намалява се загубата с премия от лонг. Втори вариант е да се купи CALL примерно на 1680$ текуща цена 540$ веднага марджина се намалява с 50% по този начин загубата става лимитирана и акаунта няма да гръмне, може и двете едновременно и short Put 1400 и long Call и така нататък с различни месеци падежи страйкове и подобни. Крайна цел е да излезем ако е възможно на печалба, ако ли не то да се парира загубата до минимум ....
Сега аз дадох пример с гола опция, което не е ок ако трейдъра не се е занимавал поне малко (даже доста повече) с опции, но с вертикал би било по лесно. Т.е. Продаваме една къса на 1550 и купуваме дълга на 1600 общо 2 кола, т.е. образуваме така наречения спред. В този случай спреда е 50$
Vertikal /GCZ9 28 Okt -1550/+1600 sell call@ -6.80$ cr марджин 561$ значи делтата е 16% т.е. шанс за нас 74% премията е фиксирана 680$ за 561$ загуба това няма да се промени където и да отиде златото. Целта е същатата 50% от тея 680$ (340$) ако нещо стане може с превантивни мерки отдолу загубата отгоре е фиксирана каквото и да стане
Как ви се струва ? ....

P.S. IV rank is our favorite volatility measure at tastytrade. IV rank simply tells us whether implied volatility is high or low in a specific underlying based on the past year of IV data.
Коментар