IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не (2) ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Годишният добив действително е около 3 350 тона.

А това, че на българска територия се добива, не ни носи никакви ползи, а по-скоро негативи от вредните технологии. Дори още по-лошо - да бяхме нямали залежи, да не съжаляваме, че сме колония, а пък сега - има някакви залежи, ама си имаме и колониално управление, което прави възможно ползите от златото да заминават навън, а негативите да остават у нас.
    Total supply up fractionally to 4,490t, supported by record mine production and higher recycling. Explore Q4 and full year gold mining and gold production data.

Коментар

• Какви данни позваш за общия добив на злато в света? Защото аз бях чел в анализ, че годишния добив е около 4800 тона

Коментар

• Останах учуден, че в цяла Европа (Турция и Русия не ги слагам) злато се добива само във Финландия, Швеция и България?!?
        Количествата са съответно 8.3, 7.9 и 6.8 тона. Данни на World Gold Council за 2018.
        Това са последните три места в класацията.

Първите пет:
        1. Китай - 404.1 т
        2. Австралия - 314.9 т
        3. Русия - 297.3 т
        4. САЩ - 221.7 т
        5. Канада - 189 т

Общия добив за 2018 е около 3350 т.
        Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
        ~ Enfant Sanssouci de Monde ~

Коментар

• Първоначално изпратено от Correctively objective Разгледай мнение

Браво Седларов , браво !
          Страхотен сигнал подаде , чрез приятелчето си .......... Но кой ли е той ...........
          Поста ти е пуснат на 08.08 , а срива в Евро / Паунд , започна на другия ден 09.08 От цена 0.9325 . Сега е 0,8675 .
          Прибирам 3000 лв за два месеца от тази валутна двойка, Сега ...........
          Дано и ехххх , към когото беше отправен поста и бонуса ,във вид на съвет - се е възползвал.....
          то, не е само да се даде сигнал за покупка, трябват и топки да се задържи залога ако се появят турболенции нагоре или надолу и накрая да се даде сигнал кога да се продаде.

Правилно си направил, като си продал днес.
          Защото в понеделник или ще е 0.94 или 0.80

Коментар

• Първоначално изпратено от Седларов Разгледай мнение

Точно сега бъркаш в заключението си . Нямам нищо общо (акаунтно) със споменатите никове . Аз си нося торбите с цимент и ако някъде припадне нещо повече - благодарско .
            Но е разбираемо за теб ,да правиш грешни предположения - проследявайки прогнозите ти последните 2-3 години в темата (цитирам , ехххх, цитирам - нищо лично )
            Сега , кой е авера ми от Касабланка е ..... тайна .
            И от индексите каза че си далече от истината , но ме мързи да препредавам всичко . Хайде за сега , лека , че утре 4 кубика , мен чакат .

Приятелчето ми каза , да качиш графика на покачването от 1160 . С обозначенията за '' нов връх '' (цитирам ).
            В замяна на твоята графика , ако въобще я имаш - той ти дава бонус . Продавай евро за паунди . Сега.

пп Всичко са само цитати от Месинджера .
            Браво Седларов , браво !
            Страхотен сигнал подаде , чрез приятелчето си .......... Но кой ли е той ...........
            Поста ти е пуснат на 08.08 , а срива в Евро / Паунд , започна на другия ден 09.08 От цена 0.9325 . Сега е 0,8675 .
            Прибирам 3000 лв за два месеца от тази валутна двойка, Сега ...........
            Дано и ехххх , към когото беше отправен поста и бонуса ,във вид на съвет - се е възползвал.....
            Last edited by Correctively objective; 17.10.2019, 15:29.

Коментар

• Като изключим 2009, 10 и 11, когато го оставиха от 850 да иде на 1900.
              Тоест 123 % рейдж

Значи от лятото на 2013 до летото на 2019 се движи в рейджа от 1150 до 1350 с много малки изключения.
              Само 17 %. във 6 години.Това ако не беше брутална манипулация.
              И не става дума за някое самоволно трейдърче от Дойче Банк.

Това, обеснявам, явно вече са му намерили цаката как да го подтискат.

Коментар

• Първоначално изпратено от LaCosta Разгледай мнение

Преди 16 години златото е било четири Апо-евтино. Какво пречи след още 16 години да е още 4 пъти по-скъпо, т. е. нейде към 6 000 долара?
                Логичният отговор е - нищо, даже финансовите турболенции вероятно ще са по-силни и ще видим тези цени по-рано.
                Но щом очакваш, че ти няма да ги видиш, тогава остава да приемем, че възрастта ти или твоя диоптър или и двете заедно са доста напреднали.
                Не нося очила , а възрастово ( ако няма някой ''случаен случай ) си давам още около 30 г.
                Та .... да бъда по точен тогава : В следващите 3 години няма да минем върха от 1920
                В следващите 5- 7 години ще видим 2500 /2700 .............
                6000 / 10000 / 20000 ................. няма да видИМ въобще !!!!!
                Дано остане поста във времето ..........

пп А може и да греша за след 10 години - инфлациии , деноминацииии всякакви ........... За другото , обаче - НЕ

Коментар

Т
                  И все някакви числа 5000 $ / 10 000 $ за унция .....
                  Не знам '' шепа играчи съсредоточени основно в САЩ и Западна Европа.'' , какво ще правят но горните цени аз и ти няма да ги видим НИКОГА ......
                  2500 / 2700 .......... може би ........ след години
                  Преди 16 години златото е било четири пъти по-евтино. Какво пречи след още 16 години да е още 4 пъти по-скъпо, т. е. нейде към 6 000 долара?
                  Логичният отговор е - нищо, даже финансовите турболенции вероятно ще са по-силни и ще видим тези цени по-рано.
                  Но щом очакваш, че ти няма да ги видиш, тогава остава да приемем, че възрастта ти или твоя диоптър или и двете заедно са доста напреднали.

Коментар

• Някаква нова мода ли е всички да слагат интервал пред запетаите? Питам за един приятел.

Коментар

Т

Не отговори на въпросите - примери в поста ми .
                      Иначе , конспиративни теории за ФЕД , евреи , масони , '' Череп и кости '' , знам че си чел
                      Има някой та не знае , как работят пазарите
                      Хермес , от много години пишеш тук
                      Не знам '' шепа играчи съсредоточени основно в САЩ и Западна Европа.'' , какво ще правят но горните цени аз и ти няма да ги видим НИКОГА ......
                      Еми то доста работи са в сферата на конспирацията.Давам простия пример ако на някой толкова му пука за населението защо не спрат например маргарините-доказано вреден продукт получена по химически път храна?Или Е-тата за които даже ОФФициалната медицина и диетология надигат вой въпреки лобитата?Простолюдието лапа та се пушек дига химия...........Средно по 4 кг на глава годишно.Ееее това пак е в сферата на конспирациите.........За златото...........Не знам кога КАРТЕЛА ще изпусне златото.Време не мога да дам.Но и най-силната империя рано или късно се пропуква.Било отвътре било отвън...........И тук ще дойде Видов ден .Нито аз нито ти можем да кажем и предскажем кога как и къде..............Много ни е ниско нивото на информираност за процесите.С теб гадаем .Аз от събирането на трошица по трошица информация свързвайки всичко с логиката и историята.Ти гледайки графики и трендове.

Коментар

• Т
                        Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение

Приказки под шипковия храст.Фючарсите са измислени за диктуване на цените от ...................Ако се измерваше само реалната икономика на суровини и стоки САЩ и в десетката нямаше да е.Чрез кухи схеми от рода на фючарсите се управлява света и се финансира армията на САЩ да пази собствениците на ФЕД.
                        Не отговори на въпросите - примери в поста ми .
                        Иначе , конспиративни теории за ФЕД , евреи , масони , '' Череп и кости '' , знам че си чел
                        Има някой та не знае , как работят пазарите
                        Хермес , от много години пишеш тук

Коментар

Глупости .
                          Цената е такава , каквато е.
                          И като всяка друга стока , се търгува със , и без доставка.................
                          Според черното горе , тогава....''ако ги нямаше игрите с контрактите без физическа доставка , цената на нефта трайно щеше да е над 100 $''
                          Или всеки който търгува пшеница , соя , захар .........ги търгува с доставка , и ги складира налично в мазето си ,
                          Да не им свали цената ...
                          Приказки под шипковия храст.Фючарсите са измислени за диктуване на цените от шепа играчи съсредоточени основно в САЩ и Западна Европа....................Ако се измерваше само реалната икономика на суровини и стоки САЩ и в десетката нямаше да е.Чрез кухи схеми от рода на фючарсите се управлява света и се финансира армията на САЩ да пази собствениците на ФЕД.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

в момента никой няма зор златото да поскъпва.
                            нито запада нито изтока
                            но поскъпва, защото го кълват сериозно.

ако ги нямаше игрите с контрактите без физическа доставка, цената трайно щеше да е над $2К
                            Глупости .
                            Цената е такава , каквато е.
                            И като всяка друга стока , се търгува със , и без доставка.................
                            Според черното горе , тогава....''ако ги нямаше игрите с контрактите без физическа доставка , цената на нефта трайно щеше да е над 100 $''
                            Или всеки който търгува пшеница , соя , захар .........ги търгува с доставка , и ги складира налично в мазето си ,
                            Да не им свали цената ...
                            Last edited by Correctively objective; 16.10.2019, 16:19.

Коментар

• Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнение
                              Това е така.
                              Сега обаче да видим колко месеца ще се влачи в рейдж от 1470-1530.
                              Нека Крум си мисли, че златото не се натиска да е ниско.
                              Целия свят е убеден, че е така.
                              Не може медта, пшеницата, олиота, газта, никела да ходят нагоре-надолу, а златото да стои в рейндж от 3% със месеци, при всичките проблеми и катаклизми.

Визирам, странното му държане последните три години, не по-рано
                              в момента никой няма зор златото да поскъпва.
                              нито запада нито изтока
                              но поскъпва, защото го кълват сериозно.

ако ги нямаше игрите с контрактите без физическа доставка, цената трайно щеше да е над $2К
                              това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Това е така.
                                Сега обаче да видим колко месеца ще се влачи в рейдж от 1470-1530.
                                Нека Крум си мисли, че златото не се натиска да е ниско.
                                Целия свят е убеден, че е така.
                                Не може медта, пшеницата, олиота, газта, никела да ходят нагоре-надолу, а златото да стои в рейндж от 3% със месеци, при всичките проблеми и катаклизми.

Визирам, странното му държане последните три години, не по-рано
                                Last edited by hazard; 16.10.2019, 15:22.

Коментар

Working...
                                X