Ще видим ли нива от 1500 долара за злато и над тях до края на годината или това няма как да стане?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златото - Балон или не (2) ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение
Да. Добре е да се развие пазарът на физическо злато в България и той, доколото виждам тръгва. Какво мислиш ти и какво мисля аз са отделни работи. Дали изглеждам “шик” или “права” в твоите очи няма голямо значение.
Пазара на физ. злато се бил разраствал , открила Селенка , след два поста на Крум ....
Е.... това сега , ако е сериозно .........
И , какво мислиш ти , и какво мисля аз - не са '' отделни работи '' , а брънки (част ) от една огромна мисловна дейност , която оформя СЕНТИМЕНТА , в глобален мащаб , за движението , което ще извърши Златото утре , другата седмица , през идната година и т. н ...
А Крум да си чака туитове на Тръмп .
И , разбира се ..... клиенти
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Correctively objective Разгледай мнение
А ти и този път .... не си права !!
Отсявай плявата от ценното ........ Къде си търсила ?? Отговора си стои , твоя на моя - също .
И... това , което мислиш - аз го знам . Еднотипно е .......
И все пак .........Да има повече търговци и на физическо ( ето - и аз го казахСега и двамата изглеждаме ''шик'' , и сме казали нещо за златото ) ...
- 1 like
Коментар
� -
Този път си прав. Отговорът, който ти бяха изтрили. Забравих. Извини ме. Тежък уикенд беше.
За да видиш, че и аз съм човек този път няма да ти кажа какво мисля. Знам, че и ти ще го схванеш.
И все пак. Нека има повече търговци и на физическо.
Отсявай плявата от ценното ........ Къде си търсила ?? Отговора си стои , твоя на моя - също .
И... това , което мислиш - аз го знам . Еднотипно е .......
И все пак .........Да има повече търговци и на физическо ( ето - и аз го казахСега и двамата изглеждаме ''шик'' , и сме казали нещо за златото ) ...
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Correctively objective Разгледай мнение
Е ..... няма да пиша по 100 пъти едно и също нещо ............
По скоро , беше нормално да драснеш нещо от твоите , в стил :
пп Но .... да видиш че съм Човек ........ Две - три страници назад , ДОРИ си ми отговорила на отговора , който бих бил дал на твоя въпрос сега , ако не бях го направил ..............
Знам , че ще го схванеш !!!.
За да видиш, че и аз съм човек този път няма да ти кажа какво мисля. Знам, че и ти ще го схванеш.
И все пак. Нека има повече търговци и на физическо.
Коментар
� -
И какво ти говори?
По скоро , беше нормално да драснеш нещо от твоите , в стил :Благодаря за клипа . Радвам се че го сподели ''
пп Но .... да видиш че съм Човек ........ Две - три страници назад , ДОРИ си ми отговорила на отговора , който бих бил дал на твоя въпрос сега , ако не бях го направил ..............
Знам , че ще го схванеш !!!Last edited by Correctively objective; 24.11.2019, 15:46.
- 1 like
Коментар
� -
-
Първоначално изпратено от ddb Разгледай мнениемай мярнах тука /през чужди постове/ някакъв "специалист", който очаква на 85% ново дъно и на 15% нов връх...
чудя се, що за капацитет би "предсказал" ново дъно предвид актуалната обстановка?!
без въобще да отваряме дума, как е успял да смеси няколко прогнози едновременно в една "поличба"
ще следя с интерес развитието, обещавам!
Не се чуди за нищо - няма смисъл ......... Ти НЕ разбираш от това и ще ти остане само едното чудене .....
Гледай си маломерката в Папура и милите наемателчета
Прогнозата е ЕДНА , а не няколко ..... като е даден доста голям приоритет на НОВО ДЪНО (в всяка една област - 85 % увереност , се считат за успех ..... ) Разбира се ... никой не е Ванга , да говори в СТОТИЦИ Проценти ......
Ако имаш виждане - някакво или коренно различно от моето - сподели ....... Но се съмнявам ....
'' Поличбите '' си ги възпроизвеждам на платформа МТ4 и за сега съм доста доволен
Можеш да питаш съфорумците ехххххх ...... Берто ....... Крум....
А ти си на светлинни години от тях .........
Та ..... дори иПървоначално изпратено от ddb Разгледай мнениеще следя с интерес развитието, обещавам!
- 4 Харесвания
Коментар
� -
май мярнах тука /през чужди постове/ някакъв "специалист", който очаква на 85% ново дъно и на 15% нов връх...
чудя се, що за капацитет би "предсказал" ново дъно предвид актуалната обстановка?!
без въобще да отваряме дума, как е успял да смеси няколко прогнози едновременно в една "поличба"
ще следя с интерес развитието, обещавам!
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Minka Разгледай мнение
Напълно подкрепям мнението. Пазарувам само от Европа, цените са достатъчно по-ниски от тези в България. При доставка от 18-30 Евра, това не е проблем дори да става въпрос за малки количества.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
когато в европата на 10-15 часа каране или 1-2ч със самолет ги има тези маржове - трябва да се съобразяваш с тях.
знам, че ти се искат тези обеми, които германци и австрийци правят, но няма как да се случи с нашите маржове.
особено ако ни приемат в шенген тогава разнасянето на по-сериозен кеш няма да е нужно даже да се декларира , защото няма да има граничен контрол. Да не говорим, че правят и доставки по UPS/DHL, които не оскъпяват толкова много.
не се заяждам, а ти казвам, че понякога е по-добре първо да даеш, за да получиш после повече.
успех
Напълно подкрепям мнението. Пазарувам само от Европа, цените са достатъчно по-ниски от тези в България. При доставка от 18-30 Евра, това не е проблем дори да става въпрос за малки количества.
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от LaCosta Разгледай мнениеБило е много ограничено до преди 1970-1980 година когато започва драстичното увеличаване на добива от около 1 200 тона до настоящите около 3 500 тона годишно.
В действителност е точно обратното - златото се увеличава, тъй като всяка година се добиват нови 3 500 тона и общото му количество въобще не е константа, т. е. то също има годишна инфлация 2% понастоящем /нови 3 500 тона се добавят към съществуващите около 170 000т/. Особено в последните около 45 години разполагаемото количество злато на практика се удвоява - преди 1970-1975 г. са добити около 85 тона и от 70-те години до ден днешен още около 85 000 тона. По този начин ние имаме огромен скок на цената при едновременно удвояване на разполагаемото количество.
ричини.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от dzk Разгледай мнение
Ако искаш едно нестандартно мнение, ето какво си мисля аз. .....
Нешата се променят с геометрична прогресия.
Само че дотогава, я виж изгърмела Дойче Банк, Италия, Япония, САЩ, дериватите, климатични промени, война, ракета в сърцето на Уелоустоун и мн.други варианти и хоп, обратно в първи клас.
Така че, поне още 30-50 год. златото ще е актуално.
Нека се концентрираме върху следващите десет години.
https://www.investor.bg/ad-hoc/502/a...hast-1-293656/
https://www.investor.bg/ad-hoc/502/a...hast-2-293657/Last edited by hazard; 22.11.2019, 22:39.
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Krum Atanasov Разгледай мнение
Пазарът не функционира така, както и на двама ни се иска. Няма да давам точни цифри, но ще ти дам съотношение за да придобиеш представа. Немският пазар е около 100 пъти по- голям от българския. Или казано иначе, нямам против онези маржове, но на онези обеми.
знам, че ти се искат тези обеми, които германци и австрийци правят, но няма как да се случи с нашите маржове.
особено ако ни приемат в шенген тогава разнасянето на по-сериозен кеш няма да е нужно даже да се декларира , защото няма да има граничен контрол. Да не говорим, че правят и доставки по UPS/DHL, които не оскъпяват толкова много.
не се заяждам, а ти казвам, че понякога е по-добре първо да даеш, за да получиш после повече.
успех
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 2 Харесвания
Коментар
�
Коментар