IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не (2) ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Майк, как ще ги задвижат парите?
    10 години се опитват и все не успяват и сега изведнъж ще потече реката от ликвидност.
    Кое ще е това дето ще скъса бента?
    Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

    Коментар


    • THE GREATEST FINANCIAL CRISIS & HYPERINFLATION


      https://goldswitzerland.com/the-grea...yperinflation/



      Идва тотален колапс на финансовата система..... Обявяване на "мораториуми"...... Масови фалити....

      Галопиращата инфлация ще бъде факт до 12 месеца..... Златото ще излети в небесата, още при първите разклащаня сега лятото.
      Италия в несъстоятелност.....
      Испания в несъстоятелност
      Португалия .......
      Гърция......
      Франция.......
      Белгия.......
      .........




      Корекцията на капиталовите пазари скоро ще приключи и същите ще наденът шнорхела!

      Най-бързите спадове, най-бързото възстановяване..... Това е чудото на това, че за разлика от 1929г. ние имаме електронни "пари"!

      ИСТОРИЯТА ВИНАГИ СЕ ПРЕПОВТАРЯ, НО НИКОГА 1:1....

      Точно поради това, за разлика от Голямата депресия, новата ще бъде различна, в частта си money supply....
      През 1929г. ние сме нямали бамки, които да са To BIG to FALL.... В момента имаме структороопределящи такива, които биха парализирали изцяло обществтата..., без значение какво ще става с локалните такива....
      През 1929г. ние сме нямали елеминиране на кеша в обръщение, както сега бихме имали, в частта му, изгаряне в институции, като тогава, над 50% е бил извън финансовата система и пълния и крах би позволил да останат и са останали финансови взаимоотношения извън нея. Днес над 90% кеша е електроника. При падение на финансовата система бихме имали тотална парализа. Това не само за ЦБ е недопустимо, но и за всяко едно правителство!
      През 1929г. дори и без златен стандарт, всеки е могъл гарантирано да обмени доларите си срещу злато, което е ограничавало предлагането на ликвидност от страна на централнаата банка. Днес централната банка може да предложи НЕОГРАНИЧЕНА ЛИКВИДНОСТ от новонапечатани пари, просто, защото зад тях, не стои абсолютно нищо. Инфлацията ще отлети в небесата.....

      Въпрос на време е да се сблъскаме с феномена на първична дефлация, по много стоки, докато инфлацията във финансовта система, междувременно лети в небесата. Това ще отведе златото на страхотен нов небосклон! ФАЗА ЕДНО! Втора фаза на този debasement, и преоценка на активите, ще стартира значителни разпродажби от страна на инфлацирания капиталов пазар, до нови дъна. В същия момент, в рамките на тази втора фаза, златото ще потърси нови върхове, а инфлацията вече, ще отиде и при масовия потребител. Всики основни стоки ще започнат да летят в небесата. Трета фаза, ще бъде фазта на общото повишение, когато всичко ще лети и ще се повишава до невиждани нива....
      В рамките на тази трета фаза, ще се извърши генералния debasement, между стойността на различните активи. Всичко това ще се случи през повишение на номинална стойност на абсолютно всичко, просто процентите на изменение ще бъдат различни... Реалната стойност ще претърпи преоценка...

      През цялото това време, централните банки ще заливат пазарите с така наречената ликвидност.... Те ще бъдат купувачи от послена инстанция....
      Сътресенията на финансовата система предстоят. Необходими са от 3 до 6 месеца, за да се проявят! Лятото!

      Тоталното изпарение на стойността на кеша, за много хора ще стане просто за "миг". Времевата рамка обаче, няма да е точно мигновенна! Тя ще бъде такава, че инфлацираната оценка на активите, в комбинация, със страхотна волатилност на същите, няма да позволят, в нито един момент, масовия инвеститор или човек, да могат да преценят, кой актив е подценен или надценен! През цялото това време обаче, стойността просто ще се изпарява...

      Коментар



      • 1700.00
        Apr 09, 2020 03:55AM
        Members' Sentiments Bullish 64% Bearish 36%
        Summary:STRONG BUY

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение
          Кажи да добавим ли още къси.
          Виртуално съм забелязъл, че си по-прагматичен, но ако искаш да ме опровергаеш....

          Първоначално изпратено от LaCosta Разгледай мнение
          .. Закъсвацията ще бъде сериозна, особено в България. На страната й предстои криза, която ще напомни за 90те години.
          По-зле ще е,даже много по-зле и мога да се аргументирам,но не е по Темата.Тепърва ще бъдат свалени много маски - както се изрази преди 2 дни депутатамарешки.



          Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

          Коментар


          • Първоначално изпратено от LaCosta Разгледай мнение

            На страната й предстои криза, която ще напомни за 90те години.
            Мда тук си прав.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение

              Искам да кажа,че Русия предварително имаше настройка да не продължи ОПЕК -договорките от 2016г., които и без това изтичаха на 1,04,2020.Отделно от това имаше анонсирани публични планове за отваряне на Фонда след 1,04,...Аз бях информиран по съответните масови канали,но съм преценил да не влизам в златото поради брокерс -блъфа клоуз-онли (споменах го снощи и това, че не ми изнася) и некои други дребни съображения.

              Парадоксалното е,че рестрикции и "шантаж" за търговските условия по златото има,а за нефта - няма!Според мен някои си правят крива сметка,но ще видим?! Засега се съобразяваме със Указанията Отгоре,а за бъдеще - ще видим!
              Ще се договорят по някое време. Те винаги са умеели това.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение

                Който е следил темата знае.

                А ти къде си се позиционирал на ултра дълги активи ли.
                Много по-важно е правилното разбиране на ситуацията от това кой къде се е позиционирал и дали ще спечели или ще загуби. Но, както казваш, който е следил темата знае къде съм се позиционирал - натрупване на "не ултра кеш" и при понижаване на цените купувам понякога само една-единствена акция на БФБ за част от парите.
                С две думи, изчаквам с покупките икономиката да закъса яко за кеш след 12-24 месеца. Закъсвацията ще бъде сериозна, особено в България. На страната й предстои криза, която ще напомни за 90те години.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение

                  Искам да кажа,че Русия предварително имаше настройка да не продължи ОПЕК -договорките от 2016г., които и без това изтичаха на 1,04,2020.Отделно от това имаше анонсирани публични планове за отваряне на Фонда след 1,04,...Аз бях информиран по съответните масови канали,но съм преценил да не влизам в златото поради брокерс -блъфа клоуз-онли (споменах го снощи и това, че не ми изнася) и некои други дребни съображения.

                  Парадоксалното е,че рестрикции и "шантаж" за търговските условия по златото има,а за нефта - няма!Според мен някои си правят крива сметка,но ще видим?! Засега се съобразяваме със Указанията Отгоре,а за бъдеще - ще видим!
                  Спарте, ама ти да немаш директна кодирана връзка с оня червен телефон у Кремъл, а...

                  Кажи да добавим ли още къси.
                  Last edited by Todor Sabev; 08.04.2020, 16:27.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от LaCosta Разгледай мнение

                    Това твое понятие "ултра кеш" е по-скоро ултра не вярно, тъй като с този ултра кеш не може да си купиш директно почти нищо, а това, което може да купиш с "ултра кеша" със сигурност първо ще ти го ПРЕИЗЧИСЛЯТ в някоя валута, за да ти кажат колко "ултра кеш" ще ти е нужен.
                    Златото може да е основа на парите, но не е кеш, защото е много по-слаболиквидно от кеша.





                    Още едно ултра НЕ вярно твърдение, ако визираш цените по време на депресията от 1929-1934 г. - "ултра кешът" поевтинява с 15-20% спрямо "не ултра кеша" на ФЕД.
                    Year Gold Prices (London PM Fix) Dow Closing (Dec. 31) Inflation (December YOY) Factors Influencing Price of Gold
                    1929 $20.63 248.48 0.6% Recession
                    1930 $20.65 164.58 -6.4% Deflation
                    1931 $17.06 77.90 -9.3% Depression
                    1932 $20.69 59.93 -10.3% Depression
                    1933 $26.33 99.90 0.8% FDR takes office
                    1934 $34.69 104.04 1.5% Expansion, Gold Reserve Act
                    А това по-горе е третото ултра невярно твърдение, което отново е резултат на ултра пожелателно мислене, типично за мнозинството "специалисти" в тази тема. Според мен пък е точно обратното нефтът отразява състоянието на реалната икономика /особено в периодите когато картелът ОПЕК+ не може да се споразумее да му надуе цената/, а златото отразява ВСЕ ОЩЕ наличния кеш.
                    Руската ЦБ ще бъде само една от редица други /банки и други значими и не толкова значими играчи на пазара/, на които ще им се наложи да продават злато за долари, които да компенсират започналият отлив на капитали от развиващите се пазари.

                    Точно в редките моменти, когато картелът изпусне от контрол цените на нефта се вижда колко много държави имат нужда от кеш и с какво удоволствие биха добивали и продавали огромни количества на определени от цар ПАЗАР цени и в същото време се вижда колко слабо е наличното търсене ДОРИ и на тези ниски цени поради липса на "не ултра кеш".
                    Мани я депресията кажи кво да се прави са , това ги интересува хората.

                    Аз съм на къси на ултра кеша , ама това е временно. Тук късите не са ултра щот не е много редно да се шорти ултрата баш са.

                    След това ще минем на ултра къси на ултра балона на облигации.

                    Както и бех на ултра дълги от втората полвина 2018 до сега на златото.

                    Който е следил темата знае.

                    А ти къде си се позиционирал на ултра дълги активи ли.

                    https://www.youtube.com/watch?v=DvKf0yk4_xE
                    Last edited by Todor Sabev; 08.04.2020, 16:22.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Muller Разгледай мнение
                      Искаш да кажеш от фонда са договорили реализирали сделката, която тепърва ще бъде публикувана и съответно калкулирана от пазара, като междувременно, който трябва предвидливо ще е заел правилната позиция с лостови инструменти....
                      Искам да кажа,че Русия предварително имаше настройка да не продължи ОПЕК -договорките от 2016г., които и без това изтичаха на 1,04,2020.Отделно от това имаше анонсирани публични планове за отваряне на Фонда след 1,04,...Аз бях информиран по съответните масови канали,но съм преценил да не влизам в златото поради брокерс -блъфа клоуз-онли (споменах го снощи и това, че не ми изнася) и некои други дребни съображения.

                      Парадоксалното е,че рестрикции и "шантаж" за търговските условия по златото има,а за нефта - няма!Според мен някои си правят крива сметка,но ще видим?! Засега се съобразяваме със Указанията Отгоре,а за бъдеще - ще видим!
                      Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение

                        Само че златото не суровина и не подложено на дефлационен натиск.а е ултра кеш така и по време на голямата депресия класическа дефлациона депресия кеша е цар и всички активи и суровини се сриват спрямо долара а самия долар девалвира спрямо истинския кеш златото с 50 процента.
                        Това твое понятие "ултра кеш" е по-скоро ултра не вярно, тъй като с този ултра кеш не може да си купиш директно почти нищо, а това, което може да купиш с "ултра кеша" със сигурност първо ще ти го ПРЕИЗЧИСЛЯТ в някоя валута, за да ти кажат колко "ултра кеш" ще ти е нужен.
                        Златото може да е основа на парите, но не е кеш, защото е много по-слаболиквидно от кеша.


                        Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение

                        по време на голямата депресия класическа дефлациона депресия кеша е цар и всички активи и суровини се сриват спрямо долара а самия долар девалвира спрямо истинския кеш златото с 50 процента.

                        Още едно ултра НЕ вярно твърдение, ако визираш цените по време на депресията от 1929-1934 г. - "ултра кешът" поевтинява с 15-20% спрямо "не ултра кеша" на ФЕД.
                        Year Gold Prices (London PM Fix) Dow Closing (Dec. 31) Inflation (December YOY) Factors Influencing Price of Gold
                        1929 $20.63 248.48 0.6% Recession
                        1930 $20.65 164.58 -6.4% Deflation
                        1931 $17.06 77.90 -9.3% Depression
                        1932 $20.69 59.93 -10.3% Depression
                        1933 $26.33 99.90 0.8% FDR takes office
                        1934 $34.69 104.04 1.5% Expansion, Gold Reserve Act
                        Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение

                        Пък ако го сметнеш в момента у барели нефт ебати балона.
                        Само че златото не суровина и не подложено на дефлационен натиск.а е ултра кеш така и по време на голямата депресия класическа дефлациона депресия кеша е цар и всички активи и суровини се сриват спрямо долара а самия долар девалвира спрямо истинския кеш златото с 50 процента.
                        В момента златото изглежда скъпо спрямо суровините.Златото изпреварва събитията и отразява огромните глобални дългове. Докато това при суровините не отчетено. Златото се движи преди събитията. Златото не е балонизирано , имаме балон при глобалните дългове балонизиран е базара на облигации там ще се гърми не при златото.

                        А това по-горе е третото ултра невярно твърдение, което отново е резултат на ултра пожелателно мислене, типично за мнозинството "специалисти" в тази тема. Според мен пък е точно обратното нефтът отразява състоянието на реалната икономика /особено в периодите когато картелът ОПЕК+ не може да се споразумее да му надуе цената/, а златото отразява ВСЕ ОЩЕ наличния кеш.
                        Руската ЦБ ще бъде само една от редица други /банки и други значими и не толкова значими играчи на пазара/, на които ще им се наложи да продават злато за долари, които да компенсират започналият отлив на капитали от развиващите се пазари.

                        Точно в редките моменти, когато картелът изпусне от контрол цените на нефта се вижда колко много държави имат нужда от кеш и с какво удоволствие биха добивали и продавали огромни количества на определени от цар ПАЗАР цени и в същото време се вижда колко слабо е наличното търсене ДОРИ и на тези ниски цени поради липса на "не ултра кеш".

                        Learn how gold has evolved as a monetary standard and increased in value since the days of the Roman Empire.
                        Last edited by LaCosta; 08.04.2020, 15:40.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение

                          Правилно е точно така - с разменени места! По т.1 от дневния ред изказванията на другарите от имотната тема доказват,че инвестициите им в рамките на по-малко от месец вече струват Нищо.Но не искам да ги напрягам,по-добре е сами да усетят тръпката от болката...За инвестиралите в токсични активи(каквито са акциите на неразвитите пазари) дисконта за момента е поне 30% като тук не включвам отрицателния ефект от курсови разлики между покупна цена и сегашна,пропуснати ползи от ненужно влачене с години на губещи позиции и др.

                          При златото има един особен фундаментален момент свързан с Русия.От 1,04, фонда за национално благосъстояние започна да продава с цел балансиране шока от срива на нефта.Явно е,че това което беше купувано от 1100 нагоре ще се изсипе поетапно тук някъде за да бъде възстановено обратно към 1300(цифрата е произволна) примерно.

                          Искаш да кажеш от фонда са договорили реализирали сделката, която тепърва ще бъде публикувана и съответно калкулирана от пазара, като междувременно, който трябва предвидливо ще е заел правилната позиция с лостови инструменти. Така ми се вижда най-правилно формулирано.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

                            имаш ли инфо по време на голямата депресия как е процедирал ФЕД по линия на вливането на ликвидност
                            тогава трябва да са били в златен стандарт и не са си позволявали волности както сега.

                            затова си мисля, че особено на фона на обещанията за 'помощи' (дълг) от страна на правителства в технически фалит златото не е балон

                            Мисля че единствено голямо ,,количествено облекчение,, е през златото , като изкупуват и оставят наличния доларов кеш срещу него и девалвират долара същевременно. А бруталната дефлация се дължи не толкова на запазване на златния стандарт а на ,,иновацията,, кредитния мултипликатор след създаването на съвременните централни банки начело с ФЕД. И надуване на частен дълг до 200 процента . Като последствие го остават да се самоликвидира за разлика от сега.

                            А сега все още Страха и спомена от Втората Световна е изключително силен и поради тази причина ФЕД и централните банки които могат да си го позволят са безкомпромисни относно ликвидност. Разбира се с риск да срутят цялата световна финансова архитектура. Което е в крайна сметка ще се случи по някое време независимо от тяхното действие или бездействие.
                            Last edited by Todor Sabev; 08.04.2020, 14:05.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

                              имаш ли инфо по време на голямата депресия как е процедирал ФЕД по линия на вливането на ликвидност
                              тогава трябва да са били в златен стандарт и не са си позволявали волности както сега.

                              затова си мисля, че особено на фона на обещанията за 'помощи' (дълг) от страна на правителства в технически фалит златото не е балон

                              Класически златен стандарт по това време няма.Има някакъв хибрид прикриващ като смокинов лист действията на банкерите от ФЕД.Според тогавашните стандарти ликвидност е наливана в изобилие.Самото съществуване на системата на ФЕД зависи от това да НЯМА златен стандарт.Нали целта е де създават достатъчно пари от нищото които след това чрез техните си банки ще се използват за закупуване на реални активи.
                              Last edited by Hermes73; 08.04.2020, 13:49.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение

                                Пък ако го сметнеш в момента у барели нефт ебати балона.
                                Само че златото не суровина и не подложено на дефлационен натиск.а е ултра кеш така и по време на голямата депресия класическа дефлациона депресия кеша е цар и всички активи и суровини се сриват спрямо долара а самия долар девалвира спрямо истинския кеш златото с 50 процента.
                                В момента златото изглежда скъпо спрямо суровините.Златото изпреварва събитията и отразява огромните глобални дългове. Докато това при суровините не отчетено. Златото се движи преди събитията. Златото не е балонизирано , имаме балон при глобалните дългове балонизиран е базара на облигации там ще се гърми не при златото.
                                имаш ли инфо по време на голямата депресия как е процедирал ФЕД по линия на вливането на ликвидност
                                тогава трябва да са били в златен стандарт и не са си позволявали волности както сега.

                                затова си мисля, че особено на фона на обещанията за 'помощи' (дълг) от страна на правителства в технически фалит златото не е балон


                                това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

                                Коментар

                                Working...
                                X