Първоначално изпратено от pumpal
Разгледай мнение
Нямат печалби, спрямо капитала, като всичко е само някакви мъгляви уж бъдещи перспективи.. Пълен смях.
Клауди млауди, веднъж на този пазар конкуренцията брутално се засилва, втори път, с оглед на развиващата се криза, подобно на това, че потребителите ще купуват по-малко, същото важи и за клаудите, защото бизнесите ще потребяват също по-малко, в рамките на една влошена бизнес среда.
По принцип много ме дразни тоя плешив смотаняк, но не е само въпрос на личен хейт.
Относно клаудите, то това е нещо, което периодично подлежи на фундаментални инвестиции за обновление, просто, за да си в крак.
В рамките на една бъдеще криза с години, когато бизнесите няма да потребяват повече клауд, в засилена конкурентна среда, в комбинация с това, че те ще трябва да инвестират значително да подобряват базата, не виждам как може да са в добра позиция. Това е като да имаш копачка на крипто като хардуер и да си в среда на много ниски цени в идните години, и като дойде време евентуално след период да се вдигнат цените, ти да трябва да обновяваш вече с нови инвестиции хардуера, а няма да си изкарал. Разликата е тази, че при криптото, това което има бъдеще стойност и оцелее, ако се вдигне ти си могъл да го запазиш, докато те ако нямат клиенти и печалби днес, утре когато трябва да обновяват, пак ще трябва да вадят нови пари, а няма да са изкарали стойност преди това.
Типичния им бизнес с ритейлинга ще претърпи свиване. Те в САЩ са на макс като завладян пазар, а в останалите страни извън Англия и Германия, не блестят с нищо спрямо други. Къде са им "необятнте" възможности. Достигнаха си пика и сега пътя вече е надолу!
Личата ми прогноза е за сериозно спихване в тоя балон, но да видим кога! Не им давам розово бъдеще както до сега. Просто не виждам потенциал от къде да дойде! Виждам само надолу! И дано, защото са пед*лчета!

Сега с главоломната безработица, едни от основните им приходи са от абонаменти на прайм, това е свеж кешфлоу, потребителите ще свиват всичко ненужно. Там ще има голямо рязане.
Ако аз днес си купя 10 акции на безумната им цена. Откъде те ще вадят пари, от печалба, за да ми платят девидент или да градят нещо със стойност, което да създава капиталов растеж! Няма от къде! Това е пълен ташак!
Коментар