IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не (2) ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнение
    Нама да коментирам алабализмите на МедиаПул (не знам нормален човек кой ги чете изобщо, има в нета инфо на кого са), като и те казват, че е вероятно нещо си.От вероятно до нещо сигурно има огромна разлика, ама си е друго да постнеш всеки линк без да мислиш.
    ЕС не можаха за земеделските субсидии да се разберат, а какво остава да дават отделно даром И ДРУГИ пари на южните народи, за една малка Гърция какви скандали имаше.
    ЕЦБ и тя, плюс Дойче Банк и решението на съда лятото - май гнездото на змиите се довлече от Изтока в Европа.
    Дали и как ЕС ще се реформира тази година е неизвестно.
    Банков съюз липсва.
    Брексит и той е удар по брадичката на Брюксел.

    Проекта със непокорния Хонг Конг все още се движи от УК, а САЩ с удоволствие наливат масло в огъня.
    По принцип УК си гледат интереса и не са в такъв конфликт със Китай както САЩ, затова ще използват по-меки начини, но САЩ е непредвидим като неин съюзник доколко ще издърпат ластика.

    По скоро има заплаха за мира относно Тайван.
    Лятото, ако сега прогресивните там демократи обявят автономна нация (не държава), Китай ще навлезе със сила там.
    "Прогресивните" са проект на Либералната дълбока държава.
    Корона вируса свърши доста работа, тепърва икономиката на САЩ ще се дълбоко депресира за година-две.
    Ако САЩ успеят да докажат вината на Китай за корона вируса, ще "изискат" около 12 млрд.
    Но, не изключено и да се задейства бушона - Тайван, от тях.
    Незнам дали ще подхлъзнат Тръмп да се увлече по този бушон, поради факта , че една малка война (не голяма) защищаваща Тайван би му донесла изборни дивиденти.

    И последно, забравих, досега няма случай Дълбоката държава да е била победена.
    Пред Тръмп стои много песимистична задача.
    Не че е невъзможно, не че даже той да спечели изборите, тя пак ще си остане там кроейки му непосилни номера.
    Очертава се много динамична 2020 година, напр втора вълна, Тайван, Хонг Конг и др мръсотии, защото засега ефекта със вируса не бе постигнат.
    А за Капитал кво казваш?

    https://www.capital.bg/politika_i_ik...750_mlrd_evro/

    Възможностите пред България

    Според предложението и оценката в работния документ на Европейската комисия нетният ефект за България от фонда с общ обем 750 млрд. евро е положителен и достига 11.7 млрд. евро, или 19.3% от местния БВП, което би я наредило по този показател втора след Хърватия като голям реципиент спрямо размера на икономиката й.

    При вноска от 3.3 млрд. евро страната ще получи 15 млрд. под формата на грантове и заеми, по 25% годишно през периода 2021 - 2024 г., става ясно от доклада на ЕК.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение

      Имат си Бригс,имат си пари ,имат си производство и като имаш пари приятели бол.Като си ач кьопек и цървул получаваш неуважение и презрение.Интересът на нас българите винаги е бил да се закачим към някой голям
      батко и да цоцаме до живот неговата милостиня,как да ни уважават?
      Отиде в реката тая мечта, на хората, които се кефят на Русия и тн...
      От БРИКС, мрикс няма вече!
      Индия и Бразилия са протекторат на САЩ! Там контрола е на 100%

      Отделно Индия не само че има граничен конфлик с наглите китайци, но Индия е новия Китай!
      Всички изтеглени инвестици от Китай отиват не както разни глупаци сълзят за Източна Европа, а отиват в Индия, Виетнам и Индонезия!
      Така, че Индия е на супер печеливша позиция и те с Китай никога няма да пърдят в едно гърне!

      Колкото и да не ви се вярва, Китай е сам и напълно изолиран! Просто не ви се иска да го повярвате, защото много хора са си мечтаели за ден, в който САЩ са на колене и едва ли не някакви китайци ще се въздигнат и ще са новата топ световна сила! И заедно с упадъчна Русия на Путин, едва ли не ройкат пейзажа и стават новите господари на света!
      Няма да стане!
      Това е съотносимо и с плакнежите за златото, как щели да вържат юана и прочие! Ми те китайците са най-фалиралите. Те ако не печатат и вържат юана за злато, трябва да си пуснат постоянна "карантина" 24/7, защото цялата им държава ще замръзне, буквално в същия ден!

      Няма как да стане! Едно са мечтите на мразещите САЩ, друго са реалностите!

      За всички е ясно, че аз не харесвам ЕС и Европа като цяло, но няма как да се кефя на много по-голямо зло като Китай!
      Путинова Русия е доказа, че не може да осигурява просперитет за населението си! Това също не е добро!
      Там си има един вожд, който заедно с местни феодали наречени олигарси си бутат, най-общо казано, а населението затъва без никакъв шанс за просперитет или добър живот! Там държавата е замръзнала в годините на мутрите от 90те!
      Гнусния ипериализъм, на САЩ също е ясен!

      От всичко това искам да каже, че трябва да свалиш розовите очила и да спреш да мислиш в лагери! Аз нямам лагер! Пиша относно това какво смятам, че е или ще стане!



      Коментар


      • Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение

        Тия скрити теории не ги следя като цяло!
        Китай в момента прилича на 90% на национал социализма и Германия като поведение във всяко едно отношение! Аз почти не виждам разлика, даже и противниковия лагер е привидно същия! Демек съвпаденията са над 90%!

        За Хонконг какво да кажа! Там Китай ще си се наложи! САЩ няма какво да направят! Въпроса е дали при новата студена война, която се задава, Китай може ли да издържи, без режима да падне, защото ще им е тежко! Това е въпроса! Дали режима ще издържи, защото Китай като цяло няма абсолютно никакви приятели и ако новата студена война е пълномащабна, то навремето СССР си имаше цял блок, зад себе си и почти половината свят в него, а Китай като оставим ,че са 1,4 милиарда, нямат абсолютно никой зад себе си! Това е голяма разлика и ще е интересно ще могат ли да издържат, без да се сринат и от там режима да падне! За мен това е въпроса! Дори и Хитлер на времето е имал не малко съюзници! Не знам обаче без никакви такива как може да се спечели! Дори и Хитлер обаче е загубил, въпреки, че не е бил сам!
        Имат си Бригс,имат си пари ,имат си производство и като имаш пари приятели бол.Като си ач кьопек и цървул получаваш неуважение и презрение.Интересът на нас българите винаги е бил да се закачим към някой голям
        батко и да цоцаме до живот неговата милостиня,как да ни уважават?
        Last edited by Grosss; 28.05.2020, 07:54.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
          ЕК иска да пребори кризата със 750 млрд. евро и историческо задлъжняване


          В контекста на темата, ето нещо от Инвестора като статия по темата!

          Как се развива порнографията! ЕС ще взима пари на заем, които щял да връща! Тъй като ЕС борави с бюджета събран от отделните страни, то на практика, се получава така, че това са същите пари, които отделните страни също биха могли да съберат от пазарите и да ги похарчат много по-рационално, без да минават през ненужен бюрократичен посредник като ЕС.

          Ако ли пък страни като Италия и Испания, не биха могли самостоятелно да заемат от пазарите пари. Съществения въпрос е ЗАЩО? На второ място, ЗАЩО страни като България и Полша, ще трябва да гарантират за последните!

          Има много сериозни аргументи един пазар да не иска да ти дава пари! Ако пазара не иска да ти дава, то по всяка вероятност, ти не би следвало да получиш същите!

          Гърците въпреки, че за тях не се говори много, сега отново ще бъдет от ТОП БЕНЕФИЦИЕНТИТЕ! Това са страни, черни дупки, които единствено се дотират като стандарт, за сметка на всички останали, за сметка на ефективността и разумното отговорно харчене!

          ЕС от обикновен икономически съюз, днес е политическа карикатура, която през някакъв либерален социализъм, крепи себе си и стандарта в определени страни, за сметка на масата членове, които са в губеща позиция.
          Абе , много си се закахърил за ЕС, ма са ти бедни аритметиките!
          Я виж пак в инвестора - Япония ще влее още 1,1 трилиона долара ликвидност в икономиката си

          Америка е на 2,3 трилион.
          Това са само две големи държави бе шмок, - държави, колкото Европа ли!
          Па Европа била на 0,75 трилиона. Смешна работа, а шмоко се взел насериозно и вече отписал Европата, люлката на цивилизацията.
          Събери си акъла бе момче!
          Last edited by X_Y; 28.05.2020, 08:43.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Muller Разгледай мнение

            Детето на Абвера е друга тема-
            Битката за Китай почва от Хонконг. Ако го оставят значи са се договорили. Ако са се договорили за него значи няма да има студена война. Ако ли не значи ще има тотална война, това би бил отговора на блицкрига. Ако знаеме отговора на този въпрок то тогава лесно ще прогнозираме за котировките на суровините, въглеводородите, общия пазар и разбира се златото. Щом не смениха режима там до края на февруари значи няма да има промяна по това направление-
            Чак в такива взаимовръзки не съм посветен!

            Според мен няма какво да се разбират! Китай си повярва и от колония, някои го гласят за метрополия!
            Тия, които са яхнали пък САЩ искат да се запази текущото положение!

            Предстои студена война и вече, който издържи!

            Коментар


            • Нама да коментирам алабализмите на МедиаПул (не знам нормален човек кой ги чете изобщо, има в нета инфо на кого са), като и те казват, че е вероятно нещо си.От вероятно до нещо сигурно има огромна разлика, ама си е друго да постнеш всеки линк без да мислиш.
              ЕС не можаха за земеделските субсидии да се разберат, а какво остава да дават отделно даром И ДРУГИ пари на южните народи, за една малка Гърция какви скандали имаше.
              ЕЦБ и тя, плюс Дойче Банк и решението на съда лятото - май гнездото на змиите се довлече от Изтока в Европа.
              Дали и как ЕС ще се реформира тази година е неизвестно.
              Банков съюз липсва.
              Брексит и той е удар по брадичката на Брюксел.

              Проекта със непокорния Хонг Конг все още се движи от УК, а САЩ с удоволствие наливат масло в огъня.
              По принцип УК си гледат интереса и не са в такъв конфликт със Китай както САЩ, затова ще използват по-меки начини, но САЩ е непредвидим като неин съюзник доколко ще издърпат ластика.

              По скоро има заплаха за мира относно Тайван.
              Лятото, ако сега прогресивните там демократи обявят автономна нация (не държава), Китай ще навлезе със сила там.
              "Прогресивните" са проект на Либералната дълбока държава.
              Корона вируса свърши доста работа, тепърва икономиката на САЩ ще се дълбоко депресира за година-две.
              Ако САЩ успеят да докажат вината на Китай за корона вируса, ще "изискат" около 12 млрд.
              Но, не изключено и да се задейства бушона - Тайван, от тях.
              Незнам дали ще подхлъзнат Тръмп да се увлече по този бушон, поради факта , че една малка война (не голяма) защищаваща Тайван би му донесла изборни дивиденти.

              И последно, забравих, досега няма случай Дълбоката държава да е била победена.
              Пред Тръмп стои много песимистична задача.
              Не че е невъзможно, не че даже той да спечели изборите, тя пак ще си остане там кроейки му непосилни номера.
              Очертава се много динамична 2020 година, напр втора вълна, Тайван, Хонг Конг и др мръсотии, защото засега ефекта със вируса не бе постигнат.
              Last edited by hazard; 28.05.2020, 04:59.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение

                Тия скрити теории не ги следя като цяло!
                Китай в момента прилича на 90% на национал социализма и Германия като поведение във всяко едно отношение! Аз почти не виждам разлика, даже и противниковия лагер е привидно същия! Демек съвпаденията са над 90%!

                За Хонконг какво да кажа! Там Китай ще си се наложи! САЩ няма какво да направят! Въпроса е дали при новата студена война, която се задава, Китай може ли да издържи, без режима да падне, защото ще им е тежко! Това е въпроса! Дали режима ще издържи, защото Китай като цяло няма абсолютно никакви приятели и ако новата студена война е пълномащабна, то навремето СССР си имаше цял блок, зад себе си и почти половината свят в него, а Китай като оставим ,че са 1,4 милиарда, нямат абсолютно никой зад себе си! Това е голяма разлика и ще е интересно ще могат ли да издържат, без да се сринат и от там режима да падне! За мен това е въпроса! Дори и Хитлер на времето е имал не малко съюзници! Не знам обаче без никакви такива как може да се спечели! Дори и Хитлер обаче е загубил, въпреки, че не е бил сам!
                Детето на Абвера е друга тема-
                Битката за Китай почва от Хонконг. Ако го оставят значи са се договорили. Ако са се договорили за него значи няма да има студена война. Ако ли не значи ще има тотална война, това би бил отговора на блицкрига. Ако знаеме отговора на този въпрок то тогава лесно ще прогнозираме за котировките на суровините, въглеводородите, общия пазар и разбира се златото. Щом не смениха режима там до края на февруари значи няма да има промяна по това направление-

                Коментар


                • Първоначално изпратено от kristina dimitrova (1) Разгледай мнение

                  А може и да бъркам и най-вероятно съм в грешка. Все пак съм жена и то влюбена в момента , значи със сигурност греша
                  Това го разбрахме, кажи уикенда как изкара бате стамене. Имаше ли вавилонки

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Muller Разгледай мнение


                    Единство Творчество Красота. Дзън-
                    Интересно е дали янките са похарчили Хонкконг сключвайки договор с мрака и тъмната страна- Златното хранилище на Азия или ще водят битка за него. Как мислиш Майк? А преди десетина години се смяташе за едно от убежищата на света-
                    Тия скрити теории не ги следя като цяло!
                    Китай в момента прилича на 90% на национал социализма и Германия като поведение във всяко едно отношение! Аз почти не виждам разлика, даже и противниковия лагер е привидно същия! Демек съвпаденията са над 90%!

                    За Хонконг какво да кажа! Там Китай ще си се наложи! САЩ няма какво да направят! Въпроса е дали при новата студена война, която се задава, Китай може ли да издържи, без режима да падне, защото ще им е тежко! Това е въпроса! Дали режима ще издържи, защото Китай като цяло няма абсолютно никакви приятели и ако новата студена война е пълномащабна, то навремето СССР си имаше цял блок, зад себе си и почти половината свят в него, а Китай като оставим ,че са 1,4 милиарда, нямат абсолютно никой зад себе си! Това е голяма разлика и ще е интересно ще могат ли да издържат, без да се сринат и от там режима да падне! За мен това е въпроса! Дори и Хитлер на времето е имал не малко съюзници! Не знам обаче без никакви такива как може да се спечели! Дори и Хитлер обаче е загубил, въпреки, че не е бил сам!

                    Коментар


                    • Единство Творчество Красота. Дзън-
                      Интересно е дали янките са похарчили Хонкконг сключвайки договор с мрака и тъмната страна или ще водят битка за златното хранилище на Азия- Как мислиш Майк? А преди десетина години се смяташе за едно от убежищата на света-

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от kristina dimitrova (1) Разгледай мнение
                        Здравейте
                        Толкова хубави неща ми се случиха за една седмица и продължават да се случват, че просто не съм на себе си от щастие.

                        Затова исках малко да се разсея и да изкажа моето мнение относно златото. Както съм писала страстта ми към златото е наследена от баща ми, който беше златар, по времето на Социализма и в къщи винаги и само се е говорело за злато. Понякога купувам дребни висококаратни изделия, но това е по-скоро нещо като хоби, отколкото да защитя парите си или да участвам в спекулативни сделки.

                        Златото е безопасен актив, но е напълно непредсказуем и труден предвидим инструмент според мен. Може да не си променя цената през годините или дори да падне плавно според определени обстоятелства, а след това за един или два месеца да вдигне обратно рязко цена от цялата натрупана и акумулирана дългосрочна инфлация. Според мен предвиждания ръст на златото е до нови исторически максимуми - над 1 900 долара за унция. След премахването на световна карантина от коронавируса златото може да продължи да расте само към края на тази година или дори следващата година, но няма да мине психологическата граница от 2000 долара.

                        А вие вълнувате ли се от стари световни афери например тази от 70-те години на 20-ти век, когато братята Нелсън Хънт и Хърбърт Хънт буквално изкупуват цялото световно физическо сребро в света? Аз много обичам да чета за подобни мега сделки и афери. Не знам защо ми харесват?
                        Оп бате стамене, защо продължаваш да пишеш като жена?
                        Да не би да сменяш пола?
                        Кристина звучи по добре от Стамен....

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

                          И що мислиш, че на мен ми дреме ?

                          Иначе за болднатото браво.

                          За златото днес гледах едни интерсни цикли от по 34-36 години. Ако се повторят въпросните цикли, през следващите десет години имаме постъпателно движение нагоре.

                          В тази тема съм от има няма две години, но никой май не е разглеждал тук дългите златни цикли.

                          Ако някой намери по-добра от тази графика нека я постне.

                          https://www.macrotrends.net/1333/his...100-year-chart
                          Няма вече цикли! Всичко е игра на топчета!

                          Това са времената на електронната търговия, Биткойн и електронен кеш! Безумни възходи и резки сривове!

                          Имало ли е друг период, при който при икономическа депресия в момента и като минимално следствие след това, тежка рецесия, пазара да отказва дори да отвори мечи пазар! Нямало е! Никога!

                          Така погледнато във времената на електронната търговия и електронния кеш, всичко е "Амфета"! Сега се играе до сетен дъх! Всичко се случва на бързи обороти, както правенето на пари, така и тяхното губене! Технологииите са други, а от там и живота! Вярно е, че хората не се променят, тяхното мислене или психология, но когато ти е променана средата, настъпват и някои различия!

                          В момента е това! Пазар "Амфета"! Всичко се играе до псоледен дъх! Достигане до Луната и отвъд или тотален крах, след което след умора и забавяне! Максимума винаги е следван от минимум, а големите максимуми и минимуми от дълги рейнджове в търсене на баланс! Това са истинските цикли, в момента сме в скоростния тунел към търсене на тотален максимум!

                          Първо капиталовия трябва да изиграе своето безумие, след това ще бъде златото, а на края и двете ще се насочат към точка за равновесие!

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение

                            За сметка на това има хора, които пък са виждали само хубавко!

                            Единство Творчество Красота. Дзън-
                            Интересно е дали янките са похарчили Хонкконг сключвайки договор с мрака и тъмната страна- Златното хранилище на Азия или ще водят битка за него. Как мислиш Майк? А преди десетина години се смяташе за едно от убежищата на света-

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение

                              Не са виновни Испания и Италия а нашта мила родна картинка.
                              Боже, най-после човек с мисъл в главата . Благодаря за което.
                              Last edited by Selena; 27.05.2020, 22:42.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение

                                Италия и Испания са просто геленици на съдбата към момента, защото има кой да им плаща масрафа!

                                За корупцията са си виновни българите, че търпят скапани политици! Но корупция с европарите има навсякъде!
                                Просто ЕС не трябва да съществува, а от там и този "болен" бюрократичен порнографски модел на икономика!

                                Ще дойде ден обаче, когато настоящия модел, няма да може да бъде поддържан и тогава няма да има как Испания да се дотира! Ще има крах там и много гастарбайтери в страната, ще са от губещата страна в дългосрочен план!

                                Реално ти си в Испания! Мен не ми дреме!
                                И що мислиш, че на мен ми дреме ?

                                Иначе за болднатото браво.

                                За златото днес гледах едни интерсни цикли от по 34-36 години. Ако се повторят въпросните цикли, през следващите десет години имаме постъпателно движение нагоре.

                                В тази тема съм от има няма две години, но никой май не е разглеждал тук дългите златни цикли.

                                Ако някой намери по-добра от тази графика нека я постне.

                                https://www.macrotrends.net/1333/his...100-year-chart

                                Коментар

                                Working...
                                X