If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
То хубаво, ама се уточнете какво имате - злато (физическо) или "злато" (екселско), че да не стават обърквания. Аз имам само злато, нямам "злато", като от инвестициите ми (изключвам имотите, че тогава става малко мазало) то е около 9%. Купувано е основно на цена около 600 долара (изключвам някоя и друга монета, дето съм взел за кеф от БНБ) и оттогава е холд - ще си стои за децата в основната си част
Етф който държи физическо в Лондонските тъмници за какво се брои?
То хубаво, ама се уточнете какво имате - злато (физическо) или "злато" (екселско), че да не стават обърквания. Аз имам само злато, нямам "злато", като от инвестициите ми (изключвам имотите, че тогава става малко мазало) то е около 9%. Купувано е основно на цена около 600 долара (изключвам някоя и друга монета, дето съм взел за кеф от БНБ) и оттогава е холд - ще си стои за децата в основната си част
Физика.
Sapienti sat - На разбиращия (и малко) му е достатъчно.
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Ooo колега, на 1 кюп сме с тебе, аз съм само с част от % по доле, дори ако елиминирам бфбто съм към 24% в жълто на нисе.
Те моите си бяха до нетолкова отдавна в % на пъпчиво тийни, ама ръстовете и някои добавки в майнъри преди 4 месеца го докараха до това относително тегло.
Ето ти и още един варварин, само дето тоя е направо Конан В
И той от няколко години натъртва сегиз тогиз за златото...ма не е само да си плямпа де, действа, гледам някъде към 16%+ се е "отенекиел".
Интересното е че към 3/4 е в етф-и, ама още по интересното при него дето забелязвам е че почти не държи тех компании, хич няма от модерните (с изкл. на няколко тех китайски като мене), а вместо това е заложил на доста сериозна експозиция към ЕМ, май от поръдъка на 25-28% някъде
Сега гледам, че BNP Paris Bas очакват супер ниските лихви да останат във времето и златото да отиде на $3500
Ако лихвите останат близо до сегашните нива или още по-надолу като трайна тенденция, тази прогноза може да се окаже вярна. Парадоксалното е, че златото би се качило по съвсем различни причини от това, което мислят голдбъгс
Затова, баланс му е майката, между всички възможни опции. Въпросът е колко процента е оптимално сега да се държат в този актив, защото си е актив. Яд ме е, че когато можех не купих паладий, но кой да предположи ...
Според мене хората ще се набутават в злато докато расте и чупи рекорди
Само потвърждава казаното от мене за златните буболечки
Хората и бизнесите не са могли да вземат злато срещу доларите
А всъщност и чуждестранните ЦБ не са могли на практика, както става ясно в края на 1960-те и началото на 1970-те
Златен стандарт...
Затова, баланс му е майката, между всички възможни опции. Въпросът е колко процента е оптимално сега да се държат в този актив, защото си е актив. Яд ме е, че когато можех не купих паладий, но кой да предположи ...
Коментар