IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не (2) ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от vhk Разгледай мнение
    "23.06.2020, 19:45
    Относно времевият хоризонт 1800 до дни ,1920 до седмици, 2000 до месеци 3000 до година две според мен." - Пргнозата ми от преди две седмици май е на път да се сбъдне може би.Успехи на разумните и дисциплинирани трейдъри !
    3000 тази година- Все пак имам пожелателно мислене да сринат цената междувременно краткосрочно. Колкото повече стягат хватката на Анакондата около врата на световните икономики, толковова повече златото ще расте.

    Коментар


    • 1800$ :-)))
      Ако една книга не си заслужава да я прочетеш втори път, не си е заслувавало и първия прочит.

      Коментар


      • Това, ако не е манипулиране на цената, здраве му кажи.
        17 часа в такъъъъв тесен реиндж .....

        Click image for larger version

Name:	438.JPG
Views:	1
Size:	89.7 КБ
ID:	3623045

        Коментар


        • "23.06.2020, 19:45
          Относно времевият хоризонт 1800 до дни ,1920 до седмици, 2000 до месеци 3000 до година две според мен." - Пргнозата ми от преди две седмици май е на път да се сбъдне може би.Успехи на разумните и дисциплинирани трейдъри !
          Last edited by vhk; 08.07.2020, 06:35.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Jorkata Разгледай мнение
            Май не е тоооочно така, защото чрез парите се произвеждат благата, но това не е директна корелация. Все пак има граница, която май вече е прекрачена.
            Парите не създават блага, блага създава стопанската организация. Парите са вид стока, в рамките на обществен договор, за притежание, управление, размяна и консумация на ресурси.

            Стопанската организация от своя страна се дели на 2 типа субекти. Ефективни и неефективни. Първите са тези, които са на печалба и създават принадена стойност и увеличение на благата. Вторите са тези, които са на загуба и разхищават ресурс, през загуба, което намаля благата през ниска ефективност и похабяване на ресурс. Ако следваме пазарните механизми, вторите не би следвало да съществуват.

            Когато се печатат пари от въздуха, това означава, че се отнема РЕСУРС през загуба на СТОЙНОСТ, от пазарно ефективните субекти, за сметка на пазарно неефективните такива. Това намалява нивото на благата през разхищение от вторите.
            Съществува и хипотеза, че ако се раздават напечатани пари без обезпечение от към блага и се задържат работни места при неефективните субекти, това би било добре за икономиката. Няма нищо по-далеч от истината, ако живота и хората имат някакво бъдеще. Бъдещето би било с много по-големи дисбаланси, предпоставена разруха спрямо ефективните субекти, за сметка на временното спасяване на неефективните такива. Като последващо следствие подобна среда би благоприятствало увеличението на неефективни субекти, като допълнителното им нарастване в рамките на една изкуствена извънпазарна среда. Кейнсианския модел може да се използва само там, където държавата, разбирай обществата имат заделен предварително ресурс, като Норвегия. А не "ресурс" създаден от въздуха през дълг и то дълг не от обществата, а вече почти изцяло само изкупен единствено и само от централните банки, просто защото обществата нямат толкова пари да кредитират или не биха кредитирали фалирали субекти на абсурдно ниски лихви. Дори и в случая на Норвегия, където имаме реален ресурс, самото подпомагане и намеса на държавата не трябва да изкривява пазарната рамка в такава степен, че да разруши механизмите на свободен пазар и конкуренция между субектите.

            Именно за това социализма винаги и навсякъде се е провалял, защото той отхвърля естествените природни закони, че някои са умни, красиви и трудолюбиви, за сметка, на други, които могат да бъдат грозни, тъпи и мързеливи. Даденостите и ефективността на хората са различни и по тази причина, обществените блага и ресурси не могат да бъдат поделяни по равно. Ако някой иска да ги поделя по равно, той създава изкуствена АНТИПРИРОДНА среда, която противоречи на житейските дадености, които са от Бог.

            Но изкривяването не е само при социализма. То е и при фалшивия капитализъм, какъвто имаме в момента. При сегашната ситуация се крепят изкуствено стопански субекти, които би следвало да паднат поради естествените пазарни механизми, с оглед на тяхната ефективност, а не да бъдат оставяни да разхищават ресурс, което подрива възможността за увеличаване на ефективните субекти в бъдеще и нарастване на степента на създадените блага, в рамките на увеличен брой пазарно ефективни единици.

            Капитализмът е "ЛОШ", защото нямаме реален капитализъм!
            Монополите, които имаме в момента са вредни за нормалността, истинския капитализъм и благосъстоянието на хората!

            С две думи, печатането на пари от нищото, както позволяването на създаване на тотални монополи, води до това, хората да са много по-бедни, да работят при много по-лоши условия на труд, а цялостната икономика да е много по-чуплива.

            Унищожаването на стойност през печатане ще доведе до това, че и малкото пазарно ефективни субекти, извън монопола ще бъдат сведени на колене, а разрухата за обществата, икономиката и нормалността ще бъде пълна. Което само по себе си, винаги е водило до кръв революции и ужаси!

            Коментар


            • Май не е тоооочно така, защото чрез парите се произвеждат благата, но това не е директна корелация. Все пак има граница, която май вече е прекрачена.

              Коментар


              • Ако в една система имаш Х "пари - фиат" и Y блага, то ако ти увеичаваш количеството на парите, не увеличаваш и количеството на благата.
                Благата са резултат от реализирането на сложни стопански взаимовръзки и проведени услуги, а фиат парите се създават без никакви реални фундаменти, просто с едно натискане на копче.

                Освен ЦБ, кредита също така увеличава количестото на фиат пари в системата, но много е важно, в какви направления отива този кредит и как се реализират на пазара.

                Ако през 2009-2011г., печатането на пари, запълваше предимно дупките при застрахователи и банки, резултата от всичко това беше главно ограбването на дългосрочните спестители и тези, които предстои да се пенсионират към 2025 - 2030г., през инфлацирането на активите и последващото изтриване на стойност. Това са едни пари, които не са намерили прякото си реализиране на пазара от към стоки и услуги.

                Днес ситуацията, в рамките на нулеви и отрицателни лихви е такава, че за да се предотврати пълен и тотален крах на икономиката, както правителствата, така и ЦБ, раздават пари за директно потребление към населението, така и към корпорациите. Това, ще рече огромни суми, които не запълват дупки от кредити в банки или застрахователи, а такива, които се изливат за заплати и потребление, за да може системата привидно да стои над водата.
                Класически пример, в рамките на който, ограниченото количество на блага и услуги, се сблъскват с неограниченото предлагане на раздадени пари, към население и корпорации.
                Това е огромната разлика спрямо 2009-2011г.
                Ако при първата криза имахме предимно инфлациране на активите като акции, то днес реалната икономика се залива от пари, за закупуването на блага и услуги, в рамките счупени стопански взаимовръзки и допълнително намаляне на благата, спрямо периода преди вируса.

                Рано или късно, след първичния дефлационен шок, типичен за всяка криза, цените ще литнат в небесата!
                Това е една игра на стойност и икономическа, и финансова несигурност, която ще изтреля цената на златото направо в небесата!

                Днес реките от пари, заливат не само пазарите, но и потребителите. Ниските лихви са вече нулеви, а рефинансирането вече е невъзможно, извън ГРАНТОВИ схеми, просто защото ресурс, в корпорациите липсва,с оглед на това, че ако сваляш лихвите ти може да рефинансираш, но няма как да рефинансираш, ако лихвите и преди това са били на практика нула. Единствената възможност е да промениш матуритета, което реално е подаряване на пари, точно както направиха с Гърция.
                Застарелия Запададен свят предстои да харчи всички тези пари, без насреща да са налични, необходимите обезпечения от към блага!

                Първата идна спирка за златото още есента е 2К. Колкото повече капиталовия пазар се инфлацира, толкова повече безумните нива, ще карат, част от инвеститорите да заделят и позиции в злато(поради увеличения им от нищото ресурс), което ще помпа цената. Ако ли пък пазара поема на Юг, сътресенията и вътрешната имплозия на финансовата система, отново ще подкрепя златото през несигурност.

                На практика златото е в ситуация win-win!
                Last edited by Mike Florida; 06.07.2020, 16:29.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение


                  Я да сметнем .
                  Сега сме 2020 като извадим последните 9 години получаваме 2011 г точно тогава е историческия връх от 1920 на златото който още не е подминат. То сигурно 2011- 2012 също е имало смислени коментари за злато примерно 5000.

                  То явно,, смислените коментари,, са по върховете а по дъната мъртвило.

                  Е по дъната не е баш мъртвило, Money може да нахока EXX .
                  Какво ревеш като някаква ученичка, кога била замряла темата и кога не?

                  Разбира се, че петрола не е интересен на 40-50 долара, а е интересен на 10 или на 200 долара.

                  Златото е интересно когато има процеси, а не когато няма! Ако 2011- 2012г. е имало процеси, които са го правили интерсно, а след това е нямало такива, няма нищо странно, че когато ДНЕС, има отново интересна ситуация, която му влияе и процеси, интересът към него, както и КОМЕНТАРИТЕ, са актуални.

                  Глупаво е сравнението, че ако 2012г. златото не е станало 5000 долара, това би следвало да значи, че и днес големи очаквания за ръст няма да се оправдаят! Всеки е изпускал шише на земята и то не винаги се чупи, само, че логичните предпоставки, са то наистина да се счупи и така погледнато в 80% от изпусканията, то реално се чупи. Ако при първото изпускане шанса да не се счупи е 1:5, то при второто шанса вече е с наслагване и твърдо против това, шишето да оцелее цяло!
                  Ако след 2012г. златото не е станало 5К, не значи, че сега няма да стане 10 или 20К, ако има наистина логични предпоставки за това!

                  Другото, което е, не виждам какво те бърка темата кога е замряла и кога не, защото ако оставим на страна елементарната ти комплексарска злоба, спрямо тези инвестирали в злато, АЗ ОТ ТЕБ не съм видял никакъв сериозен обоснован коментар тук.

                  Виждал съм единствено някакви смешни технически прогнози, където няма да гадая от какъв мишкарски акаунт и на какви обеми се пускат, ако се пускат изобщо.

                  Така, че гледай си повече в собствената паница!

                  п.п.
                  Ташак
                  Last edited by Mike Florida; 06.07.2020, 12:26.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение

                    Той е форумеца най-добре аргументирал постовете си в темата.........поне за последните 9 години не съм прочел по-смислени и подкрепени с факти мнения във форума за златото.Винаги е добре да се следи написаното от него..

                    Я да сметнем .
                    Сега сме 2020 като извадим последните 9 години получаваме 2011 г точно тогава е историческия връх от 1920 на златото който още не е подминат. То сигурно 2011- 2012 също е имало смислени коментари за злато примерно 5000.

                    То явно,, смислените коментари,, са по върховете а по дъната мъртвило.

                    Е по дъната не е баш мъртвило, Money може да нахока EXX .
                    Last edited by Todor Sabev; 05.07.2020, 14:46.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от ddb Разгледай мнение

                      аз за теб ли питах...или за майки?
                      Той е форумеца най-добре аргументирал постовете си в темата.........поне за последните 9 години не съм прочел по-смислени и подкрепени с факти мнения във форума за златото.Винаги е добре да се следи написаното от него..

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от HeavenlyLIght Разгледай мнение

                        Защо ти е Майк?
                        Каквото имаше да казва,той го каза.
                        Можеш да се върнеш назад в темата и да четеш, още веднъж, всичко написано от него,ако не си му се наситил.
                        аз за теб ли питах...или за майки?

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от ddb Разгледай мнение
                          майки къде изчезна?
                          Защо ти е Майк?
                          Каквото имаше да казва,той го каза.
                          Можеш да се върнеш назад в темата и да четеш, още веднъж, всичко написано от него,ако не си му се наситил.

                          Коментар


                          • майки къде изчезна?

                            Коментар


                            • Златото, среброто и мините литнаха малко.
                              Заради Ковида в Австралия ли е или Китай ще прави арести във Хонг Конг на дисидентите днес/утре ?
                              Имаше доста засилени покупки половин час назад.
                              Едва ли е заради покупка за възстановяване на "медните" кюлчета или някой игрещ контра на късите заради края на месеца.
                              Last edited by hazard; 30.06.2020, 18:49.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от VP Разгледай мнение
                                Как го търгувате това злато, че 1% ви е целта... С много капитал или с много лост... При толко волатилност...
                                Иначе ми направи впечатление, че мин и по-мин. седмица в дните на големи спадове при акциите и биткойна, златото не мръдна. Март / Април бяха в синхрон всичките. Това е интересно според мен.
                                Към мен ли е въпроса? Колко е приемлив процент, понеже оставам с впечатление че 1 ви се струва малко, дайте пример с някоя ваша настояща сделка на форекс? По другия въпрос, не знам колко е много капитал и лост за вас, много субективно, но на мен ми е приятно просто да търгувам не да гледам голямата печалба.

                                Коментар

                                Working...
                                X