По време на войната в Босна най-ценните стоки са били антибиотиците........алкохола..........цигарите... .......запалките и кибритите.........сапуните.......Срещу тези стоки е можело да си набавиш храна и средства за защита.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златото - Балон или не (2) ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение
Добре написано Майк.Бих добавил че и определени медицински консумативи и стоки от първа необходимост скоро ще са много много ценни.И за пишките си прав.Малката създава сериозен психологически дискомфорт.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от alphaomega Разгледай мнениеСпредовете при физическото златото са големи. При всяка покупко - продажба на пазарът на дребно се губят средно 10-15%.
Добивът е далеч по ефективен. Маржа на печалбата средно е 40%. Но може да достигне и до 80% в зависимост от концентрацията в находището и до колко са оптимизирани методите за работа.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнениеЗа всички, които са се колебаели да инвестират в злато през годините.... виждате ли сега как фашистите затварят всички, докато не фалират всеки един бизнес извън големите корпорации.....
Тотален колапс на всичко и раздаване на новонапечатани пари(скоро нищо не струващи) на "раята"!
Златото е единствената инвестиция, която не ви гарантира спасение или 100% сигурност, но ще ви позволи да сте с една идея по-подготвени, спрямо пълния колапс на обществената система, както финансова, така и икономическа!
В момента, ако може да работиш дистанционно и си запазил доходи, не трябва да имаш никакви илюзии, че текущия сценарий с вируса има някакво друго развитие, освен пълен колпас, през масова нищета и мизерия! Да, днес още ти превеждат по картата, но дали така ще бъде и утре! Не мисля!
Финансовата система е на предела си.... скоро, вече няма и да се говори за предел, а за констативен факт!
Златото не може да ви пази на 100% нито от фалшиви пандемии, нито от фашистки пртавителства, нито от колабиране на обществото, но златото ще ви даде потенциалната възможност да съхраните голяма част от вашето вложено време и труд, в изкарване на ресурси, с които да разполагате!
Златото е съхранявало своята стойност 5000 години! Вярно то не е виждало глобални сценарии като текущия, но то е надживявало всички монетарни системи до сега, надживявало е войните и бедствията, както е надживявало и комплексирани психопатични управленци и императори с малки пишки(малките пишки и еректилната дисфункция водят до сериозни психически отклонения, които отклонения се проявяват в психопатично желание за поробване на човечеството и неговото редуциране, ала доктор Злобил )!
Не вярвайте на лъжи и пожелания, а се доверете на елементарната логика!
Всичко, което ви казваха от началото на измислената криза с Короната, се оказа лъжа! Сега ви казват, че нещата ще се оправят!Last edited by Hermes73; 11.12.2020, 17:20.
Коментар
-
Първоначално изпратено от representjahMike Florida , физическото злато е лесно за разбиране. Те или го разбирша или не го. То дава сигурността и best case scenario. 20-25% според зависи от човек и сътоянието ми.
По интересно ми е какво мислиш като алокейшън за миньорите. Дори към днешна дата има много value в тях. Поне в повечето. Много добри отчети, финансво стабилни от към дълг, увеличени дивиденти псоледните тримесечи, някои дори с добри находища и големи перспективи за текущ добив. Схвнах че някои дори са си научили и уроците от 2011 и н се напъват за излишен растеж разширяване на находищата. Аз съм за 3-4 Ройалтита и 4-5 миньора. По интересно ми е - ти какъв процент от банката ти ще заделиш (си заделил) за тях, ще ги "вържеш" ли със нефтодобивни?
Ако е вярно, че 20-25% от разходите на един миньор е енергията. то е добра идея и да включим и тях. Виждането ми е, в тия акции има много хляб в следващите поне 5 години.
1. най-хуабвото е, че ги няма в ETF-те, и ако евентуално пак (което е мног вероятно) се случи това отдръпване на капитали от ЕТФ-те, а каккто знаем че там тръгнат ли разпродажбите, цената може да стигне НУЛА, защото отсреща няма да има купувач.
2. Дори вариант ако се затвори NYSE или която и да било борса, ако ще се отрази то е само положително на тия сектори. Downside-a е много малък, несигурността ще тласно златото само в една посока - нагоре.
Ясно е, че тук е малко по-спекулативна играта за разлика от физическото, ама все пак тоя кеш трябва някъде да се набута. Примеаме че имаш 100К капитал/банка за Акции/Спекулации, как би ги разпределил?
2. Инвестицията и нейното разпределение между миньори и физическо злато, зависи от личното усещане за риск и от това, кое би ни карало да се чувстваме комфортно! Някой смятат, че 5% от капитала в злато е ОК, други 10%, 30%, а някои 90%.
При физика или миньори е същото положение. Ако някой е решил да инвестира Х сума, дали ще ги разпредели 20:80/50:50/90:10 или 15:85%, няма правилно или грешно. Зависи човек как се чувства комфортно!
- 1 like
Коментар
-
Спредовете при физическото златото са големи. При всяка покупко - продажба на пазарът на дребно се губят средно 10-15%.
Добивът е далеч по ефективен. Маржа на печалбата средно е 40%. Но може да достигне и до 80% в зависимост от концентрацията в находището и до колко са оптимизирани методите за работа.Last edited by alphaomega; 11.12.2020, 16:56.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнениеЗа всички, които са се колебаели да инвестират в злато през годините.... виждате ли сега как фашистите затварят всички, докато не фалират всеки един бизнес извън големите корпорации.....
За подчертаното си прав - абсолютно нито една западногерманска компания не е инвестирала и стотинка на Изток,а всичко е ликвидирала под предлог,че е "нерентабилно".И напълно правилно - така е по наръчниците на мамерика за България и другите и сродни организации опериращи в източна европа!Извода е - работете повече и по-правилно за получавате още повече и с остатъка след преборване на инфлацията,си купете злато за да си откупите в един далечен ден Вечната Свобода (на 2 метра под земята).Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!
- 2 Харесвания
Коментар
-
За всички, които са се колебаели да инвестират в злато през годините.... виждате ли сега как фашистите затварят всички, докато не фалират всеки един бизнес извън големите корпорации.....
Тотален колапс на всичко и раздаване на новонапечатани пари(скоро нищо не струващи) на "раята"!
Златото е единствената инвестиция, която не ви гарантира спасение или 100% сигурност, но ще ви позволи да сте с една идея по-подготвени, спрямо пълния колапс на обществената система, както финансова, така и икономическа!
В момента, ако може да работиш дистанционно и си запазил доходи, не трябва да имаш никакви илюзии, че текущия сценарий с вируса има някакво друго развитие, освен пълен колпас, през масова нищета и мизерия! Да, днес още ти превеждат по картата, но дали така ще бъде и утре! Не мисля!
Финансовата система е на предела си.... скоро, вече няма и да се говори за предел, а за констативен факт!
Златото не може да ви пази на 100% нито от фалшиви пандемии, нито от фашистки пртавителства, нито от колабиране на обществото, но златото ще ви даде потенциалната възможност да съхраните голяма част от вашето вложено време и труд, в изкарване на ресурси, с които да разполагате!
Златото е съхранявало своята стойност 5000 години! Вярно то не е виждало глобални сценарии като текущия, но то е надживявало всички монетарни системи до сега, надживявало е войните и бедствията, както е надживявало и комплексирани психопатични управленци и императори с малки пишки(малките пишки и еректилната дисфункция водят до сериозни психически отклонения, които отклонения се проявяват в психопатично желание за поробване на човечеството и неговото редуциране, ала доктор Злобил )!
Не вярвайте на лъжи и пожелания, а се доверете на елементарната логика!
Всичко, което ви казваха от началото на измислената криза с Короната, се оказа лъжа! Сега ви казват, че нещата ще се оправят!
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Big Brother 666 Разгледай мнение
Ами ....по моята част - Практичната - нямаше много много , какво да се пише
Последно написах че продадох малко на 1943 .....държах цената няколко десетки часа ''плюс минус '' , и ги разкарах на 1929 ....
200 $ .....от кирията
Бърта , какво викаше ..... капка по капка - вир ...... Ама това само от златце, де .... Аз другите треидове тук не ги пиша , че СЪМ ИЗВЪН ТЕМАТА ...
а то пък и няма нужда
Сега съм само с малко от дъното останали ....И тук - днес , утре - ще взимам решение за по здраво количество
Та с две - думи .........Не пиша понеже няма развитие в реалните случващи се неща ................
Ти , обаче - мо'е си пишеш по всеко време , по колко си искаш , и на каквато тематика се сетиш .... :
- пристигане на извънземни с Нибуру с цел заграбване на златцето ни
- Нов Световен Ред от рептилите и всичко това заради пустото злато
- крах на всички светове и светчета , пак с цел да те поробят и станеш безправен човек
- чипиране с цел и под диктовката на всички горни
- в карен случай - кратък разказ за златото по време на шумери , вавилонци и младите египтяни
- и в най най краен случай ..... нещо средно между ''Елизиум' и ' Властелина на пръстена ''
- 2 Харесвания
Коментар
-
Последно написах че продадох малко на 1943 .....държах цената няколко десетки часа ''плюс минус '' , и ги разкарах на 1929 ....
200 $ .....от кирията
Бърта , какво викаше ..... капка по капка - вир ...... Ама това само от златце, де .... Аз другите треидове тук не ги пиша , че СЪМ ИЗВЪН ТЕМАТА ...
а то пък и няма нужда
Сега съм само с малко от дъното останали ....И тук - днес , утре - ще взимам решение за по здраво количество
Та с две - думи .........Не пиша понеже няма развитие в реалните случващи се неща ................
Ти , обаче - мо'е си пишеш по всеко време , по колко си искаш , и на каквато тематика се сетиш .... :
- крах на всички светове и светчета , пак с цел да те поробят и станеш безправен човек
- в карен случай - кратък разказ за златото по време на шумери , вавилонци и младите египтяни
- и в най най краен случай ..... нещо средно между ''Елизиум' и ' Властелина на пръстена ''
Утре....
Тая седмица.....
Тоя месец......
.. до половин година...???????
Тук е Инвеститор ски форум, ако не си разбрал
Интересуваме се от близките
ПЕТ... ДЕСЕТ... ДВАЙСЕТ до Петдесет
години
Тия де си ги изкарал, ни ги носят с. К.....о
..............
, че и много повече
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение
Таман се беше поукротил................и зе че се обади.
200 $ .....от кирията
а то пък и няма нужда
- 9 Харесвания
Коментар
-
Kak януари , март бе.....НАЛИ на Нова Година - 3000 $ По голема изненада от тая има ли
Направо ще умра от смех с бъговете - апокалиптици в тая тема
Онуфри , казаха ли ти че ще се омажеш с Новогодишната прогноза за 3000 , като миналата година с нефта за 200 ...........
Що не слушате бре , любителчета
Айде сега , казвай колко януари - март
- 7 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Muller Разгледай мнениеЖълтото изглежда като копи пейст на времето малко преди янките да посетят Брадатият Саадам. Колко изненади Ви чакат през януари-март.
Направо ще умра от смех с бъговете - апокалиптици в тая тема
Онуфри , казаха ли ти че ще се омажеш с Новогодишната прогноза за 3000 , като миналата година с нефта за 200 ...........
Що не слушате бре , любителчета
Айде сега , казвай колко януари - март
https://twitter.com/taxfreelt/status...526499333?s=20Last edited by Big Brother 666; 03.01.2021, 16:42.
- 6 Харесвания
Коментар
Коментар