IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не (2) ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от drainlan21 Разгледай мнение
    Накратко отговарям, без да влизам в диалог. Среброто два пъти удря пикове от 50 долара през 1980 и 2011 след кризата на 70те с високата инфлация стигнала до 15% и втория пик след кризата 2008. Антициклично е отсекъде, също така е царят на инфлацията.
    И тази седмица, при новината за победата в Джорджия на ДП в изборите за сенат, процикличните активи като дау и биткойн се изстреляха нагоре в очакване на мощни стимули от консолидираната власт на ДП, антицикличните претърпяха корекции
    проблема на среброто е, че има друг алфа в глутницата - биткойна.
    в момента той обира мераците(хайпа) за реализирането на ударни печалби за отрицателно време.

даже си мисля, че биткойна нарочно го оставят да си разиграва магарето на мегдана, за да отклонят вниманието на тъплата от жълтото.
    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Накратко отговарям, без да влизам в диалог. Среброто два пъти удря пикове от 50 долара през 1980 и 2011 след кризата на 70те с високата инфлация стигнала до 15% и втория пик след кризата 2008. Антициклично е отсекъде, също така е царят на инфлацията.
      И тази седмица, при новината за победата в Джорджия на ДП в изборите за сенат, процикличните активи като дау и биткойн се изстреляха нагоре в очакване на мощни стимули от консолидираната власт на ДП, антицикличните претърпяха корекции

Коментар

Среброто ще е най-добре представящия се актив през годината според мен, ще бие върха си и ще стигне 60-70. Един наш псевдоексперт предрече лятото че среброто ще се срине до 5-6 долара с абсурдния аргумент, че централните банки не държали сребро в резервите си. Златото и среброто са антициклични и антисистемни активи. Ако централните банкери имаха право на едно желание от вълшебния Джин, то щеше да бъде да изчезне всичкото злато от света, защото те ясно осъзнават, че в един прекрасен ден златото ще разобличи понци схемата на фиатните им валути.
        Просто на пишман експерта не му се занимава с търговия на сребро, където маржа е десетина лева, в сравнение с 100-150 марж при аналогичните златни монети, а и счетоводството се оскъпява с ДДС режима на среброто.
        Toва (в получер) просто не е вярно. Не знам откъде ви хрумват такива. И двата метала и особено среброто са в пряка корелация с останалите активи, а не в обратна.

Първоначално изпратено от gtomm Разгледай мнение
        В момента е хубаво парите да са в наличност, а ако са в излишък да са в сребро... Аз така разсъждавам, може и да е грешно разбира се.
        По време на хиперинфлация да държиш пари е... най-малкото странно. Точно сега е времето да се поеме дълг. И тука има условности, но по-подходящ момент за това не е имало от поколение. В България не се е случвало от средата на 90-те.
        Last edited by terziеv; 07.01.2021, 13:51.

Коментар

Хубаво, добре, че ни осведоми. Може и кило да стане, човешките мании са ирационални до безкрайност. Въпросът е дали ще кеширате срещу физически активи или едно друго безгранично качество, наречено алчност, ще ви попречи.
          "O, sancta simplicitas"

Коментар

• Хубаво, добре, че ни осведоми. Може и кило да стане, човешките мании са ирационални до безкрайност. Въпросът е дали ще кеширате срещу физически активи или едно друго безгранично качество, наречено алчност, ще ви попречи.

Коментар

• 1 Биткойн > 500 g Злато

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                предвид на цялата лудория с криптото и акциите ( в стравнение с тях златото е като балон в плик - ненадут, но с потенциал) си мисля, че няма да е дале момента когато ще налазят на само жълтото, а и златото на бедните - среброто. цена от 50$ за тройунция ми се струва съвсем постижима.
                Среброто ще е най-добре представящия се актив през годината според мен, ще бие върха си и ще стигне 60-70. Един наш псевдоексперт предрече лятото че среброто ще се срине до 5-6 долара с абсурдния аргумент, че централните банки не държали сребро в резервите си. Златото и среброто са антициклични и антисистемни активи. Ако централните банкери имаха право на едно желание от вълшебния Джин, то щеше да бъде да изчезне всичкото злато от света, защото те ясно осъзнават, че в един прекрасен ден златото ще разобличи понци схемата на фиатните им валути.
                Просто на пишман експерта не му се занимава с търговия на сребро, където маржа е десетина лева, в сравнение с 100-150 марж при аналогичните златни монети, а и счетоводството се оскъпява с ДДС режима на среброто.

Коментар

• В момента е хубаво парите да са в наличност, а ако са в излишък да са в сребро... Аз така разсъждавам, може и да е грешно разбира се.
                  Какво ще стане, ако в България останат само цигани и държавни служители?!

Коментар

Пиши, докато цензурата не е налазила и този форум, което неминуемо ще се случи в края на годината. Тоталната цензура вече е факт в друг форум за злато, където онова създание с нетрадиционна ориентация от fariseIgold трие и блокира всеки възразил на ултраглобалистката му пропаганда.
                    Единственият начин да се противопоставим на цензурата е още по ясно и категорично да оборваме лъжите и манипулациите на цензорите от Министерството на Истината
                    Я дай линк за този друг форум за злато. Да се позабавляваме с този фари .

Коментар

• Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение
                      Рядко пиша под статии...Последните 12 месеца няма и десет мои коментара...Но днес разбрах че съм нарушил правилата на сайта и нямам право да пиша под статии....На мен ми е ясно как и защо....Заради цензурата която тепърва ще става жестока реших да спра да пиша във форума.Пожелавам на всички успех и много здраве през 2021 година....
                      Пиши, докато цензурата не е налазила и този форум, което неминуемо ще се случи в края на годината. Тоталната цензура вече е факт в друг форум за злато, където онова създание с нетрадиционна ориентация от fariseIgold трие и блокира всеки възразил на ултраглобалистката му пропаганда.
                      Единственият начин да се противопоставим на цензурата е още по ясно и категорично да оборваме лъжите и манипулациите на цензорите от Министерството на Истината

Коментар

предвид на цялата лудория с криптото и акциите ( в стравнение с тях златото е като балон в плик - ненадут, но с потенциал) си мисля, че няма да е дале момента когато ще налазят на само жълтото, а и златото на бедните - среброто. цена от 50$ за тройунция ми се струва съвсем постижима.
                        Умрем за такива анализЕ ............................................

Може ли един подобен и за Биткойня ............................................. Само не го опросявай с нещо от сорта на '' биткойна е

плик в балон - надут но без потенциал ''

Коментар

Нали го каза вече един път с другия си ..... шампанизирания ник ............. Искаш да хване декиш , яко ли .........
                          Да се посребри брат'чеда Златорян ( еххххСреброян)
                          Възможно е да се стигнат и 50$ при среброто и 2500 $ при златото , както си написал със ника си за тази тема , НО ....... това няма да е сега ( ден седмица месец ) а мнооого напред във времето ....

По скоро ( на кантар са засега ) е възможно да се видят цени ( оттук) , които ще бъдат вече и по добри и ПО УСТОИЧИВИ графично за гонене на гореупоменатите таргети ................

Писанията ти за биткойн ( 100 000 ) и SP500(6000) + ДАУ(над 4500 -приемам че е това _ защото написаното е....450 000) ..... със шампанизирания ник ............. Баце , каза да не ги коментирам ИЗОБЩО ............. Ако съм го бил коментирал , направо съм щял да се изложа , влизайки в диалог и обсъждане на неща които са в сферата на арменската наивност и аматьорщина
                          А именно ..... по скоро ще се види 666 при Дау ...отколкото написаната наивно цифричка ''над 4500 '' ............

Ферщеензи ,Бърта ....................

Друг път , като решиш да се правиш на анализатор ( с който и да си ник ) ............ пусни едно ЛС ..... Ще питаме кой требва и ще може да се направиш на анализатор .... ревейки арменски прикрито ............ Ралииииииииии ......................
                          За сега - с две думи ............ще почакаме ......
                          Last edited by Big Brother 666; 04.01.2021, 18:10.

Коментар

• предвид на цялата лудория с криптото и акциите ( в стравнение с тях златото е като балон в плик - ненадут, но с потенциал) си мисля, че няма да е дале момента когато ще налазят на само жълтото, а и златото на бедните - среброто. цена от 50$ за тройунция ми се струва съвсем постижима.
                            това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Gold and silver both had a strong performance in 2020, with the gold price in US dollars rising 25.12% during the year, and the silver price in US dollars rising an impressive 47.82%. These returns are based on opening prices of gold and silver on 1 January 2020 of $1517.3 and $17.86, respectively, and closing prices on 31 December 2020, of $1898.50 and $26.40, respectively.

With a 25.12% return in 2020, gold continues the strong run it recorded in 2019 when the gold price rose by over 18%. US dollar gold in 2020 also had its best year since 2010, a year in which it rose by 29.5%.

Turning to silver, the 47.82% rise in US dollar silver price in 2020 also gives silver its best year since 2010, when it rose by 83%. Interestingly, silver also rose by a similar 47% in 2009, so could 2020 be presaging a very strong silver price showing for 2021?

Коментар

• Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение
                                Рядко пиша под статии...Последните 12 месеца няма и десет мои коментара...Но днес разбрах че съм нарушил правилата на сайта и нямам право да пиша под статии....На мен ми е ясно как и защо....Заради цензурата която тепърва ще става жестока реших да спра да пиша във форума.Пожелавам на всички успех и много здраве през 2021 година....
                                Не смяташ ли, че с решението си доказваш, че цензурата постига целите си?

Коментар

Working...
                                X