IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не (2) ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
    Признавам си, че нищо не разбирам от физическо злато, но тука в Слатина по заложните къщи продават грамовете и монетите по-скъпо отколкото в Тавекс. Даже съм виждал кюлчета на Тавекс, по-скъпо отколко в Тавекс. То не е само със златото така. Може с яко пазарене да става, ама за малки обеми не мисля, че си заслужава.
    Явно момчетата в тази заложна къща са проспали тренда на цените или се правят на луди, ако някой "клъвне".По-скоро е първото. Ако се поразходите из София ще видите, че цените са доста по-ниски от ТАВЕКС. Може да спазарите златце на цена 2лв над борсата.Разбира се, това няма да са красиви бужута, а скраб/материал. Тавекс го изкупува и праща в рафинериите си в Прибалтика някъде. Монетките и грамчетата за на цена над 10% от борсата. При продажба с печалба на монети или инв.злато, дължите данък общ доход, ако е официално, разбира се. При скраба не дължите нищо. Ако пък искате да купите на дамата си гривна "Картие", например, чисто новичка, турска реплика, ще ви струва борса + 10лв -12лв на грам 14к. На "Съборна" в официалния магазин ще е над 10- пъти по-скъпо. Или 30тина грама гривна, в заложната къща ще е 2500лв, на "Съборна" 25 хил.лв. Всеки се решава.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

      Стига си лъгал хората. Няма сейф дето да не може да се отвори за 1-2 минути. ТАКОВА Е ИЗИСКВАНЕТО. Най-сигурните са руските и израелските - нещо 1000H. На всеки ключар се доставя информация как се отваря, ако е по по най специални ПОКАНИ и курс от 1-2 седмици за устройството и естествено КАК се отваря.
      Касичките за 100лв наистина се отварят бързо, но ако си вземете истински сейф с цена около 12хил.лв- 15 хил.лв, може да си ходите спокойно на почивка. Ще го отворят разбира се, но ако са професионалисти и за поне 16часа постоянно думкане с къртач и рязане с "резак". А времето е всичко в този бизнес. Разбира се, касата трябва да стои под СОТ и видеонаблюдение. За 16ч все ще сработи поне едното. Новите СОТ ове са на активна връзка, тоест при изчезване на сигнала, идват. Сигнала се праща по няколко различни линии. Ако изчезне връзката или контролните сигнали не постъпят се задейства. За видеонаблюдението е същото: Ако изчезне видеовръзката, се праща физически патрул. Целия периметър се държи под наблюдение помещението с касата, входове, улици и т.н. Вече не са скъпи тези системи . Видеото върви по ВПН канал. Такава система може да бъде разбита само на филм.
      Ако някой се интересува от истинска каса : https://tetraedar.com/
      Това е проиводителя в Стара Загора. Може да си поръчате по ваше желание и размери. ИМа различни класове, като по-горе дадох пример с най високия клас. МОже да добавяте ключалки, механични врътки с кодове, електронни ключалки или с дистанционно отваряне примерно. Това значи, че се отваря от изнесен център, от друг град примерно, чрез sms или повикване от определн номер до определен номер на устройсто, което е вътре в касата.Така се премахва опасността от въоръжен грабеж. Може да си поръчате цял трезор , ако искате. Професионална работа е това.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Бонвиван Разгледай мнение
        От каса до каса има огромна разлика. Има купешки каси с 5 цифрена цена, които могат да се отворят за 5 минути-има и самоделни каси, за които ще ти трябва не ключ. а промишлен оксижен, хидравличен чук и дни за да я отвориш. Накрая може и да не я отвориш заради заложени и положени капани:-)
        Стига си лъгал хората. Няма сейф дето да не може да се отвори за 1-2 минути. ТАКОВА Е ИЗИСКВАНЕТО. Най-сигурните са руските и израелските - нещо 1000H. На всеки ключар се доставя информация как се отваря, ако е по по най специални ПОКАНИ и курс от 1-2 седмици за устройството и естествено КАК се отваря.
        Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

        Коментар


        • Какви капани? Сълзотворен газ при отваряне или високо напрежение?
          Тази каса колко секунди и давате?
          https://bravite.com/bg/цена-Сейфове-...топ-s38k/3

          Коментар


          • От каса до каса има огромна разлика. Има купешки каси с 5 цифрена цена, които могат да се отворят за 5 минути-има и самоделни каси, за които ще ти трябва не ключ. а промишлен оксижен, хидравличен чук и дни за да я отвориш. Накрая може и да не я отвориш заради заложени и положени капани:-)
            Ако една книга не си заслужава да я прочетеш втори път, не си е заслувавало и първия прочит.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

              Най-голямата тъпотия е да се държат неща в каса. Директно улеснение за всякакви крадци.
              Каса се взема за да се държи НИЩО в нея - може безполезна книжка за ОЦВЕТЯВАНЕ на децата. Като я отворят за 5 секунди (питайте кой да е ключар) и видят че НИЩО няма ще се ометат без да тършуват всичко
              Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

              Коментар


              • Първоначално изпратено от KrassyAndreev Разгледай мнение
                Ужас...
                То няма сигурна каса за бижута, няма такава, която в youtube да не може да се отвори за 30 секунди!
                Дори си е магнит за крадците, който им спестява време да не търсят другаде ако бързат...

                Имате ли идея за оптимален металотърсач, който да не е "пари на вятъра"... около 1к лева?
                Най-голямата тъпотия е да се държат неща в каса. Директно улеснение за всякакви крадци.

                Коментар


                • Признавам си, че нищо не разбирам от физическо злато, но тука в Слатина по заложните къщи продават грамовете и монетите по-скъпо отколкото в Тавекс. Даже съм виждал кюлчета на Тавекс, по-скъпо отколко в Тавекс. То не е само със златото така. Може с яко пазарене да става, ама за малки обеми не мисля, че си заслужава.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение

                    Повтаря мантрите дето ги повтарят чантаджиите на бюро.......Критерия го дадох за заможност.Ако пенсионера се чуства шастлив и за него живота е удоволствие с пенсията му то той е действително богат.Освен в материални ценности богатството е и чуството на удволетвореност от начина на живот.Пълнота на съществуване.......
                    Скача ли златото , скача но с тренд надолу .....

                    Коментар


                    • Нямам в предвид да се купува самородно злато, за което трябва квалификация. Нито да се купуват бижута/материал/скраб от мургав непозант таксиджия на улицата. Може да се купи от лицензирана заложна къща(препоръчвам от големите вериги) със сертификат с касова бележка или по банков път. Златото може да се провери за автентичност при независим златар. Самата процедура е супер проста и евтина/безплатна: химичен анализ с киселини. Това би било трудно за инвестиционно злато, защото или е запечатано или в размер и вид , непозволяваш търкане/дупчене. При скраба/материл това не е проблем. Колкото до пазарлъците, пазара в София или Варна е толкова ликвиден и конкурентен, че цената варира в рамките на левче две. За час два разходка, дори лаик би установил най добрата цена. Във всеки окръжен град би могло да се намери цена и количество, в тези градове пък хората си се познават кой какво прави/има. Само в последната година, лично съм бил участник на поне 20 подобни сделки с количества средно около 500гр 14к(около 33 хил.лв по днешни цени). В повечето пъти плащанията са по банков път, по желания на клиентите, в останалите случаи, сумите се разбиват на няколко сделки по 9000лв и се плаща с касови бележки и фактури. 500гр се събират в шепите на човек. Може да ги заровите на двора и след 100г вашите внуци ще ги изровят непокътнати - все пак златото е благороден метал и нищо в природата не му влияе, дори и сярната киселина. Тук беше въпроса с произхода на физическото злато. Ако го продадете след време, НЯМА да дължите данък общ доход, поне по сегашните закони. Ако го изнасяте в чужбина има ограничения до 66гр на едно излизане, без да го декларирате. Ако го декларирате, не знам как стои въпроса, не ми се е налагало. Може някой друг да си каже мнението. Ако някой иска да купи злато за един милион, това са 15кг злато 14к, ще гръмне пазара в София, за другите градове дори не ми се мисли. Вероятно ще са нужни 2 3 месеца поне за да се съберат с дружни усилия и цената ще се вдигне с лев поне спрямо борсата. Ако пък някой търси злато материал за 10 милиона(150кг) в България..... ще стане доста интерсно, дори представа си нямам, но ще обърне потоците през Свиленград. А толкова струва една жилищна кооперация в някой от големите ни градове.

                      Коментар


                      • Ужас...
                        То няма сигурна каса за бижута, няма такава, която в youtube да не може да се отвори за 30 секунди!
                        Дори си е магнит за крадците, който им спестява време да не търсят другаде ако бързат...

                        Имате ли идея за оптимален металотърсач, който да не е "пари на вятъра"... около 1к лева?

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от ThePawnbroker Разгледай мнение
                          Физическото сребро няма ликвидност. Все пак, ако държите да си купите, може да се намери материла сребро. Трудно и с усилия, но може. АКо го купите , като физ лице под формата на скраб, няма ДДС и при продажба не дължите данък печалба. Но в този смисъл, бих препоръчал физическо злато под формата на скраб(материал) - стари бужута, счупени, огънати изделия или просто демоде. Те се търгуват на борсова цена с 1%-2% комисонна нагоре или надолу. Предимства на златото : поне в България е ликвидно, може да се продаде на всеки златарски магазин, заложна къща и доста от чейнджбюрата, плюс магазини, като Тавекс. Малко е, като обем. Търговията му под формата на скраб е търговия втора употреба и няма ДДС. Съответно при продажба на движима вещ, не се дължи данък общ доход.(Ако купите два строшени ланеца по 250гр днес за 32хил лв и ги продадете след време за 42 хил лв, то за разликата не се дължи данък от 10%) Ако купите монети, които са инвестиционно злато, ще дължите. МОнетите ще купите с 10% минимум горница над борсата, а ще продадете трудно с най много с 2% горница ."Материала" може да купите от минус борса до 2% над борса и да продадете почти при същите условия, според контактите, но в най лошия случай 2%. Материала може да съхранявате в обикновена найлонова торбичка и да не ви пука от драскане. МОже да заровите в двора или където си прецените. Може да вадите от него и продавате/залагате , колкото ви трябват грамове.
                          Можеш да видиш какво съм писал по-назад в темата за купуването на самородно злато и скрап. (Не сертифицирано инвестиционно злато).
                          Наистина това е начинът да се купи злато на най изгодна цена. Ако си добър в пазарлъците, може дори да го купиш под пазарната цена и да спечелиш веднага. Обаче ако нямаш опит с тия неща има голяма вероятност да бъдеш измамен с фалшиво злато. Има много тънкости от златарския занаят които трябва да знаеш за да купуваш самородно злато и скрап от случайни хора които не познаваш. То принципно и при инвестиционното злато има много фалшификати но ако купуваш от сериозни доказани търговци и най вече от банки шанса да попаднеш на фалшификат е малък.

                          Коментар


                          • Русия намали изкупната цена на златото и лихвата вече е 14%, без такси за валутата и изкупуват АДР - разписките в САЩ за 1 трлн рубли

                            Коментар


                            • Според мен евентуалното решение на Русия за рублата към Златото,няма да е в полза на Последното!

                              Терзиев,аналозите в 11-и клас само се маркират без детайлно да се изучават и действително тива става в часовете по История.
                              Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

                              Коментар


                              • Кремъл потвърждава намерението си да подкрепи рублата със злато и стоки

                                ЕАЕС. ШОС. БРИКС. Три милиарда и половина души.
                                А сега рубла, обезпечена със злато и стоки. Нещо за западните медии за размисъл.

                                https://www.bullionstar.com/blogs/ro...d-commodities/

                                П.П.Китай планира същото във много близкото бъдеще.

                                Коментар

                                Working...
                                X