IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не (2) ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Kris_ Разгледай мнение

    Валидна и напълно възможна вероятност, но историята до момента показва друго. Бавното сваряване на жабата е в пъти по-трайно отколкото бързата „революция” или временна „анархия”/свободия. Юздите на контрола се поемат пак от едни и същи. Освен това при крайно фаталистичен сценарий и златото няма да е спасение, защото тогава Системата я няма и нищо от това, което пишем няма да има значение, а само нещата от първа необходимост ще имат някаква реална стойност и оцеляването изобщо.
    По-интересен е въпросът: Колко далеч сме от неминуемия разпад на съществуващия режим/модел?
    За късмет, на страната на човечеството е Путин и щатите уж твърди, но пипат внимателно иначе големите бомби могат да им объркат сметките за новия световен ред.
    Но ако ще идват електронните пари и тоталния контрол, преди това ще има пълно зануляване - жестока стагнация и голодомор. Цяла Европа ще стане Украйна.

    Коментар


    • Цял век вече го чакате, праи си сметка още колко

      Коментар


      • Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
        Аз залагам на саморазпад на системата и детехнологизация. Описаните сценарии разчитат на прекалено много неща по веригата, които могат да се объркат. По-скоро "Щурото Макс" отколкото "Матрицата".
        Валидна и напълно възможна вероятност, но историята до момента показва друго. Бавното сваряване на жабата е в пъти по-трайно отколкото бързата „революция” или временна „анархия”/свободия. Юздите на контрола се поемат пак от едни и същи. Освен това при крайно фаталистичен сценарий и златото няма да е спасение, защото тогава Системата я няма и нищо от това, което пишем няма да има значение, а само нещата от първа необходимост ще имат някаква реална стойност и оцеляването изобщо.
        По-интересен е въпросът: Колко далеч сме от неминуемия разпад на съществуващия режим/модел?
        Last edited by Kris_; 28.11.2022, 19:21.

        Коментар


        • Аз залагам на саморазпад на системата и детехнологизация. Описаните сценарии разчитат на прекалено много неща по веригата, които могат да се объркат. По-скоро "Щурото Макс" отколкото "Матрицата".

          Коментар


          • Първоначално изпратено от mikimaus Разгледай мнение

            Първо трябва да набутат Apple A13 ARMv8 six-core SoC CPU cores have support[69] for accelerating SHA-3 (and SHA-512) using specialized instructions (EOR3, RAX1, XAR, BCAX) from ARMv8.2-SHA crypto extension set в ръцете на стадото и ще им мине номера.По високопланинските пасища живота върви без крипто и CBDC.
            Факт! Ще има места където ще се наложи да продължава да върви паралелно и хартията, а алтернативно и бартера, но това ще е докато измре 1-2 поколения.
            Да вземем пример с Индия. Около 100 млн. изключително бедно население живее и прави буквално всичко на улицата. Нямат дори лични карти какво остава за банкова сметка или пък мобилен телефон и интернет. Около 250 млн. живеят без електричество, а още по-голяма е бройката на тези, които нямат лични документи за идентификация. Заложили са добра примамка как да маркират стадото - достъп до социални услуги, а моркова за политиците, е, че виждат електорат, който е недостъпен за тях без документ за самоличност. Решението - AADHAAR, което от хинди на английски означава foundation/base. Много се говори за системата за социалнен кредит/рейтинг в Китай, но малко за това, което се случва в Индия, и как тя тихо изгражда най-голямата система за масово следене на планетата. Ще им вземат пръстов отпечатък и ирисова снимка, и издадат на всеки човек 12-цифрен номер. Интересното в случая е, че първоначално ААДХААР е трябвало да бъде доброволно. Оказва се обаче, че не особено. Като резултат над 1 милиард индийци са си заявили този номер, за да имат достъп до доста услуги. Правителството им тихомълком ги окуражава също да си свръжат Аадхаар с личните си регистрации в социалните мрежи, при подписване на договори, при покупка на билет за транспорт, а някои банки дори им отказват отваряне на сметка без ААДХААР. Вече може да се използва и за гласуване. Няколко въпроси веднага изникват при всеки, който помни какво е писал например Джордж Оруел. Много хора са все още в пълно неведение за случващото се в Индия, защото точно така е замислено да бъде.
            Last edited by Kris_; 28.11.2022, 19:20.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Kris_ Разгледай мнение

              Златото ще расте в дългосрочен план просто, защото е злато, но и защото всеки, който има мозък в главата вижда какво се случва, и че един ден златото може да го спаси. Освен това залежите на злато намаляват и в един момент просто няма да има повече, а и затваряме настоящия 30 годишен цикъл на растеж в отрасъла в края на това десетилетие. Това означава, че сегашната цена на златото ще е максималното дъно в най-лошия случай след 10г. Мен не ме притеснява особенo цената на златото в краткосрочен план. Ясно е, че правителствата и банките умишлено поддържат цената на златото ниска с фиктивни траншове по между си, които наричат „продажби”, за да могат да направят така, че да изглежда, че валутите, бъркани от някои с пари, и най-вече хартийките наречени с глуповатото име долар имат някаква стойност. Иначе когато дойде дигиталното евро, долар, и така нататък, просто ще могат да надуват инфлацията до невиждани размери и хеликоптерно да разпределят парите директно в портфейлите(познати още като по-старото им име IBAN, но търговски банки вече няма да са нужни) на самите клетници (ние). Вече няма да е нужно да се печатат банкноти и целия този тромав процес след като така или иначе дигиталните валути съществуват от десетилетия, но сега вече имат и технологията (блокчейн), с която да си оптимизират целия процес и да натегнат хомота на добитъка както си трябва. Търговските банки, техните верни изпълнители по веригата толкова дълго време, просто вече няма да са нужни и ще ги елиминират. Не им трябват, излишен разход и ненужни твари, които изпълняват мръсната работа да препродават дълговите ”пари„ с лихва, а понякога дори да имат наглостта да играят собствена игра. След като премахнат хартията и впрегнат блокчейна на работа, циклите на надуване на инфлация (а защо не и хиперинфлация, няма да е грешно да го назовем така) ще станат с огромна продължителност, т.е. ще се вдига дълговата задлъжнялост с безпрецедентни размери и съответно приземяването от такива хипер цикли ще е от много високо, ужасно високо, съответно цената на златото ще се изстреля нагоре.
              Друго е по-притеснително - за да може да се контролират централизираните дигитални валути трябва по някакъв начин да има автентикация, и тук вече се появява дигиталната самоличност. Без нея Пешо няма да може да изпозлва CBDC. Веднъж издадена, последствията са много отвъд просто контрола над парите и тяхното харчене, защото засягат фундаментално понятието „свобода”. Целта е всички физически активи да станат с дигитални документи, т.е. тотално премахване на хартията. Това включва освен договорите, а също и самите притежания - имоти, коли, а защо не и злато? Колко му е да кажат, че си длъжен да го регистрираш като NFT? Продавачите на злато няма да могат да продават на купувачите легално без да спазват държавното законодателство. А какво, ако решат връщане към златния стандарт (както вече се обсъжда сериозно това в САЩ) и с предтекст за икономическата сигурност (и т.н. глупости) поискат да им го предадеш? Случвало се е в историята. Същото може да се случи и с BTC.
              Та то дори вече няма да е нужно да ти казват, ако е дигитализирано. Просто от утре с натискането на копчето и не можеш да го продадеш. Ставаш проследяем и наказуем. За непознатите, важно уточнение - дигитален подпис ≠ дигитална самоличност. Подчертавам НЕ Е. CBDC не са толкова опасни колкото дигиталната самоличност. CBDC ще е средството за налагане на дигитална самоличност. С дигитална самоличност идва наистина Злодея. Това, което е било досега ще ни се стори детска игра. Даже в устройства като мобилен телефон и компютър няма да може да си влзеш без дигитална самоличност. Няма мърдане никъде без нея. Просто няма да има как да се ползваш от системата по какъвто и да е начин, защото всичко ще трябва да минава през CBDC. Да предположим, че всичко им мине по план. Това ще означава, че в един момент, за да закупиш злато, което предполага някаква свобода от цялата финансова система, да трябва да се автентикираш с дигитална самоличност, която реално не притежаваш, а се контролира изцяло от един сървър, до който нямаш достъп. И не - не е същото сега, защото в личната ми карта няма чип. В международните паспорти има, но не и в личните документи, които се използват вътрешно в страните, а и те са хартиени/пластмасови документи за самоличност, които притежаваш физически.
              Хартията и твърдите документи, в това число и банкнотите, са поверителни и ги притежаваме. Нямаме контрол над разпространението им, но имаме контрол за себе си кога и за какво да ги използваме, и на кого да ги дадем в случай, че искаме. Всичко дигитално, което не е с децентрализиран автентикатор - по дефиниция не го притежаваме и нямаме никакъв контрол над него, а в най-добрия случай ни е отдадено като абонаментна услуга.
              Споменавайки абонаментна услуга и дигитална самоличност - да не започвам с въглеродния отпечатък … всяко нещо е много добре премислено и представлява нишка от една огромна паяжина, и всичко се плете в нея, и си има своето място и задача, за да попаднем в капана.

              Заключението - идват много притеснителни и твърде вероятно надхвърлящи подготвеността ни времена.
              Извода - пазете всички хартиени документи, и всичко, което доказва самоличност, договор, сделка на твърд носител, и по възможност отказвайте дигиталната самоличност да е условие за каквото и да е.
              И може би, просто може би - да купуваме злато докато това е възможно с валутата на поверителността и свободата (хартиените банкноти).
              Първо трябва да набутат Apple A13 ARMv8 six-core SoC CPU cores have support[69] for accelerating SHA-3 (and SHA-512) using specialized instructions (EOR3, RAX1, XAR, BCAX) from ARMv8.2-SHA crypto extension set в ръцете на стадото и ще им мине номера.По високопланинските пасища живота върви без крипто и CBDC.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение

                Съгласен съм с част от твоето предвиждане. В телеграфен стил е си дам и моята прогноза накратко. Може да се изпълни както го казваш, отдавна си мислех за кибер атака, срив на финансовата система и парализа на паричния и стоковия обмен, докато се пренаредят нещата вече по друг начин, а то не е лесно и просто нещо, ше търпим много незгоди. CDBC ще е временното спасение за нас, в името на нашето добро, което може да стане постоянно. А за войната, турската операция изглежда като началото вече. Златото все още е достъпно и дано повече българи купят, но май им харесва повече да си държат левовете в банките и не усещат какво идва.
                Евентуална кибер операция под фалшив флаг ще таргетира стабилните криптовалути (те са им трън в очите) и големите децентрализирани крипто борси (недобросъвестни граждани в техните очи) и въобще такъв тип услуги, защото стабилните криптовалути са директен конкурент на CBDC, а Биткойна първо, е много труден за атака, и второ, подозирам, че ще придобие статут на крипто офшорка (покрива най-добре критериите на различните нива децентрализираност) в дигиталния свят за елита в бъдещия антиутопичен сценарий и като намаляване на риска(хедж)/„дигитално злато”. Биткойна в един момент може да го направят достъпен само за ултра богатите. Децентрализираност = свобода и поверителност. Блокчейна на BTC е като Интернет - солидарна система от много участници в мрежата, и никой не я контролира еднолично. Разбира се, има поверителност или цензура от различни уастници в тяхната им част от мрежата(частна и публична), както и нива на анонимност, но самата мрежа като цяло не е централизирана.
                Да „нападнат” себе си, ще трябва да е фиктивно, защото кой ще покрие загубите?
                Ако някой дължи 100$ на банката това е негов проблем, но ако дължи 1$ млдр. това вече е проблем на банката.
                Освен, ако това е целта - фалит на банка, която вече не им е нужна и така или иначе ще я ликвидират, и започват да промотират директно централните банки оборудвани с "нова" технология като надеждно средство за съхранение и разплащане.
                Last edited by Kris_; 28.11.2022, 07:47.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Бедният брoкер Разгледай мнение
                  Голям въпрос е, как ше се развива пазара на златото след CBDC на FED (нищо чудно до края на 2023 това да е и факт. поради крещящата нужда от напечатани нулички във баланса на ФЕД, най-малкото, а и, поради други причини, нещата да се разбързват).
                  Сега, на бай Иван монетите няма как да ги вземат, друг е въпроса, Mайкъл как ще си купи инвестиционно злато легално, когато CBDC са факт и голямия брат ти следи всички финанси (в момента все още не всичко следи), сивата икономика ще избледнее (това е и целта, да се тушират кеша и криптото). Джон, дето цъка на Робинхуд със акции, също му се готви секирата.
                  Сивата икономика във САЩ е поне 20%,това не е за подценяване.
                  Черен пазар винаги е имало и ще има за всичко, ама не е там въпроса.
                  Въпроса беше, както напразно се надявахме, хартиеното злато да окапе по някое време и да се покаже истинската цена на златото.
                  Ама, слечайно или не, CBDC ще поемат щафетата/удара сега, явно, неслучайно.
                  Айде, някой да ми каже причина-две, златото да расте (яко) за в бъдеще (след 2023г.), при условие, че ножа (CBDC) и сиренето (COMEX) ще са във ръцете на ... Злодея.
                  Златото ще расте в дългосрочен план просто, защото е злато, но и защото всеки, който има мозък в главата вижда какво се случва, и че един ден златото може да го спаси. Освен това залежите на злато намаляват и в един момент просто няма да има повече, а и затваряме настоящия 30 годишен цикъл на растеж в отрасъла в края на това десетилетие. Това означава, че сегашната цена на златото ще е максималното дъно в най-лошия случай след 10г. Мен не ме притеснява особенo цената на златото в краткосрочен план. Ясно е, че правителствата и банките умишлено поддържат цената на златото ниска с фиктивни траншове по между си, които наричат „продажби”, за да могат да направят така, че да изглежда, че валутите, бъркани от някои с пари, и най-вече хартийките наречени с глуповатото име долар имат някаква стойност. Иначе когато дойде дигиталното евро, долар, и така нататък, просто ще могат да надуват инфлацията до невиждани размери и хеликоптерно да разпределят парите директно в портфейлите(познати още като по-старото им име IBAN, но търговските банки ще са излишни) на самите клетници (ние). Вече няма да е нужно да се печатат банкноти и целия този тромав процес след като така или иначе дигиталните валути съществуват от десетилетия, но сега вече имат и технологията (блокчейн), с която да си оптимизират целия процес и да натегнат хомота на добитъка както си трябва. Търговските банки, техните верни изпълнители по веригата толкова дълго време, просто вече няма да са нужни и ще ги елиминират. Не им трябват, излишен разход и ненужни твари, които изпълняват мръсната работа да препродават дълговите ”пари„ с лихва, а понякога дори да имат наглостта да играят собствена игра. След като премахнат хартията и впрегнат блокчейна на работа, циклите на надуване на инфлация (а защо не и хиперинфлация, няма да е грешно да го назовем така) ще станат с огромна продължителност, т.е. ще се вдига дълговата задлъжнялост с безпрецедентни размери и съответно приземяването от такива хипер цикли ще е от много високо, ужасно високо, съответно цената на златото ще се изстреля нагоре. Теоритично с тази технология инфлацията може да бъде безкрайна.
                  Друго е по-притеснително - за да може да се контролират централизираните дигитални валути трябва по някакъв начин да има автентикация, и тук вече се появява дигиталната самоличност. Без нея Пешо няма да може да изпозлва CBDC. Веднъж издадена, последствията са много отвъд просто контрола над парите и тяхното харчене, защото засягат фундаментално понятието „свобода”. Целта е всички физически активи да станат с дигитални документи, т.е. тотално премахване на хартията. Това включва освен договорите, а също и самите притежания - имоти, коли, а защо не и злато? Колко му е да кажат, че си длъжен да го регистрираш като NFT? Продавачите на злато няма да могат да продават на купувачите легално без да спазват държавното законодателство. А какво, ако решат връщане към златния стандарт (както вече се обсъжда сериозно това в САЩ) и с предтекст за икономическата сигурност (и т.н. глупости) поискат да им го предадеш? Случвало се е в историята. Същото може да се случи и с BTC.
                  Та то дори вече няма да е нужно да ти казват, ако е дигитализирано. Просто от утре с натискането на копчето и не можеш да го продадеш. Ставаш проследяем и наказуем. За непознатите, важно уточнение - дигитален подпис ≠ дигитална самоличност. Подчертавам НЕ Е. CBDC не са толкова опасни колкото дигиталната самоличност, защото без последното централизираните дигитални валути не могат да бъдат контролирани и биха били само потенциално опасни, почти безобидни, и тогава всеки, който ги изпозлва ще го прави на собствена отговорност. CBDC ще е средството за налагане на дигитална самоличност. С дигитална самоличност идва наистина Злодея. Това, което е било досега ще ни се стори детска игра. Даже в устройства като мобилен телефон и компютър няма да може да си влзеш без дигитална самоличност. Няма мърдане никъде без нея. Просто няма да има как да се ползваш от системата по какъвто и да е начин, защото всичко ще трябва да минава през CBDC. Да предположим, че всичко им мине по план. Това ще означава, че в един момент, за да закупиш злато, което предполага някаква свобода от цялата финансова система, да трябва да се автентикираш с дигитална самоличност, която реално не притежаваш, а се контролира изцяло от един сървър, до който нямаш достъп. И не - не е същото сега, защото в личната ми карта няма чип. В международните паспорти има, но не и в личните документи, които се използват вътрешно в страните, а и те са хартиени/пластмасови документи за самоличност, които притежаваш физически.
                  Хартията и твърдите документи, в това число и банкнотите, са поверителни и ги притежаваме. Нямаме контрол над разпространението им, но имаме контрол за себе си кога и за какво да ги използваме, и на кого да ги дадем в случай, че искаме. Всичко дигитално, което не е с децентрализиран автентикатор - по дефиниция не го притежаваме и нямаме никакъв контрол над него, а в най-добрия случай ни е отдадено като абонаментна услуга.
                  Споменавайки абонаментна услуга и дигитална самоличност - да не започвам с въглеродния отпечатък … всяко нещо е много добре премислено и представлява нишка от една огромна паяжина, и всичко се плете в нея, и си има своето място и задача, за да попаднем в капана.

                  Заключението - идват много притеснителни и твърде вероятно надхвърлящи подготвеността ни времена.
                  Извода - пазете всички хартиени документи, и всичко, което доказва самоличност, договор, сделка на твърд носител, и по възможност отказвайте дигиталната самоличност да е условие за каквото и да е.
                  И може би, просто може би - да купуваме злато докато това е възможно с валутата на поверителността и свободата (хартиените банкноти).
                  Last edited by Kris_; 28.11.2022, 14:17.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение
                    Златото все още е достъпно и дано повече българи купят, но май им харесва повече да си държат левовете в банките и не усещат какво идва.
                    А дано-ама на дали! За пореден път ще сме свидетели, как овчото стадо колективно отива на стрижба. Овчата мисъл е много къса. Някои овци забравиха хиперинфлацията и деноминацията и имат уникалния шанс да направят същата грешка:-)

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Бедният брoкер Разгледай мнение
                      2020 и 2021 бяха годините на Ковида,
                      2022 и 2023 са на Украинската Операция,
                      2023 Bank Cyber Attack
                      За да вкараш овцете във кошарата (CBDC, което ще е готово до края на 2023 във САЩ, Китай, УК и ЕС), a и да изтриеш немалко дигитални загуби, плюс да вкараш малко жизненоважна ликвидност (ново QE), е нужно специфично събитие, а то е само едно,
                      ужким руска кибер-атака на някоя Западна банка, за да отдръпнат хората от частните банки.
                      Отделно, засилени регулации и фалити във block chain industry (bitcoin), поради съшата причина.
                      2024+ Нова Пандемия, която да капитализира дигиталните ограничения (здравни паспорти, валути, цензура)

                      Предполагам, щом още сега Централните банки купуват Злото като невидели, значи сме на Прав път
                      Съгласен съм с част от твоето предвиждане. В телеграфен стил е си дам и моята прогноза накратко. Може да се изпълни както го казваш, отдавна си мислех за кибер атака, срив на финансовата система и парализа на паричния и стоковия обмен, докато се пренаредят нещата вече по друг начин, а то не е лесно и просто нещо, ше търпим много незгоди. CDBC ще е временното спасение за нас, в името на нашето добро, което може да стане постоянно. А за войната, турската операция изглежда като началото вече. Златото все още е достъпно и дано повече българи купят, но май им харесва повече да си държат левовете в банките и не усещат какво идва.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Бедният брoкер Разгледай мнение
                        2020 и 2021 бяха годините на Ковида,
                        2022 и 2023 са на Украинската Операция,
                        2023 Bank Cyber Attack
                        За да вкараш овцете във кошарата (CBDC, което ще е готово до края на 2023 във САЩ, Китай, УК и ЕС), a и да изтриеш немалко дигитални загуби, плюс да вкараш малко жизненоважна ликвидност (ново QE), е нужно специфично събитие, а то е само едно,
                        ужким руска кибер-атака на някоя Западна банка, за да отдръпнат хората от частните банки.
                        Отделно, засилени регулации и фалити във block chain industry (bitcoin), поради съшата причина.
                        2024+ Нова Пандемия, която да капитализира дигиталните ограничения (здравни паспорти, валути, цензура)

                        Предполагам, щом още сега Централните банки купуват Злото като невидели, значи сме на Прав път
                        Основните които купуват са БРИКС. Заменят фалшивите доларови резерви со злато. И искат да въвеждат собствена валутна система ОБЕЗПЕЧЕНА баш с това злато - ЗЛАТЕН СТАНДАРТ с "фиксирани" курсове на националните валути.
                        Кофти за ФАЩ и петродолара и суифт-а е че и АРАБИТЕ се присъединиха.
                        Направят ли го ще има 1000% СВЕТОВНА ВОЙНА. дано ни се разминат ядрените бомби, ама ФАЩ са доказали че пред нищо не се спират за да са КРАДЦИ от последна инстанция
                        Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

                        Коментар


                        • 2020 и 2021 бяха годините на Ковида,
                          2022 и 2023 са на Украинската Операция,
                          2023 Bank Cyber Attack
                          За да вкараш овцете във кошарата (CBDC, което ще е готово до края на 2023 във САЩ, Китай, УК и ЕС), a и да изтриеш немалко дигитални загуби, плюс да вкараш малко жизненоважна ликвидност (ново QE), е нужно специфично събитие, а то е само едно,
                          ужким руска кибер-атака на някоя Западна банка, за да отдръпнат хората от частните банки.
                          Отделно, засилени регулации и фалити във block chain industry (bitcoin), поради съшата причина.
                          2024+ Нова Пандемия, която да капитализира дигиталните ограничения (здравни паспорти, валути, цензура)

                          Предполагам, щом още сега Централните банки купуват Злото като невидели, значи сме на Прав път

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Бедният брoкер Разгледай мнение
                            Голям въпрос е, как ше се развива пазара на златото след CBDC на FED (нищо чудно до края на 2023 това да е и факт. поради крещящата нужда от напечатани нулички във баланса на ФЕД, най-малкото, а и, поради други причини, нещата да се разбързват).
                            Сега, на бай Иван монетите няма как да ги вземат, друг е въпроса, Mайкъл как ще си купи инвестиционно злато легално, когато CBDC са факт и голямия брат ти следи всички финанси (в момента все още не всичко следи), сивата икономика ще избледнее (това е и целта, да се тушират кеша и криптото). Джон, дето цъка на Робинхуд със акции, също му се готви секирата.
                            Сивата икономика във САЩ е поне 20%,това не е за подценяване.
                            Черен пазар винаги е имало и ще има за всичко, ама не е там въпроса.
                            Въпроса беше, както напразно се надявахме, хартиеното злато да окапе по някое време и да се покаже истинската цена на златото.
                            Ама, слечайно или не, CBDC ще поемат щафетата/удара сега, явно, неслучайно.
                            Айде, някой да ми каже причина-две, златото да расте (яко) за в бъдеще (след 2023г.), при условие, че ножа (CBDC) и сиренето (COMEX) ще са във ръцете на ... Злодея.
                            Без съмнение бъдещето на хартийките ще бъде изместено от CBDC, не за друго ами за да могат да дигитализират света до 30-40г и да има по-голям контрол над масата. Физическото злато е силно манипулирано от правителствата и го държат изкуствено на долу, иначе ще се смени световния ред и господството на Гущера съвсем ще окапе.
                            Не е случайна и битката между САЩ и източните страни. За съжаление този път Европа е между чука и наковалнята.
                            За това не е лошо човек да има малко желязце, минимум като хедж. Някакви монетки, бързо ликвидни и секси.
                            Между другото продължавам да твърдя, че след тази среща на ЕЦБ, където си мисля, че ще вдигнат за последно толкова рязко лихвите и ще започнат да намалят баланса си от 9трл на окол 6-7трл. ще подбие едни 3-5% цената на жълтото в краткосрочен план. Лично аз бих влезнал с още малко жълто ако това се случи и цената удари нива близки около 1600Евро. Тук е важно да се спомене, че ФЕД ще намли темпа на вдигане на ливхите и вероятно ще видим 0,5% и долара ще падне с малко спрямо Еврото, а от там жълтото ще скочи малко в $ или ще се запази в близки до сегашните нива.

                            Темпа на затягане на паричните полити от водещите централни банки ще намалее в хода на 2023г, а това безспорно ще накара жълтото да проблясва. Започнат ли да разхлабват пак вероятно към средата на 2024, жълтото толкова ще блесне, че ще ви заслепи.

                            Коментар


                            • Голям въпрос е, как ше се развива пазара на златото след CBDC на FED (нищо чудно до края на 2023 това да е и факт. поради крещящата нужда от напечатани нулички във баланса на ФЕД, най-малкото, а и, поради други причини, нещата да се разбързват).
                              Сега, на бай Иван монетите няма как да ги вземат, друг е въпроса, Mайкъл как ще си купи инвестиционно злато легално, когато CBDC са факт и голямия брат ти следи всички финанси (в момента все още не всичко следи), сивата икономика ще избледнее (това е и целта, да се тушират кеша и криптото). Джон, дето цъка на Робинхуд със акции, също му се готви секирата.
                              Сивата икономика във САЩ е поне 20%,това не е за подценяване.
                              Черен пазар винаги е имало и ще има за всичко, ама не е там въпроса.
                              Въпроса беше, както напразно се надявахме, хартиеното злато да окапе по някое време и да се покаже истинската цена на златото.
                              Ама, слечайно или не, CBDC ще поемат щафетата/удара сега, явно, неслучайно.
                              Айде, някой да ми каже причина-две, златото да расте (яко) за в бъдеще (след 2023г.), при условие, че ножа (CBDC) и сиренето (COMEX) ще са във ръцете на ... Злодея.
                              Last edited by Бедният брoкер; 22.11.2022, 00:12.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

                                Добър съвет .

                                Всеки трябва да притежава чисто злато,
                                Златото е свобода ,свобода извън системата и Централните банки ,купувайте свободата си винаги когато можете .
                                A добър ден

                                Коментар

                                Working...
                                X