IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не (2) ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от baba_meca Разгледай мнение

Най-разумно е да използваме предимствата и на 2те. Предимството на златото е в съхранение на стойност, а на криптото в транзакциите
    Недостатъка на златото е преместване през граница, а на криптото в съхранение на стойност.
    Така че- трупаш в злато и превеждаш в крипто или банкова сметка или карта(в зависимост от това каква е сумата и доколко е изгодно по съответният начин за превод).

Например местим се в друга държава да живеем- продаваме златото и ползваме крипто, сметки, банкови карти...и ако имаме зор пак да сме на злато в друга държава си купуваме злато там. Разбира се има разход при този сценарии, но това не е нещо дето се прави всеки ден. Правим си сметката и така.
    Това е оптималния вариант в настоящата ситуация, но транзакциите колкото са предимство, толкова са и недостатък.
    Компромис със свободата в замяна на нещо друго само, защото сме привърженици на някаква крайност е самоограничение, което дори може да е опсано.

NSA (Агенцията за национална сигурност) са мислили за „електронни пари” още през 1996г.:
    https://groups.csail.mit.edu/mac/cla...nt/nsamint.htm

Напълно е възможно Биткойн да е създаден от службите на САЩ:
    https://www.ccn.com/nsa-bitcoin-1996/
    https://cointelegraph.com/news/the_n...encies_in_1996

И сега целия крипто пазар воден от Биткойн да е троянски кон за прокарването на CBDC.
    Има го в зара.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kris_ Разгледай мнение
      Знам за ЕС, защото живея на негова територия. Не претендирам, че знам всичко.
      Значи това,че живееш на територията на ЕС ,трябва да го приемем за доказателство,че знаеш от кога искат KYC ?
      Да казвам ли ,че това са поредните глупости на търкалета

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение

Пак глупости от 1001 нощ
        Как ще осъществиш сделка със злато ако другата страна е във Франция? Пеша ли трябва да ходя до там?
        Как ще транспортирам 2кг злато до Франция? Ами ако са 50кг ?
        Каква е гаранцията,че отсрещната страна няма да ми тегли 2 куршума?
        Как ще верифицират двете страни истинността на златото? на око ли?
        и т.н.
        Най-разумно е да използваме предимствата и на 2те. Предимството на златото е в съхранение на стойност, а на криптото в транзакциите
        Недостатъка на златото е преместване през граница, а на криптото в съхранение на стойност.
        Така че- трупаш в злато и превеждаш в крипто или банкова сметка или карта(в зависимост от това каква е сумата и доколко е изгодно по съответният начин за превод).

Например местим се в друга държава да живеем- продаваме златото и ползваме крипто, сметки, банкови карти...и ако имаме зор пак да сме на злато в друга държава си купуваме злато там. Разбира се има разход при този сценарии, но това не е нещо дето се прави всеки ден. Правим си сметката и така.

Коментар

Какво го вадиш от контекста бе, улигоид?
          Ще го обърна в кеш и ще се разплатя. След като го имам и е бързо ликвидно дали после ще го пратя с гълъб, или ще го пусна с банков превод, криптовалута, или ще кацна със самолет си е мой проблем, но нямам риск да остана без него заради посредник. Не разчитам на преносна среда от трети страни и не разчитам друг да е банката.
          Проверката на метала дори има шанс да е по-бърза от верификацията по блокчейна като знам проблемите със задръстването на мрежата, ако се окаже, че ще се разплащам със злато точно когато е много активна.

Но ето и конкретно:
          -Аз съм в БГ,другата страна в сделката е в Африка примерно ,как верификацията ще стане по-бърза от тази в блокчейн ?
          Това не е тъпо,това е върховна простотия !
          -Как ще пратиш 2кг злато цитирам "с гълъб" ?
          Last edited by aleks262; 10.04.2023, 11:09.

Коментар

Ето пореден пример,че търсиш отговора в гугъл,а нямаш опит по темата
            Ако имаше ,щеше да знаеш
            Продължавай да се оплиташ в лъжи,а аз ще следя
            Лъжецът си ти. Знам за ЕС, защото живея на негова територия. Не претендирам, че знам всичко.
            Нищо не предоставяш, нито доказателства, нито знания. Само заяждане без покритие.

Коментар

Пак глупости от 1001 нощ
              Как ще осъществиш сделка със злато ако другата страна е във Франция? Пеша ли трябва да ходя до там?
              и т.н.
              Какво го вадиш от контекста бе?
              Ще го обърна в кеш и ще се разплатя. След като го имам и е бързо ликвидно дали после ще го пратя с гълъб, или ще го пусна с банков превод, криптовалута, или ще кацна със самолет си е мой проблем, но нямам риск да остана без него заради посредник. Не разчитам на преносна среда от трети страни и не разчитам друг да е банката.
              Проверката на метала дори има шанс да е по-бърза от верификацията по блокчейна като знам проблемите със задръстването на мрежата, ако се окаже, че ще се разплащам със злато точно когато е много активна.
              Last edited by aleks262; 10.04.2023, 11:08.

Коментар

„in 2019, the SEC, FinCEN and CFTC classified crypto exchanges as money service businesses (MSBs). This meant that these businesses became subject to know your customer (KYC) and anti-money laundering (AML) rules under the Bank Secrecy Act of 1970”
                Ето пореден пример,че търсиш отговора в гугъл,а нямаш опит по темата
                Ако имаше ,щеше да знаеш
                Продължавай да се оплиташ в лъжи,а аз ще следя

Коментар

• Първоначално изпратено от Arana Разгледай мнение
                  Ми аз съм ти я цитирала с линк правната рамка за ЕС. И предимствата на златото ти ги казах в предишен пост. Ти само прехвърляш от пусто в празно разговор между различните си никове. Това си е или шизофрения, или си на някаква надница.
                  Бъди жив и здрав да ни забавляваш още дълго време
                  Пускаш един линк и мислиш ,че си доказала,че разбираш от правна крипто рамка.Да ,ама не.Нещата изобщо не са ти ясни.
                  Бягането ти от конкретика по темата ,за пореден път показва некомпетеността ти.
                  А глупавото ти тълкуване,че съм на някаква надница показва и силни дефицити между ушите? надница за какво?

Коментар

Поредните глупости на търкалета
                    Опитай се да различаваш реалността от това което ражда болния ти конспиративен мозък и всичко ще е наред.Но ти вече си повреден.
                    Мога да коментирам и другите ти глупости ,но гледам,че моите въпроси се избягат

KYC не от 2г ,а от 7-8 год преди ти да чуеш какво е крипто.
                    Парадирането с незнание го правят само глупаците.

п.п нищо досега не си подкрепил с доказателства,а пишеш дълги,безмислени постове ,пълни с лъжи и рожба на болни конспирации,далеч далеч от реалноста.
                    Не е вярно това, което твърдиш. Докажи го по някакъв начин.

„in 2019, the SEC, FinCEN and CFTC classified crypto exchanges as money service businesses (MSBs). This meant that these businesses became subject to know your customer (KYC) and anti-money laundering (AML) rules under the Bank Secrecy Act of 1970”

KYC варира като изискване от страна до страна и не е било задължително навсякъде по света за всички борси. Дори това, което е било имплементирано в някои от борсите преди 7-8 години не е било пълно KYC. Рязко се промениха нещата преди около 2-3 години.

Ако беше вярно това, което твърдиш, а то не е, нямаше да има подобни статии датиращи от 2019:
                    https://cointelegraph.com/news/what-...ft-regulations
                    https://cointelegraph.com/news/europ...ix-years-delay

Много добре помня момента когато закона се промени в ЕС.

Още статии от 2020:
                    https://cointelegraph.com/news/more-...d-verification
                    https://cointelegraph.com/news/manda...in-south-korea

Преди 2020-2021 можеше да се лавира в зависимост криптоборсата и в коя страна е гражданството.

Коментар

Изкуших се . Монамурчо ми е слабост.
                      за КЕФ всичко е позволено
                      Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

С радиоточка не се спори. А тука половината са радиоточки со опорки.
                        Со радиоточка се подиграваш чрез ПОДХЛЪЗВАНЕ и запецва и почва да цикли кат развалена грамофонна плоча.
                        Изкуших се . Монамурчо ми е слабост.

Коментар

Ми аз съм ти я цитирала с линк правната рамка за ЕС. И предимствата на златото ти ги казах в предишен пост. Ти само прехвърляш от пусто в празно разговор между различните си никове. Това си е или шизофрения, или си на някаква надница.

Бъди жив и здрав да ни забавляваш още дълго време .
                          С радиоточка не се спори. А тука половината са радиоточки со опорки.
                          Со радиоточка се подиграваш чрез ПОДХЛЪЗВАНЕ и запецва и почва да цикли кат развалена грамофонна плоча.
                          Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

Пак некомпетентност.
                            Цитата показва,че грам идея нямаш от правната рамка на криптото.А от самото крипто пък хептен.
                            Копиране на някви линкове от Интернет,и то без да ги разбираш,може да те прави "специалист" само в очите на други "специалисти" като Пинокио ссаа и подобни на него дребни демо играчи.

..................

И нарочно с нискоинтелигентния си спам и заяждания бягате от важните въпроси които засегнах ,а именно ,какви са предимствата на златото днес като разплащателно средство пред другите му конкуренти ?

Бъди жив и здрав да ни забавляваш още дълго време .

Коментар

Златото няма никакъв риск от трети страни и контрагенти.Нещо, което всички криптовалути никога няма да могат да се похвалят, защото са редове код, 0 и 1 в Интернет, зависещи от софтуер и хардуер на терти страни и посредници.
                              Пак глупости от 1001 нощ
                              и т.н.
                              Last edited by petrg5s; 10.04.2023, 09:15.

Коментар

Вдигането на цената на електричеството е един от методите в случай, че правителството иска да фалира поддържащите Биткойн блокчейна участници
                                Поредните глупости на търкалета
                                Опитай се да различаваш реалността от това което ражда болния ти конспиративен мозък и всичко ще е наред.Но ти вече си повреден.
                                Мога да коментирам и другите ти глупости ,но гледам,че моите въпроси се избягат
                                KYC, което го има за крипто борсите вече от около 2-3 години и не е по тяхно желание, а им е наложено.
                                KYC не от 2г ,а от 7-8 год преди ти да чуеш какво е крипто.
                                Парадирането с незнание го правят само глупаците.

п.п нищо досега не си подкрепил с доказателства,а пишеш дълги,безмислени постове ,пълни с лъжи и рожба на болни конспирации,далеч далеч от реалноста.

Коментар

Working...
                                X