IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не (2) ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
    Ексчо, пътят се оказа нагоре, но за последните 12 месеца само с 1%
    Е ..... много си ларж ................
    Юни 2017 има и 1296 !!!!
    Така че при сегашната цена от 1271 ......... може да се приеме , че през изминалата година - Пътя е бил Надолу ... с 2 %
    Ебаси , незапомнящото се рали , на което никой не требва да заставя на пътя ................
    Last edited by Kondora; 19.06.2018, 18:43.

Коментар

• Ексчо, пътят се оказа нагоре, но за последните 12 месеца само с 1%

Коментар

• Първоначално изпратено от exxs Разгледай мнение

За мен: Не ми харесва пробива, но металите не ги уважават много стандратните корекции, нито дори тренд каналите - често ги пробиват преди ривърсал. Продължавам да мисля, че приближаваме солидно дъно. Среброто не бива да има затваряне под 16.00.

Идните дни или довечера ще предложа един малко по-различен начин върху пазара понеже ми се струва доста хора приемат пазара с по-голяма доза категоричност от нужното.
        Чакай сега ......... Още на 09. 05 , виждаше поредния '' сетъп за Рали '' и даже написа на Мишо , че е ЯСНО очертан !!!!
        Първоначално изпратено от exxs Разгледай мнение
        Виж, мишко, за стотен път, не че има смисъл: има сетъп за рали! Сетъп! Очертан е много ясно.
        Вземи погледни себе си и кажи:
        1. Точно преди една година като бяхме на 1207 каза ли "пътят е един: надолу".
        2. Не спомена ли няколко десетки пъти за неразривната корелация между лихвите по 10-годишни американски облигации и златото?
        Тотал щета си, ама отвсякъде.
        .
        А сега пък ''продължаваш да мислиш ''' че иде дъно............. Ама еххххх-чо...........ти от една година ....все си на дъно и чакаш оттласкване
        И се оказва че все по дълбоко копаш .............
        Вече си 25 $ по на дъно , откакто те прочетох че се стягаш за рали над 2000 $ - април / май 2017

Стига базици !!! Кажи сега като професионалист , къде е '' сетъпа '' за Ралито на 09 . 05 - Ден Победи !
        Ето ти я графиката . Очертал съм ти го , ако трудно се ориентираш

Last edited by Kondora; 19.06.2018, 18:33.

Коментар

• Първоначално изпратено от exxs Разгледай мнение

Това от 23.05 или от ниво 1288.
          Ето ти идея: пусни Рейнджъра да даде заявка директно за 1150 оттук. Все пак всеки вариант да се подсигури.

За мен: Не ми харесва пробива, но металите не ги уважават много стандратните корекции, нито дори тренд каналите - често ги пробиват преди ривърсал. Продължавам да мисля, че приближаваме солидно дъно. Среброто не бива да има затваряне под 16.00.

Идните дни или довечера ще предложа един малко по-различен начин върху пазара понеже ми се струва доста хора приемат пазара с по-голяма доза категоричност от нужното.
          Не мога да видя от кога е ( тия Инвесторите не си оправиха сайта ) .............
          Но го помня момента .......... все пак трейдвам над 20 инструмента и съм доста паметлив ..........
          Кое не е ясно ...............
          Всичко е както е написано .............
          Последната къса от 1358 се затвори там , където пише в цитираният пост .............
          Купих на 1286 , която имах достатъчно време ( играта около 1298 ) да разбера че няма да я бъде .............
          Беше затворена ............ и отворени къси - показани в темата !!!!!
          Друго ???????
          Пич , арогантен си ...... и злоблив !!!!
          Това ти го обясних вече веднъж , но ти явно , място не можеш да си намериш заради несъстоялото ти се '' Рали ''' .
          И грешните ти анонси от година насам .......................

пп. Кой е сега пък , Рейнджъра ????

Коментар

• Първоначално изпратено от БАЦЕ Разгледай мнение

..............................................
            Затворил съм всички къси , оставена е само една от 1346 ......... която ще се затвори при преминаване на нивото 1301.
            Имам и една дълга от 1286 . Таргета и е минимум 100 $ нагоре ( 1386 )

[
            Това от 23.05 или от ниво 1288.
            Ето ти идея: пусни Рейнджъра да даде заявка директно за 1150 оттук. Все пак всеки вариант да се подсигури.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kondora

Нивата за затваряне на късите ми са - 1286 !! 1272!! 1264!!

От написаните нива ще затварям поетапно и ще отварям дълги - за пробив на 1375 !

Ето така , се изказват мисли и насоки за даден актив или валутна двойка !
              Графика (live ) , затваряне на стари , вход на новите , таргет !!!
              Без '' ралиииииииииии '' , обаче !

Намерих си го '' цитиран '' ............ Мибова не може да изтрие изцитираните ми постоеве

Айде и втория таргет изпълнен .................

пп. Възможност и за достигане има и на 1258 / 56 .................
              Вече пробив на 1245 ще затвърди на 90 % мечи тренд за ходене до минимум 1150 ............
              Все още мисля , че няма да се състои сега ( слизането до 1150 ) , а ще бъде след възходящо движение до 1400 / 1480 .......................
              Last edited by Kondora; 19.06.2018, 16:24.

Коментар

• Първоначално изпратено от Muller Разгледай мнение

Популизмът и национализмът само загряват. Интересно време се очертава следващото десетилетие. В мътна вода се лови най-много риба.
                Докато се опитваш да ловиш риба в мътна вода , може и да не видиш приближаващия се алигатор точно защото водата е мътна.. Не си спомням Еекс или Бертрам написа че, все едно е да чакаш градушката да ти напой градината. Баце тоже е на същото мнение.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jorkata Разгледай мнение
                  Национализмът не е причина, а реакция, даже бих казал горе-долу здравословна реакция. Но както историята е показала - винаги ще се намери някой, който да го изроди в популизъм.
                  Нормално е. Историята е цикличност моделирана в съотвествие на времето си. Водите бяха застояли цели 79 години. Трябва очистване. Първите ще станат последни, а последните първи. Разпада на съюза само забави тези процеси, но в никакъв случай не може да ги отмени.

Коментар

• Национализмът не е причина, а реакция, даже бих казал горе-долу здравословна реакция. Но както историята е показала - винаги ще се намери някой, който да го изроди в популизъм.

Коментар

• Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение

Популистите са риск и са навсякъде. Това важи и за дълговете те също са риск и са навсякъде при това огромни на глобално ниво.
                      Популизмът и национализмът само загряват. Интересно време се очертава следващото десетилетие. В мътна вода се лови най-много риба.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

викаш при следващата криза федът и ецб-то ще се държат по мъжки и няма да има отрицателни лихви и печатницата ще е на трупчета.... + яка здравословна дефлация и 'изпаряване' на поне по 10 трилиона евро и долар...

това да го видя няма да го повярвам.

хората купуват злато, когато не вярват на системата и фиатните пари... ти казваш, че по време на следващата рецесия доларът ще е с огромно доверие...

наздраве
                        Инвеститорите купуват благородни метали когато съществува системен риск. Юни и отчасти Юли са традиционно слаби за златото. Евентуални понижаващи се цени биха могли да бъдат добри за покупки.

Коментар

• Attached Files

Коментар

• Мушмурок, скоро май ще ходя в Брюксел, какво да ти донеса от там? Едно пиакещо момченце?

Първоначално изпратено от exxs Разгледай мнение
                            Иначе да разчитам, че ще ми намериш нещо в Белгия?

Коментар

• Ето това е работа, намираш златни кюлчета в кофата за $300 000 и си ги взимаш за себе си

https://www.cnbc.com/2018/05/03/kore...the-trash.html

Коментар

• Берти, тези изказвания са леко лаически.

Парите в обръщение (М2) не се увеличават с някакви нечувани темпове. И ако от тях се изпарят 10 трилиона, паричната маса ще се свие до нивата от 1997г. А също ще последва нечувана депресия.

https://fred.stlouisfed.org/graph/?g=kbtC

(Синята крива е М2, а червната БНП на САЩ)

Това че резервите на банките са нарастнали няма много общо с инфлацията, както емпирически показват последните 10 години.

Коментар

Working...
                                X