IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не (2) ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

когато не мога да заспя си пускам майк малоуни и съм готов за макс 3-4 минути...така мазно говори само джим рикардс му е конкуренция по приспиване

иначе филмчетата не са лоши, въпреки че има някои неточности с цел да те насочи към бизнеса с ЦМ но като цяло са по-скоро полезни отколкото вредни.

е ако си ипотекираш апартамента и си напълниш мазата със сребро определено ще са вредни за тебе.

като си почнал гледай и хари дент той е от другата банда на феновете на дефлация и цар долар.

поздрави
    На тия хора бизнеса им е да продават страх. Трябва да се внимава.

Мога да добавя и Мартин Армстронг - неговата теза е, че американските акции ще се изтрелят като Европа гръмне. Прави паралел със 30те години и прилива на капитал към Америка тогава.

Друг гуру - Джим Роджърс - кинг долар и щял да купува злато като долара се изтреля. Таргета му да почне е под 1К.

Рикардс викаше да държиш в злато 5 - 10% от активите, сега да не е увеличил процента. Той даже се опита да направи един удар, като заяви преди повече от година, че Арабите ще махнат пега към долара, и призова да се шорти Турция. За първото не е познал още но за второто е било добър съвет.

Коментар

• Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение

Е как ще ме е яд.Добре вложени и най-вече съхранени пари.През годините научих според мен най-важния урок за парите.Не е важно само да се спечелят-важното е да се съхранят и е добре дошло ако някой ден някога се умножат.........През последните 23 години видях много от тези които печелеха луди пари и несъумяха да ги запазят.......
      Пари се правят от боклуци (търговия,спекула в краен случай с труд) и се обръщат в злато. Който разбрал, разбрал...

Коментар

• Първоначално изпратено от PetraV Разгледай мнение

300 лв. похарчени за коли и жени, са по-поносими от 300 лв. за кратко вложени в злато, нали Баценка?!
        50 кинта за газ на Астрата;
        100 - за труженичка;
        150- за две от прословутите кюлчета на Тавекс...

Ей на т'ва му викам баланс!

Коментар

когато не мога да заспя си пускам майк малоуни и съм готов за макс 3-4 минути...така мазно говори само джим рикардс му е конкуренция по приспиване

иначе филмчетата не са лоши, въпреки че има някои неточности с цел да те насочи към бизнеса с ЦМ но като цяло са по-скоро полезни отколкото вредни.

е ако си ипотекираш апартамента и си напълниш мазата със сребро определено ще са вредни за тебе.

като си почнал гледай и хари дент той е от другата банда на феновете на дефлация и цар долар.

поздрави
          Тез двамата ако се съберат на маса ще се сбият...Мен Майк си ме радва, върти сучи и не казва накрая, за да се спасите от апокалипсиса купете сребро и злато ами казва "educate yourselves"...тънко мазно и завоалирано ако сте ми разбрали намека и сте умни сетете се кво продавам...
          На мен ми е интересно следното, да възприемем, че Майк познае и в един момент решат от световното правителство, че парите ще са златно обезпечени или злато направо или банкноти със златни нишки да кажем /не за друго ами щото ако е на монети няма да има за всички/, които в момента не струват много ама ако златото струва 100 пъти по толкова защо не една 50 еврова банкнота да си има някакво златно "покритие" от лентата в нея която може да е златна или пък банкнотата ще бъде писмено обезпечение за съхранявано в трезор от банката количество злато както е било в миналото /с обещанието, че банката няма да злоупотреби и да напечата повече банкноти от покритието им..../ та приемаме, че златото е новата валута, питането ми е кое гарантира, че няма да кажат в тези смутни времена... само банкнотите съдържат легално злато, всякакво друго злато се изземва и наказва притежанието му е незаконно след периода в който можете да си го предадете на далавера срещу грамота "примерен гражданен" и няколко банкноти от новите дето тежат много по-малко...Да приемем, че свърши момента с "национализацията" после като им трябват нови банкноти а нямат злато какво ще правят, какво става ако в бъдеще да кажем успешните хора като Бил Гейтс, Джак Ма и т.н. решат да си направят "dragon vault" и да си събират имането вътре ей тъй на за да има за пра^16 внуците им... то в един момент нема да остане за алъш вериш тоя метал тъй като е в ограничено количество.
          Last edited by HEIMDAL; 29.07.2018, 22:47.

Коментар

поздрави
            Хе хе хе .....Берти ...стабилен си....
            Има 4- 5 човека в в целия форум , с които ще ми е кеф ......да пием по бира....
            Ти си от тях...

пп ......... от модераторите няма нито един

Коментар

• Първоначално изпратено от HEIMDAL Разгледай мнение
              Има една поредица в youtube "The Hidden Secrets Of Money", какво ви е мнението обективни ли са нещата в нея споделяте ли тези възгледи очаквания или това е маркетингов трик на goldandsilver.com? Общо взето в прогнозите им се набляга на идеята "американци копувайте сребро и злато щот долара ще имплодира", не става много ясно обаче ако в САЩ стане някаква национална катастрофа/депресия това онова, какво можем да очакваме да се случи в нашия затънтен край на вселената?
              Това, че доларът ще имплодира и т.н. са глупости и идва от хора, които нямат особено понятие от монетарна политика (което обхваща почти всички хора, включително повечето с дипломи по икономика и финанси)

Но ако питаш тук в тази тема, хората разбира се, че ще ти кажат, че иде края на света...

Коментар

• Първоначално изпратено от HEIMDAL Разгледай мнение
                Има една поредица в youtube "The Hidden Secrets Of Money", какво ви е мнението обективни ли са нещата в нея споделяте ли тези възгледи очаквания или това е маркетингов трик на goldandsilver.com? Общо взето в прогнозите им се набляга на идеята "американци копувайте сребро и злато щот долара ще имплодира", не става много ясно обаче ако в САЩ стане някаква национална катастрофа/депресия това онова, какво можем да очакваме да се случи в нашия затънтен край на вселената?

поздрави
                това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Има една поредица в youtube "The Hidden Secrets Of Money", какво ви е мнението обективни ли са нещата в нея споделяте ли тези възгледи очаквания или това е маркетингов трик на goldandsilver.com? Общо взето в прогнозите им се набляга на идеята "американци копувайте сребро и злато щот долара ще имплодира", не става много ясно обаче ако в САЩ стане някаква национална катастрофа/депресия това онова, какво можем да очакваме да се случи в нашия затънтен край на вселената?

Коментар

• Първоначално изпратено от БАЦЕ Разгледай мнение

Моя ли ?? ...
                    Аз проблем нямам с твойте покупки....
                    Ако и тебе не те е яд за това Наполеонче , купено тогава .... kaine problem

пп..... Къде не си ги дал тия 300 лв....
                    300 лв. похарчени за коли и жени, са по-поносими от 300 лв. за кратко вложени в злато, нали Баценка?!

Коментар

Моя ли ?? ...

Е как ще ме е яд.Добре вложени и най-вече съхранени пари.През годините научих според мен най-важния урок за парите.Не е важно само да се спечелят-важното е да се съхранят и е добре дошло ако някой ден някога се умножат.........През последните 23 години видях много от тези които печелеха луди пари и несъумяха да ги запазят.......

Коментар

• Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение

Имам и на 1850 купено.Седи си и си чака.Какъв е проблема?
                        Моя ли ?? ...

Коментар

Идеята ти ми е ясна.....
                          моята идея беше че всички които се правят на големи инвеститори..
                          И смятат "хартиеното" ( Защо са го кръстили така А не просто злато търгувано през борсата не знам) за мръсна дума .... Толкова са им и познанията
                          ​​​​ Сигурен съм че "инвестират ".....още от 1700
                          Защото..... и за да инвестираш , трябва да познаваш движенията на графиката...
                          А не когато ти припаднат нек'ви пари....
                          А движението на графиката са...... движенията на "хартиеното злато".....
                          Мисля че ме разбра.......
                          Имам и на 1850 купено.Седи си и си чака.Какъв е проблема?

Коментар

• Първоначално изпратено от Krum Sokolov Разгледай мнение
                            Напълнил съм една пуйка и съм я замразил дълбоко във фризера. Ако се сетят че е там трябва да чакат 2 дни да се размрази за да я извадят.
                            Така може, и в пиле да ги сложиш може. Одобрявам!

Коментар

• Първоначално изпратено от Krum Sokolov Разгледай мнение
                              "Когато цъфнат теменугите
                              и работите тръгнат зле
                              еВи им майката на другите
                              и гледай ти да си добре"
                              Или съвременният вариант.

https://www.youtube.com/watch?v=y4nSn-OjPGw

Коментар

• Първоначално изпратено от PetraV Разгледай мнение

Ако не е тайна, къде държите физическото? Сейф във банка, заровено някъде или в къщи? Всеки един от вариантите си има съответните рискове, нали?!
                                Напълнил съм една пуйка и съм я замразил дълбоко във фризера. Ако се сетят че е там трябва да чакат 2 дни да се размрази за да я извадят.
                                Last edited by Krum Sokolov; 29.07.2018, 18:20.

Коментар

Working...
                                X