Първоначално изпратено от Andy`Z
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златото - Балон или не (2) ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеМене пък днес от тавексът ми дадоха съвсем чисто ново дукатченце - направо ми е жал да го извадя от капсулата, за да го ближа
Коментар
-
Първоначално изпратено от Krum Sokolov Разгледай мнениеАко цената се задържи 246 лв до неделя и аз ще закупя няколко жълтици, да добавя към златния резерв. Не знам само в тези кутийки да не са ни сложили жълт пластелин. някой проверявал ли е тези монети дали са истински.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеМене пък днес от тавексът ми дадоха съвсем чисто ново дукатченце - направо ми е жал да го извадя от капсулата, за да го ближа
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеМене пък днес от тавексът ми дадоха съвсем чисто ново дукатченце - направо ми е жал да го извадя от капсулата, за да го ближаLast edited by Krum Sokolov; 17.08.2018, 17:11.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
И преди съм споделял че искам да включа златни мини в портфейла. Физическото засега го виждам като прекалено краен вариант а мините са много по волатилни и при добър вход имат потенциал за големи печалби. Рано или късно ще дойде световна криза която крие много рискове и виждам една разумна позиция в златни мини за стратегическа. Но първо да падне стабилно че чак влюбените в злато да се колебаят
Сохо, ето от старата тема за златото. Подписвам се с две ръце под това, което съм казал на 7 декмври миналата година
07.12.2017, 23:48
SoHo, няма за къде да бързаш, аз бих чакал под 1000. Но ако толкова си навит на златото вземи си малко под 1200, после още малко под 1150 и после още на по-ниските цени.
Тук в темата повечето хора имат доста пожелателен начин на мислене.
Дядо Коледа, вероятността за $2300 идното лято за мене е около 0.1%. $1400-1450 за мене е максималната цена за догодина, която може реалистично да се случи. Всичко над това е с под 5% вероятност за мене. За мене базовият сценарий за 2018 е някъде между $1100-1300 с 85% вероятност. А за 2019 и по-надолу: $950-1150.
Коментар
-
Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
И преди съм споделял че искам да включа златни мини в портфейла. Физическото засега го виждам като прекалено краен вариант а мините са много по волатилни и при добър вход имат потенциал за големи печалби. Рано или късно ще дойде световна криза която крие много рискове и виждам една разумна позиция в златни мини за стратегическа. Но първо да падне стабилно че чак влюбените в злато да се колебаятМразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от БАЦЕ Разгледай мнение
Роске, ти ще се опиташ ли да се качиш на "нивото" МИ.....
Или ще ме държиш па тъмно и влажно в "игнора" ТИ.....
АКо искаш .....ше вкарам и двете яйца.... това което си описала и другото за движението в бъдеще...
или предпочиташ да ги изследваш по-обстойно и отблизо
Когато кажеш нещо полезно ще бъде уважено и евентуално приложено на практика.
Когато кажеш поредния цинизъм ще бъде игнориран.
Планетата ще продължава да се върти, наполеончетата да блестят, а цената им плавно да се покачва.
Домашното ти възпитание няма да е фактор в този процес, диаманте мой нешлифован.
Кафенцето ме зове. Желая на всички супер ден.
Коментар
-
Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнение
Ей ,свали ме на нивото си,и ме би с опит
нещо като каламбур се получи..... няма как да слезеш на ниво което гледаш нагоре.....
подобно такова е : срещу мен да тичаш ....не можеш да ме стигнеш..
Ай сега бягай в "Кръчмата"..... да кажеш едно виртуално наздраве..... и да разкажеш как имаш реален акаунт......
Коментар
-
Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение
Но околните оценяват, че ти поне опита . Пък и ... В интерес на истината яйцето му с прогноза 1150/1180 не излезе запратък . На пазарувалите днес лека вечер!
Или ще ме държиш па тъмно и влажно в "игнора" ТИ.....
АКо искаш .....ше вкарам и двете яйца.... това което си описала и другото за движението в бъдеще...
или предпочиташ да ги изследваш по-обстойно и отблизо
Коментар
-
Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнение
Ей ,свали ме на нивото си,и ме би с опит
Коментар
-
Не е толкова страшно, защото:
- сега няма бум
- кредите се раздават при много завишени стандарти в сравнение с 2003-2006
- при рецесия лихвите падат
Освен това, точно сега е нормално компаниите да започнат да правят capex и да вдигнат производителността на труда, като въведат новите технологии, които са развити от 2008 насам
Проблем основно е Тръмп и ситуацията в Европа. Между другото мисля, че ако я нямаше кризата в еврозоната, глобалното възстановяване щеше да е много по-бързо
Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение
Е как няма да са ниски вноските на домакинствата при тез ниски лихви. Тава че може да имаш огромен дълг и да плащаш малко си е капан.
Кеша ще се изпари по време на рецесия и не всички длъжници разполагат с кеш.
Държавния дълг грубо е двоен спрямо споменатите върхове на пазарите 1929, 1966, 2000, 2007, а частния си е на нива от 1929, и знаем какво се случва след това вече писах ,нямам само предвид1929. Нова рецесия ще увеличи още държавният дълг. И кво ще държиш основно технологични акции и ще чакаш ново голямо ускорение на икономиката при нива на глобалните дългове близо 400 процента такъв случай в историята нема, може би неква нова парадигма. Проблем с акциите може и да нямаш, но ако си поел дълг на ,,изгодна ниска лихва,, ще береш ядове. Дано не е така. Айде със здраве.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеКато имаш предвид, колко са реалните лихви по ДЦК, на практика около нулата, не виждам как стигаш до извода за 8-10%
В момента в САЩ процентът от дохода на домакинствата, който отива за плащане на дълг е на рекордно ниско ниво поне от 1980г. насам. Повтарям се, но явно това не достига до съзнанието
Корпоративният дълг е много висок, но и компаниите като цяло държат планини от кеш и не инвестират. Инвестиционен бум няма. Има липса на такъв
Не знам къде е това двойно увеличаване. От 2012 до сега дългът в САЩ е мръднал от 100% на 105%. Сега верно Тръмп е решил да напомпа яко дълга, за да може да направи 3% растеж на БНП тази година, а след това и потоп... Това наистина е опасно...
Кеша ще се изпари по време на рецесия и не всички длъжници разполагат с кеш.
Държавния дълг грубо е двоен спрямо споменатите върхове на пазарите 1929, 1966, 2000, 2007, а частния си е на нива от 1929, и знаем какво се случва след това вече писах ,нямам само предвид1929. Нова рецесия ще увеличи още държавният дълг. И кво ще държиш основно технологични акции и ще чакаш ново голямо ускорение на икономиката при нива на глобалните дългове близо 400 процента такъв случай в историята нема, може би неква нова парадигма. Проблем с акциите може и да нямаш, но ако си поел дълг на ,,изгодна ниска лихва,, ще береш ядове. Дано не е така. Айде със здраве.
Коментар
-
Първоначално изпратено от БАЦЕ Разгледай мнение
Тоя пък ......... въобще не си длъжен ..............
Не , баце - кибици са тези , които няма какво да кажат , и за да заявят присъствие , влизат за да ''усмирят'' спорещи (които нямат нужда от това ) , като призовават идиотски за ред , спокойсвие и '' дайте да пишем смислено ''' (ама никога не пишат )
Бегай , бе ?!?? Това ще е само заради това че '' не взимаш отношение (не пишеш ) в темата ..... Ето - днес имаш 2 поста - мисля че нивото се вдигна
Пълни глупости ........ Всъщност нито ме интересува защо ''пишеш '' , нито пък ми е важно субективното ти мнение за '' диалозите'' - преди и сега ....... Поста ми е заядлив , но в никакъв случай не е подмятане ........... Направо си ти го казах - право куме в очи - Не трябва да си буташ задника , когато двама си мерят п .......
.
И аз к'во требва да нАправа сега , като си купил злато на 1300 , под заръката на ехххчо . Предполагам , скоро ще станем с един по - малко . Това ти ли го написа , април на цена 1360 $ .........
Хахахахах .......... за червеното съм 100 % сигурен ........ За синьото - абсурд .
А мене ме имало даже преди 2011 .......... Даже преди теб ме е имало .........
Не се чувствам длъжен за нищо и на никой .........
Ако щеш пиши ...... И досега не си го правил ... И е имало смисъл
Ей ,свали ме на нивото си,и ме би с опитАко един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.
- 3 Харесвания
Коментар
Коментар