Първоначално изпратено от toto 2
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златото - Балон или не (2) ?
Collapse
X
-
Last edited by Todor Sabev; 19.08.2018, 16:22.
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеС 12000 лв. 1962 е могъл да си купи голям апартамент в центъра на София. Баш в самия център.
А и назад във времето е много лесно да се каже какво е можело и какво не
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеСега тука гледам сметките на Джеръми Сигъл, който е анализирал всички 30г. периоди от 1801 до 2012г.
Най-лошият 30г. период за акциите дава 2.6% годишна реална възвръщаемост, а най-добрият 10.6%
При 10г. ДЦК най-лошият 30г. период за дава -2% (минус два процента) годишна реална възвръщаемост, а най-добрият 7.8%
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеС 12000 лв. 1962 е могъл да си купи голям апартамент в центъра на София. Баш в самия център.Last edited by Todor Sabev; 19.08.2018, 12:52.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Сега тука гледам сметките на Джеръми Сигъл, който е анализирал всички 30г. периоди от 1801 до 2012г.
Най-лошият 30г. период за акциите дава 2.6% годишна реална възвръщаемост, а най-добрият 10.6%
При 10г. ДЦК най-лошият 30г. период за дава -2% (минус два процента) годишна реална възвръщаемост, а най-добрият 7.8%
Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение
Хайде да свършиш малко полезна работа за темата. Досега всички сравняват златото с акциите. големо чудене пада, златото какво е инвестиция или пари или нещо съвсем безсмислено в което хората вярват Да видим корелацията с американските десет годишни облигации. Вземи за база 1932, като тогава почваш да купуваш и ги превърташ кеша през тях. С колко се увеличил кеша до днешна дата. И да видим съотношението на превъртяния кещ със златото. Направи го коректно не на теб както ти се иска.Last edited by Money; 19.08.2018, 12:15.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение2011-2012 прокламирането на златото като панацея се видя, че не води до добри последствия за миналите на златни позиции тогава бях в лагера на Мънито, но в текущата среда мисля, че златото не е за подценяваме срещу евентуални сериозни трусове в световната финансова система. 20-30% от портфейла в златни продукти вече не ми се струва като безсмислено....хич даже.
съотношението ДАУ - злато е такова, че в момента не виждам смисъл да се купуват акции- ако че може краткосрочно да изкарат добра доходност....все си мисля, че идните 2-3 години ще видим цени поне с 30-50% по ниски по читави акции.
пп същото важи и за имотите (като акциите ще има корекция) златото е съхранител на покупателна стойност (особено при валутни кризи - каквито очаквам)
И за синьото и за червеното .......................
Коментар
-
С 12000 лв. 1962 е могъл да си купи голям апартамент в центъра на София. Баш в самия център.
Първоначално изпратено от Krum Sokolov Разгледай мнениеТези хора ако не бяха инвестирали в злато, щяха да преживеят смяна на парите и обмяна 1 към 100 и още една 1 към 10. и ако все още им е останало нещо инфлацията след 1975 и хиперинфлацията на Жанчо щяха да го занулят тотално. Много от богатите българи избягаха с парите си през 1944 и гризнаха дръвцето. Тези които избягаха със златото си останаха богати. а и тези които го имаха и скриха в България. Моят дядо след последната обмяна през 1962 имаше 12000 лева. към края на социализма си купи с тях един телевизор и един хладилник. Ако ги беше обърнал в злато сега колко пари щеше да има?
Както каза Selena по долу, златото е застраховка(1/5 от капитала) за богатите хора. Бедните Бацета да търгуват каквото си искат.
Коментар
-
Хайде да свършиш малко полезна работа за темата. Досега всички сравняват златото с акциите. големо чудене пада, златото какво е инвестиция или пари или нещо съвсем безсмислено в което хората вярват Да видим корелацията с американските десет годишни облигации. Вземи за база 1932, като тогава почваш да купуваш и ги превърташ кеша през тях. С колко се увеличил кеша до днешна дата. И да видим съотношението на превъртяния кещ със златото. Направи го коректно не на теб както ти се иска.
https://dqydj.com/treasury-return-calculator/
Коментар
-
Първоначално изпратено от Sahib31
Мизерник ти не си познал нито един тренд на нито един актив.
Мастиката ще се вдига в следващите 2- 3 години ............... Обратнопропорционално на '' имотиту '' , които ще се сринат с минимум 30 % .......... фатмак
Запиши си го .............
Че много не записваха по Нова Година у '' Биткойня '' ............. и темата ..... умреLast edited by БАЦЕ; 19.08.2018, 12:00.
Коментар
-
2011-2012 прокламирането на златото като панацея се видя, че не води до добри последствия за миналите на златни позиции тогава бях в лагера на Мънито, но в текущата среда мисля, че златото не е за подценяваме срещу евентуални сериозни трусове в световната финансова система. 20-30% от портфейла в златни продукти вече не ми се струва като безсмислено....хич даже.
съотношението ДАУ - злато е такова, че в момента не виждам смисъл да се купуват акции- ако че може краткосрочно да изкарат добра доходност....все си мисля, че идните 2-3 години ще видим цени поне с 30-50% по ниски по читави акции.
пп същото важи и за имотите (като акциите ще има корекция) златото е съхранител на покупателна стойност (особено при валутни кризи - каквито очаквам)
Last edited by bertram; 19.08.2018, 11:52.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
Много дълбоко е това, което е казал Екса
Само е забравил да каже: има много дългове и се печатат пари => иде края на света
И следователно... КУПУВАЙТЕ ЗЛАТО!
(За да има по-големи заплати в...)Last edited by Todor Sabev; 19.08.2018, 11:04.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Sahib31
Що му се връзваш на тоя комплексар? Няма ни злато, ни НИ.
Фатмак , темите не са създадени за да афишираме финансовите си възможности ............
А да се говори за посоката на движение на цените им ..........
Ти това не го можеш .........
Аз го мога .................
Друг е въпроса , че у всеки актив който се сетиш съм х 10 от теб Но това не означава , че не мога да говоря за срив във някой от тях ............
Както казах ....... това е темата ............ Движението на цената ......... Ане колко (2) панела имаш ...........
Прошляк.........колко и да сметаш с калемо , вечер докато цукаш мастиката ........... оттук насетне само операция '' минус '' у Имотиту .
Ше върнеш всичкото пиене , което си изпил '' напред '' , като имагинерна печалба .........
Коментар
-
Първоначално изпратено от Sahib31Що му се връзваш на тоя комплексар? Няма ни злато, ни НИ.
Защото в природата балансът е полезен. Стигам до извода, че всяко мнение е добре да го има (без личните нападки, естествено). Различните мнения ми помагат да разсъждавам по даден проблем и да го огледам отвсякъде.
В моята сфера е същото. Понякога дори се използват хора извън тесния професионален кръг, за да се разчупи мисленето.
В много от материалите си някои икономисти се оплакват от еднотипното мислене на група мозъци с н брой докторати, но формирани от същите преподаватели с идентичен уклон в мисленето.
Логиката не е монопол на дадена професионална сфера.
Last edited by Selena; 19.08.2018, 09:06.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеИ като се има предвид, че тези хора, за да плащат 50г. за сейф в Швейцарска банка трябва да са вкарали доста злато там, а и нали казваме че са били богати, то излиза, че те би трябвало да са скътали злато поне за 500К долара в сейфа по днешни цени, нали така?
Следователно, те до сега да са направили около 92.5 млн. долара от американски акции...
Но не са, защото са били много умни и са купили злато
Както каза Selena по долу, златото е застраховка(1/5 от капитала) за богатите хора. Бедните Бацета да търгуват каквото си искат.Last edited by Krum Sokolov; 19.08.2018, 03:10.
Коментар
-
Екса може да стана за смях у темата.Но това което е написал да се прочете внимателно Това е общо валидно за всички исторически процеси и заблуждението на масите участващи в тях. Който не разбрал какво има предвид екса , просто ще е част от тълпата в шоуто., което ще приключи с ужасен махмурлук . Но се опасявам че няма да е само махмурлук а по скоро абстиненция.. .
. .
Само е забравил да каже: има много дългове и се печатат пари => иде края на света
И следователно... КУПУВАЙТЕ ЗЛАТО!
(За да има по-големи заплати в...)
- 1 like
Коментар
Коментар