IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не (2) ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение

И за да не питаш шеговито отново след няколко месеца. Когато спихат индексите 21, 22 година. До тогава ДАУ 32000 -36000 и злато в диапазона 1000 - 1400, Тамън шампанското на екса ще отлежи.
    Без да се обиждаш ..................
    Още когато те попитах за онова '' b '' , когато се намеси в спора ми със Стамбата ( спор е силно казано между професор и '' любимеца'' на випуска ) .................разбрах , че не разбираш ........... ''толкова много '' ...................

Нито ти , нито Аз , ще видим такова DOW ....................
    Last edited by Kondora; 21.08.2018, 21:15.

Коментар

И за да не питаш шеговито отново след няколко месеца. Когато спихат индексите 21, 22 година. До тогава ДАУ 32000 -36000 и злато в диапазона 1000 - 1400, Тамън шампанското на екса ще отлежи.
      Е ти разби надеждите на групичката в следващите 4 години с твоята прогноза за златото

Коментар

• Първоначално изпратено от intint Разгледай мнение
        Нов връх на индексите, Тошка златото кога да го чакаме
        Last edited by Todor Sabev; 21.08.2018, 21:00.

Коментар

• Нов връх на индексите, Тошка златото кога да го чакаме

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

За да падне 20 пъти рейшото па макар и в хоризонт 10-15г само с "една идея" няма как да стане работата.
            Значи остават варианти 3 и 4.
            Ма който и да е не виждам реалистичен начин как може да падне по 5 айде 4 да е рейшото. И то за кратко.
            Сигурно фантазията ми е бедна

Да не говорим пък за 2 че и за под 1. Там пък вече освен за вариант бисквитка ала венецуела и гражданска война друго не мога се сетя.

Под яки голдибъгси разбирам не само в транс от златото, а и шортещи индексите.
            Учудвам се , на това изречение.....................
            Рейшото може и 100 пъти да падне (или да се качи ) за даден период ........ако един от разглежданите 2 активи се движи с един пип по бързо в насоченото си движение отколкото другия в неговото
            .... Или казано по - накратко '' с една идеа '' , но непрекъснато ...... през този период .
            На графика това би се изразилило ( показало ) като ............... срив
            Така че точно двете червени за мен са най вероятни .................

пп Не ти знам стажа по графиките ( по принцип ) .............. но поста ти не говори за.... солиден такъв
            Last edited by Kondora; 21.08.2018, 19:19.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kondora Разгледай мнение

Не ! Няма нищо страшно ....... Преживял съм такова движение през 80'те и ...... да ти кажа , дори не съм знаел , че се случва
              Предполагам и повечето тук ...........
              Що се отнася до '' яки голдибъгсове'' ..... движението на графиката може да се реализира и ''само'' от падане на индекси + умерен растеж ( теоретично - може и никакъв ) на златото ...........
              Графиката ми не показва ''избухване'' на цената на златото ............... Ето 4 различни варианта за да стане движенито на графиката - факт
              1 . Индексите падат с '' една идея'' по бързо от растежа на златото
              2 Златото расте с '' една идея'' по бързо от падането на индексите

3 Индексите се сриват брутално , златото катери бавно, методично..
              4 Златото полудява във Рали ......... идексите , бавно , се плъзгат надолу дълго време .............
              За да падне 20 пъти рейшото па макар и в хоризонт 10-15г само с "една идея" няма как да стане работата.
              Значи остават варианти 3 и 4.
              Ма който и да е не виждам реалистичен начин как може да падне по 5 айде 4 да е рейшото. И то за кратко.
              Сигурно фантазията ми е бедна

Да не говорим пък за 2 че и за под 1. Там пък вече освен за вариант бисквитка ала венецуела и гражданска война друго не мога се сетя.

Под яки голдибъгси разбирам не само в транс от златото, а и шортещи индексите.

Коментар

Има и пети Dow 1 милион, Злато 1 милион , И зануляване на всички дългове.И тогава нов голям бичи цикъл. При лихви над 8, 10 процента процеса ще стане необратим. Разбира се това няма да се случи в самото начало а към края. В началото сриване да индексите и трупане на нови дългове. И кво тея от фед ще седят от страни и кротуват при колабиране на пазарите и тежка рецесия. Един път номера мина що да не се пробват пак.
                Така както си го изразил условно , предполагам че искаш да кажеш , '' равен ръст и на двете ''
                Точно равен , не може де , щото графиката ще стане като кардиограма на мъртвец .......... За да се получи , както ти имаш предвид '' и двете да растат '' и да се случи низходящото движение от графиката на Баце ............ трябва златото да расте с темпове по големи от ръста на индексите ......... И двете растат , но графиката на ratio e надолу ...........................
                Но този вариант , за мен е ............. невъзможен

Коментар

Не ! Няма нищо страшно ....... Преживял съм такова движение през 80'те и ...... да ти кажа , дори не съм знаел , че се случва
                  Що се отнася до '' яки голдибъгсове'' ..... движението на графиката може да се реализира и ''само'' от падане на индекси + умерен растеж ( теоретично - може и никакъв ) на златото ...........
                  Графиката ми не показва ''избухване'' на цената на златото ............... Ето 4 различни варианта за да стане движенито на графиката - факт
                  4 Златото полудява във Рали ......... идексите , бавно , се плъзгат надолу дълго време .............

Така е това е ТЕХНИЯ проблем .........
                  Както казват в един филм ( забравих кой ) - Накрая ще остане само ЕДИН !!!!!
                  Имаш пресен пример ....... тук ..... в темата ...............
                  Има и 5 вариант, Dow 1 милион, Злато 1 милион , И зануляване на всички дългове.И тогава нов голям бичи цикъл. При лихви над 8, 10 процента процеса ще стане необратим. Разбира се това няма да се случи в самото начало а към края. В началото сриване да индексите и трупане на нови дългове. И кво тея от фед ще седят от страни и кротуват при колабиране на пазарите и тежка рецесия. Един път номера мина що да не се пробват пак.
                  Last edited by Todor Sabev; 21.08.2018, 16:38.

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

Когато казваш злато, визираш ли и останалите метали в групата, т.е. сребро, паладий, родий и платина?
                    Еми ......... по принцип .......... вървят заедно като насоченост на движението .............
                    Сега ...... като '' вътрешна структура'' на това движение и особенно на по малки графики , може да се наблюдава ..... забързване или забавяне на някой от тях ................

пп Иначе не би имало графика GOLD & SILVER RATIO ...............например

Коментар

Така е това е ТЕХНИЯ проблем .........
                      Когато казваш злато, визираш ли и останалите метали в групата, т.е. сребро, паладий, родий и платина?

Коментар

Kaто гледам как си се разрисувал - би трябвало да се кръстим и всинца да ставаме яки голдибъгсове бетер екса.
                        Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                        Проблема е че други художници биха начертали доста по различни фигурки
                        Така е !!!! ................ Това е ТЕХНИЯ проблем .........
                        Last edited by Kondora; 21.08.2018, 16:15.

Коментар

Kaто гледам как си се разрисувал - би трябвало да се кръстим и всинца да ставаме яки голдибъгсове бетер екса.

Например?

https://www.segabg.com/hot/sashch-pr...at-poskpvaneto
                          Last edited by Selena; 21.08.2018, 15:49.

Коментар

• Първоначално изпратено от БАЦЕ Разгледай мнение
                            Тоест ......... и при двата варианта в следващите 10-15 години ни чака ...............

Коментар

• Първоначално изпратено от Krum Sokolov Разгледай мнение
                              Както всички знаят, за да има устойчива икономика трябва инфлацията да е между 1.5% - 2%. Тогава притежателите на капитал се стрямят да инвестират парите си в сделки или бизнес които да донесат по-висока доходност от 2%, което увеличава инвестициите и оттам производството на конкурентни стоки. За да има обаче стабилна инфлация е необходимо парите в обръщение да съответстват на стоките на Пазара. Банките регулират парите в обръщение чрез лихвите по депозити и други мерки. Последната криза от 2008 обаче беше овладяна като се изсипаха трилиони парична маса и обезпечени евтини кредити с цел да се стимулира потреблението. Въпреки всичко в продължение на 10 години кризата не премина и ръста на икономиката е незначителен. В САЩ спряха стимулите и уж всичко е наред, но изсипаните пари не вдигнаха инфлацията защото я стопираха с поевтиняването на НЕФТА. Сега нефта тръгна нагоре и инфлацията също. В Европа и Япония още печатат. Ако нефта не тръгне отново надолу тази парична маса ще предизвика хиперинфлация в Световен мащаб, ако не бъде изтеглена от Пазара. (Ще има много повече пари отколкото стоки а трябва стоките да са повече от парите за да се потиска цената им) Ако продължа нататък какво е положението? Кьораво куцо и сакато се обзаведе с евтини кредити. Някой си купиха стоки, жилища, коли и задвижиха тези отрасли, други взеха евтини кредити и ги инвестираха в акции и ДЦК за да докарат по-висока доходност от лихвите и да спечелят някакви % над лихвата по кредита. В САЩ процента на кредитите е 50% от БВП при максимално допустим 30%. Над 30% икономиката затъва. Предполагам че същото съотношение е и в ЕС , Англия и Япония. Пита се в задачата кой платежоспособен клиент ще взима нови кредити когато вече има един такъв? Наближава момента когато банките ще имат купища свободни пари и няма да има платежоспособни кредитополучатели. Според мен последния напън преди започването на Дубъл ВЕ то на кризата ще е ново смъкване на нефта и ДЦК. и къде ще хукнат да се спасяват всички? Хайде сетете се сами. Дано само този сценарий да изчака поне 2 години, да си приключа инвестицията, че и аз ще изгоря.
                              Tака описаната ситуация е отдавна известна. Има си име - peak debt. Никога обаче не се е случвала и не се знае какви ще са последствията. Аз лично предполагам, че ще се въведе някаква административно - командна мярка (планова икономика). Световната хипер инфлация е очевидно, но според мен, малко вероятно решение. Но дори и да се случи, след нея ще има планова икономика.
                              Повече инфо на: https://en.wikipedia.org/wiki/Peak_debt
                              В общи линии - нулеви лихви forever.
                              Last edited by Bobacho; 20.08.2018, 16:28.

Коментар

• Първоначално изпратено от БАЦЕ Разгледай мнение
                                '' Бонд ! Джеймс Бонд !!! ''

Ако само това виждаш ............ трудно ще бъдеш от хората , прехвърлящи си парите от един актив във друг .........
                                В точния момент ..........
                                Сега разбирам , защо ръкопляскаше толкова на постовете на еххххчето за РАЛИ -то
                                Те са ти харесвали като вид литературни есета ............. Добре оформени .... увод ... изложение ... заключение ..... извод
                                Без пунктуационни грешки ..... (почти )

пп По графиката която pipbel е дал , а ти виждаш '' Конус . Интересен конус '' - има два варианта за развитие .
                                1 . Срив до ratio 2
                                2. Срив до ratio 0,75 / 1 ...................
                                Но пък как ми я разтълкува . Thanks dear.
                                15-20 години са дълъг период от време. Ще поживеем и ще видим...
                                Last edited by Selena; 20.08.2018, 16:29.

Коментар

Working...
                                X