Хвърлям боб и виждам 1650 $ на хоризонта. По една или друга причина. Още малко страх само ни трябва. ФЕД дори не го включвам в уравнението.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златото - Балон или не (2) ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеЕбати филмарите сте, не е истина - то не беше свински грип, пък птичи грип, пък коронавирус - пускат ги от световните фармацевтични компании, за да всяват паника и хипохондриците да си купуват лекарства, които после отиват в коша, ма сме завъртяли обороцията. И кво - 1000-2000 бертви макс до финала на фона на 8 000 000 000 население - малииииии, ми то само в България умират горе-долу толкова в автомобилни катастрафи всяка година - смех на колела
Иситински вирус е бил испанския грип преди 100 години - утрепал е 50 милиона души - повече от убитите и ранените и в цалата Първа световна война. Това е заплаха, или чумата през 14 век, която отнася към 40% от населението на Европа, това сегашното е Пунта Мара за наивници да купуват илачи и да се харчи някой лев.
П.С. Имам злато, ма световен апокалипсис не ми се привиждат от това дребно вирусче.
П.П.С. Помня и Ебола - такава истерия беше и тогава - какво стана после всеки сам може да си види и прецени за себе си
Точно така изглеждат зловещите сценарии във филмите на Холивуд. Появява се зараза, разпространяваща се експоненциално, и учените нямат време да открият ваксина. А дори и да я открият на време (до 1 седмица), пак няма да има време да се произведат няколко милиарда дози.
Цитирате подобни случаи от миналото, но в нито един от тях не е имало толкова бързо и толкова експоненциално развитие на заразата. Единственото спасение е 100%-овата изолация от други хора някъде в горите тилилейски в продължение на 2-3 месеца.Last edited by Mateev; 01.02.2020, 14:52.
Коментар
-
Ебати филмарите сте, не е истина - то не беше свински грип, пък птичи грип, пък коронавирус - пускат ги от световните фармацевтични компании, за да всяват паника и хипохондриците да си купуват лекарства, които после отиват в коша, ма сме завъртяли обороцията. И кво - 1000-2000 бертви макс до финала на фона на 8 000 000 000 население - малииииии, ми то само в България умират горе-долу толкова в автомобилни катастрафи всяка година - смех на колела
Иситински вирус е бил испанския грип преди 100 години - утрепал е 50 милиона души - повече от убитите и ранените и в цалата Първа световна война. Това е заплаха, или чумата през 14 век, която отнася към 40% от населението на Европа, това сегашното е Пунта Мара за наивници да купуват илачи и да се харчи някой лев.
П.С. Имам злато, ма световен апокалипсис не ми се привиждат от това дребно вирусче.
П.П.С. Помня и Ебола - такава истерия беше и тогава - какво стана после всеки сам може да си види и прецени за себе сиNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 2 Харесвания
Коментар
-
Няма да коментирам доколко ще се овладее коронавируса ,но считам,че е много проблематичен.Тук всеки от нас може ежедневно да се информира за неговото разпросранение и влияние :
https://gisanddata.maps.arcgis.com/a...23467b48e9ecf6
Коментар
-
Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнениеМай приказките за бункерите, консервите и оръжието не изглеждат толкова насмешливо вече.
Китай и без това имаше финансови проблеми с прекалено много изтеглени заеми.
Сега със вируса, ще почнат едни фалити, ще консумира и потребява по-малко продукти, де факто новата икономическа криза може да почне оттам.
Преполагам до две седмици всички държави може да забранят хора били в Китай, да пресичат границите им.
И целия Китай да е под карантина.50 компании вече не летят до Китай.
САЩ, Сингапур, Руско-Китайската граница не позволяват хора били в Китай да пресичат границите и.
Защо ?
Ами снощи са регистрирани 600 случая на заразени в Китай, извън карантинената провинция Хубей.
Е, те си разнасят заразата в Китай и си пътуват по света.
Извън Китай има поне 100 заразени души.
Имаше репортаж, че един пациент от малък град, сам е заразил 15 други души.
И друг репортаж за дете, дето няма никви симптоми ама е вирусоносител, и заразило цялото семейство.
Няма маски в Китай, почти вече.А и трябва да се сменят след всяко излизане навън.Както и да се пипат само за ластиците.
Бавния и дилетански начин по който реагира правителството за справяне не буди доверие.Заразените в болниците не са изолирани едни от друг, то и няма толкова стаи.Няма и отрицателно налягане по стаите.
Новопостроената болница в Хубей е за 1500 души, само снощи толкова са ново заразените.
Изгубена една седмица за болница от бетон, като можеше за един ден да построят фургони, бараки, и павилиони за 5000-10000 души и да узаптят вируса.
В-к Уол Стрийт писа за много случай в китакската здравна система, когато ужким заразен е умрял от ....силна пневмония, а не от вируса, както и заразени дето не минават тестовете за вируса и ги пускат навън.
Пълна анархия, лъжи и дилетанство.
И да не забравим, че в Китай не се спазва никва хранителна хигиена.
Не може да ядеш живи малки мишки и супа от прилепи.
- 1 like
Коментар
-
Май приказките за бункерите, консервите и оръжието не изглеждат толкова насмешливо вече.
Китай и без това имаше финансови проблеми с прекалено много изтеглени заеми.
Сега със вируса, ще почнат едни фалити, ще консумира и потребява по-малко продукти, де факто новата икономическа криза може да почне оттам.
Преполагам до две седмици всички държави може да забранят хора били в Китай, да пресичат границите им.
И целия Китай да е под карантина.50 компании вече не летят до Китай.
САЩ, Сингапур, Руско-Китайската граница не позволяват хора били в Китай да пресичат границите и.
Защо ?
Ами снощи са регистрирани 600 случая на заразени в Китай, извън карантинената провинция Хубей.
Е, те си разнасят заразата в Китай и си пътуват по света.
Извън Китай има поне 100 заразени души.
Имаше репортаж, че един пациент от малък град, сам е заразил 15 други души.
И друг репортаж за дете, дето няма никви симптоми ама е вирусоносител, и заразило цялото семейство.
Няма маски в Китай, почти вече.А и трябва да се сменят след всяко излизане навън.Както и да се пипат само за ластиците.
Бавния и дилетански начин по който реагира правителството за справяне не буди доверие.Заразените в болниците не са изолирани едни от друг, то и няма толкова стаи.Няма и отрицателно налягане по стаите.
Новопостроената болница в Хубей е за 1500 души, само снощи толкова са ново заразените.
Изгубена една седмица за болница от бетон, като можеше за един ден да построят фургони, бараки, и павилиони за 5000-10000 души и да узаптят вируса.
В-к Уол Стрийт писа за много случай в китакската здравна система, когато ужким заразен е умрял от ....силна пневмония, а не от вируса, както и заразени дето не минават тестовете за вируса и ги пускат навън.
Пълна анархия, лъжи и дилетанство.
И да не забравим, че в Китай не се спазва никва хранителна хигиена.
Не може да ядеш живи малки мишки и супа от прилепи.Last edited by hazard; 01.02.2020, 09:38.
- 1 like
Коментар
-
И аз така. Черноглед съм
Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение
А аз няма да се учудя освен истерията с вируса да се случат и други събития който да напомпят още страх.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеНяма да се учудя ако другата седмица пак видим 1600
Лихвите по 10г облигации още надолу. Отрицателна доходност, нищо че лесно се съхраняват
- 1 like
Коментар
-
Няма да се учудя ако другата седмица пак видим 1600
Лихвите по 10г облигации още надолу. Отрицателна доходност, нищо че лесно се съхраняват
Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение
Аааа не...... просто грип......Златото си цикли на едно място..........Лош актив-нито дивидент дава ......нито лесно се съхранява..........
Коментар
-
Първоначално изпратено от mvr0306 Разгледай мнение
Световна пандемия?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от exxs Разгледай мнение
Не съм сигурен какво точно имаш предвид под "как влияе". Така както му повлия ръста от 50% от началото на ралито през 2016г досега /въпреки че имахме повече от 2 години мъчителна корекция/, така ще повлият и следващите 15тина процента, които очаквам тази година-година и половина.
$2000 е в горната граница на диапазона, $1750 е минимумът, който очаквам докато $1460 държи. Така стоят нещата за тази година.
17% за мен е прекрасна експозиция, въпреки че според мен е строго индивидуално. За мен лично оптималното в момента e 20%, разпределени между физическо злато и сребро и качествени мини, в съотношение според толерантността към риск.
Успех на всички!
П.С.
МЯУ-то при индексите все още не изглежда да е зад ъгъла, но на златото това няма да му е пречка - точно както и не бу беше да докарва двуцифрена доходност последните години заедно с SP500.
П.С.2
Доста хора го чакат това МЯУ от много време, но когато дойде, наистина мисля, че малцина ще са истински подготвени. Ще е доста, доста различно от 2008ма. Така мисля.
Коментар
-
За жалост е в задействан четвърти сценарий...........
Коментар
-
Моето мнение е в тази посока.Ежедневните надолу и нагоре с 10-20-30-40 долара са спекулации на хартията.Големия скок ще е внезапен и огромен.С хиляди на унция.Но трябва катализатор-събитие за да се оправдае пред масата голямата инфлация която ще последва.Дълговете НЕ МОГАТ да растат до безкрай.Те изкривяват системата и дават живот на НЕЖИЗНЕСПОСОБНИ идеи и проекти както по времето на СОЦА.С времето това води до голямо натрупване на грешки и взривява системата отвътре.Изход от сегашната ситуация има.Аз виждам три.Най-позитивния е да се насочат обидинените усилия на целия свят за овладяване на близкия космос и ресурсите му.Втория е война-голяма с огромни разрушения в определени региони-много деструктивен но доста вероятен сценарий.Третия е голяма -поне двуцифрена инфлация-в продължение на 10-15 години и изчистване на дълговете посредством унищожаването им с всички последствия произтичащи от това................
Коментар
-
Първоначално изпратено от Minka Разгледай мнение
Тук имаме късмет че нашите ..умници.. не са наясно за какво иде реч въоще и са заети да си поделят баницата. Това не означава че в бъдеще нещата няма да загрубеят.Last edited by Todor Sabev; 21.01.2020, 02:27.
- 1 like
Коментар
Коментар