Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златото - Балон или не (2) ?
Collapse
X
-
KalinG,щом търсиш съвети във форума,вземи направи тест.Върни 1-2г темата и чети кой какво е писал.
Така ще разпознаеш професионалистите от аматъорите и няма да вземеш решение,което ще ти донесе тежки финансови загуби.
Че гледам пак лоши съвети ти дават
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеAEM са обиколка пред останалите и в момента са много евтини. Никой не знае колко още ще падат, затова е хубаво да почнеш да градиш позиция. Ето едно наше момче какво пише. https://seekingalpha.com/article/463...-leaps-options
Аз лично съм съгласен с него, ако и таймингът да му беше лошичък.
Мисля си, че ще стигне до там отново и това вече, че е правилната цена за покупка.
Да видим следващите дни как ще е...Last edited by KalinG; 04.10.2023, 21:05.
Коментар
-
AEM са обиколка пред останалите и в момента са много евтини. Никой не знае колко още ще падат, затова е хубаво да почнеш да градиш позиция. Ето едно наше момче какво пише. https://seekingalpha.com/article/463...-leaps-options
Аз лично съм съгласен с него, ако и таймингът да му беше лошичък.
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Не може сериозно да питаш дали акции или физика.
Ако искаш да печелиш, естествено акции на златодобивни. Дългосрочни опции. Хем по-малко капитал затваряш, хем играеш с лост.
Имам някакво количество физическо злато, но определено се замислям за акции в златодобивни компании, сега цената на акциите им спада и стават доста подходящи.
Гледам такива, които са с големи капитализации, защото нямам опит да подбирам по-рискови.
AEM и Barrick Gold Corp. Мисля, че риска спрямо потенциалната печалба е в добро съотношение.
Тук по-скоро е определянето на момента за вход. Тоест, кога да се купят. За сега падат, а това за мен означава, че е рано за покупки, като прибавим, факта, че вероятно ще вдигнат лихвата още малко, долара ще стане още по-скъп, а облигациите още по доходоносни. Значи акциите ще продължат своят път на долу.
Коментар
-
Първоначално изпратено от KalinG Разгледай мнение
Така е, сега доларът е силен, може би ще качат още малко лихвата и ще го засилят допълнително. Това ще натисне металите още надолу. След това, влезем ли в рецесия, ще бъде обратният сценарии, падащ долар, а златото ще блести.
Дайте съвет, за какво да се оглеждам физическо или акции в златодобив и компании. Сега фондовият пазар е в корекция, изтрива доста от стойността на акциите и стават доста привлекателни, като цена.
И ще завърша с една готина мисъл, която прочетох сравнително скоро.
Диверсификацията запазва богатството, но концентрацията го увеличава.
Малко спекулативно
Ако искаш да печелиш, естествено акции на златодобивни. Дългосрочни опции. Хем по-малко капитал затваряш, хем играеш с лост.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение
Миналия Октомври беше 1600 мисля. Има още накъде да пада и това е нормално ако ще имаме рецесия - обикновенно малко преди началото на рецесия цената му пада и след това никога вече не се връща на същите нива. Ако може да се извлече нещо от историята очаквам следващите няколко месеца да 1600-1800 и след това ще поеме нагоре спрямо долара и останалите валути. За това и казах че края на зимата ще е добро време за влизане, но може дори да се окаже късно и да е до края на годината прозореца. В момента има голямо изтегляне на долари извън щатите, да видим кога ще приключи процеса.
Дайте съвет, за какво да се оглеждам физическо или акции в златодобив и компании. Сега фондовият пазар е в корекция, изтрива доста от стойността на акциите и стават доста привлекателни, като цена.
И ще завърша с една готина мисъл, която прочетох сравнително скоро.
Диверсификацията запазва богатството, но концентрацията го увеличава.
Малко спекулативно
Коментар
-
Нормално е да пада, при този висок индекс на долара и тези доходности по облигациите.
Но... това няма да продължава вечно.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от sssaaa Разгледай мнениеОсвен да те излъже, че купува жълто на 102 за грам друго няма да направи.
Кажи къде съм казал такова нещо ? Една лъжа като я повториш 100 пъти,тя не става истина.
Коментар
-
Нормално е да пада, при този висок индекс на долара и тези доходности по облигациите.
Толкова много се е сгромолясала цената на жълтото, че физически трейдери на инвестиционно злато в БГ все още го продават на цена от над 120лв за грам.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнениеТолкова слабо златото не е било от 2-3г, та чак падна и извън ББ на седмична графика ,за огромна изненада на "масивните" инвеститори в злато, асенчо и сссаааа
Ето и една гатанка за тези "специалисти" по златото,и не само.
По време на инфлация пада като руски самолет.
По време на война пада като руски самолет.
Що е то?
https://invst.ly/11lu21
- 3 Харесвания
Коментар
-
Толкова слабо златото не е било от 2-3г, та чак падна и извън ББ на седмична графика ,за огромна изненада на "масивните" инвеститори в злато, асенчо и сссаааа
Ето и една гатанка за тези "специалисти" по златото,и не само.
По време на инфлация пада като руски самолет.
По време на война пада като руски самолет.
Що е то?
https://invst.ly/11lu21
Last edited by petrg5s; 04.10.2023, 08:26.
Коментар
-
Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнениеЗлатото пада като руски самолет в Украйна....За изненада на една камара пишман "инвеститори" и "познавачи"
Още по-интересно е,че криптото расте,а тук пада яко.
Деца, разберете го най-накрая,няма как пасив да е "хедж",еле пък срещу всичко
Както и всичко друго.
Та ти друго не знаеш.
Но щом звездите ти го говорят, няма как да не е истина!Last edited by X_Y; 02.10.2023, 12:55.
- 8 Харесвания
Коментар
-
Златото пада като руски самолет в Украйна....За изненада на една камара пишман "инвеститори" и "познавачи"
Още по-интересно е,че криптото расте,а тук пада яко.
Деца, разберете го най-накрая,няма как пасив да е "хедж",еле пък срещу всичкоLast edited by petrg5s; 02.10.2023, 09:38.
Коментар
Коментар