Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златото - Балон или не (2) ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от perin Разгледай мнениеМинавало е покрай моите уши, без да влезе, доста дълго време, не знам защо не се дискутира повечко по темата
Тая сметка е от преди пандемията, не се броят в нея трилионите, дето се изливат от 10 месеца насам.Last edited by Kildirim_Bei; 19.10.2020, 11:09.Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
~ Enfant Sanssouci de Monde ~
Коментар
-
Първоначално изпратено от perin Разгледай мнениеНякой тук случайно чувал ли е за Judy Shelton и, ако да, какво ви е мнението за нея? За себе си признавам, че наскоро изобщо ѝ чух името и съм доста изненадан.
Накратко - миналогодишно предложение на Тръмп за шеф на ФЕД и почитателка на златния стандарт.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
https://mobilebulgaria.com/news/sams...-za-avtomobili
Коментар
-
Goldman Sachs has jumped on that bandwagon, saying in a recent report that “the risks are skewed toward dollar weakness.” Analysts see an increasing likelihood of a Biden victory in the upcoming election.A ‘blue wave’ US election and favorable news on the vaccine timeline could return the trade-weighted dollar and DXY index to their 2018 lows.”
Goldman sees broad-based dollar weakness and recommended shorting the greenback against the Mexican peso, South African rand and Indian rupee. It is also advised buying the euro, along with both Canadian and Australian dollars against the US dollar.
In a separate report, Goldman analyst Mikhail Sprogis said recommended buying silver. He said the white metal is “an obvious beneficiary” of the global move toward solar energy.
Silver is a vital component in the solar energy sector and solar power generation is expected to nearly double by 2025. A report by the Silver Institute earlier this year projected that a combination of global efforts to reduce fossil fuel reliance, legislation to lower carbon emissions, and favorable government tax policies, should result in a continued expansion of solar panel installations over the next decade. A recent report from the World Bank forecasts that by 2050, consumption of silver in energy technologies could grow dramatically, reaching a level equivalent to more than 50% of current total silver demand; the largest proportion for any non-battery metal.“Now, with silver at $24/toz and a few potential upward solar surprises in the coming months, we reopen the trade,” Sprogis wrote.
According to the Goldman report, global solar installations are projected to rise by 50% between 2019 and 2023. But Sprogis said we could see “upward solar surprises” from that base-case scenario, including the US and China extending their solar installations plans. And if Biden wins, he has a plan to proceed with 500 million new solar panels in the US over the next five years. That could lead to a rise of 15% in global solar installations.
Коментар
-
мисля си, че ни чакат нова вълна от щедри обещания и наливания на ликвидност - глобално. Това ще рефлектира върху цената на златото с условието, че при един евентуален крах на борсите няма как да не бъде ударена и цената на жълтото, но помпат ли икуствено индексите, ще помпат и златото. При крах на индексите и спад на цената на ценните метали вероятно ще има много по-голяма покупателна сила жълтото измерена спрямо дау,дакс,насдак и тн.
поздравитова мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от representjahС нетърпение чакам златото да пада и да накупувам още акции. Имам само едно притеснение, че валю инвесторите (като Бъфет) са надушили хубавите компании и това ще доведе до по-високи цени. Мога да хвана бас, с който поиска, че до 9 месеца (три тримесечия) Бъфет ще се е сдобил с дял от FNV (Franco Nevada). Падне ли под 135, пак ще купувам, Барик ги чакам под 25-24. Ще се заиграя и с WPM заради среброто.
От изключителна важност е, че златодобивните комании са underrepresented в Сп 500, а от там и пасивните индекси. Само една компания Newmont Corporation е включена в индекса.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнениеРетест на дъното вече беше направен спускането до 1848. практически пробва дъното с фалшив пробив. Тестване дъното от 1860 и вероятно е имало обиране на стоповете .
Моят таргет за нагоре съвпада с твоя 2300- 2400 . Тест на дъната може и да има но ще от по високо и вече големите са се приготвили така че е малко вероятен.. Какъв е тоя ''фалшив пробив '' . ............ Това е от терминологията на начинаещ 6 месечен любител на Техническия анализ.....
Ако пак пробием дъното с 2 $ - какво ще имаме - фалшив пробив на фалшивия пробив ли ???
С червеничкото , леко ми заприличваш на някой ....ама на кой ли
Значи ... ще слизаме до дъното , ще правим ''тест'' ..... но всъщност е...малко вероятно ..
Сега , вярно че никой не знае със сигурност , как ще се развият нещата .. Вярно е че всеки работи с ''вероятности '' ...........
Ама две противоположни да са в едно изречение ....
Но дори и това , може да се подмине .... АКО .... Се даде ОБОСНОВКА - защо едното би могло , и защо другото би могло ....
Така в стил ''шампанско и сълзи '' ..........не е интересно .... и е безсмислено ...........''Ще растем с естензии на север , ама ако не растем от тук - ще паднем минимум до 1820 .... Ако паднем под 1820 - това е щото съм написал ''минимум'' .... Значи , съм знаел че е можело и още
Но не вярвам , да се случи ... Но ,пък ако се случи ...то е защото имам едно на ум и пазара ми праща ''намеци '' , да не вярвам много на мойте си вярвания ''
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от exxs Разгледай мнение
Въпреки че корекцията, която започна от $2071 би изглеждала "по-завършена" ако тагнем минимум $1820,
Първоначално изпратено от exxs Разгледай мнениепазарът пуска сериозни "намеци", че дъното от $1850, което видяхме, може да е край на корекцията.
Първоначално изпратено от exxs Разгледай мнениеНеведнъж докато бяхме под 1360 коментирах, че щом фазата, в която сме започне, корекциите често дори могат да не стигат минималното очакване докато естензиите на север да изглеждат безкрайни.
Що се отнася до смисъла на горното - то е някаква алабалистика ....
- Колко ти е минималното очакване за корекциите ....
- ''естензиите '' на север до 2300 ........... това ли е безкрайноста ???
Първоначално изпратено от exxs Разгледай мнениеВ момента ситуацията е следната:
Шансът да видим 1800-1820 като дъно на корекцията намаля, но все още не е изключено особено предвид волатилността, която се задава началото на другия месец.
Но пък , въпреки че намалявал ....не било изключено да стане .... Само в това изречение има предположение / и неговото отрицание
Първоначално изпратено от exxs Разгледай мнениеНе бих бил изненадан ако точно по време на резултатите от изборите, намерим ново дъно, от което да се запътим към поне $2350 в следващите няколко месеца.
Първоначално изпратено от exxs Разгледай мнениеНека отебележа отново, че няма абсолютно никакъв проблем да видим $2350+ без да имаме ново дъно под текущото при $1850.
Човек , ти търгуваш ли реално по това , което си изписал ....
Съмнявам се на 100 %
пп При такива анализи , аз ще се въздържа да дам моя коментар за движението на цената - той , еххххчо е взел всички варианти ...
Аз каквото и да напиша - ще съм го прекопирал от него .
пп Забравих - я кажи какви са ''намеците '' на пазара , които ти дава ??
ППП
При мен , нищо ново от последната графика с червения вариант ....Last edited by Correctively objective; 13.10.2020, 18:27.
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от exxs Разгледай мнениеПривет,
Въпреки че корекцията, която започна от $2071 би изглеждала "по-завършена" ако тагнем минимум $1820, пазарът пуска сериозни "намеци", че дъното от $1850, което видяхме, може да е край на корекцията.
Неведнъж докато бяхме под 1360 коментирах, че щом фазата, в която сме започне, корекциите често дори могат да не стигат минималното очакване докато естензиите на север да изглеждат безкрайни.
В момента ситуацията е следната:
Шансът да видим 1800-1820 като дъно на корекцията намаля, но все още не е изключено особено предвид волатилността, която се задава началото на другия месец. Не бих бил изненадан ако точно по време на резултатите от изборите, намерим ново дъно, от което да се запътим към поне $2350 в следващите няколко месеца.
Нека отебележа отново, че няма абсолютно никакъв проблем да видим $2350+ без да имаме ново дъно под текущото при $1850.
Успех!
Моят таргет за нагоре съвпада с твоя 2300- 2400 . Тест на дъната може и да има но ще от по високо и вече големите са се приготвили така че е малко вероятен.Last edited by Todor Sabev; 12.10.2020, 18:06.
Коментар
-
Кубрат е мечок (за акциите, де), ама на база на рационални съобръжение, не на конспирация. Поне до сега имах такива наблюдения
Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение
Ти па ся , тук е тема ЗЛАТО кои се намърда у нея нема как да не пише конспиративно къде с основание къде не . Чекам Кубрат да почне да пише , макар. че е супер мечок. ветеран и също хеджира в злато нещи не го влече.
За мен оства загатка.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеТова пък как го измисли, Текила
Федът, посредством своя Open Market Trading Desk в Ню Йорк търгува всеки ден с банките на Уол Стрийт, с т.нар. primary dealers, които са банки като Сити, Моран Станли и Джей Пи Морган. Нали на тях им правят одит и се вижда, че UST-тата им са продадени, а резервите във Феда са им сътоветно увеличени
За мен оства загатка , знаеш некои хора ги следим изкъсо.Last edited by Todor Sabev; 12.10.2020, 16:08.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеТова пък как го измисли, Текила
Федът, посредством своя Open Market Trading Desk в Ню Йорк търгува всеки ден с банките на Уол Стрийт, с т.нар. primary dealers, които са банки като Сити, Моран Станли и Джей Пи Морган. Нали на тях им правят одит и се вижда, че UST-тата им са продадени, а резервите във Феда са им сътоветно увеличени
И ти си ми съмнителен.
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар