IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Точно ли е времето на вашия компютър?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
    Защото грешката при сверяване по NTP протокола е 1/2 от времето на пинга. Колкото по-кратък пинг имаш до NTP сървъра, толкова по-точно ще ти върви часовника.
    Не си ми разбрал въпроса.
    Питах го защо да ползвам външен сървър със 70мс вместо бг-то с 10мс.

Коментар

• Първоначално изпратено от ManUtd Разгледай мнение
      ...Аз съм с пинг 10мс до бг стратума, а с 70мс до нтп-то на белгийската обсерватория. Защо да ползвам втория?
      Защото грешката при сверяване по NTP протокола е 1/2 от времето на пинга. Колкото по-кратък пинг имаш до NTP сървъра, толкова по-точно ще ти върви часовника.

Коментар

• аз си го направих с task scheduler на уиндоуса да ми синхронизира всеки път, когато се логна
        “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• *bg.pool.ntp.org, daily, е абсолютно достатъчно зе целите на 99.99% от четящите форума.

Коментар

• Първоначално изпратено от dzk Разгледай мнение

Говорим в тази тема и за съветите в тази тема....
            Нито давам съвет да ползваш този, нито давам съвет да не ползваш този. Всеки си избира сам, както всичко останало в този живот..
            Е хубаво, казваш, че съветите му са некомпетентни, а липсва аргументация защо.
            Имам доста познати айти, които ползват масово тази програма, с различни тайм сървъри.
            Ясно е, че всеки сам си решава какво да прави, но ти специално поради какво си избрал белгийския стратум, интервала за синхронизация и т.н.?
            Или просто си чешеш клавиатурата?

Коментар

• Първоначално изпратено от ManUtd Разгледай мнение

Кои съвети, в тази тема или върху пазарите?
              Аз съм с пинг 10мс до бг стратума, а с 70мс до нтп-то на белгийската обсерватория. Защо да ползвам втория?
              Говорим в тази тема и за съветите в тази тема. Не съм казал нищо за другите теми. Кой тайм сървър ще използваш е изцяло личен избор. Аз съм си избрал сървъра в белгия след известни наблюдения и проучвания. И той не ми е единствен. Ползвам общо седем, като всеки от тях е подбиран. А пинга до тях не е основен критерий при подбора ми.

Нито давам съвет да ползваш този, нито давам съвет да не ползваш този. Всеки си избира сам, както всичко останало в този живот..

Коментар

2/3 от съветите ти са неориентирани и некомпетентни, Имаш някои верни неща, но общо-взето това което казваш е на ниво на начинаещ до среден потребител. Не се засягай.
                Кои съвети, в тази тема или върху пазарите?
                Аз съм с пинг 10мс до бг стратума, а с 70мс до нтп-то на белгийската обсерватория. Защо да ползвам втория?

Коментар

• Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение
                  благодаря за отговора,
                  прочетох темата, но понеже не търгувам активно исках само да си проверя часовника - каква му е грешката
                  без да инсталирам програми и да ги карам да синхронизират часовника всяка минута
                  Явно не си разбрал или не си прочел цялата тема. Препоръчваната от мене програма НЕ СВЕРЯВА ЧАСОВНИКА на компютъра. Това продължава да си го прави Windows-кия Time Service така, както си го е правил винаги до сега. Тази програма само помага да се направят ПРЕЦИЗНИ НАСТРОЙКИ на този сервис. Дава му нови Time сървъри от България, и го кара да се сверява по често (на 300 секунди).

Старата оригинална настройка по Default е time.windows.com - далечен претоварен сървър с голям пинг и много често забиване. Освен това сверяването е веднъж на няколко дена.

Новата настройка е близки Български сървъри със сверяване през 5 минути.

Коментар

Ползвай българските Time сървъри. Те са средно на около 10 ms пинг от тебе и точноста на времето ти ще се подобри до +/-20 ms.

Към днешна дата има 36 български Time сървъри и всеки един от тях има прецизност от порядъка на +/- 3-4 ms спрямо световното време:
                    http://www.pool.ntp.org/zone/bg

Друга препоръка - намали си времето, през което се сверяваш, на 300 секунди.
                    2/3 от съветите ти са неориентирани и некомпетентни, Имаш някои верни неща, но общо-взето това което казваш е на ниво на начинаещ до среден потребител. Не се засягай.

Коментар

• благодаря за отговора,
                      прочетох темата, но понеже не търгувам активно исках само да си проверя часовника - каква му е грешката
                      без да инсталирам програми и да ги карам да синхронизират часовника всяка минута

Коментар

• Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение
                        а с какво си сверявате часовника time.is става ли?
                        Вече съм го описал в темата, ама няма кой да я чете .....

Ето как изглежда времето на моя компютър. Грешката е само 3-4 милисекунди:

Коментар

В момента моето време на локалния ми компютър е на -0.149 мс от стратум 1 сървъра на белгийската обсерватория. Прави се проверка и корекции от общо шест стратум 1 сървъра през 1024 секунди, и в момента сървъра в Белгия ми е основен..Така че ДА, времето на компютрите които ползвам са точни.
                          Ползвай българските Time сървъри. Те са средно на около 10 ms пинг от тебе и точноста на времето ти ще се подобри до +/-20 ms.

Към днешна дата има 36 български Time сървъри и всеки един от тях има прецизност от порядъка на +/- 3-4 ms спрямо световното време:
                          http://www.pool.ntp.org/zone/bg

Друга препоръка - намали си времето, през което се сверяваш, на 300 секунди.

Коментар

• а с какво си сверявате часовника time.is става ли?

Коментар

• Първоначално изпратено от blqblq Разгледай мнение
                              Есть метатрейдер — есть проблема, нет метатрейдера — нет проблемы.

МТ е средство в хазартна схема. Предвид наличните, лесни като достъп и практически професионални опции, нужно ли е човек да си създава проблеми от подобно естество?
                              +1... Познавам доста добре целия бекенд на МТ. МТ е изцяло направен от гледна точка на брокери-маркет мейкъри. Ако си мислите, че с МТ и FX/CFD търговия като цяло се печелят $, пак си помислете. Вкарайте си 5-10 000 в МТ сметка, щом са ви излишни. Въпросът е КОГА ще си занулите сметката с тоя хазарт.

Работил съм с TraderWorkStation на IB... там вече е друго нещо. Но говорим само за Exchange-Traded Instrumetns.

Коментар

Независимо дали е MetaTrader или някаква друга платформа, точното време на локалния компютър си е направо задължително, и това е смисъла на тази тема. Ако някой трейдер не се е погрижил да си свери часовника на компютъра, какво остава за всичко останало, което може да се очаква от него .......
                                В момента моето време на локалния ми компютър е на -0.149 мс от стратум 1 сървъра на белгийската обсерватория. Прави се проверка и корекции от общо шест стратум 1 сървъра през 1024 секунди, и в момента сървъра в Белгия ми е основен..Така че ДА, времето на компютрите които ползвам са точни.

Коментар

Working...
                                X