IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За Elliot вълните и други неработещи методи

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• 3-tata valna

да, Колчо.

Коментар

• 3-tata valna

по-дълга във времето ?

Коментар

• корекциите

Светлиние, корекциите са по-къси в ценово отношение, но отнемат много повече време от импулсивните вълни.
        Сашо

Коментар

• 3-tata valna

това няма как да стане

Коментар

• 3-tata valna

Po princip korekcionnata vylna ne bi li trjabvalo da byde po kysa ot impulsivnata?

Коментар

• 3-tata valna

И друг въпрос ми хрумва (към противниците на ТА): ако Сашо Николов познае, ще ли преосмислите позицията си относно ТА (защото е пределно ясно, че в противния случай Сашо със сигурност няма да спре да се занимава с ТА) ))

Коментар

• 3-tata valna

ще е голямо удоволствие, ако прогнозите на Сашо Николов се потвърдят от пазара ) разкъсвам се от противоречиви чувства - от една страна ми се иска да видя ще го има ли интересния от психологическа гледна точка преход от "разпни го" до "евала"; а от друга, искрено се надявам Сашо да греши, щото и аз съм дълъг на БГ акцийки и хич не ми се продава сега хубавото е, че можеш винаги да си разделиш портфейлчето и някаква част да продадеш сега с идеята да си я набавиш на ниски нива послед, а друга да запазиш ако бика продължи нагоре (това е, разбира се, ако си купил БТХ на 20 лв. примерно).

Коментар

• 3-tata valna

мисля, че разсъжденията ти са верни от гледна точка на по-дългосрочната картинка. Моите цели за Софикс са много нагоре за следващите 5-10 години (всъщност много над 1000 пункта), но преди това мисля, че ще има краткосрочна (5-8 месеца) корекция.

сашо

Коментар

• 3-tata valna

abroader, това че третата вълна не се е състояла не значи, че няма да се случи, напротив тя ще се случи
                    независимо от моментните настроения на пазара, така че не тълкувай превратно.

Коментар

• 3-tata valna

ами Светлине, не си прав. попитай опитните трейдъри (аз не съм от тях) и те ще ти кажат, че в 80% от времето пазара се движи настрани и само в 20% има истински тренд.
                      Затова и аз ползвам метода на Glenn Neely, в който изискванията едно движение да се означи като импулсивно са много големи... като резултат на мойте графики и тези на Димо почти няма импулсивни движения, а повечето вълни са корективни. Това прави графиката по-сложна (поне на пръв поглед), но е по-близо до действителността, в която както ти казах сравнително по-рядко има тренд.

за механичните системи: те или работят само в тренд или само в range, проблемът е че не разпознават единия режим от другия... за да ги ползваш успешно ти трябва да определиш дали сме в тренд или не... а то ти ако го направиш това, може би пък няма да имаш нужда от тези механични системи...

Коментар

• 3-tata valna

Сашо, изказването ти от 19:57 бих определил като грешно.
                        Зависи каква е системата. Тя може да не е за тренд.
                        Доколкото съм запознат с теорията на Елиът, в една вълна има три импулсивни и две корективни вълни от по-нисък ранг. По разли4ните правила импулсивните вълни са обиковено по-дълхи от корективните. Ако пазарът е в тренд само 20-25% от времето, тогава за какво ни са тези вълни.
                        Може и да пропускам нещо или да не съм чел от правилния източник, но ако е така приемам аргументирани критики.

Коментар

• 3-tata valna

I vse pak mi e interesno tezi koito polzvat elliot da si kajat rezultatite YEAR-TO-DATE kakto suggestna Ralph Elliot..
                          No ne nqkakvi simulirani rezultati ami realni..
                          Zasega samo hora ,koito ne sa golemi fenove na Elliot si kazaha rezultatite..Hajde elliot-wave-practitioners- sega imate svoq shans da dokajete sebe si..
                          Interesno mi e kolko % na plus/minus/ sa Aleksandar Nikolov i PEtar KAraivanov v accountite si YTD,s realni pari?
                          Ne che iskam da se zaqjdam no vse pak...

Коментар

• 3-tata valna

I zashto reshi che SOFIX e blizo do all-time higha si koito samo nashte vnuci shte vidjat?
                            /baziram tozi si komentar na statementa ti che shirokite masi ne sa se poqvili/..
                            Mnogo si mechi nastroen..
                            A che Sofix moje da se prognozira s Tehn. analiz -moje..Mojesh da sledish grafikata vseki den ili vsqka sedmica..
                            Karoll.net me kefi tova che moje da se gleda grafikata na SOfix za poslednata 1 godina,posl 3 meseca ,posl 1 mesec kaktoi ot nachaloto na klkuliraneto mu..

Коментар

Коментар

• Elliot Wave

С прости думи трябва да се каже, че първо на пазара влизат стратезите, следват спекулантите
                                и накрая Широките Народни Маси, но те все още не са се появили на БФБ, което означава, че третата
                                вълна не се е състояла. Така ли е?

Коментар

Working...
                                X