IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Free bitcoins, cloud mining - надежди и провали

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Stanlyboy Разгледай мнение
    Здравейте,
    Извинявам се предварително, ако въпросът ми не е по темата тук. Отскоро се образовам в "добив" и търговия с криптовалути. От прочетеното до момента разбирам, че инвестиции в копачки и още по-малко във видеокарти вече е абсолютно безидейно. И все пак нагласи за цена на биткойнт над $2000 за период от година 2 са мнозинство. На няколко места прочетох за възможност за Cloud Mining и там направих проучвания. Направих си акаунти в 4 различни сайта и купих Hashrate по за около $50. Оказа се, че в 3 от сочените като най-големи сайта таксите "мощност", управление и т.н. са повече от 50 % от добива и в този случай без да реинвестирам дохода си и при условие, че цената на Биткойнт не се промени, "инвестицията ще се възвърне за малко повече от 1 година (в единия сайт за 19 месеца).
    В четвъртият сайт https://www.splititmining.com/a/76E обаче, нещата изглеждат коренно различни. Пресмятайки резултата от 2 седмично копаене, без реинвестиране, би трябвало инвестицията да се върне за около 6 месеца. Разликата спрямо другите е огромна и е малко необяснимо. "Проиграх" всички действия - от покупка на мощност, теглене на биткойни и продажба и за момента нямам причини да се притеснявам. Решил съм да "вложа" 3-4000 лв. и затова сега проучвам мнения. В международни форуми няма нищо лошо изписано за тях. От по-малко от година май продават hashpower.
    Та въпросите ми са:

    1. Има ли някой опит с CloudMining и струва ли си инвестиция?
    2. Препоръчайте сайт?
    3. Конкретно със СПЛИТИТ някой ползва ли услугите им?
    4. Отговорът от съпорта им на въпроса до кога се очаква да предоставят услугата (договорът ми е life time) - до когато е рентабилно. Някой има ли предположения до кога ще е така?

    Благодаря на отзовалите се!
    P.S. За да не разводняваме форума, пишете и на лични моля!
    В CloudMining-а lifetime обикновено означава около година. При нарастваща трудност, която се увеличава с 4-5% всеки две седмици, това означава инвестиция в актив, който се обезценява постоянно и носи все по-малък и по-малък доход, докато стане никакъв доход. Зарежи облачното копане, просто си купи колкото решиш биткойни и си ги дръж като дългосрочна инвестиция.
    splititmining е 100-процентов скам. Бъди сигурен, че ще изчезне след няколко месеца като ти открадне парите. Както и всички. Може би единственият легален CloudMining е Hashnest на Bitman, където всичко се вижда - имат си собствен хардуер, пул, виждат се биткойн адресите и блоковете, знае се maintenance fee, имаш възможност да продадеш всичко и да излезеш. Но пак не се знае дали ще спечелиш.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
      Pyramid - напротив виртуалните пари са пътя към освобождението от банките мошенници, ти защо си мислиш че зад техните пари стои стойност ? Знаеш ли какво стои зад парите им - те ги дават само в заем и чисто математически заемът не може да бъде върнат защото този който ги взема няма как да върне повече пари каквито банките всъщност не са емитирали и не съществуват в реалността. Единственния път да се пресече тази форма на мошенничество и робство е хората да спрат да си служат с техните пари, а парите винаги са фикция - виртуални и включително и парите на банките са виртуални в този смисъл - те не са произвели НИКАКВА стойност с която да са обезпечени парите им, стойността е призната от тези които им ползват парите и те приемат че техните пари имат стойност защото има гарантирано търсене на пари от тези които са ги заели и трябва да връщат.Това е положението. А как хората могат да престанат да ползват техните пари ? - Не е чак толкова сложно ако всеки може да си емитира парични знаци имащи свойството на бележка срещу която той дължи на притежателя им това което той създава като стойност - например ако прави батерии то неговите "бележки" трябва да се разменят срещу батерия в определен момент - на падежа им, естественно с наближаване на падежа стойността ще е по висока спрямо стойността на бележки с по отдалечен падеж - естественна лихва, а не измислена като на измислените пари на банките. Възниква въпроса за сигурността и невъзможността бележката да се фалшифицира - блок чайн за чието изчисляване е използвана невероятна изчислителна мощност е непробиваем поне до появата на "квантовите" свръх компютри и може да се използва като се индексира всяка една от 21-те милиона пари - бележки. А какво ще стане с биткойн и другите подобни койни - много просто в алгоритама е заложен падеж, те са ограничени във времето и когато биткойн просто изчезне ще стане ясно колко живот му е инплантиран от създателя му..може би 10 години, не знам защото само той знае. Но блокчайн ще може да се използва и след " падежа" на биткойн. Също трябва да бъдат създадени места където "бележките" да се обменят. Между другото биткойн не противоречи на никой от действащите закони на държавите по повод правото им те да емитират пари, той не е частни пари а бележки и всеки според закона има право да издаде на някой друг бележка според която той му дължи нещо.
      Слаб (2). Седни си на мястото.

      Майски бръмбари се гонят в черепната кутия...
      Location: Terminal Island
      Institution: FBI Correctional Facility
      Jurisdiction: Unknown

      Коментар


      • Pyramid - напротив виртуалните пари са пътя към освобождението от банките мошенници, ти защо си мислиш че зад техните пари стои стойност ? Знаеш ли какво стои зад парите им - те ги дават само в заем и чисто математически заемът не може да бъде върнат защото този който ги взема няма как да върне повече пари каквито банките всъщност не са емитирали и не съществуват в реалността. Единственния път да се пресече тази форма на мошенничество и робство е хората да спрат да си служат с техните пари, а парите винаги са фикция - виртуални и включително и парите на банките са виртуални в този смисъл - те не са произвели НИКАКВА стойност с която да са обезпечени парите им, стойността е призната от тези които им ползват парите и те приемат че техните пари имат стойност защото има гарантирано търсене на пари от тези които са ги заели и трябва да връщат.Това е положението. А как хората могат да престанат да ползват техните пари ? - Не е чак толкова сложно ако всеки може да си емитира парични знаци имащи свойството на бележка срещу която той дължи на притежателя им това което той създава като стойност - например ако прави батерии то неговите "бележки" трябва да се разменят срещу батерия в определен момент - на падежа им, естественно с наближаване на падежа стойността ще е по висока спрямо стойността на бележки с по отдалечен падеж - естественна лихва, а не измислена като на измислените пари на банките. Възниква въпроса за сигурността и невъзможността бележката да се фалшифицира - блок чайн за чието изчисляване е използвана невероятна изчислителна мощност е непробиваем поне до появата на "квантовите" свръх компютри и може да се използва като се индексира всяка една от 21-те милиона пари - бележки. А какво ще стане с биткойн и другите подобни койни - много просто в алгоритама е заложен падеж, те са ограничени във времето и когато биткойн просто изчезне ще стане ясно колко живот му е инплантиран от създателя му..може би 10 години, не знам защото само той знае. Но блокчайн ще може да се използва и след " падежа" на биткойн. Също трябва да бъдат създадени места където "бележките" да се обменят. Между другото биткойн не противоречи на никой от действащите закони на държавите по повод правото им те да емитират пари, той не е частни пари а бележки и всеки според закона има право да издаде на някой друг бележка според която той му дължи нещо.
        Last edited by supertrader; 03.05.2017, 00:12.
        D.Y.F-091066

        Коментар


        • ...Money for nothing, & checks for free... ;-)
          Last edited by Pyramid; 02.05.2017, 12:56.

          Коментар


          • Темата не е за или против криптовалутите, моля, не продължавйте тази дискусия или го направете на ЛС. Други подобни мнения ще бъдат изтрити.
            रादोस्त

            Коментар


            • Първоначално изпратено от marin1
              Всеки има право на избор и със своите действия и/или бездействия да определя свото и на бъдещото си поколение съдба!

              Това че ти или някой друг не вижда "реалната стойност" на Криптовалутите си е негов личен проблем

              Най-голямата ГРЕШКА в изказването ти!!! Криптовалутите са Свобода и то такава каквато и Златото не може да ти даде и нямат нищо, ама нищо общо с банките, дори напротив. Иди в Уникредит Булбанк (например) и кажи че искаш да си отвориш сметка по която регулярно ще постъпват пари от продажбата на Биткоин да видиш какво ще стане
              Види се, мислим на различна дължина на вълната. Виртуалните "пари", оставайки виртуални, са достъпни само виртуално. Ако банките ги допускат, в момента е, щото им служат да извадят повече или по-малко реалните ни пари и натрупвания и да направят всички плащания виртуални. Сигурно съм старомоден но, колкото по-зависим съм от разни алгоритми и облачни "мини" да ми "дадат/продадат/накопаят" и т.н. неизвестен брой виртуални знаци за разход на компютърно време и енергия, толкова по-несигурен съм в това, с което реално разполагам и толкова по-управляем от страна на банките и новата тоталитарна власт, скрита зад единици и нули.
              Не съм реакционер, не. Но, искам да знам че, когато и да ида някъде, бръкна ли в джоба си и извадя ли истински пари, зад които стои /поне/ една държава със своя банка и ресурси, ще мога да си купя нужното, без да могат да ме забранят "по жицата".
              Дано схващаш, какво ти казвам.

              Коментар


              • Не се занимавам с виртуални Шментикапелии. Не може постоянно да се прави печалба без реална потребителска стойност зад нея. Виртуалните "пари" са път към пълното изземане на кеша и към подчиняване на банките. Загуба на свобода, схващаш ли? Щели да ми "копат" кинти.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Stanlyboy Разгледай мнение
                  Здравейте,
                  Извинявам се предварително, ако въпросът ми не е по темата тук. Отскоро се образовам в "добив" и търговия с криптовалути. От прочетеното до момента разбирам, че инвестиции в копачки и още по-малко във видеокарти вече е абсолютно безидейно. И все пак нагласи за цена на биткойнт над $2000 за период от година 2 са мнозинство. На няколко места прочетох за възможност за Cloud Mining и там направих проучвания. Направих си акаунти в 4 различни сайта и купих Hashrate по за около $50. Оказа се, че в 3 от сочените като най-големи сайта таксите "мощност", управление и т.н. са повече от 50 % от добива и в този случай без да реинвестирам дохода си и при условие, че цената на Биткойнт не се промени, "инвестицията ще се възвърне за малко повече от 1 година (в единия сайт за 19 месеца).
                  В четвъртият сайт https://www.splititmining.com/a/76E обаче, нещата изглеждат коренно различни. Пресмятайки резултата от 2 седмично копаене, без реинвестиране, би трябвало инвестицията да се върне за около 6 месеца. Разликата спрямо другите е огромна и е малко необяснимо. "Проиграх" всички действия - от покупка на мощност, теглене на биткойни и продажба и за момента нямам причини да се притеснявам. Решил съм да "вложа" 3-4000 лв. и затова сега проучвам мнения. В международни форуми няма нищо лошо изписано за тях. От по-малко от година май продават hashpower.
                  Та въпросите ми са:

                  1. Има ли някой опит с CloudMining и струва ли си инвестиция?
                  2. Препоръчайте сайт?
                  3. Конкретно със СПЛИТИТ някой ползва ли услугите им?
                  4. Отговорът от съпорта им на въпроса до кога се очаква да предоставят услугата (договорът ми е life time) - до когато е рентабилно. Някой има ли предположения до кога ще е така?

                  Благодаря на отзовалите се!
                  P.S. За да не разводняваме форума, пишете и на лични моля!
                  Напротив , точно по темата си , даже повечкото коментари биха дали яснота по тоя спорен за момента въпрос.

                  Коментар


                  • Здравейте,
                    Извинявам се предварително, ако въпросът ми не е по темата тук. Отскоро се образовам в "добив" и търговия с криптовалути. От прочетеното до момента разбирам, че инвестиции в копачки и още по-малко във видеокарти вече е абсолютно безидейно. И все пак нагласи за цена на биткойнт над $2000 за период от година 2 са мнозинство. На няколко места прочетох за възможност за Cloud Mining и там направих проучвания. Направих си акаунти в 4 различни сайта и купих Hashrate по за около $50. Оказа се, че в 3 от сочените като най-големи сайта таксите "мощност", управление и т.н. са повече от 50 % от добива и в този случай без да реинвестирам дохода си и при условие, че цената на Биткойнт не се промени, "инвестицията ще се възвърне за малко повече от 1 година (в единия сайт за 19 месеца).
                    В четвъртият сайт https://www.splititmining.com/a/76E обаче, нещата изглеждат коренно различни. Пресмятайки резултата от 2 седмично копаене, без реинвестиране, би трябвало инвестицията да се върне за около 6 месеца. Разликата спрямо другите е огромна и е малко необяснимо. "Проиграх" всички действия - от покупка на мощност, теглене на биткойни и продажба и за момента нямам причини да се притеснявам. Решил съм да "вложа" 3-4000 лв. и затова сега проучвам мнения. В международни форуми няма нищо лошо изписано за тях. От по-малко от година май продават hashpower.
                    Та въпросите ми са:

                    1. Има ли някой опит с CloudMining и струва ли си инвестиция?
                    2. Препоръчайте сайт?
                    3. Конкретно със СПЛИТИТ някой ползва ли услугите им?
                    4. Отговорът от съпорта им на въпроса до кога се очаква да предоставят услугата (договорът ми е life time) - до когато е рентабилно. Някой има ли предположения до кога ще е така?

                    Благодаря на отзовалите се!
                    P.S. За да не разводняваме форума, пишете и на лични моля!

                    Коментар


                    • Здравейте майнъри.
                      Имам питане относно SwisCoin.

                      Има ли някой който вече влязъл,да даде малко повече инфо от първа ръка,че мисля да вляза в тази схема
                      Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

                      Коментар


                      • Нямаше ме известно време и съм изтървал супер екшъна с брекзита.Гледам графиките на валутите като кардиограмата на комшийката на 92 год. Някои станали милионери други пак не сме. Иначе с биткойните - пълно отчаяние, Hashoceana и те сдали багажа и отмъкнаха другата половина от изкараните биткойни за 1.5 месеца. Две години работят и изплащат редовно и решиха да избягат точно когато аз започнах. Кво да праиш - съдба.
                        Така, че надеждите се превърнаха в провал, за пореден път.
                        Останаха ми само 0.006 битк.и сега търся къде да ги загубя и тях. Няма да ми е трудно. Имам малко и в bitrapids.
                        Не съм писал 7 дена, защото изпълнявах древния български обичай -"ходене на море" и сега два дена отговорям на традиционния поздрав - " ама ти не си почернял". Разбира се и отговора ми е според българските обичаи - "Да ти. . . . амата, да не съм луд да седя гол на това слънце".
                        Помогнах на българската икономика с групово пътуване, групово ядене , групово спане и къпане. Някой може да си помисли, че това прилича на поведението на стадо овце, ама не е прав, не сме овце и никой не ни стриже като овце, това в икономиката се нарича потребителско поведение.
                        Пак ми идва наум един старобългарски израз.....

                        Коментар


                        • Ако вземеш нещо от "облачните ферми" да почерпиш но според мен ги зарежи. С изкараното от кранчетата може да се пробваш в някоя борса, там често има койни дето ги надуват с 500-1000%.. е момента с избирането на койна е труден но се получава от време на време

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от ivayloru Разгледай мнение
                            .............
                            michaelis12,
                            прав си, резултатите са малки и несигурни и засега са само за забавление, че ми се изпразни форекс сметката.
                            Обаче 2011 г. 1 биткойн е 5 усд , а 2013 стига до 1150 усд,Няма друго такова чудо.Може и да има потенциал да се изкара нещо
                            Разбира се, като всяко нещо свързано с интернет, му нямам никакво доверие и затова основната ми политика е заделените левчета във физическо злато - за пенсия, че нещо нямам вяра и на НОИ-та, ПОК-ове и всякакви други съкращения криещи извращения върху нормалния човек
                            добре бе момче ти защо се занимаваш с тея токсични глупости комарекс и биткойни Не, че и аз не съм губил от тях мъничко да не получим инфаркт , но по-принцип тези работи са спекулативни high risk. Ако толкова ти се джитка на тая борса има сумай ти други неща (ETF, Bonds акции) и то с тоя биткойн в началото беше що беше сега е вече трудно smart money са out отдавна. Иначе за пенсията имаш добре и аз съм така щото незнам дали ше има пенсии след време въобще независимо къде по света не само в НОИ....
                            Last edited by michaelis12; 22.06.2016, 10:28.

                            Коментар


                            • Лошото се случи - ahash.io сдадоха багажа и ме завлякоха с 0.032 ВТС, което отлага всички поставени цели за неопределен период. Насочвам изкараното към hashocean , но там дават само 45% месечно.
                              Иначе за първи път сайт с голям payout - 100 000 sat. ми ги изплати. Затова го написвам като проверен : http://solebtc.com/register?referer_id=1124
                              Малко му е странна капчата , но дава м/у 150 и 300 на 15 мин. и при 100 000 ги праща дириктно в биткойн портфейла

                              Коментар


                              • hanabishi,
                                едното нещо е цъкането за безплатни биткойни, което изисква много време и не можеш да го автоматизираш, защото те карат да попълваш определен текст или цифри.
                                Втората част е изкараните биткойни ги влагам в сайтове, които дават дивиденти за твоя депозит. Те казват,че с депозита наемаш реално съществуващ хардуер, който копае биткойни, но реално са пирамиди целящи да зарибят повече хора. В тези сайтове не правиш нищо и не губиш време. Факт е че рано или късно ще изчезнат, но в началото може да се спечели нещо. Отделям по няколко часа дневно, за да изкарам безплатни биткойни, защото не ми се влагат истински пари за участие в пирамидите.

                                michaelis12,
                                прав си, резултатите са малки и несигурни и засега са само за забавление, че ми се изпразни форекс сметката.
                                Обаче 2011 г. 1 биткойн е 5 усд , а 2013 стига до 1150 усд,Няма друго такова чудо.Може и да има потенциал да се изкара нещо
                                Разбира се, като всяко нещо свързано с интернет, му нямам никакво доверие и затова основната ми политика е заделените левчета във физическо злато - за пенсия, че нещо нямам вяра и на НОИ-та, ПОК-ове и всякакви други съкращения криещи извращения върху нормалния човек

                                Коментар

                                Working...
                                X