IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Темата е тиха.
    Никой не ликува, жалко. Явно и този път металите са свършили това, което умеят най-добре - да правят обратното на това, което очаква масовката.

    Та ето какво се случи след пробива над 1306, това "измислено" от мен ниво
    А какво се случи от "измислената" от мен подкрепа 1200-1207, ами едни прилични 12% за 2 месеца, като ралито започна точно от 1206!
    Да сме живи и здрави, да си измисляме както се казва

    В момента златото е почти на 1350, а доларът наближава МНОГО силна подкрепа! Макар да няма особени проблеми златото просто да продължи да расте, а доларът да започне обратен ракурс, това не е предпочитаният за мен вариант. Има потенциал за отдръпване при златото, като подкрепата е 1300-1310 /вече 100 долара над това, което беше преди 2 месеца/. При достигане на подкрепата, вече може да се покажат по-сериозни признаци на счупване на корелацията, тъй като златото следва да откаже по-нататъшно потъване и ще започне ново мощно рали докато доларът също ще продължи поскъпването.

    Все пак ви напомням прогнозата на БАЦЕ. За мен тя остава малко вероятна до пробив на 1295. Дори ако трябва да избирам между долара и златото, по-склонен съм да приема, че доларът ще счупи сериозната подкрепа и ще продължи да поевтинява, отколкото, че златото ще направи ново дъно. Това чертаят графиките в момента!
    Но в идеалния сценарий - наистина можем да видим сериозно счупване на корелацията. Наясно съм колко смело е това очакване - почти колкото да очакваш рали, когато "посоката е една - надолу".

    П.С.
    Нивото не е лошо за хеджове, но отново минимални! Вероятностите са изненадите оттук насетне да са в посока "Север".

    Коментар


    • Първоначално изпратено от exxs Разгледай мнение
      Мишо си осреднява сигурно, нали "пътят е само един - надолу".
      Мишо си е прост лаладжия и си плещи каквото му дойде на ум!

      Коментар


      • И само информативно искам да ви напомня, че златото намери дъно именно в тесния таргет 1200-1207, който бях задал като основа на целия бичи пазар. Може би случайно точно там е започнало да предчувства за идващата заплаха от Северна Корея.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Jorkata Разгледай мнение
          Китайците няма как да имат 20 хил тона злато. Виж 4000-5000 тона е съвсем вероятно и въобще няма да ме изненада. Друг е въпроса, че никога няма да си обявят истинското количество щото цената моментално ще се изстреля през покрива, а на тях това хич не им изнася - сега си го купуват евтино.
          Китайците баш на теб ще кажат колко злато имат, къде го крият и какво ще го правят!

          Коментар


          • Мишо си осреднява сигурно, нали "пътят е само един - надолу".

            Между другото може да ви направи впечатление, че той е особено активен около дъната, при акумулирана критична маса мечи сентимент. Типично по аматьорски.

            Прекрасното в случая е, че въпреки ралито, което се случва, огромната маса или очаква стабилно потъване или се надява на отдръпване за покупка. Жалко само, че обикновено пазарът не дава голям шанс и на двата типажа при такава конфигурация. А фактът, че г-н Мишо отново стана активен съвсем накланя везните в полза на директен брейкаут без особени отдръпвания. С други думи имайте готовност да слушате още доста за Северна Корея и ракетата - явно около нея ще се въртят "анализите".

            Относно коментара за това как цената на златото в евро е по-евтина от преди два месеца, поредната глупост, която само доказва как масове се пише без да се мисли или поне проверява! Преди 2 месеца цената е 1060 евро, сега е 1125 евро, което е 6% ЗА ДВА МЕСЕЦА! В долари ръстът е от "скромните" 11% ЗА 2 МЕСЕЦА! Но напомням за сетъп-а при долара - има потенциал палачинката скоро да се обърне и процентите да се разменят!
            Може би една от най-титулуваните корелации /долар-злато/ ще се счупи, а аз нямам търпение да видя с какво идиотия би било обяснено..
            Last edited by exxs; 05.09.2017, 21:15.

            Коментар


            • Я, мишо-ка пак се появил. Сигурно е изпълзял да се похвали колко добре са му излезли късите! ХА ХА ХА
              Last edited by RUBLA; 05.09.2017, 20:55.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение

                Е то дето е 1200 там е и 1300............В лева цената е по-ниска от преди 2 месеца............
                Да, но като се вдига в долари и настроенията са по-оптимистични, а пък ако в лева е по-евтино - още по-добре

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                  Какво става, златарите? Купувате ли още сега като мина 1300?
                  винаги е било ено и също, като цената не променя факта:
                  едни купуват, други продават
                  останалите 90% си бъркат в носа
                  то за да купиш трябва на ИМА С КВО
                  да продадеш трябва ДА ИМА КВО

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                    Какво става, златарите? Купувате ли още сега като мина 1300?
                    Е то дето е 1200 там е и 1300............В лева цената е по-ниска от преди 2 месеца............

                    Коментар


                    • Какво става, златарите? Купувате ли още сега като мина 1300?

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Jorkata Разгледай мнение
                        Китайците няма как да имат 20 хил тона злато. Виж 4000-5000 тона е съвсем вероятно и въобще няма да ме изненада. Друг е въпроса, че никога няма да си обявят истинското количество щото цената моментално ще се изстреля през покрива, а на тях това хич не им изнася - сега си го купуват евтино.
                        доста повече имат от 4000 тона .. купуват злато от доста време + купуват мини! където могат + имат вътрешен добив - като никакви данни не се изнасят публично...затова си мисля, че поне 10К тона са натрували във времето.
                        това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

                        Коментар


                        • Колкото и да ме триете не моете помогна на САЩ.Тях Бог ги затрива а срещу Бог не се рита.Кат видите дебелия който сме ви приготвили ше обърнете палачинката

                          Коментар


                          • Китайците няма как да имат 20 хил тона злато. Виж 4000-5000 тона е съвсем вероятно и въобще няма да ме изненада. Друг е въпроса, че никога няма да си обявят истинското количество щото цената моментално ще се изстреля през покрива, а на тях това хич не им изнася - сега си го купуват евтино.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от intint Разгледай мнение
                              20000 тона злато в китай тия да нямат грешка
                              Не няма никаква грешка. Погледни вноса през Хонконг има огромно увеличение. Китай и Русия вероятно ще са стожерите на нова златна валута. Това беше ясно още преди десетилетие когато пропагандата на ККП призоваваше официално китайското население да купува злато, но това не беше отчетено от никого. Отделно китайската държава се бори със зъби и нокти за всяка златна мина до която може да се докопа включително и за една българска задгранична, която Китай успя да превземе. Жълтите имат много по-различно мислене от всички останали. Те нямат нищо общо като съзнание с останалите континенти. В това може да се убедиш ако търгуваш комуникираш с тях дълго време или сондираш мнението на хора които са го правили. Като хора от друга планета са. Именно поради тази причина това беше идеална среда за прокарване на утопията комунизъм, както и култураната революция на МАО. Въпреки това САЩ успя да спре комунизма именно от Виетнам, който се смята за повратната точка на този политико икономически и социален строй, но това е тема на съвсем друг вид анализ.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                                Кимчо дебелото пак е купувало злато и късило индекси миналата седмица...
                                Корейците направиха безплатна реклама на оръжейната си индустрия от една страна от друга китайците като кукловод на съседката си показаха на Запада зъби това от политическа гледна точка. Случката със шефа на Самсунг е разбира се свързана с развитието на Американо-Севернокорейските отношения, как точно не ми се задълбава. Едно е сигурно оръжейните комплекси ще продължават да правят колосални печалби подобрявайки рекордите си от миналите години и подготвящи се за мащабна война. Това ще бъде отново века на индустриалците на оръжие. На този фон златото си е повече от добро убежище.

                                Коментар

                                Working...
                                X