IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
    Що става...атакува гледам висините отпреди 5 месеца.
    Заради зеления мизерабъл ли или рокетмена някоя пиратка пак е пуснал...
    Чист ефект от зеленя мизерабъл. Т.е. Реално е трудно да се говори за рали, освен от американска гледна точка.

    Коментар


    • Съпротиви:
      Злато: 1365
      Сребро: 17,80
      Барик голд: 15.90

      Убедителен пробив на трите съпротиви от комплекса е начално потвърждение, че сме във фазата на МЕГА ралито и подкрепите ще се движат много плътно до текущата цена. До пробив, от тези нива по-вероятно е да последва корекция, която трябва да задържи 1290 при златото, за да не се наруши сетъпа.

      Ако действително сме във фазата на мега ралито, "корекции" като това видяхме последната седмица ще станат нормата. Но пак казвам, чакаме официалните потвърждения да започват. Вече сме опасно близо.

      Допълнително:
      1. Доларът наистина прекалява вече. Трябва да отпусне мечата примка с поне 5-10% корекция, а това ми се струва трудно ще стане във фазата на МЕГА ралито /не че е невъзможно/!
      2. Само забележете мега "корелацията" между индексите и златото последните месеци - това е поздрав за всички фенове, чакащи колапса, за да блесне златото.

      Коментар


      • Що става...атакува гледам висините отпреди 5 месеца.
        Заради зеления мизерабъл ли или рокетмена някоя пиратка пак е пуснал...

        Коментар


        • абе имаше Майкъле тука един цайсат мишок джендър от израел викаше це златото щяло да пада . да той е голям пруфиционалист на еврейската борса НУСЕ но инак злото много го разбира

          ХЯХЯХЯХЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯ ЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯ

          Коментар


          • Първоначално изпратено от the architect Разгледай мнение
            Балон или не.Хя
            та мошемунгерските джендъри най обичат златце от време оно.бутай казах към джендърското 1358 бай хой. Хой хой хой
            абе ти виде ли индекса къде отиде ?!? некъде къде 10то ниво на линиите цената отиде горе у съседа, аз толко не съм видел нит нарисувал на картинката си ебало майката и печатницата и чудото и у еврейската икономика ...... ако Българския Софикс ли е ко е така се дигаше до са да сме в топ 10 космическа икономика да го еба ....
            Last edited by michaelis12; 24.01.2018, 13:09.

            Коментар


            • Балон или не.Хя
              та мошемунгерските джендъри най обичат златце от време оно.бутай казах към джендърското 1358 бай хой. Хой хой хой

              Коментар


              • От техническа гледна точка, абсолютно перфектно изпълнение на стъпка 1. Сега в идеалния случай отдръпването при златото трябва да задържи 1290 преди да започне новия импулс, като потвърждението, че и стъпка 2 е в ход, ще е пробивът на върха от Август 2016.

                Но ето и една по-различна гледна точка, за която малко хора вероятно си дават сметка. Рядко срещано ли е всъщност златото и какъв потенциал може да има, изчислен с няколко прости сметки? Да ги започваме..
                По осреднени данни, чоечеството досега е успяло да изкопае 150 000 тона злато, което се равнява приблизително на 4.8 млрд унции, като приемем че 20% от него се е използвало в индустрията, имаме приблизително 3,84млрд унции злато до момента, или иначе казано малко над 0.5 унция на човек на планетата.
                В същото време всяка година успяват да се добавят едва 3000 тона, след 20%те процена инудстриално използване, 2400 тона или 77млн. унции ИЛИ всяка година успяваме да увеличим с едва 2% златото "в обращение".

                В същото време съществуа информация за разпределието на богатството в света по активи, която колкото и условна да е, със сигурост е достатъчно прецизна, за да ни свърши работа в случая. Та имаме приблизитело 25% "в пари" /всякакъв вид депозити, кеш и т.н./, 30% в имоти, 20% на капиталовите пазари и 25% в категория "други", където попада и златото със "зашеметяващите" 2.5-3%.

                Нека сега ей така само предположим, че изведнъж настроението рязко или не толкова рязко се променя и ей така изведнъж хората масово решават, че има защо да вярват на златото. Не коментираме дали ще се случи, какво би го породило и т.н., а какво ще стане АКО СЕ СЛУЧИ.
                Въпросните 3,84млрд унции по цена 1300 в момента възлизат на почти 5 трилина долара.

                И сега ситуацията се променя, знаем..случва се, и да кажем хората решат, че старото еврейско правилно с 1/3та от богатството отново е модерно. Но нека кажем, че тогава е нямало много опции за инвестиране, и да предположим един сценарий, при който 1/5та или 20% от авоарите биват инвестирани в актива. Та при тези условия, ако вземем единствено 15те милиона милионера в света и приемем, че те са средно с 2 милиона долара" , бихме получили:

                15 000 000 х $2 000 000 x 20% = 6 трилиона долара. Или по текущи цени това би било достатъчно да изкупи всичкото налично злато + това, което ще се изкопае за 10 години напред със сегашните темпове.

                Заключение:
                1. Половин унция злато на човек от планетата
                2. Достатъчно е само милионерите решат да инвестират 20% от авоарите си в "злато", за да се доведе до безпрецедентен дефицит на метала, който субститутите му /сребро, платина/ не биха били в състояние да поемат по никакъв начин.
                3. Милионерите бяха пример колко малко е достатъчно. Но ако не само милионерите, а масово хората решат, че най-умно е да се пести в злато, като поне 20% от авоарите са им в метал? Какво би се случило тогава и какъв би бил дефицитът?

                И за финал, 3000те хиляди тона злато, които се изкопават на година на планетата се равняват на стоманата, която се добива само в САЩ само за 20 минути!

                Надявам се съм успял да внеса малко по-реална реална картина рядко ли е всъщност златото и колко, и какво може да се случи ако сентиментът се измести в тази определена посока и се намери на място, където, важно е да се отбележи, е бил!


                Last edited by exxs; 20.01.2018, 18:09.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от mvr0306 Разгледай мнение
                  Валутните войни, вероятно подкрепени и от истински започват...Очаквах да стане поне след 2-3 години, но явно жълтурковците бързат, вероятно за да избегнат очакван удар срещу тях. Интересни времена.

                  "Едно от събитията е, че Китайската кредитна агенция - знаете, че кредитните агенции са обикновено западни кредитни агенции, най-вече с американска регистрация, но китайската кредитна агенция даде оценка на САЩ от А даде ВВ+. Това е доста ниска оценка, на равнището на Хондурас и Туркмения, при това с негативна прогноза", обясни проф. Стефанов. "Експертите й обясниха това с големия дълг, който имат Щатите, при това преди 2 седмици президентът Тръмп обяви, че ще намалява данъците. И в този смисъл държавата ще има по-малка възможност да покрива задълженията по дълга, тоест федералният дълг ще расте с по-големи темпове от възможността на държавата да го погасява този дълг. Освен това именно днес бе нанесен следващият, така да се каже, удар по долара, а той е вече много сериозен", посочи проф. Нако Стефанов. "Знаем, че доларът е много тясно свързан с т. нар. нефтодолар (или петродолар), тоест досега ако искате да си купите основен енергиен източник като нефта, трябва да се мине през долара. Имаше два опита на определени държави и техните ръководители - на Садам Хюсеин и на Муамар Кадафи, да прекратят тази практика, и знаем какво се случи с тях. Те бяха буквално показно наказани. Но трябва да кажем, че днес Китай си откри в Шанхай международна нефтена борса, която от днес, 18 януари, започва да търгува нефт срещу юани. Не бива да се забравя, че Китай не е

                  Прочети повече в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/ikonomika/prof-...ews572625.html
                  Общо взето професорът преразказва добре видеата на Джим Уили, лондонския пол, Джералд Селенте и един кош други, които от години говорят по темата. Лека корекция - дуалният свят вече е факт, независимо дали ни харесва. Според мен е по-добре да са два полюсите, а не един самозабравил се квартален гамен да ни къса нервите. Да видим до къде ще я докарат и китайците.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от mvr0306 Разгледай мнение
                    В интервюто по-долу става дума по-скоро за опита на китайците да вземат парче от американската баница, да вкарат валутата си в световно обръщение. Съответно това е удар по $, а как ли ще реагира златото? Лично предпочитам американско (западно) господство в света отклкото китайско.
                    Ти шегуваш ли се????Предпочиташ войни убийства рекет грабежи???Наистина ли???

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение
                      Ние по традиция влизаме в съюзи които претърпяват разпад или крах. Макар и аз да съм привърженик на по свободния западен модел.
                      Не е лъжа,примери много.Рептилите може да са свободни ама ние сме си икономически поробени.
                      Last edited by Grosss; 19.01.2018, 15:03.

                      Коментар


                      • Ние по традиция влизаме в съюзи които претърпяват разпад или крах. Макар и аз да съм привърженик на по свободния западен модел.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение
                          Интересни са, но с негативен знак. Може да си изгубиш работата. Да банкрутираш и изгубиш дома си. И ли по лошо да чукаш камъни в някои концлагер или да газиш калта в някои окоп. Съжалявам за негативизма. Дано не ги доживеем тези събития.
                          На първо време Европа ще бъде облагодетелствана,но ако еврото стане прекалено скъпо може да назреят бунтове и да изгърми
                          идеята за еврозоната.Сега разбирам защо англичаните бързат да напуснат кораба.

                          Коментар


                          • Забравих да спомена за сенчестото банкиране в Китай , което е традиционно. Известно като SHARK кредити.

                            Коментар


                            • В интервюто по-долу става дума по-скоро за опита на китайците да вземат парче от американската баница, да вкарат валутата си в световно обръщение. Съответно това е удар по $, а как ли ще реагира златото? Лично предпочитам американско (западно) господство в света отклкото китайско.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение

                                В Китай не е чак толкова голям.
                                Огромен е, но не е "държавен". Просто се държи от банки собственост на държавата. И вече значителна част е на практика NPL. Но го разсрочват до дупка, за да не изгърмят.

                                Коментар

                                Working...
                                X