IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от БАЦЕ Разгледай мнение

В ''даден ден'' ....
    Не ни интересува ''даден ден ''.
    Интересува ни че със всеки изминал ден , вероятноста да тръгне надолу НАРАСТВА .
    И що се занимавате с математика , па то и ВИСША .
    За който е 50/50 да не пипа платформата че ше стане много бръже 5/95
    Иначе сериозно, както тебе не те интересува даден ден, така мене не ме интересува дадена седмица, месец или година. Нито ме интересува кога ще е следващия дип или мечи пазар, освен от любопитство. Така че няма страшно.

А за нарастването на вероятността, помниш ли СиП като беше на 2000 един куп хора бяха около 100% убедени, че идва не просто мечи пазар, а тотален срив.

Коментар

• ей го и тоя брокер го е обяснил, собственика има над 25г. стаж на CBOE ...

PROBABILITY OF PROFIT (P.O.P.)
      http://tastytradenetwork.squarespace...lity-of-profit

Коментар

Мързеше ме да му го напиша , затова ще те цитирам
        Или пък мога да добавя и мой пример за Михалес ..
        Утре или ще вали или нема да вали ..... И така е за повечето хора - 50/50 .
        Аз , обаче (да кажем) - съм учил за синоптик , разполагам с уреди и методи , правилното използване на който ми дават предимство и 50/50 , за мен става 60/40 , 70/30 и т.н .
        Разбира се , понякога въпреки познанията , методите и уредите ми не познавам за някоя градушка посред лято , но ВАЖНОТО е тези случаи да не минават 49 %
        И те така те .
        Михаля , капиш ?
        нищо не капирате вие кат малките деца, а па тия астрономите са пълни въздухари, добре че аз гледам редовно през прозореца да скивам времето кво е щот вечно синоптиката кот каа е наопаки .......
        Last edited by michaelis12; 07.10.2017, 20:56.

Коментар

• Първоначално изпратено от blqblq Разгледай мнение

Не виждам смисъл в упражнението, нито имам време за глупости. Твърдиш, че вероятността самолет да падне е 50/50 - или ще падне, или няма. Мненията ти са полезни, доколкото биха разколебали бъдещи хазартни ентусиасти, но не са издържани фактологически. И точно за това става дума. Не твърдя, че мога да виждам в бъдещето, а че това 50/50 не е коректно.
          тва за самолета не е рулетка бе мой, ако е шанса 50/50 то никой няма да се качва там ти луда ли е ..... самолета да падне от 10 000 км. шанса е 0.01% според статистиката, защото повредите се случват или при излитане или при кацане ... и ти това го сравняваш с борсата ?!? ..... се едно всеки актив на борсата с 99.9% шанс да се качва то тогава всички щехме да сме милионери ве, не сте у ред ....
          Last edited by michaelis12; 07.10.2017, 20:28.

Коментар

В ''даден ден'' ....
            Интересува ни че със всеки изминал ден , вероятноста да тръгне надолу НАРАСТВА .
            Баце, това нарастване в една точка по- ми мяза на висша математика. Само преди седмица не знаех какво е диференциране и производна, но сега вече мога да ти ги сметна производните стига функцията да не прекалено сложна

Коментар

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение

Пазарите трендват, но могат във всеки момент да обърнат посоката. СиП вчера падна малко, и никой не знае дали това е началото на мечи пазар или леко трепване. В понеделник независимо дали ще сме нагоре или надолу, пак никой няма да знае дали след това нещата ще вървят нагоре или надолу като тренд.

За статистиката - нямам конкретна за 50/50. Това го видях в една задача от учебник по статистика, приемат, че вероятността в даден ден Дау да върви нагоре или надолу е 50/50.
              В ''даден ден'' ....
              За който е 50/50 да не пипа платформата че ше стане много бръже 5/95

Я некой от почитателите на 50/50 да каже :
              Имаме торба с 99 черни и една бела топка
              Какъв е процента вероятност да извадим белата от първия път
              -- 50 / 50 (или ше я извадим /или нема )
              -- 1%

Коментар

• Всъщност, имам друг аргумент за 50/50.

Ако не е 50/50 нали някой ще сграбчи възможността да направи пари, и това ще го прави докато не вдигне или свали цената докато възможността за безплатен обед не изчезне, т.е. докато не се стигне до 50/50.

Efficient market theory, нали така?

Коментар

Подай малко повече лебец; каква статистика гледаш?

Основното, което ме притеснява в случая е, че това 50/50 е в противоречие с всяка идея за тренд. От опит знаем, че самолетите падат по изключение, а пазарите трендват по правило (което не значи постоянно).
                  Пазарите трендват, но могат във всеки момент да обърнат посоката. СиП вчера падна малко, и никой не знае дали това е началото на мечи пазар или леко трепване. В понеделник независимо дали ще сме нагоре или надолу, пак никой няма да знае дали след това нещата ще вървят нагоре или надолу като тренд.

За статистиката - нямам конкретна за 50/50. Това го видях в една задача от учебник по статистика, приемат, че вероятността в даден ден Дау да върви нагоре или надолу е 50/50.
                  Last edited by Misho ILIEV; 07.10.2017, 18:53.

Коментар

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                    Ако не можем да я изчислим, а статистиката покзва горе-долу 50/50, тогава не е ли наистина 50/50?
                    Подай малко повече лебец; каква статистика гледаш?

Основното, което ме притеснява в случая е, че това 50/50 е в противоречие с всяка идея за тренд. От опит знаем, че самолетите падат по изключение, а пазарите трендват по правило (което не значи постоянно).

Коментар

И този пример е некоректен. Фактът, че вероятността нагоре или надолу не е 50/50, не значи, че можем да я изчислим. Просто няма как да знаем каква е. Няма научен подход в случая, а опит, интуиция и късмет, които за ефект и тежест са набедени за "анализ".
                      Ако не можем да я изчислим, а статистиката покзва горе-долу 50/50, тогава не е ли наистина 50/50?

Какво значение има, че в един имагинерен свят на перфектна информация и супер анализ, вероятността ще е различна.

Коментар

Аз , обаче (да кажем) - съм учил за синоптик , разполагам с уреди и методи , правилното използване на който ми дават предимство и 50/50 , за мен става 60/40 , 70/30 и т.н .
                        Разбира се , понякога въпреки познанията , методите и уредите ми не познавам за някоя градушка посред лято , но ВАЖНОТО е тези случаи да не минават 49 %
                        И те така те .
                        Михаля , капиш ?
                        За дъжда не е така, дори и да не си синоптик. Събираш малко статистика колко често е валяло през октомври за последните 10 години, примерно, и виждаш по-точна верятност от 50/50.

По същия начин, без да прогнозираш бъдещето, можеш да инвестираш в акции, ако имаш достатъчно дълъг хоризонт.

Коментар

• Прочетох коментарите и само уточнявам 248 унции злато взех, затворих на два пъти по 38 и бъкито ми е тряснало стопа с минутно шишче по среднощ. Та затова ме е яд.
                          Акаунта е нормално големичък.

Коментар

И този пример е некоректен. Фактът, че вероятността нагоре или надолу не е 50/50, не значи, че можем да я изчислим. Просто няма как да знаем каква е. Няма научен подход в случая, а опит, интуиция и късмет, които за ефект и тежест са набедени за "анализ".

Коментар

Не виждам смисъл в упражнението, нито имам време за глупости. Твърдиш, че вероятността самолет да падне е 50/50 - или ще падне, или няма. Мненията ти са полезни, доколкото биха разколебали бъдещи хазартни ентусиасти, но не са издържани фактологически. И точно за това става дума. Не твърдя, че мога да виждам в бъдещето, а че това 50/50 не е коректно.
                              И те така те .
                              Михаля , капиш ?

Коментар

• Първоначално изпратено от michaelis12 Разгледай мнение

вчера нямах много време ама днеска ше напрайм един тест с тебе и Боцев на едни откъси от графики без да знаете какви са активите и само казвате short или long след това гледаме резултата какъв е, да видите какво имам предвид

Коментар

Working...
                                X