Първоначално изпратено от Money
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златото - Балон или не ?
Collapse
X
-
Сорос напоследък го дава доста пост-Кейнсиански. Направо е станал социалист в сравнение с другите хедж фонд мениджъри.
Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
Тва с пазарната икономика пазаря конкуренцията са мантри нещо като абракадабра на евроатлантическата и соросоидна религия нещо по отвратително от сектите дори.Комунизма е цвете в сравнение с това нещо.Ако нормалните хора не се противопоставим сега утре ще е късно няма да ни има
Коментар
-
Първоначално изпратено от Minka Разгледай мнениеНаличието на конкуренция ще оправи нещата. Извън БГ, марджина е по-малък и е на моменти доста по-изгодно. Ама като видиш цените в ПИБ и другите банки и търчиш към Тавекс.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение
А продаденото беше ли ок като количество и качество? И да, не е нормално описаното от теб. Обяснението е, че са единствени засега. При развит пазар това не работи така. Мери се и се тегли и се сканира на место без проблеми. Даже е обичайна практика поне меренето. Най-вероятно ще се промени и у нас.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от БАЦЕ Разгледай мнение
В мен беше проблема . Но това не е толкова важно .
Важното е че за да ми докажат със запис , какво броят под масата (пари) или че ми проверяват или претеглят точно мойта монета , трябва да заведа дело и прокурорска заповед .
Коментар
-
Ексът е като политкомисар. Не е тука за дискусията.
А Тавекс са намерили начин да правят парички от страховете и суетата на хората. Лошо няма. Всеки се оправя както може.
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
какво имате против тавекс и защо го бъзикате екс-а?
за мен тавекс доста вдигнаха нивото на 'златарския' сектор и не виждам нищо лошо (освен по-дебелия марж) .. отиваш в мола доста защитена среда..ядеш пиеш, има паркинг, има магазини и отиваш да си направиш чейндж или да купиш монети проверени! преди кой изкупуваше и продаваше злато - разни златари измамници или откровени криминали от заложните къщи...
за мен лично ако тавекс направят партина и се появят още няколко читави вериги като тях това ще е добре за целия сектор и маржовете ще паднат..(не очаквам с много)
Коментар
-
Първоначално изпратено от tonygl Разгледай мнение
И как завърши това ? Къде беше проблема с 2К разлика ?
В мен беше проблема . Но това не е толкова важно .
Важното е че за да ми докажат със запис , какво броят под масата (пари) или че ми проверяват или претеглят точно мойта монета , трябва да заведа дело и прокурорска заповед .
Коментар
-
Против тавекс- нищо .
Макар , че имах преживяване и с тях
Давам 14 К на момичето за покупка на ..... нещо си .
Тя ги брой в машината , която е някъде под видимата част
Първа пачка , Втора пачка и ми вика :
Господине , 12 са .
Как 12 ма , 14 К ти дадох ... и пак с благ тон - 12 са
Скандал , обяснения че отзад я снима камера , идване на ''некакъв шеф''
Викам му : Вкарвай ме да гледам записите , че ви избих .
И тук - бомба !
10 мин. ми обясняват че грешка нема , че са 12К , ЧЕ ИМА ЗАПИСИ ЗА ВСЯКО ДВИЖЕНИЕ .....и клиента може да ги видй...........
Ама трябвало чрез съд , прокурорска заповед , иначе записи - нанай !
И ми го говори с благ тон - едвам го чувам '' Такива са ни правилата господине''
Добре че стъклото е непревзимаемо ..... Да съм спал у полицията .
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
какво имате против тавекс и защо го бъзикате екс-а?
за мен тавекс доста вдигнаха нивото на 'златарския' сектор и не виждам нищо лошо (освен по-дебелия марж) .. отиваш в мола доста защитена среда..ядеш пиеш, има паркинг, има магазини и отиваш да си направиш чейндж или да купиш монети проверени! преди кой изкупуваше и продаваше злато - разни златари измамници или откровени криминали от заложните къщи...
за мен лично ако тавекс направят партина и се появят още няколко читави вериги като тях това ще е добре за целия сектор и маржовете ще паднат..(не очаквам с много)
Макар , че имах преживяване и с тях
Давам 14 К на момичето за покупка на ..... нещо си .
Тя ги брой в машината , която е някъде под видимата част
Първа пачка , Втора пачка и ми вика :
Господине , 12 са .
Как 12 ма , 14 К ти дадох ... и пак с благ тон - 12 са
Скандал , обяснения че отзад я снима камера , идване на ''некакъв шеф''
Викам му : Вкарвай ме да гледам записите , че ви избих .
И тук - бомба !
10 мин. ми обясняват че грешка нема , че са 12К , ЧЕ ИМА ЗАПИСИ ЗА ВСЯКО ДВИЖЕНИЕ .....и клиента може да ги видй...........
Ама трябвало чрез съд , прокурорска заповед , иначе записи - нанай !
И ми го говори с благ тон - едвам го чувам '' Такива са ни правилата господине''
Добре че стъклото е непревзимаемо ..... Да съм спал у полицията .
А за exxs-а , прегледай му постовете за 2017 , погледни графиката и ......... кво друго остава , освен да го бъзикаш !
Аз също мисля че златото ще прави нови върхове . но просто не сега !Last edited by БАЦЕ; 29.01.2018, 11:25.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеКакво ново в Тавекс? Как ще зарибяваме клиенти за метал тази година?
за мен лично ако тавекс направят партина и се появят още няколко читави вериги като тях това ще е добре за целия сектор и маржовете ще паднат..(не очаквам с много)това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Какво ново в Тавекс? Как ще зарибяваме клиенти за метал тази година?
Първоначално изпратено от exxs Разгледай мнение
Покажи ни я на графики колко е силна.
Аз виждам за последните 12 месеца, че лихвата от 2.37 се е качила до 2.66 /+12%/, а златото се е повишило от 1130 of 1350 /+20%/.
Ама си личи, че лъжеш с мерак да му се не види.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеВръзката с индексите е много слаба. Но с реалната лихва по дългосрочните ААА облигации (особено ДЦК-тата) е доста силна. По-високи реални лихви правят златото по-малко интересно.
Някои хора наблягат върху инфалцията, която ще повдигне златото. Но за мене това е доста съмнително, защото малко повече инфлация означава по-стабилен ръст на икономиката и най-вероятно вдигане на лихвите по-бързо от инфлацията. А ако инфлацията остане сравнително ниска и предвидима, и реалната лихва по-висока, нетният ефект за златото няма да е положителен.
Аз виждам за последните 12 месеца, че лихвата от 2.37 се е качила до 2.66 /+12%/, а златото се е повишило от 1130 of 1350 /+20%/.
Ама си личи, че лъжеш с мерак да му се не види.
Коментар
-
Връзката с индексите е много слаба. Но с реалната лихва по дългосрочните ААА облигации (особено ДЦК-тата) е доста силна. По-високи реални лихви правят златото по-малко интересно.
Някои хора наблягат върху инфалцията, която ще повдигне златото. Но за мене това е доста съмнително, защото малко повече инфлация означава по-стабилен ръст на икономиката и най-вероятно вдигане на лихвите по-бързо от инфлацията. А ако инфлацията остане сравнително ниска и предвидима, и реалната лихва по-висока, нетният ефект за златото няма да е положителен.
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениефундаментално след фиаско на криптовалутите и набалончения ит сектор...очаквам преоткриване на физическото злато и сребро като съхранител на стойност.. в последните години се неглижират, защото всичко друго 'блести' по-ярко от златото даже.
поздрави
Коментар
-
Никакви върхове на 20011 няма да стигаме.
Лъжеш хората, тавексджия .
Дори да пробием и 1375 , дори да достигнем и 1450 ................после отиваме на 1200/1180 .
Никакъв шанс СЕГА за нов връх .
Казвам го не уклончиво като Шампанизирания , а категорично.
Es gibt keine Chance !
Коментар
Коментар