IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от alchen Разгледай мнение
    Не издържах на напрежението и си продадох златото в понеделник на около 10% загуба,интересното е че преди да тръгне на долу ми беше на към 20% печалба...ама защо не си сложих стоп??Ако купя пак ще е със стоп, помня миналата година,купих gdxj на около 36-37 и сложих стоп на 33...то стигна стопа продаде се и отиде на 50 след референдума.
    Нормално, когато си играеш на рулетка!

    Златото е дълготрайна инвестиция! В момента при златото нямаме реален пазар. Дори и да изключим манипулациите, а аз твърдо смятам, че ги има, то всякаквито му там ETFи и дериватчета позволяват златото да се проектира като всичко друго на борсовата търговия, но не и като реалният актив, чието име носи! Игарейки на електроника, ти си част от това изкривяване на актива, на което навярно самия си жертва? Защото ти смяташ, че залагаш на злато BUY, но реално изгареш против самия себе си, защото си част от голямото дериватно и ETF Casino изкривяване!

    Стоповете са за слаба психика или когато нямаш контрол над позицията си. Златото не е толкова волатилно, затова просто си преценяш какви са ти възгледите, дори и да си пуснал на тото рулетката! Ако нямаш психически контрол и ясна визия, дори и да си си сложил стоп, щеше да го преместиш и отново щеше да си в същата ситуация!

    Реално ако НЕ си убеден в това, което правиш, отивайки на 1300, това не те прави познавач, а отивайки на 1100 не те превръща в бунак!
    Като изключим някакъв свръх финансов елит, който е замесен в манипулациите не само на златото, а на пазара като цяло, водещите хедж фонд мениджъри не биха могли да кажат дали златото ще бъде 1400 скоро или 1000, защо ти си мислиш, че може да познаеш котировката та залагаш???

    Не бих казал, че губиш пари от конкретната сделка, В ПО-ОБЩ ПЛАН, защото следващия път ще познаеш! Ще си на нулата! Реално обаче губиш време и потенциал, което е по-важното! Нервите и времето, изгубени от подобни ходове не си "правят" потенциалните ползи!

    Като гледам в темата основния фокус продължава, да бъде 200 нагоре или 200 надолу и както обикновенно и двете страни не познават!

    Коментар


    • Първоначално изпратено от alchen Разгледай мнение
      Не издържах на напрежението и си продадох златото в понеделник на около 10% загуба,интересното е че преди да тръгне на долу ми беше на към 20% печалба...ама защо не си сложих стоп??Ако купя пак ще е със стоп, помня миналата година,купих gdxj на около 36-37 и сложих стоп на 33...то стигна стопа продаде се и отиде на 50 след референдума.
      ае добре ве ама сааоо ми каи ти ренде ли си или да ?!? Абе какво прайте бе ако ше го стискаш дългосрочно поне ено 3-5 г. за кво продавате бе или поне кат е на плюс ако ти е дерт продай го тогава не на минус да го ева ?!? Това нема да слезне на 500 или на 900 стин бе другарю нема да има таков филм как да ти го обясним ....
      Тва е най-трудното да се търпи на печалба иначе всеки стиска загубата тц тц тц голема работа GDXJ кат е слезнал на 33 каче ли ше отиде на 5 .....
      Last edited by michaelis12; 08.03.2017, 16:27.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
        Темата е весела и реално нищо неказваща
        За това за което не може да се говори трябва да се мълчи.

        Лудвиг Витгенщайн

        Коментар


        • Не издържах на напрежението и си продадох златото в понеделник на около 10% загуба,интересното е че преди да тръгне на долу ми беше на към 20% печалба...ама защо не си сложих стоп??Ако купя пак ще е със стоп, помня миналата година,купих gdxj на около 36-37 и сложих стоп на 33...то стигна стопа продаде се и отиде на 50 след референдума.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
            .....
            прав си Грую
            в кръга на шегата тука работата стана малко - дето ще си застраховаш мерцедеса за 5К на година няма нищо да ти се случи, а по-добре тия 5К ги дай да търкаш билетчета от лотарията (индекси) и ще изкараш за 10 мерцесеса евентуално , но почти сигурно, защото по телевизора дават едни тъпи лелки как печелят милиони всеки ден преди и по време на турския сериал.

            моята прогноза е че тази година ще се крепим около тези нива и само някаква сериозна изцепка и черен лебед може да лашнат пазара на злато и сребро ... най-вероятно и в двете посоки. ако това стане може под 1000$ да иде в някакво ликвидно засмукване на кеша по света а после да отскочи над 2000 ако решат да лекуват както си знаят с печатарката... но това само ако дойдат ятото черни лебеди...

            ако няма лебеди

            златото 1100-1400$
            сребро 15-20$

            това през 2017

            лично аз се надявам да ги натиснат златото и среброто, защото ако това е така значи ще сме в настоящата система и няма да тичаме през час да сменяме доларите в марки или юани или рубли...

            техническия анализ го оставям на разбирачите да правят анализ на космите на главата на перукан
            това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

            Коментар


            • в случай, че сте го забрайли ей го ше го пуснем пак анализа на човекот с циклите относно жълтеницата и кат тоя казва, че ше хои нагоре начи ше хои нагоре и то над тва дет е било как се вижда. Нема 2 мнения по въпроса чичака с циклите съм го гледал и преди и стаа тва дет каже общо взето ..... (ако искате вервайте ако искате ньет) .....

              Last edited by michaelis12; 08.03.2017, 14:10.

              Коментар


              • Темата е весела и реално нищо неказваща
                Хората, дето си играят на индекси, упорито не искат да ни разберат нас, дето сме хеджирали в налично злато и /или сребро. Ние пък упорито не искаме да разберем тях и се случват едни шаманствания, не ти е работа. Аз предлагам, за да не е съвсем омазана темата, всеки да си каже колко според него ще е най-високата цена на златото за тази година и защо, ако иска де. Може и да събера по 5 лева на прогноза и най-точната да получи наградния фонд
                Почвам аз - считам, че златото няма да качи повече от 1305, 678 тази година (там му е най-яката съпротива на 2000 дневни криви, 300 седмични пари и 10 годишни елипси), освен ако доларът не се срине, затова давам и прогноза в евро - 1250, 987 евро е максът за мен. Що? Ми щото така ми го говорят звездите Тази година ше е краят на балонирането на всичко, догодина ще е изтрезняването - лично мнение, наречето го вътрешно чувство, ако щете. Другарят Тръмплин е добър манипулатор, като добрите манипулатори се задържат на власт 10-20 години - Сталин, Хитлер, Мусолини и т.н. Сегашното общество е 10 пъти по-динамично от обществото тогава, затова на РТръмплина му давам балониране 1-2 години, та го чакам бърста догодина.
                Със здраве и успехи
                Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                Коментар


                • Много ма кефите. Шото всичките имате железни аргументи. Нещо от сорта на "Щото така" Кат кифли.
                  Най-добрите икономисти които познавам Прочели по 2 статии в интернет, но щом са в интернет безспорно са авторитетни.

                  Коментар


                  • Индексите трябва да са наполовината а златото х 2
                    Вся Власть Советам

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Vladi666 Разгледай мнение

                      Да..и после като М-зтката на 500 $..нали?
                      На училище ходил ли си ?
                      500 , четеш ли някъде ?

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от БАЦЕ Разгледай мнение
                        Падането под 1200 няма да е от раз . Ще върне до 1235-1240 и след това - под 1200.
                        Да..и после като М-зтката на 500 $..нали?

                        Коментар


                        • Падането под 1200 няма да е от раз . Ще върне до 1235-1240 и след това - под 1200.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от БАЦЕ Разгледай мнение

                            Не 'ако' , а ЩЕ има .
                            Пиша ти го от 1260 .
                            Мързи ме да обяснявам , обаче , защо .
                            Приеми , че ползвам твойте методи и още два .
                            Разчитах много на подкрепата 1213 понеже 12 е щастливо число, а 13 фатално и някак комбинацията от двете е много солидна и равновесна.

                            Сега да видим следващата ми подкрепа на 1212. Тази е по-слаба и по-лесно може да се пробие.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Muller Разгледай мнение

                              Трябва им контрол над океаните и съответно над търговските пътища. Без такъв няма как да станат хегемон.
                              Китай: Геостратегическият проект „Един пояс – един път“ или „Новия Велик път на коприната“ - Нако Стефанов
                              http://pogled.info/avtorski/Nako-Ste...oprinata.81299

                              ето бе що да не става ....

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от sssaaa Разгледай мнение

                                За мен въпроса не е въпроса докъде ще падне, а докъде ще литне до края на годината.
                                Едно е да паднеш в дупка 20см, а съвсем друго е като скочиш, да скочиш нагоре с 5 метра
                                За да литне трябва да се върне инфлацията, иначе няма причина да лети каквото и да било.
                                Злато има в изобилие, няма недостиг, не се изгаря като петрола, само си сменя собствениците.

                                Коментар

                                Working...
                                X