IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
    три дни до новата златна криптовалута

    https://onegram.org/
    поредната тъпотия .... и и моя е златен ама любовницата иска кешовица и не ми верва ....

    Бате стига ве само погледни advisora

    Sheikh Abdulkader Amor

    CEO of Al Maali Consulting Group
    Islamic Financial Advisor

    Last edited by X_Y; 23.05.2017, 13:38.

    Коментар


    • три дни до новата златна криптовалута

      https://onegram.org/

      destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

      Коментар


      • А във връзка с новината – искам да кажа, че тъй като седмицата ще започне доста песимистично при развиване на гореописания сценарий, може да чуем и неприятни новини, сред които – промяна на статуквото на политически или икономически режими /импийчмънти, обявяването на приемането или разработването на закони от голяма значимост/, а и дори терористични актове. Всъщност да, пазарът е толкова силен барометър на обществените възприятия, че понякога рисува патерни, които могат да се съотнесат към определен вид събития.
        Преди всичко, нека загиналите почиват в мир!

        На второ място, знам, че обещах да дам повече поле за изява на хората с "масовите" разбирания и се надявам да ме извинят.

        На трето място, благодаря за добрите думи от ЛС.

        И сега по същество:
        Всъщност пиша, защото това, което се случи днес сутринта, и това, което може да се случи до края на седмицата е доста, доста, доста рядко. Ако се доразвие по начина, по който е тръгнало може да е поредната плесница в лицето на фундамента.
        Доста трудно ще е да се обясни с фундамент едно директно рали към 22000-22500, отключено от терористичен акт. Но не забравяйте, че все още не сме по този път - съпротивата Дау не е пробита по начина, по който съм описал. А и имайки предвид спецификата на ситуацията, не смятам да бързам с откриването на дълги позиции дори след затваряне на 21000. Да изчакаш няколко дни, никога не боли, дори да изпуснеш някоя точка.
        В две изречения: с движението си днес пазарът направи директното рали до 22000-22500 доста по- вероятно колкото беше през уикенда, но на фона на терористичен акт!!! В момента пазарът е значително опасен и за двете страни - и сега практически стана ясно защо толкова пъти казвам, че посоката се играе много плахо или въобще не се играе докато не се види пробив на подкрепа/съпротива.

        И пак, такъв ден като днес е много рядък, колкото и на повръхността да изглежда, че не се е случило кой знае какво. А посоката оттук е още по-непредвидима. Официално все още предпочитам корекцията, но определено шансовете за директното рали вече изглеждат съвсем реални!!
        Last edited by exxs; 23.05.2017, 13:08.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение

          Има вътрешноприсъща стойност, само защото много хора вярват, че е така. Същата работа и с биткойна.

          Стоманата примерно има истинска вътрешноприсъща стойност, защото се ползва от хората масово в ежедневието. Една фабрика също има вътрашно присъща стойност, защото произвежда стоки, от които хората имат нужда. Гугъл, даже и Фейсбук и Снапчат имат вътрешноприсъща стойност.

          Златото се използва съвсем малко в индустрията, използва се и в бижутерията. Така че има някаква вътрешноприсъща стойност, но е доста по-малка отколкото е цената му. Според мене.
          Е да само дет джелезо има бол в недрата на земята ако беше една шепа сигурно щеше да е по-скъпа, а за тея другите (виртуалките) съвсем ньет те не произвеждат абсолютно нищо имат измислена стойност също като на биткойна ....
          За виртуалките да се уточним, те са спомагателно средство за производство и усъвършенстване на нещо което има реална и номинална стойност.
          Тва, че на някой му се иска те да са реалната стойност, мда брао на него, но само виртуала не може да съществува без реала и номинала, а обратното може. Т.е. самолет ше има и да дръпнеш щепсела пак ше го има, но само гугъла и фейсбоклучарника без компютър нема как да ги има капираш ли ? .....

          Еми скъпотия е бе Адаш, ако можеш да си позволиш да си напрайш капчуците, кранчетата плюс всички железарии у вас от злато как е неръждавейка ще са вечни, вечни вечни докато някой мангал не ги демонтира .... За заводите няма как да стане щот е прекалено скъпо, но в космическата технология на някои места само и единствено то става щот тия джелеза ръждавейки горе на -300° във вакуум ако искаш да имаш връзка нема как треа ти е скъпо, щот загубиш ли връзка или стане нешо остааш там горе (и се мумифицираш по естествен път) .....
          Last edited by michaelis12; 23.05.2017, 12:15.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

            Всъщност не е. Има вътрешно присъща стойност. Можеш да го пипнеш. Не изчезва с изключването на щепсела. Има ограничен ресурс и 5000 г. история.
            Има вътрешноприсъща стойност, само защото много хора вярват, че е така. Същата работа и с биткойна.

            Стоманата примерно има истинска вътрешноприсъща стойност, защото се ползва от хората масово в ежедневието. Една фабрика също има вътрашно присъща стойност, защото произвежда стоки, от които хората имат нужда. Гугъл, даже и Фейсбук и Снапчат имат вътрешноприсъща стойност.

            Златото се използва съвсем малко в индустрията, използва се и в бижутерията. Така че има някаква вътрешноприсъща стойност, но е доста по-малка отколкото е цената му. Според мене.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
              Ами то и дойче марка и френски франкове няма, но не съм чул някой да е изпищял, че не е могъл да си ги обмени...за евро де, не за злато.
              ама да бе то и са мое си ги смениш, те щи ги вземат и сега нема те върнат, курса е фиксиран тва нема никви ядове, само дет цените в магазините не са фиксирани, ей там е проблема ....

              Коментар


              • Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

                Последните 20г доходността им е една и съща, по около 6.7% анюализирано, вкл.с реинвестиране на дивидентите.
                Защо мислиш че следващите 20г ще са нещо кардинално различно ?
                20г трежърита малко повече, ама със сигурност няма как идните 20г да повторят този пърформънс.

                Все в крайности изпадате тука, истината както винаги е нейде по средата.
                В пъти по малко трябва да е от акциите, но според целите и вкуса мисля от 5-10 до 20-25 % си е разумна алокация в един дългосрочен портфейл.

                Относно валюейшъна - това си е най трудната част.
                Примерно ако вярваме на това ( от един форум) - нищо хубаво не го чака злото скоро...
                Но пък от друга страна ако пенсионните дето имат само 0.3% в него ако решат да увеличат на само 0.5 или 1%...отиде небесата.
                +
                good point

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение

                  То ако е така: просто да увеличаваме цената на златото до безкрай, щото икономиката поризвежда повече блага - не виждам каква е точно разликата с печатането на пари.
                  Mише, умно момче си, а плямпаш като Кире Либерало в съвременен вариант. Kaк така не виждаш разликата? Нали ти го обясних - основният проблем при сегашните пари е печатането до откат - който има проблем, включва печатницата и жик-так, вече няма проблем (това за големите, малките ядат хурката, като нас през 97-ма). Обяснявах ти преди време за немците и полковата машина за печатане на марки - сега е същото, реално не ти вземат нищо безплатно, но ти дават хартия, коята трябва да излъжеш някой друг, който да ти я приеме.

                  А златото е пари от време оно, правим го сега пак, слагаме му колкото нули трябва, или пък не му слагаме, просто вече един апартамент няма да струва 100К евро, а 10 унции, примерно и готово. След това, понеже всики неолиберали ревете, че имало проблем със златото и т.н., то си расте (количеството злато по света) с един темп от 1-2% годишно, колкото е разумната инфлация и както е било в течение на хилядолетия и след 100 години апартаментът ти, при равни други условия, би струвал 25 унции, да речем. Толкова - лесно, има прогнозируемост, няма да има нужда от налаген с бой, зашото златото всички го знаят и т.н. Да не се отплесвам, говорили сме го много пъти, а че не е на дневен ред сега - така е, не е на дневен ред, но знае ли човек...
                  Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                  Коментар


                  • Ами то и дойче марка и френски франкове няма, но не съм чул някой да е изпищял, че не е могъл да си ги обмени...за евро де, не за злато.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение

                      Пип, от 2001г. до 2012 все нагоре върви това злато. Това са цели 11 години. А преди това от януари 1980 до 2001г. накъде върви златото преизчислено към инфлацията? 21 години надолу.

                      http://www.macrotrends.net/1333/hist...100-year-chart
                      Много добре говориш за 21г., че златото вървяло на долу.... я сега си извади левчетата от 1980г. и върви в банката да ги обмениш....., аз защото ако извадя злато от тогава, мога да отида да си го обменя.
                      Не ми говорете за фиатни стоки и как следващите 21г. примерно до 2028г. ще е по-изгодно да ги държа под леглото, защото до тогава няма да има $ ни Евро?!?!

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

                        Всъщност не е. Има вътрешно присъща стойност. Можеш да го пипнеш. Не изчезва с изключването на щепсела. Има ограничен ресурс и 5000 г. история.
                        ае то има и други свойства в химичния си състав ама, тва от 2013та до са не са разбрали и през 2020 да го пошеснайстя пак, то се тая .....

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Stone_Kold Разгледай мнение
                          Атентати 20 умрели а златото спада а борсите се помпят и тва ако не е манипулация ....
                          те празнуват кат утрепат някой не им ли свикна вече ?! .... още малко, ооооще малко нека се набеснеят и после нема безнеят повече ....
                          Last edited by michaelis12; 23.05.2017, 10:51.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение

                            Биткойна е много подобен на златото. И двете неща са безсмислици, но хората вярват, че имат стойност. Ако биткойна имаше по-дълга история, разликата щеше да е още по-малка.

                            Даже биткойна е по-полезен, защото технологията зад него може да направи сетълмънта по-евтин и бърз.
                            Всъщност не е. Има вътрешно присъща стойност. Можеш да го пипнеш. Не изчезва с изключването на щепсела. Има ограничен ресурс и 5000 г. история.

                            Коментар


                            • Атентати 20 умрели а златото спада а борсите се помпят и тва ако не е манипулация ....
                              Вся Власть Советам

                              Коментар


                              • на ората у "Коментари-Биткойн" не мое им го обясним тва, те гледат че еди кой си го приел за платежно средство, а че имат така да се каже "обратна инфлация чрез безкрайна фракция" (сигур така би звучало на финансов език еба ли го) тва нема никво значение .....

                                При едното ей го

                                USD - 1, 2, 3, 5, 15, 100 000 .....

                                а при другото

                                BTC - 0.1, 0.01, 0.00001 ........

                                Коментар

                                Working...
                                X