IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
    според мен среброто има доста по-голям потенциал за пробив нагоре от златото

в момента съотношението злато сребро е 1:80 в ценово отношение, а реално трябва да е доста по-малко ... при сребото за разлика от златото има много голямо количество което се изразходва в електрониката и не само ежегодно и после не се рециклира на 100% не знам колко се рециклира, но при всички положения не е много, защото за разлика от златото цената му не е много висока и процеса не е много икономически изгоден... та среброто се 'хаби' ежегодно.

може и да е теория на конспирацията, но се говори че големите правят каквото си искат със цената на среброто... за мен това ще е въпрос на време и следващият път когато златото качи едни 30% сребото ще е качило 100%

има ли фенове тук или съм самотна птица.
    И аз имам, основно unallocated. Тук там нещо във физическо, но много малко. Да трупам сребърни кюлчета не виждам смисъл, а и няма къде. Освен в мазата.

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение
      Не си сам не си. А какво ще кажеш за платината?
      физическата платина е с ддс за съжаление... не само у нас , а и по европата

среброто в германия, естония и някои други държави е освободено от ДДС както златото.

платината е супер, но само за електронна търговия... ама какво става ако COMEX дерайлира... нещо не съм фен на електронното.. по-добре акции на миньори дето копат платина и тн метали.
      това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

в момента съотношението злато сребро е 1:80 в ценово отношение, а реално трябва да е доста по-малко ... при сребото за разлика от златото има много голямо количество което се изразходва в електрониката и не само ежегодно и после не се рециклира на 100% не знам колко се рециклира, но при всички положения не е много, защото за разлика от златото цената му не е много висока и процеса не е много икономически изгоден... та среброто се 'хаби' ежегодно.

може и да е теория на конспирацията, но се говори че големите правят каквото си искат със цената на среброто... за мен това ще е въпрос на време и следващият път когато златото качи едни 30% сребото ще е качило 100%

Не си сам не си. А какво ще кажеш за платината?

Коментар

• Last edited by exxs; 05.03.2018, 06:19.

Коментар

Мърдам и аз едно ухо за среброто

Коментар

Потенциалът на среброто е голям. За съжаление ддс-то пречи на физическото инвестиране в такова. В хартиено пък на мен не ми се иска. По-долу Пандата беше посочил неговия избор за сребро "fully alocated".

Коментар

• според мен среброто има доста по-голям потенциал за пробив нагоре от златото

това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

От това, което описваш ми се струва, че по-скоро биха въвели данък печалба при бъдеща продажба на метала, както е в доста европейски държави. ДДС ми се струва пресилено. Точно, когато в САЩ щат по щат върви обратният процес ми се струва странно, но ще поживеем и ще видим.

Все пак от другата страна на локвата едни тарифни процеси се развиват от един полугерманец. Ирония.
                  Там по интересна според мен е технологичната революция в сектора на автомобило строенето към момента. Както и поемането от Вайдман на ЕЦБ. Може и да не въведат нищо за златните операции, макар че преди години направиха еднакво ДДС то както за сребърните монети така и за кюлчетата и за монетите скочи от 7% на 19% 2013 година.

Коментар

• Първоначално изпратено от Muller Разгледай мнение

Все още никой не е въвел налози върху златото повтарям това са само слухове. Но именно поради голямо разместване на определени парични потоци, в които немските елити играят огромна роля там е възможно да настъпят големи сътресения. На видимо ниво ако те последват примера на САЩ и реиндустриализират страната си и върнат всички производства на тяхна територия наблегнат на националистическата струна и направят превъоражаване възраждайки военната си индустрия биха могли да напреднат много. Отговора на индустриалния елит срещу финансовия е национализъм и индустриализация запазване и дори връщане към традиционната държава за сметка на интарнационализма. Но това е прекалено повърхностно процесите в действителност са прекалено сложни.
                    От това, което описваш ми се струва, че по-скоро биха въвели данък печалба при бъдеща продажба на метала, както е в доста европейски държави. ДДС ми се струва пресилено. Точно, когато в САЩ щат по щат върви обратният процес ми се струва странно, но ще поживеем и ще видим.

Все пак от другата страна на локвата едни тарифни процеси се развиват от един полугерманец. Ирония.
                    Last edited by Selena; 03.03.2018, 18:26.

Коментар

• Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

Хората с ракетите и големия бушник са по силни от капиталистите.Решат ли от капиталистите нема и помен да остане
                      В света винаги е имало една единствена система. Феодално родов строй. Просто той се е модифицирал в различни социални системи. Евреите единствени се опитват експериментално да проверят възможен ли е друг различен вид строй и правят експеримент с кибуците. Провалят се.

Коментар

• Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение

Скритата част на немската икономика тази ли е която през 45-та година се изнася към Южна Америка?
                        Движещата сила и капиталите са от онези времена умножени най-вероятно в днешно време хилядократно.

Коментар

Интернационалният капитал избра САЩ за своя централа. Самата им държава не е интересна, но докато международният капитал използва ресурса им за експанзия те ще са на върха. Вероятно някой ден те ще сменят дестинацията защото единствената движеща сила за тях е капиталът и биха могли да похарчат американската идея, но дотогава те са основната движеща финансова сила поради долара, които заедно със всички други валути се обезценява постоянно в реално изражение подкрепен от военнопромишления им комплекс. Межждодругото Руската Федерация има неразрешими проблеми и там предстоят големи сътресения поради разместване и боричкания които възникват между вътрешните им елити. За нас остава да следим анализираме и извличаме ползи от всяко едно сътресение или възход без значение къде възниква то и без да влагаме каквито и да е било емоции или предпочитания защото все пак нали целта ни е печалба от пазара.
                          С криптовалутите и електрификацията на превозните средства екоенергията итн. се отвори кутията на Пандора в дългосрочен план и светът няма да бъде същият, голяма част от днешните конгломерати ще изчезнат и на тяхно място ще изникнат коренно различни технологични гиганти. Все пак третата технична революция започна.
                          Хората с ракетите и големия бушник са по силни от капиталистите.Решат ли от капиталистите нема и помен да остане

Коментар

Интересен поглед върху нещата. При икономика с търговски излишък, която се чуди къде да си дене кеша чак такава загриженост, но ти май пишеш от извора, така, че се доверявам на преценката ти. Може би разликата с Китай е, че последният си добива собствено злато и поради тази причина стимулира населението си да го трупа. Германия май собствени златни мини няма.

За Германия си мислех, че дори стимулира на държавно ниво разрастването на паралелна златна мрежа дублираща банковата им система. Те са доста експанзионистични и навън. Не им се отваря парашута във Франция и Италия. Най-енигматична и херметична е Франция.

Ако случайно някой живее там би било интересно да сподели опит от техния пазар.
                            Все още никой не е въвел налози върху златото повтарям това са само слухове. Но именно поради голямо разместване на определени парични потоци, в които немските елити играят огромна роля там е възможно да настъпят големи сътресения. На видимо ниво ако те последват примера на САЩ и реиндустриализират страната си и върнат всички производства на тяхна територия наблегнат на националистическата струна и направят превъоражаване възраждайки военната си индустрия биха могли да напреднат много. Отговора на индустриалния елит срещу финансовия е национализъм и индустриализация запазване и дори връщане към традиционната държава за сметка на интарнационализма. Но това е прекалено повърхностно процесите в действителност са прекалено сложни.

Коментар

Да винаги индустриалният капитал е бил движещата сила при немско говорящите. Поради тази причина до ден днешен кешовите разплащания са на най-голяма почит и с най-голям процент в целия западен свят. Вайдман при забраната на 500 евровата банкнота каза, че това е грешка и кеша трябва да остане и всеки е свободен да се разплаща, както му е удобно. А той е просто говорител на немските елити и предава тяхното послание. Германците нямат нито една голяма банка, тъй като Дойчебанк от много време е германска единствено в частта с името си. Но скритите тайни и реалната мощ на немската икономика и нейното финансиране е доста скрито, просто последната видима част минава през индустрията.
                              Скритата част на немската икономика тази ли е която през 45-та година се изнася към Южна Америка?

Коментар

• Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение

Съответно Германия-явен представител на индустриалния капитал.
                                Да винаги индустриалният капитал е бил движещата сила при немско говорящите. Поради тази причина до ден днешен кешовите разплащания са на най-голяма почит и с най-голям процент в целия западен свят. Вайдман при забраната на 500 евровата банкнота каза, че това е грешка и кеша трябва да остане и всеки е свободен да се разплаща, както му е удобно. А той е просто говорител на немските елити и предава тяхното послание. Германците нямат нито една голяма банка, тъй като Дойчебанк от много време е германска единствено в частта с името си. Но скритите тайни и реалната мощ на немската икономика и нейното финансиране е доста скрито, просто последната видима част минава през индустрията.

Коментар

Working...
                                X