Първоначално изпратено от Money
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златото - Балон или не ?
Collapse
X
-
- 1 like
-
Първоначално изпратено от exxs Разгледай мнение
И пак...няколко хиляди години КРЕЩЯТ, че ще има какво да вземе срещу него.
Извини "примитивните", че са по-склонни да се доверят на тях, отколкото на човекът-бартер в твое лице.
отнасят в Западна Европа всичкото злато на ромеите.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеВъпросът е към power grid, ще си даде ли той теленцето срещу злато ако после той няма какво да вземе срещу метала?
Извини "примитивните", че са по-склонни да се доверят на тях, отколкото на човекът-бартер в твое лице.
Коментар
-
Въпросът е към power grid, ще си даде ли той теленцето срещу злато ако после той няма какво да вземе срещу метала?
Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение
Те банкнотите и диамантите не стават за ядене но хората ги кътат и ценят. А банкнотите в екстремна ситуация могат да се ползват за тапети , изолация против студ или за огрев . А за да минем на ниво бартер като прескочим златото като разменна единица вероятно по голяма част от човечеството ще изчезнало. Поздрави
Да някой ме изпревари с коментара.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение
Те банкнотите и диамантите не стават за ядене но хората ги кътат и ценят. А банкнотите в екстремна ситуация могат да се ползват за тапети , изолация против студ или за огрев . А за да минем на ниво бартер като прескочим златото като разменна единица вероятно по голяма част от човечеството ще изчезнало. Поздрави
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеСамо ако е 24 карата става за ядене, иначе е твърдо
Хората се надяват, че по време на глад тези коит имат телета, чушки и домати, ще ги дадат срещу метал, който не става за ядене.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеСамо ако е 24 карата става за ядене, иначе е твърдо
Хората се надяват, че по време на глад тези коит имат телета, чушки и домати, ще ги дадат срещу метал, който не става за ядене.
Коментар
-
Аха, виждаш логиката да се върнат хората 5 хиляди години назад към бартера, а не 40 години към единственият ликвиден актив, който се е доказал като ПАРИ.
Обвиняваш хората, които харесват златото в примативизъм, а мисленето ти вижда бартера като единствена ефективна форма на размяна - апотеоз на примативизма.
По темата конкретно: Сетъп-ът е в пълна сила. В режим на изчакване сме.
Коментар
-
Само ако е 24 карата става за ядене, иначе е твърдо
Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
Когато човек улезне у Била Кауфланд Метро Лидъл Тмаркет и прочее немски бакалии и по рафтовете нема никой златото кво че му помогне?Че го яде у магазино ли
Коментар
-
Първоначално изпратено от sunlight Разгледай мнение
Благодаря за изчерпателния отговор.
И аз си мисля, че ЕЦБ е в много трудна ситуация. Нещата са непридвидими, защото ще се решават от политиците - гермаски и френски може би. А политиците почти винаги вземат грешното решение!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнениеЗа това си мисля че ЕЦБ е заклещена и има колебания как да се спре количествените облекчения и дали да се вдига лихвата.
И аз си мисля, че ЕЦБ е в много трудна ситуация. Нещата са непридвидими, защото ще се решават от политиците - гермаски и френски може би. А политиците почти винаги вземат грешното решение!
Коментар
-
Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
Да няма как една такава криза да не се отрази глобално - мащабът просто не е за вярване. Заради подобни проблеми е добре да има човек злато защото в един момент може да е много напечено. Въпроса е кога ще стане ? Може да се отлага с години тоя проблем както виждаме но не безкрайно
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
съгласен, но не мисля,че кризата ще е само за Китай... криза на дълговите балони ще е...национални, корпоративни , лични дългове.
Коментар
Коментар