IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Баланс по сметката- занулен или удвоен, и как факторът време играе роля в това

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Мамун , добра идея ... Ама да е с готини каки и добри мезета с отлежали питиета... Ооо и пурички... Мамун ако се навиеш може даго учеридим като дтужество... От мен 500 евра за бара , ама ти ще го контролираш.Започвай организацията.... Даже отвори тема .... Учеридяване на инвестиционен бар S&F Finans , sofiq forex finans.Идеята ти е добра .
    Животът е огледало.....усмихвай се

    Коментар


    • Абе, няма ли кой най накрая да открие едно форекс кафене, барче или кво да е.... Да се събираме там и да си редим приказки

      Коментар


      • Средно годишно има 200входа на позиция до обем с 2% от капитала. Капитал 20 хил 2% е 400 евра обем на позицията. При успеваймост 70% е
        Животът е огледало.....усмихвай се

        Коментар


        • Днес ме запознаха с бащата на моя близка приятелка. Човека е пенсиониран адвокат, който се чудеше дали да не започне да цъка на форекса. Бях потресен от тоталното ниво на безхаберие. Не знаеше нищо на което да можем да стъпим. Mrs. Slavchev, бихте ли споделили своят опит. Ще ми бъде интересно да го чуя.

          Коментар


          • ууухааа
            разбудихме яко духа....на приказките под шипковия храст
            Attached Files
            препоръка е

            Коментар


            • В младежките си години, аз също бях в Страната на бухалите... Е да, с много по-малко от 5 жълтици, но с достатъчно за да науча ценния урок на Карло Колоди по трудния начин.
              Vanitas vanitatum...

              Коментар


              • Бяха изминали повече от половината път, когато лисицата се спря изведнъж и каза на дървеното човече:
                — Искаш ли да умножиш жълтиците си?
                — Какво искаш да кажеш?
                — Искаш ли от пет жалки жълтици да направиш сто, хиляда, две хиляди?
                — И още как! Ами по какъв начин?
                — Начинът е много лесен. Вместо да се върнеш вкъщи, ще трябва да дойдеш с нас.
                — Къде искате да ме водите?
                — В страната на бухалите.
                Пинокио поразмисли малко, след това каза решително:
                — Не, не искам да дойда. Вече съм близо до къщи и искам да си отида, татко ме очаква. Кой знае колко е въздишал вчера клетият старец, като не ме е видял да се връщам у дома! За съжаление аз бях лош син и Говорещият щурец имаше право, като казваше: „Непослушните деца не могат да намерят добро на тоя свят.“ Това го разбрах от личен опит, защото ми се струпаха много нещастия и снощи в къщата на Огнегълтача бях изложен на опасност… Бррр! Настръхвам, само като си помисля!
                — Е — каза лисицата, — наистина ли искаш да си идеш вкъщи? Тогава върви, но толкова по-зле за теб!
                — Толкова по-зле за теб! — повтори котакът. — Помисли си добре, Пинокио, защото ти подритваш щастието си!
                — Щастието си! — повтори котакът.
                — Твоите пет жълтици от днес до утре биха станали две хиляди.
                — Две хиляди! — повтори котакът.
                — Но как е възможно да станат толкова много? — запита Пинокио и остана със зинала от учудване уста.
                — Веднага ще ти обясня — каза лисицата. — Трябва да знаеш, че в страната на бухалите има една нива, наричана от всички Нивата на чудесата. В тая нива ще изкопаеш малка дупка и в нея ще поставиш например една жълтица. След това ще покриеш дупката с малко пръст, ще я полееш с две кофи вода, ще хвърлиш отгоре малко сол и вечерта ще си легнеш спокойно. През нощта жълтицата ще покълне и ще цъфне и на следната утрин, като се върнеш на нивата, какво ще завариш? Ще завариш едно красиво дърво, отрупано с толкова жълтици, колкото зърна може да има един клас през юни.
                — Значи — каза Пинокио все повече смаян, — ако заровя в оная нива петте си жълтици, на следната утрин колко жълтици ще намеря?
                — Много лесна сметка — отвърна лисицата, — сметка, които можеш да направиш на пръсти. Тури на всяка жълтица по един грозд от петстотин жълтици, умножи петстотин по пет и заранта ще намериш в джоба си две хиляди и петстотин блестящи и звънтящи жълтици.
                — Ех, че хубаво нещо! — извика Пинокио, като подскачаше от радост. — Щом прибера тия жълтици, що взема от тях за себе си две хиляди, а другите петстотин ще подаря на двама ви.
                — Подарък на нас? — извика лисицата, като се възмущаваше и се показваше обидена. — Дума да не става!
                — Дума да не става! — повтори котакът.
                — Ние — подзе лисицата — не работим от долен интерес, ние работим само за да направим богати другите.
                — Другите! — повтори котакът.
                — Колко са добри! — помисли си Пинокио и като забрави веднага баща си, новото палто, буквара и всичките си добри намерения, каза на лисицата и на котака:
                — Да вървим! Идвам с вас...
                Из "Приключенията на Пинокио", Карло Колоди
                Last edited by Чичо Манчо; 26.10.2015, 18:05.
                Vanitas vanitatum...

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Mrs. Slavchev Разгледай мнение
                  И докато сме още на темата...всеки говори за опит и чета всякаква терминология, но...смее ли някой чистосърдечно да сподели колко точно е този опит? Все пак едно мнение би тежало повече, ако наистина имаш сериозна практика за гърба си, и да кажем може би някой и друг фалит дори ( на никого не го пожелавам), човек се учи в движение, но и от грешките си, или и тук греша , колеги? Обратното също е валидно, ако сте с прилична сметка, следва да споделите опита си какво ви е коствало да се сдобиете с нея. И , разбира се, мнението ви ще бъде зачетено, като стойностно и заслужаващо подобаващо внимание. Иначе всички си говорим празни приказки , струва ми се.
                  Моят опит датира от вече далечната 2006г. и оттогава извървях много дълъг инвестиционен път. В началото бях като всички начинаещи - питах много, действах неразумно, мислех си, че знам повече от другите и единственото, което ме спаси от загуби беше, че пазарът вървеше силно нагоре.

                  Преживях финансовата криза от 2008-ма, научих много ценни уроци през този период и оттогава имам много малко на брой инвестиции, но почти всички от тях много успешни.

                  Коментар


                  • И докато сме още на темата...всеки говори за опит и чета всякаква терминология, но...смее ли някой чистосърдечно да сподели колко точно е този опит? Все пак едно мнение би тежало повече, ако наистина имаш сериозна практика за гърба си, и да кажем може би някой и друг фалит дори ( на никого не го пожелавам), човек се учи в движение, но и от грешките си, или и тук греша , колеги? Обратното също е валидно, ако сте с прилична сметка, следва да споделите опита си какво ви е коствало да се сдобиете с нея. И , разбира се, мнението ви ще бъде зачетено, като стойностно и заслужаващо подобаващо внимание. Иначе всички си говорим празни приказки , струва ми се.

                    Коментар


                    • Ауу, разбунихме духовете! Чичо Манчо( може и да не си ми чичо, ама така се пишеш), другия път, като се обръщаш към мен, вземи сложи едно "г-жа" отпред, или добави а-то накрая щом ще е на български, иначе може да подведеш хората и да излезе, че съм вместо "тя" - "той" .

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Mrs. Slavchev Разгледай мнение
                        Разбирам какво ми казвате, и все пак... защо Тим Сайкс да може да направи 1 000 000 за 1 г., и то само с някакви си 100 000, а ние - не? При това човека го направил не един, а цели 2 пъти...
                        Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение
                        Не знам кой е Тим Сайкс, но с базовите ми познания по статистика, мога да те посъветвам да взимаш такива събития за значими явления, когато се повторят към 30 пъти...
                        Че то не останало бе Славчев! Другаря Тим, ако не мое да направи от воле (поне) още 28 пъти..., по-добре не ми го хвалете!
                        Vanitas vanitatum...

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Mrs. Slavchev Разгледай мнение
                          Разбирам какво ми казвате, и все пак...защо Тим Сайкс да може да направи 1 000 000 за 1 г., и то само с някакви си 100 000, а ние - не? При това човека го направил не един, а цели 2 пъти...
                          тим сайкс... франк лойд райд...
                          искаш да продаваш нещо ли?
                          тия заучени казуси и насочващи общи приказки много ми приличат на семинар по мултилевъл маркетинг
                          препоръка е

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Mrs. Slavchev Разгледай мнение
                            Разбирам какво ми казвате, и все пак...защо Тим Сайкс да може да направи 1 000 000 за 1 г., и то само с някакви си 100 000, а ние - не? При това човека го направил не един, а цели 2 пъти. Затова и примера, който ви дадох (1000- 10 000) мисля, че не е толкова лош... Това, че за кратко време си успял да направиш някаква прилична сума, не означава винаги да търгуваш безразсъдно. В крайна сметка не винаги опира до алчност, понякога е просто необходимост, и времето е от огромно значение. Ако съм започнала, като някои умни американчета, за които четох, на по 14 г., то имам целия живот пред себе си, но в случая не е така. А човек , ако е съвестен родител опитва да подсигури бъдещето на децата си, не сте ли съгласни?
                            незнам кой е Тим Сайкс, но с базовите ми познания по статистика, мога да те посъветвам да взимаш такива събития за значими явления, когато се повторят към 30 пъти
                            може и по друг ъгъл да погледнеш на нещата, ако се правеха такива доходности с някакъв елемент на постоянство, fortune 500 щеше да има поне няколко броя търговци на форекс
                            а за най сигурно потърси фондове, които се занимават с търговия изцяло на база технически анализ и ни шокирай с резултатите които откриеш...
                            “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

                            Коментар


                            • Разбирам какво ми казвате, и все пак...защо Тим Сайкс да може да направи 1 000 000 за 1 г., и то само с някакви си 100 000, а ние - не? При това човека го направил не един, а цели 2 пъти. Затова и примера, който ви дадох (1000- 10 000) мисля, че не е толкова лош... Това, че за кратко време си успял да направиш някаква прилична сума, не означава винаги да търгуваш безразсъдно. В крайна сметка не винаги опира до алчност, понякога е просто необходимост, и времето е от огромно значение. Ако съм започнала, като някои умни американчета, за които четох, на по 14 г., то имам целия живот пред себе си, но в случая не е така. А човек , ако е съвестен родител опитва да подсигури бъдещето на децата си, не сте ли съгласни?

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                                Възможно е но това няма никакво значение. Основната идея е, че риска от фалит е недопустим. Практически е невъзможно да увеличиш парите си десет пъти за шест месеца без да си рискувала зануляване на сметката. Така погледнато доходността е без значение защото рано или късно ще се занулиш. Дали от 1000, 10000 или 100000 е без значение. Накрая ще завършиш на нула. Идеята как ще рискуваш пет пъти, ще ти излезе и после ще се спреш не работи. Човек е алчен и никога не спира.
                                Поздравления. В две изречения си обяснил на 99% какво е нужно за да е успешна една търговия. Алчността винаги губи. Има ли каквато и да е вероятност от зануляване просто не инвестираш повече от 10-15% от капитала си и то при положение че при останалите 85-90% няма вероятност от зануляване. Така на практика трудно може да загубиш повече от 50%. При опциите е още по-добре. Там няма начин да губиш повече от годишната премия.
                                Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

                                Коментар

                                Working...
                                X