IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво ще стане с еврото ако Гърция излезе от еврозоната?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Pivoley Разгледай мнение
    Ще го хванат само ако намерят начин да представят това като победа над кредиторите. На етапа това ми се струва трудно и почти невъзможно.
    И ако подпишат сега не ми се мисли какво ще стане след 2 месеца, когато започнат следващите преговори. Ако приходите не се вдигнат, което е доста вероятно, то нещата ще зациклят още повече.

Не знам защо имам чувството, че самият Ципрас вече иска да се маха и единствената му цел е да направи това с минимални щети.

Във всеки случай играта ще е интригуваща до самия край, а и след него.
    Единствената му мисъл е как да хвърли пешкира .

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
      Ако Ципрас и сие днес не хванат самолета за Брюксел, в неделя вота е ясно какъв ще е, ясно е че това правителство си подава оставката и след 20на дни нови избори, но дотогава ... остава в зоната на здрача
      Ще го хванат само ако намерят начин да представят това като победа над кредиторите. На етапа това ми се струва трудно и почти невъзможно.
      И ако подпишат сега не ми се мисли какво ще стане след 2 месеца, когато започнат следващите преговори. Ако приходите не се вдигнат, което е доста вероятно, то нещата ще зациклят още повече.

Не знам защо имам чувството, че самият Ципрас вече иска да се маха и единствената му цел е да направи това с минимални щети.

Във всеки случай играта ще е интригуваща до самия край, а и след него.

Коментар

• Първоначално изпратено от vankel Разгледай мнение
        Мисля че момента е исторически

Ще измислят нов термин - необявен фалит
        Напълно е възможно. Както измислиха "вечните облигации" - такива, които дълга остава и не се плаща Ей големи са тарикати тия гръчоля, но добре, че все пак ги разбраха какво представляват
        Не е препоръка... !!!
        "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• На 26ти, след договореното на 25ти, което се водеше последно предложение и с допреработване за подписване в събота(27) и веднага гласуване в гръцкия парламент , за да може да се гласува и в другите парламенти от зоната и
          след предложените силни рестриктивни мерки в него .... Ципрас нямаше голям избор какво да направи...
          Получи и не малка подкрепа на гласоподавателите си, това сочеха някои изследвания.

Със затварянето на банките играта му стана ва банк.
          Страхът е най-големият враг дори и при прагматични решения.
          Още повече, в ефир липсва план за изход при двата варианта от референдума.
          По-лошото е, че остава усещането, че при отрицателен вот няма готово решение за следващия ден.
          Страх и несигурност вече са достатъчни фактори, за да е положителен вота

А с предложението на Юнкер от снощи и след обръщението му по-рано през деня към гръцкия народ, впрочем, силно емоционално, чак да се разплачеш ))
          Ципрас загуби битката и Морално.

Предложенията на Юнкер включват
          - препотвърждаване на повишение на ддс-то на хотелите само до 13%(а не 23)
          - отмяна на орязванията в допълнителния пакет за един вид социални и солидарни - пенсии при определена възраст и доходи, т.е. точно част от най-ниските пенсии и някои други, които са толкова много, че човек може да се загуби в лабиринта -
          но, това е една от чувствителните теми на избирателите му
          - преразглеждане на Дълга, съгласно Меморандум'12 през октомври - нещо, за което през цялото време(5м) се говореше, вкл. Лагард (чат-пат Обама) споменаваше като необходимост, но нищо конкретно нямаше до последно, дори тандема Меркел - Шойбле отказваха да се разглежда

Ако Ципрас и сие днес не хванат самолета за Брюксел, в неделя вота е ясно какъв ще е, ясно е че това правителство си подава оставката и след 20на дни нови избори, но дотогава ... остава в зоната на здрача

Друг е въпросът каква стойност имат предложенията на Юнкер и гаранцията, че това ще се договори и за подпис ... но това са подробности, които в този момент публиката няма сетива за усет

Да не говоря, че с последните си постъпки и развитие на обстановката, образа на лошата Тройка става почти ангелски )

Допълнително, каква правна стойност би могло да има това решение за споразумение от 25ти, след като вече от различни посоки го промениха в положителна посока

Та, Ципрас или тръгва с екипа си за Брюксел или заминава безславно след 5ти юли

Кредиторите постигнаха безропотно приемане на тежки мерки оттук-нататък.
          Чак се замислям ...дали играта не е по-голяма и кой какво е знаел ... от двата лагера
          Last edited by съни(тя); 30.06.2015, 13:41.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
            Какво значение има, как ще го нарекат?

По-важното е, какви ще са фактическите последствия от него.
            По-важното е с какъв луксозен целофан да завият лай.ото

Коментар

Какво значение има, как ще го нарекат?

По-важното е, какви ще са фактическите последствия от него.

Коментар

Аз предпочитам "Грефлит"

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
                  И всички плаващи под панамски флаг и плащащи 0 (НУЛА) евро данъци в гръцкия бюджет....
                  Така е по конституция. Кво да правиш

Коментар

• Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнение
                    Странно но май няма да се води фалит. Рейтинговите агенции казват че няма да е фалит

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                      Не съм в час какво става, когато някой каже на МВФ..ами сега нямаме да ви платим гадни империалисти.

МВФ не държи ДЦК нали? а са някакви заеми. Това прави ли държавата тотално фалирала по всичките си задължения?
                      Странно но май няма да се води фалит. Рейтинговите агенции казват че няма да е фалит

Коментар

• Не съм в час какво става, когато някой каже на МВФ..ами сега нямаме да ви платим гадни империалисти.

МВФ не държи ДЦК нали? а са някакви заеми. Това прави ли държавата тотално фалирала по всичките си задължения?
                        това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от stabwound Разгледай мнение
                          И как тия кораби ще издържат бюрократичния апарат и пенсионеррите?
                          Тия кораби си имат собственици и това не е държавата.
                          Какво общо имат те с дълга на Гърция? Нищо.
                          Е как да нямат?
                          Доста от еврофондовете са усвоени от тия собственици на кораби.
                          Виж да плащат на държавата, те не са много склонни.

Божееее, заговорих, като ципрасчо

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                            Кораби, пичове.... Мноооооого кораби. Толкова много, колкото са 20% от всички налични, и 50% от европейските
                            И как тия кораби ще издържат бюрократичния апарат и пенсионеррите?
                            Тия кораби си имат собственици и това не е държавата.
                            Какво общо имат те с дълга на Гърция? Нищо.
                            М.... . ш..... ..й.о!

Коментар

Кораби, пичове.... Мноооооого кораби. Толкова много, колкото са 20% от всички налични, и 50% от европейските
                              И всички плаващи под панамски флаг и плащащи 0 (НУЛА) евро данъци в гръцкия бюджет....

Коментар

Факт . Но не плащат в Гърция .

Коментар

Working...
                                X