Първоначално изпратено от Iv_max
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво ще стане с еврото ако Гърция излезе от еврозоната?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеИскам да съм Грък и ме е срам че съм Българин.
В този момент се чуствам така.
Абсолютно никога не мога да си представя Бългаите да направят и 10 % от това. Ние сме Мърша.
А политиците ни са най големите продажни боклуци.
Във вторник евролидерите ще кажат също ОХИ и тогава Ципрас ще е в мат.
Колко време може да издържи една икономика със затворени банки?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеИскам да съм Грък и ме е срам че съм Българин.
В този момент се чуствам така.
Абсолютно никога не мога да си представя Бългаите да направят и 10 % от това. Ние сме Мърша.
А политиците ни са най големите продажни боклуци.Няма никакъв проблем да реализираш желанието си
Коментар
-
Разбира се
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеЩе поживеем, ще видим
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеМи добре - сега наистина няма да получат нищо. Но ще са щастливи защото ще са казали НЕ. Е може да имат проблеми с намиране на лекарства, храна и бензин ама на кой му пука. Важното е да покажат среден пръст на този който им е давал пари .
А всъщност къде са всичките тези пари?!? Нали един дава и друг взима??? Като отидеш да си купиш хляб в магазина, парите след това не изчезват. Магазинера купува продукти за следващия ден, от доставчика и тн. Парите продължават да се въртят в икономиката.
Къде са парите на Гърция?!... къде са тези 300 милиарда, които се предполага, че Европейците са им ги дали??? Очевидно е че не се въртят в Гръцката икономка, очевидно е че някой им ги е взел или никога не са им ги давали.
В Гърция в момента физически липсват парите... къде са?!? Явно не са в Гърция... Гърция е внесла стоки за 400 - 500 милиарда ли?!? Какво толкова е внесла??? Това е ужасно чудовищна сума... интересно какво са купували... хиляди тонове злато и платина ли са купили с тях?!? Ако са ги дали за вносна храна... нямаше ли да измрат от преяждане, понеже физически нямаше да им стигнат силите да ги изядат...
Интересно ще е да се проследи пътя на парите, но предполагам преди това, ще замажат нещата и няма да го проследят, защото ще се окаже, че парите са в тях... т.е. в тия които уж са им ги дали... защото просто никога не са им ги давали.Last edited by Xman1; 06.07.2015, 02:15.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Дон Карлос Разгледай мнениеБраво на гърците! Възхитен съм от тях!
Един достоен народ, който заслужава не много - той заслужава всичко. Всичко най-добро. Народ, който не се уплаши, не се огъна от натиска на "великите" сили.
Коментар
-
Абсолютни глупости
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеТова което ще се случи сега е Ципрас ще даде новите условия на сделката - и ако намери изобщо някой да говори с него - защото аз се съмнявам че ще има каквито и да било сериозни преговори. Ще му кажат в прав текст че гръцкия народ е избрал да няма сделка и те ще се съобразят в това решение- Гръцкия народ да се оправя както намери за добре.
И гръцкия народ ще се оправи както намери за добре - но резултатите ще са хиперинфлация бедност, фалит по дълга и така нат.
Коментар
-
Това което ще се случи сега е Ципрас ще даде новите условия на сделката - и ако намери изобщо някой да говори с него - защото аз се съмнявам че ще има каквито и да било сериозни преговори. Ще му кажат в прав текст че гръцкия народ е избрал да няма сделка и те ще се съобразят в това решение- Гръцкия народ да се оправя както намери за добре.
И гръцкия народ ще се оправи както намери за добре - но резултатите ще са хиперинфлация бедност, фалит по дълга и така нат.
Коментар
-
Равен
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеСледващата седмица - най-късно другата седмица ще видим какво ще се случи когато Гърция излезе от еврозоната.
И след две максимум 4 седмици най-популярната реплика в Гърция ще е "Да се е..а в тъпата тиква защо грасувах с OXI"
И може да звучни нескоромно но това което казвам аз от преди вече 3 месеца до момента съм прав.
Тази приказка с обеценяването на евентуланата драхма и приказки за хиперинфлация са пдообни на приказките за адски страшното нещо което се е случило със затварянето на банките.
Ако човек мисли трезво,спокойно, не пристрастно и минимално влияещ се от преднамерините медии и сложи само фактите пред себе си има голям шанс да види следното:
Гърция както много пъти казвах няма никакъв шанс с каквито и да е съкращения и орязване на разходите ако дълга не изчезне или не бъде намален значително. Дори и при този сценарии оставяйки в еврозоната Гърция ще продължи да има проблеми които ще се задълбочават поради прчините изложени в един преден мой пост.
В момента единствения проблем за Гърците са банките. Този проблем за Гърците е голям но за Европа е огромен т.е с пъти по голям. Проблема на банките в момента е само ликвиден. Няма проблем със самите банки има проблем с ликвидността. Този проблем ще изчезне за секунди ако някой твърдо застане зад банките и хората се успокоят. Не забравяйте че този проблем в подобна ситуация може да има абсолютно всяка банка по света включително и Дойче Банк. Така че нищо чак толкова страшно не се е случило. Просто хората искат парите си защото не знаят какво следва и са прави и когато се успокят ще ги върнат. Запоменете мисълта че проблема на Гърците е същия като този на цяла Европа.
Гърция с този дълг в еврозоната и с еврото може да има само временнно решение...както междувпрочем всяка страна със слаба икономика намираща се в еврозоната.
Най доброто за Гърция е нова валута и подкрепа от самата Европа за това. Европа не може да налива пари безкрайно...а няма друг избор ако Гърция остане. За Европа политическия проблем Гърция не е свързан с Еврото а е свързан с оставането на Гърция в ЕС. Защото евентуално излизане на Гърция от ЕС и НАТО ще е кошмар който и в най мрачните сънища Меркел не може да си представи.
Консенсуса е очеваден. Гърция си прави нова валута с подкрепа на Европа...дълга в хголямата си част изчезва и тя започва начисто и Европа застава зад банките.
Драхмата няма причина освен краткосорочно спекулативно да се обезцени толкова. Имам в крайна сметка една страна...със страшни възможности в областта на туризма, значително земеделско провизводство и огромен и стратигически потенциал в областта на морския транспорт. Такава страна без умопомрачителен дълг стои изключително добре сама за себе си. Продукцията и туризма със слаба валута ще отбележат огромен бум следващите 2-4 години и страната ще стане уникална за инвестиции.
Да, ще има известен период на трудности но ако Европа застане зад Гърция не с пари а с подкрепа те ще се преодолеят много бързо.
За да продължа прогнозата си след НЕ то на Гърците за което аз нямах никакви съмнения в момента следват "следните преговори" :
Ципрас поставя въпроса много ребром на Меркел....или ни орязвате дълга и ни давате още пари - ( това не може да се случи защото германския парламент ще го одобри на кукуво лято ) . или спасявате банките и ни оставяте с друга валута....или си ебавайте майката излизаме и от ЕС и от НАТО , взимаме пари от БРИКС , Русия и Китай правят инвестиции и си слагат ракетите под носа ви.
Първия вариант няма как да мине писах, третия е катастрофа за САЩ и Европа и остава втория. Тих и мирен развод с еврото като Гърция си остава в ЕС и всичко е по старумо.
Та това е от мен...
Коментар
-
Браво на гърците!
Браво на гърците! Възхитен съм от тях!
Един достоен народ, който заслужава не много - той заслужава всичко. Всичко най-добро. Народ, който не се уплаши, не се огъна от натиска на "великите" сили.
А гръцкият референдум имаше и едно специално значение. Той показа на г-жа Меркел, че не тя е пъпа на света, че госпожата няма право и не може еднолично да решава съдбите на цели народи, Нещо, което не един и двама германски ръководители през вековете са си въобразявали, че имат право да правят.
Поклон пред гърците и Гърция! Не случайно тази страна е люлката на демокрацията.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеЕстествено няма никакъв проблем да ги гарантират всичките гарантирани депозити. Като ги изплатят в драхми. Като ще вземат 100 хил евро при курса на въвеждане на драхмата - да кажем 1/1 ще отворят банките след месец когато курса вече ще е 100/1 и ще им изплатятТака формално няма да са нарушили нищо.
Чакай сега... има 100 милиарда депозити, а в банките има 500 милиона... значи още едни 100 милиарда липсват + 300 милиарда от кредитите... стават вече 400 милиарда... къде са тези пари. С тези пари можеха да колонизират Марс... къде са отишли?!? Едва ли са отишли за ядене и пиене. Целия този проблем излиза от всякаква пропорция... а ако включим и другите задлъжнели Европейски държави, излиза, че можехме да колонизираме близките звезди. Къде са всичките тия трилиони... изядени и изпити, много се съмнявам. По скоро тези пари никога не са били дадени, а просто някой е подписал документ, че ги е дал... и после чака да му ги връщат.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнениеГърците не са получили пари, някой е подписвал някакви документи там. Може ли да се докаже, че Гърците всъщност са ги получили тези пари... или някой ги е откраднал... или са дадени по безмислени Европейски програми. (като нашето саниране, което струва 10 пъти повече от реалната си стойност, т.е. да направят нови панелни блокове сигурно ще е по евтино. )
300 милиарда за 10 години са много пари... а гледам Гърците нямат космическа програма за покоряване на Марс... та къде са отишли тези пари?!?.... и не излизайте с номера, че са отишли по "социлани програми"... те сигурно в цяла европа не дават толкова по "социални програми". (или ако дават, то тогава по веригата някой ги краде тези пари).
Аз не вярвам, че в Гърция са влезли 300 милиарда, всъщност това е най голямата лъжа сътворявана някога... а сега искат Гърците да ги връщат тези пари и ги притискат. Някой иска да ги превърне в роби, заради нещо за което те нямат никаква вина...
Ми добре - сега наистина няма да получат нищо. Но ще са щастливи защото ще са казали НЕ. Е може да имат проблеми с намиране на лекарства, храна и бензин ама на кой му пука. Важното е да покажат среден пръст на този който им е давал пари .
Коментар
-
Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнениеГарантират ги ЕС директивите, транспонирани в гръцките закони!
Именно за това иде реч, гарантирани са по закон, но институциите казват - нямаме възможност да Ви платим в обозримо бъдеще, не че гаранцията не важи!
Предполагам, че по гръцките закони, ако една банка ти откаже да си разполагаш с парите без причина, се води фалирала до дни. Вероятно Де юре не са фалирали тъй като решението да не плащат не е тяхно, но по същата логика е ясно, че страната която е взела решението е фалирала, понастоящем.
Така че ще кажат, нещо от рода на Дянковото постригване на фирмите в началото на предишния мандат на ГЕРБ – който си иска парите сега да снася отстъпка, другите ще чакт докато/ако намерим пари.
Естествено няма никакъв проблем да ги гарантират всичките гарантирани депозити. Като ги изплатят в драхми. Като ще вземат 100 хил евро при курса на въвеждане на драхмата - да кажем 1/1 ще отворят банките след месец когато курса вече ще е 100/1 и ще им изплатятТака формално няма да са нарушили нищо.
Коментар
Коментар