IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво ще стане с еврото ако Гърция излезе от еврозоната?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
    Разбира се, до сега пак живяхме и пак виждахме.
    Какво - то до сега се търгуваше че ще има сделка - никой не вярваше че гърците са луди парчета. сега се доказа че са луди и почва да се търгува нещо съвсем различно.

Коментар

Искам да съм Грък и ме е срам че съм Българин.

В този момент се чуствам така.

Абсолютно никога не мога да си представя Бългаите да направят и 10 % от това. Ние сме Мърша.

А политиците ни са най големите продажни боклуци.
      Малко прекаляваш с обобщенията, не смяташ ли?

Във вторник евролидерите ще кажат също ОХИ и тогава Ципрас ще е в мат.
      Колко време може да издържи една икономика със затворени банки?

Коментар

Абсолютно никога не мога да си представя Бългаите да направят и 10 % от това. Ние сме Мърша.

Съвсем скоро ще ти е доста евтино да живееш в гърция Няма никакъв проблем да реализираш желанието си

Коментар

• Разбира се

Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
          Ще поживеем, ще видим
          Разбира се, до сега пак живяхме и пак виждахме.

Коментар

• Искам да съм Грък

Коментар

Абсолютни глупости.
              Ще поживеем, ще видим

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                Ми добре - сега наистина няма да получат нищо. Но ще са щастливи защото ще са казали НЕ. Е може да имат проблеми с намиране на лекарства, храна и бензин ама на кой му пука. Важното е да покажат среден пръст на този който им е давал пари .
                Какво трябва да получат собствените си пари от банката ли?! Това ли няма да им дават???

А всъщност къде са всичките тези пари?!? Нали един дава и друг взима??? Като отидеш да си купиш хляб в магазина, парите след това не изчезват. Магазинера купува продукти за следващия ден, от доставчика и тн. Парите продължават да се въртят в икономиката.

Къде са парите на Гърция?!... къде са тези 300 милиарда, които се предполага, че Европейците са им ги дали??? Очевидно е че не се въртят в Гръцката икономка, очевидно е че някой им ги е взел или никога не са им ги давали.

В Гърция в момента физически липсват парите... къде са?!? Явно не са в Гърция... Гърция е внесла стоки за 400 - 500 милиарда ли?!? Какво толкова е внесла??? Това е ужасно чудовищна сума... интересно какво са купували... хиляди тонове злато и платина ли са купили с тях?!? Ако са ги дали за вносна храна... нямаше ли да измрат от преяждане, понеже физически нямаше да им стигнат силите да ги изядат...

Интересно ще е да се проследи пътя на парите, но предполагам преди това, ще замажат нещата и няма да го проследят, защото ще се окаже, че парите са в тях... т.е. в тия които уж са им ги дали... защото просто никога не са им ги давали.
                Last edited by Xman1; 06.07.2015, 02:15.

Коментар

• Първоначално изпратено от Дон Карлос Разгледай мнение
                  Браво на гърците! Възхитен съм от тях!
                  Един достоен народ, който заслужава не много - той заслужава всичко. Всичко най-добро. Народ, който не се уплаши, не се огъна от натиска на "великите" сили.
                  Ей сега ще видиш какво си заслужиха

Коментар

• Абсолютни глупости

Това което ще се случи сега е Ципрас ще даде новите условия на сделката - и ако намери изобщо някой да говори с него - защото аз се съмнявам че ще има каквито и да било сериозни преговори. Ще му кажат в прав текст че гръцкия народ е избрал да няма сделка и те ще се съобразят в това решение- Гръцкия народ да се оправя както намери за добре.

И гръцкия народ ще се оправи както намери за добре - но резултатите ще са хиперинфлация бедност, фалит по дълга и така нат.
                    Абсолютни глупости.

Коментар

• Това което ще се случи сега е Ципрас ще даде новите условия на сделката - и ако намери изобщо някой да говори с него - защото аз се съмнявам че ще има каквито и да било сериозни преговори. Ще му кажат в прав текст че гръцкия народ е избрал да няма сделка и те ще се съобразят в това решение- Гръцкия народ да се оправя както намери за добре.

И гръцкия народ ще се оправи както намери за добре - но резултатите ще са хиперинфлация бедност, фалит по дълга и така нат.

Коментар

• Равен

Следващата седмица - най-късно другата седмица ще видим какво ще се случи когато Гърция излезе от еврозоната.

И след две максимум 4 седмици най-популярната реплика в Гърция ще е "Да се е..а в тъпата тиква защо грасувах с OXI"
                        Равен, не знам дали си пристрастен от гледна точка на решенията които си взел от гледна точка на инвестициите но до момента абсолютно всичко което си казал се е случило точно обратното.

И може да звучни нескоромно но това което казвам аз от преди вече 3 месеца до момента съм прав.

Тази приказка с обеценяването на евентуланата драхма и приказки за хиперинфлация са пдообни на приказките за адски страшното нещо което се е случило със затварянето на банките.
                        Ако човек мисли трезво,спокойно, не пристрастно и минимално влияещ се от преднамерините медии и сложи само фактите пред себе си има голям шанс да види следното:
                        Гърция както много пъти казвах няма никакъв шанс с каквито и да е съкращения и орязване на разходите ако дълга не изчезне или не бъде намален значително. Дори и при този сценарии оставяйки в еврозоната Гърция ще продължи да има проблеми които ще се задълбочават поради прчините изложени в един преден мой пост.
                        В момента единствения проблем за Гърците са банките. Този проблем за Гърците е голям но за Европа е огромен т.е с пъти по голям. Проблема на банките в момента е само ликвиден. Няма проблем със самите банки има проблем с ликвидността. Този проблем ще изчезне за секунди ако някой твърдо застане зад банките и хората се успокоят. Не забравяйте че този проблем в подобна ситуация може да има абсолютно всяка банка по света включително и Дойче Банк. Така че нищо чак толкова страшно не се е случило. Просто хората искат парите си защото не знаят какво следва и са прави и когато се успокят ще ги върнат. Запоменете мисълта че проблема на Гърците е същия като този на цяла Европа.
                        Гърция с този дълг в еврозоната и с еврото може да има само временнно решение...както междувпрочем всяка страна със слаба икономика намираща се в еврозоната.
                        Най доброто за Гърция е нова валута и подкрепа от самата Европа за това. Европа не може да налива пари безкрайно...а няма друг избор ако Гърция остане. За Европа политическия проблем Гърция не е свързан с Еврото а е свързан с оставането на Гърция в ЕС. Защото евентуално излизане на Гърция от ЕС и НАТО ще е кошмар който и в най мрачните сънища Меркел не може да си представи.
                        Консенсуса е очеваден. Гърция си прави нова валута с подкрепа на Европа...дълга в хголямата си част изчезва и тя започва начисто и Европа застава зад банките.

Драхмата няма причина освен краткосорочно спекулативно да се обезцени толкова. Имам в крайна сметка една страна...със страшни възможности в областта на туризма, значително земеделско провизводство и огромен и стратигически потенциал в областта на морския транспорт. Такава страна без умопомрачителен дълг стои изключително добре сама за себе си. Продукцията и туризма със слаба валута ще отбележат огромен бум следващите 2-4 години и страната ще стане уникална за инвестиции.
                        Да, ще има известен период на трудности но ако Европа застане зад Гърция не с пари а с подкрепа те ще се преодолеят много бързо.

За да продължа прогнозата си след НЕ то на Гърците за което аз нямах никакви съмнения в момента следват "следните преговори" :

Ципрас поставя въпроса много ребром на Меркел....или ни орязвате дълга и ни давате още пари - ( това не може да се случи защото германския парламент ще го одобри на кукуво лято ) . или спасявате банките и ни оставяте с друга валута....или си ебавайте майката излизаме и от ЕС и от НАТО , взимаме пари от БРИКС , Русия и Китай правят инвестиции и си слагат ракетите под носа ви.

Първия вариант няма как да мине писах, третия е катастрофа за САЩ и Европа и остава втория. Тих и мирен развод с еврото като Гърция си остава в ЕС и всичко е по старумо.

Та това е от мен...

Коментар

• Браво на гърците!

Браво на гърците! Възхитен съм от тях!
                          Един достоен народ, който заслужава не много - той заслужава всичко. Всичко най-добро. Народ, който не се уплаши, не се огъна от натиска на "великите" сили.

А гръцкият референдум имаше и едно специално значение. Той показа на г-жа Меркел, че не тя е пъпа на света, че госпожата няма право и не може еднолично да решава съдбите на цели народи, Нещо, което не един и двама германски ръководители през вековете са си въобразявали, че имат право да правят.
                          Поклон пред гърците и Гърция! Не случайно тази страна е люлката на демокрацията.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                            Естествено няма никакъв проблем да ги гарантират всичките гарантирани депозити. Като ги изплатят в драхми. Като ще вземат 100 хил евро при курса на въвеждане на драхмата - да кажем 1/1 ще отворят банките след месец когато курса вече ще е 100/1 и ще им изплатят Така формално няма да са нарушили нищо.

Чакай сега... има 100 милиарда депозити, а в банките има 500 милиона... значи още едни 100 милиарда липсват + 300 милиарда от кредитите... стават вече 400 милиарда... къде са тези пари. С тези пари можеха да колонизират Марс... къде са отишли?!? Едва ли са отишли за ядене и пиене. Целия този проблем излиза от всякаква пропорция... а ако включим и другите задлъжнели Европейски държави, излиза, че можехме да колонизираме близките звезди. Къде са всичките тия трилиони... изядени и изпити, много се съмнявам. По скоро тези пари никога не са били дадени, а просто някой е подписал документ, че ги е дал... и после чака да му ги връщат.

Коментар

• Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение
                              Гърците не са получили пари, някой е подписвал някакви документи там. Може ли да се докаже, че Гърците всъщност са ги получили тези пари... или някой ги е откраднал... или са дадени по безмислени Европейски програми. (като нашето саниране, което струва 10 пъти повече от реалната си стойност, т.е. да направят нови панелни блокове сигурно ще е по евтино. )

300 милиарда за 10 години са много пари... а гледам Гърците нямат космическа програма за покоряване на Марс... та къде са отишли тези пари?!?.... и не излизайте с номера, че са отишли по "социлани програми"... те сигурно в цяла европа не дават толкова по "социални програми". (или ако дават, то тогава по веригата някой ги краде тези пари).

Аз не вярвам, че в Гърция са влезли 300 милиарда, всъщност това е най голямата лъжа сътворявана някога... а сега искат Гърците да ги връщат тези пари и ги притискат. Някой иска да ги превърне в роби, заради нещо за което те нямат никаква вина...

Ми добре - сега наистина няма да получат нищо. Но ще са щастливи защото ще са казали НЕ. Е може да имат проблеми с намиране на лекарства, храна и бензин ама на кой му пука. Важното е да покажат среден пръст на този който им е давал пари .

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение
                                Гарантират ги ЕС директивите, транспонирани в гръцките закони!
                                Именно за това иде реч, гарантирани са по закон, но институциите казват - нямаме възможност да Ви платим в обозримо бъдеще, не че гаранцията не важи!
                                Предполагам, че по гръцките закони, ако една банка ти откаже да си разполагаш с парите без причина, се води фалирала до дни. Вероятно Де юре не са фалирали тъй като решението да не плащат не е тяхно, но по същата логика е ясно, че страната която е взела решението е фалирала, понастоящем.
                                Така че ще кажат, нещо от рода на Дянковото постригване на фирмите в началото на предишния мандат на ГЕРБ – който си иска парите сега да снася отстъпка, другите ще чакт докато/ако намерим пари.
                                Т.е. никой. Има една фикция за гаранция която няма как да работи. Гръцките банки няма как да покрият дори и 10% от пасивите си. Най-грубо сега се говори че там има само едни 500 мил евро. Депозитите са за на 100 милиарда.

Естествено няма никакъв проблем да ги гарантират всичките гарантирани депозити. Като ги изплатят в драхми. Като ще вземат 100 хил евро при курса на въвеждане на драхмата - да кажем 1/1 ще отворят банките след месец когато курса вече ще е 100/1 и ще им изплатят Така формално няма да са нарушили нищо.

Коментар

Working...
                                X