If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво ще стане с еврото ако Гърция излезе от еврозоната?
един лек щтрих и от мен .
нещо не ми излиза сметката .
ето малко фактология .. от моя гледна точка .
1. - ципрас комунист казва .. не на германия .
2. - референдум .. 62 % подкрепа за нето , което значи подкрепа и за комуниста .
3. - въпреки това отправя предложение към ЕЗ, което е значително по стягащо колана от това, което се очакваше и искаше от тях .
4. - следва въпроса колко от тези 62 % които го подкрепиха , биха го подкрепили и след като и ако предложението бъде прието . отговора едва ли и половината . какво следва от това ? ново правителство ! това е естествената развръзка . нали ? тогава ?!?
5. - твърди се, че 75 % грекекзита е потенциално възможен към момента .
6. - ако им дадат 50-60 милиарда , и правителството на ципрас си иде, понеже е излъгал народа и един вид ги е обрекъл на по тежки рестрикции .. въпреки всичко ..
следва демократично правителство !
7. - ако европа дава 50-60 милярда на гърция и същите пари ще се усвояват от демократи .. и реформата ще се провежда от демократи .. следва всичко е точно .
въпреки това обаче .. се говори за грекекзит ..
нещо не ми излиза сметката с тоя грекекзит .. дали спекулират до последно .. или наистина искат да я пъдят въпреки всичко и въпреки, че гр клекнаха , да не кажем се надупиха .
Играта е много по голяма отколкото изглежда на пръв поглед. Целта не е да се изгони Гърция, нито да се спасява Гърция, целта е общественото внимание да се държи в определена точка, докато "господарите на света" натрупват богатство и власт. Защо тази точка в момента е Гърция, а не примерно Украйна или някоя друга държава, си нямам на идея. Но в момента фокуса е върху Гърция и всичко се прави с някаква определена цел, която е изключително трудна за разгадаване, защото ние като обикновени хора виждаме само много малка част от картинката. Всички тия приказки за това колко били "мързеливи" Гърците и тн. са абсолютни глупости. Дори да приемем, че е истина, дори да са мързеливи, това не е причина да не им отпускат пари. За къде по "зли" държави са били отпускани и опрощавани заеми, та за Гърция ли... друга е играта. Според мен ще се случи това което винаги се случва... голяма драма и накрая нищо... т.е. нещата ще са в изходна позиция, но вече ще са се "разбрали"... до следващия път. А нашето внимание ще бъде отклонено с друга тема, докато "господарите на света" си вършат работата. След няколко години ще се забрави за какво е било в Гърция и пак ще започнат да я дават за пример на "демокрация и капитализъм".
Нека не забравяме, че Гърция не веднъж е била давана за пример. Сега се говорят всевъзможни глупости по адрес на Гърция. Хората сякаш имат загуба на памет.... или не знам какво.
"Господарите на света" са като фокусниците, правят определени движения с ръце, за да привлчат вниманието на публиката в посоката в която искат. Също така ситуацията с Гърция се използва за промиване на мозъци. Не само, че ни отвличат вниманието в грешната посока т.е. далече от истинските проблеми, а и се опитват да ни убедят в някаква тяхна гледна точка.
Вместо да се търси решение на проблема, подобни неща като в Гърция да не се случват за в бъдеще, притискат Гръцкия народ да въща заемите, за кото, той народа, няма съществена вина. Ако приемем, че народа е виновен за действията на управниците си... тогава защо всички Германци не са с отнета собственост след втората световна война... те са виновни малко или много, че са избрали Хитлер и са го подкрепяли. Германия унищожава почти цяла Европа, нанася почти непоправим удар върху икономиката на Европа и тн. накрая обаче всичко се прощава... защото "народа" не е виновен. Ако приемем че Гърците са безделници, какво да кажем за Германците?! Това е моралната страна на нещата. Но хората са подтикнати от медиите, да мислят единствено в посока, колко са виновни Гърците. Тези които ги защитават са твърде малко и често биват обвинявани, че са комунисти и тн.
В крайна сметка е важно нещо друго, докато хората се карат за това колко са виновни или невинни Гърците, се вършат съвсем други неща, за които никой не се замисля. Народа отново ще бъде изненадан, защото няма да си извади никакви изводи от нищо и много бързо ще е забравил всичко... както вече е забравил 2-рата световна или силата на атомните оръжия, а и ядрената енергия като цяло.
Дълга им ще си стои но той е към невсички кредитори на Света. Те дори заем веднага могат да вземат а изолацията е трудна работа.Излезе ли Гърция , тя веднага ще влезе в икомически растеж и ще привлича инвестиции.Сега е донор.
Ми щото Черкезов,когато те изгонят, контрата остава в отсрещната страна,а кинтите вечно твои!А ако си тръгнеш сам, винаги ще си гузен,че евентуално си сгрешил....
Спарт, а къде е генерала и защо не пише веч? Може би все още не се е предал на ген Али и все още държи някой таен коз измежду картоните ?!? Надяваме се на щастливата развръзка разбира се при всички обстоятелтсва, което може да донесе радост и на самия Кашпировский ))
Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Ми щото Черкезов,когато те изгонят, контрата остава в отсрещната страна,а кинтите вечно твои!А ако си тръгнеш сам, винаги ще си гузен,че евентуално си сгрешил....
Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!
http://www.blitz.bg/news/article/347863
Петима твърдолинейни представители от управляващата партия СИРИЗА в Гърция заявиха, че предпочитат излизане от еврозоната и връщане на драхмата, а не споразумение с международните кредитори, което включва строги мерки за икономии без облекчение на дълга, съобщи излизащия в Гърция вестник "Български новини".
“Дори и в този час правителството може и трябва да отговори на изнудването на институциите с дилемата- или програма без нови строги мерки за икономии с финансиране и отписване на дълг, или излизане от еврото и спиране на несправедливите плащания и невъзможния дълг”, се казва в съобщение на петимата представители на партията. Това са Статис Леуцакос, Андонис Даванелос, Софи Пападояни, Костас Лапавицас и Танасис Петракос. В документа се иска също така национализация на банките и отписване на дълга.
Ако им дадат 35 милиарда чисти от тези 50 ще останат за тях, те защо да се дърпат а не първо да ги вземат и после да излязат от ЕЗ. С тези пари така хубаво ще си обезпечат нови драхми, че драхмата дори ще почне да поскъпва кам еврото.
нали ципрас се изложи . излъга народа .
сега ще яде сопата и те ще си сложат демократи .
50 милиарда . на 3 % не чак толкова зле май .
плюс контрол върху финансовата им система ..
де да знам ..
а варианта за който ти говориш ..
ми гърция колкото и да има маслини и кораби ..
не ми се вярва да е в състояние да съществува самосиндикално .
ще има изолация , .. лекарства техника и т.н. .. плюс лоша репутация .
плюс дълга им и в драхми .. все ще си стои . може някаква част и да се редуцира ,
но да се изпари .. не ми се вярва
плюс предвид , че ще им се наложи да пият студена водичка на стойност 300 милярда ..
защо да ги гонят .. просто от където и да го погледне човек , плащат ли си ..
никой няма сметка да са вън от ЕЗ
Има хубава песен подарък от нас за европейците - "Вземи във този хубав ден една българска роза от мен" - да видят сега как ще я миришат розата станишев, подаряваме я от сърце, без да си напишем даже обратния адрес на пратката - от Славянски алтруизъм )) И да се надяваме, че не са ни останали по-лоши подаръци за по-нататък
Амин! Ще дойде ден, розата ще прецъфти, а боклуците ще отидат на бунището на историята! Няма дори и мавзолей на ленин да остане от тях
Голямо е чувството за обреченост обаче, където и да отиде човек из Европа, не може да се отърве от задължението да охранва станишеви. Ей го в България ни стригаха директно, после отидоха в ЕС, и сега от всяка държава им влиза папото, няма мърдане. Горкият бате Фиско, тъкмо си помисли, че е приключил със станишев в живота, и ето, че пак му го сложиха на гърба. Че малко работа си имам и този безполезник да хрантутя. пфууууу
Има хубава песен подарък от нас за европейците - "Вземи във този хубав ден една българска роза от мен" - да видят сега как ще я миришат розата станишев, подаряваме я от сърце, без да си напишем даже обратния адрес на пратката - от Славянски алтруизъм )) И да се надяваме, че не са ни останали по-лоши подаръци за по-нататък
Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Гранд-измамници са. Гръцките измамници поне мамеха изглупелите европейци. Нашите мамеха собствения си народ. И затова май не им отърваше да се разплащаме с евро, зер ще им се канселират врътките Как да си обясним, че по-опоскани от кризата държавици литва латвия т.н. с по 20 % срив на бвп хванаха последния евро-влак, а ние "отличниците" на европа още се возим във влака на "ужасите" (измамите, далаверите и т.н.) Пфу, измет , дано повече не се завръщат в параламента такива народни хрантутници Да ги подарим на европа, оправиха ни хубаво, сега и там да оправят
Голямо е чувството за обреченост обаче, където и да отиде човек из Европа, не може да се отърве от задължението да охранва станишеви. Ей го в България ни стригаха директно, после отидоха в ЕС, и сега от всяка държава им влиза папото, няма мърдане. Горкият бате Фиско, тъкмо си помисли, че е приключил със станишев в живота, и ето, че пак му го сложиха на гърба. Че малко работа си имам и този безполезник да хрантутя. пфууууу
Това семейство е някакъв вид наказание за клета майка България изпълзяло пряко от 9-тия кръг на Ада, където седи Луцифер, пие водка путинка и зъзне в бучката ледддд. Децата им вероятно са белязани от знака на петолъчката
Коментар