Първоначално изпратено от Iv_max
Разгледай мнение
2 бона беше просто пример, за някой са много пари, за други не достатъчно - но горе долу такъв ще ти е минимума, за да привлечеш някой сносен. (Изключвам IT, защото там цените са други).
За хората без възможности, но с големи изисквания - така е, има ги много. Но има голяма група с възможност и с изисквания, аз например наскоро се присъединих към някаква група в linkedin - доста обещаващи българи има там.
Колкото до това - защо да се ограничаваш в българи - заради лични финансови изгоди. Например от моя офис - не съм сигурен как би се навил някой да иде да работи в България. (Естествено ако измислиш някаква нереалистична заплата, тогава може и да се навие някой). За сметка на това българин можеш да привлечеш - понеже, както казах - не всичко е пари.
Нематериалните стимули за квалифициран българин да се върне в България са очевидни - семейство, малко носталгия с привкус на национализъм и чувство за принадлежност. При чужденците тези нематериални стимули ги няма. Общо взето - ако решиш да наемеш човек от офиса ми - аз ако се навия на Х парички, за колегите ще трябва да се изхвърлиш с поне 30тина процента повече, защото техния стимул ще е само материален, а при мен, например, има и други

За това, че трябва да стартираш директно с изност, или поне частичен износ - няма как да не се съглася. Трудно е, но с малко повече начален капитал - не е невъзможно..
Коментар