IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво ще стане с еврото ако Гърция излезе от еврозоната?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
    Колега...има верно е. Има и не само Българи добри...като ще плащам 3000 - 4000 евро що не си взема който си искам ами трябва да е българин.

2000 лв плащам на шофьора си . Така че много ти е ниска летвата.

А в България е пълно с хора с високо мнение за себе си и големи изисквания и псоредствени реални възможности - и тях хората наричат "квалифицирана работна" ръка.

В България може да се плаща много само ако работиш само за чужбина.
    За да стигнеш чужбина трябва да започнеш в България. започвайки в България не можеш да спечелиш достатъчно за да мислиш за чубина лесно.

Ако си с достаъчно опит, възможности и поглед върху световния бизнес и изкаш да започнеш е далеч по добре да започнеш в Китай. По евтино, по качествено, по бързо,с по благоприятни условия и с наистина квалифицирана работна ръка.
    Много добро мнение.
    2 бона беше просто пример, за някой са много пари, за други не достатъчно - но горе долу такъв ще ти е минимума, за да привлечеш някой сносен. (Изключвам IT, защото там цените са други).
    За хората без възможности, но с големи изисквания - така е, има ги много. Но има голяма група с възможност и с изисквания, аз например наскоро се присъединих към някаква група в linkedin - доста обещаващи българи има там.

Колкото до това - защо да се ограничаваш в българи - заради лични финансови изгоди. Например от моя офис - не съм сигурен как би се навил някой да иде да работи в България. (Естествено ако измислиш някаква нереалистична заплата, тогава може и да се навие някой). За сметка на това българин можеш да привлечеш - понеже, както казах - не всичко е пари.
    Нематериалните стимули за квалифициран българин да се върне в България са очевидни - семейство, малко носталгия с привкус на национализъм и чувство за принадлежност. При чужденците тези нематериални стимули ги няма. Общо взето - ако решиш да наемеш човек от офиса ми - аз ако се навия на Х парички, за колегите ще трябва да се изхвърлиш с поне 30тина процента повече, защото техния стимул ще е само материален, а при мен, например, има и други С тея 30% нагоре, за човек със същия опит и позиция като мен - не би ги дал. От тук си мисля, че е по-логично човек да разглежда за българи.

За това, че трябва да стартираш директно с изност, или поне частичен износ - няма как да не се съглася. Трудно е, но с малко повече начален капитал - не е невъзможно..
    #dagoduhatbednite

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
      Не мисля, драги приятелю: не мисля. Гърция е ного повече разход за ЕС, отколкото да има някакъв дял в икономиката и например. Влиянието ще е само психологическо.

Точно заради това влияние се ядосвам ного - не толкова заради моите инвестиции, колкото заради клиентите ми - добре че повечето се евакуираха към по-консервативни портфейли и по-далече от Европа още миналата седмица.
      Цената на швейцарския франк ще се вдигне още повече

Коментар

• Съобщение на някои големи FX брокери до клиентите им. Нямаге право да отворяте нови позиции. Може да закривате само старите:

Upcoming risk - Instruments moving to 'Close Only' mode

Due to the uncertainty surrounding the ongoing Greek debt negotiations, and ahead of a potential announcement over the weekend that could lead to high volatility on the market, please be informed that we have decided to decrease your risks by temporarily moving all Instruments to 'Close Only' mode, from 22:30 GMT+3 on Friday the 26th of June 2015, until 00:30 GMT+3 on Monday the 29th of June 2015, trading terminal time.

Please take this information into consideration whilst making your trading decisions.

If you have any further questions regarding this issue, then please feel free to contact your Personal Account Manager or our support department.
        Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Как може да кажеш подобно нещо нямам идея...

Ако окочателно Гърция фалира еврото краткосорчно е 20 % надолу минимум. И след въстановяването ще е близо до паритет.
          Не мисля, драги приятелю: не мисля. Гърция е ного повече разход за ЕС, отколкото да има някакъв дял в икономиката и например. Влиянието ще е само психологическо.

Точно заради това влияние се ядосвам ного - не толкова заради моите инвестиции, колкото заради клиентите ми - добре че повечето се евакуираха към по-консервативни портфейли и по-далече от Европа още миналата седмица.
          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Бойко няма да вдигне заплатите....но може да провежда политика която води до това.

Но от къде време и ъкъл да се занимава с "глупости" като е по лесно а и трябва да се открадне колкото може повече защото след 4 години кой знае какво ще стане.

ПС: Нямам пред вид конкретно или по скоро само него. Всички са такива
            Аз лично мисля че съдебната реформа е най-важна за този род политика. Не знам дали Бойко е тръгнал да я прави защото вярва в това, всъщност мисля че го карат, ама това няма значение, важно е посоката да е правилна.

Коментар

• Колега

Първоначално изпратено от vankata23 Разгледай мнение
              Има предостатъчно квалифицирани и преквалифицирани Българи.
              Пък и не се намират толкова трудно. Има десетки групи в фейсбък, където е бъкано с българи образовани на запад, работещи в мултинационални корпорации, които могат да ти поредоставят толкова know-how, че да се чудиш какво да го правиш.

Обаче за да привлечеш такива работници - първо им вземаш един еднопосоечен самолетен билет с финална дестинация София (може и с Wizz) и им предлагаш една нормална заплата т.е. поне 2 000 лв след данъци, такси и т.н.

Квалифицирани българи да търсиш
              Колега...има верно е. Има и не само Българи добри...като ще плащам 3000 - 4000 евро що не си взема който си искам ами трябва да е българин.

2000 лв плащам на шофьора си . Така че много ти е ниска летвата.

А в България е пълно с хора с високо мнение за себе си и големи изисквания и псоредствени реални възможности - и тях хората наричат "квалифицирана работна" ръка.

В България може да се плаща много само ако работиш само за чужбина.
              За да стигнеш чужбина трябва да започнеш в България. започвайки в България не можеш да спечелиш достатъчно за да мислиш за чубина лесно.

Ако си с достаъчно опит, възможности и поглед върху световния бизнес и изкаш да започнеш е далеч по добре да започнеш в Китай. По евтино, по качествено, по бързо,с по благоприятни условия и с наистина квалифицирана работна ръка.

Коментар

• Бойко няма да вдигне заплатите....

Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
                И? Бойко ли ще реши този проблем? Ще дигне заплатите или какво? Правиш каквото можеш и нещата вървят полека напред. Ти някакво чудо ли очакваш? Путин да пусне некоя тръба и всички да легнем под нея и да си лапкаме? Или да си намерим свои находища на петрол и газ и някак въпреки съпротивата на Путин да ги разработим и продаваме. И какво ще стане? Да си видял някъде държава прокопсала от петрол (с изключение на Норвегия)? Винаги е една група олигарси и другото плебс на държавни длъжности (помощи). И цялата идилия рухва в момента в който падне цената на петрола.
                Ами не, не щем, мерси.
                Бойко няма да вдигне заплатите....но може да провежда политика която води до това.

Но от къде време и ъкъл да се занимава с "глупости" като е по лесно а и трябва да се открадне колкото може повече защото след 4 години кой знае какво ще стане.

ПС: Нямам пред вид конкретно или по скоро само него. Всички са такива

Коментар

Можеш разбира се ....можеш да продаваш дрехи...и да се радваш на 5000 евро оборот на ден до като в европа подобен магазин прави толкова за 30 минути.
                  Можеш да продаваш софтуер но само на държавата и ако плащаш рушвет.
                  Можеш и пътища да правиш пак в същата схема.

А производството....е страшно...с тази митична "квалифицирана работна ръка" която е само в спомените на някой по възратсни хора....с тези "благоприятни" за хората които нямат представа условия за производство в България и с тази силна възможност да бъде конкуренти на Германия или другите...защото сме "европейци".

Та прав си...някой успяват да продават и тук...ама колко?

Малки хора....малки мечти...малки възможности...малки резултати. Това е родината ни,
                  Има предостатъчно квалифицирани и преквалифицирани Българи.
                  Пък и не се намират толкова трудно. Има десетки групи в фейсбък, където е бъкано с българи образовани на запад, работещи в мултинационални корпорации, които могат да ти поредоставят толкова know-how, че да се чудиш какво да го правиш.

Обаче за да привлечеш такива работници - първо им вземаш един еднопосоечен самолетен билет с финална дестинация София (може и с Wizz) и им предлагаш една нормална заплата т.е. поне 2 000 лв след данъци, такси и т.н.

Квалифицирани българи да търсиш
                  #dagoduhatbednite

Коментар

• Можещ разбира се....

Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
                    Естествено, но това, че не можеш да продаваш не означава, че не можеш да произвеждаш. Освен това все някои успяват да продават и тук, въпрос на адаптация, просто вместо апартаменти и автомобили продаваш бира или трева.
                    Можеш разбира се ....можеш да продаваш дрехи...и да се радваш на 5000 евро оборот на ден до като в европа подобен магазин прави толкова за 30 минути.
                    Можеш да продаваш софтуер но само на държавата и ако плащаш рушвет.
                    Можеш и пътища да правиш пак в същата схема.

А производството....е страшно...с тази митична "квалифицирана работна ръка" която е само в спомените на някой по възратсни хора....с тези "благоприятни" за хората които нямат представа условия за производство в България и с тази силна възможност да бъде конкуренти на Германия или другите...защото сме "европейци".

Та прав си...някой успяват да продават и тук...ама колко?

Малки хора....малки мечти...малки възможности...малки резултати. Това е родината ни,

Коментар

• Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
                      Или да си намерим свои находища на петрол и газ и някак въпреки съпротивата на Путин да ги разработим и продаваме.
                      Путин ти пречи да намериш твои си находища на нефт и газ?!... бобка, кво пушиш мойто момче?
                      Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Не не питам......ама го питам за други неща. Например защо благодарение на бедното ни население аз не мога да продавам нищо на българския пазар защото няма никаква покупателна способност населението и вътрешното потребление е катастрофално смешно. И като не мога да продавам не мога да печеля много и като не мога да печеля много не мога и да плащам много. И като не печеля много няма и да инвестирам не много ами нищо в България защото няма смисъл.
                        Естествено, но това, че не можеш да продаваш не означава, че не можеш да произвеждаш. Освен това все някои успяват да продават и тук, въпрос на адаптация, просто вместо апартаменти и автомобили продаваш бира или трева.

Коментар

Не не питам......ама го питам за други неща. Например защо благодарение на бедното ни население аз не мога да продавам нищо на българския пазар защото няма никаква покупателна способност населението и вътрешното потребление е катастрофално смешно. И като не мога да продавам не мога да печеля много и като не мога да печеля много не мога и да плащам много. И като не печеля много няма и да инвестирам не много ами нищо в България защото няма смисъл.
                          И? Бойко ли ще реши този проблем? Ще дигне заплатите или какво? Правиш каквото можеш и нещата вървят полека напред. Ти някакво чудо ли очакваш? Путин да пусне некоя тръба и всички да легнем под нея и да си лапкаме? Или да си намерим свои находища на петрол и газ и някак въпреки съпротивата на Путин да ги разработим и продаваме. И какво ще стане? Да си видял някъде държава прокопсала от петрол (с изключение на Норвегия)? Винаги е една група олигарси и другото плебс на държавни длъжности (помощи). И цялата идилия рухва в момента в който падне цената на петрола.
                          Ами не, не щем, мерси.

Коментар

• Стига с тези банкомати....

Първоначално изпратено от OMG Разгледай мнение
                            Ципрас обяви, че гърците ще идат на референдум, за да вземат бъдещето си в свои ръце. Те пък отидоха до банкоматите и наистина го взеха / Владимир Каролев
                            Стига с тези банкомати....не можете да преодолеете комплекса от тези банки и това е.

Няма никаква база за сравнение с България и фалита тук.

Коментар

• И като се събудиш...

Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
                              Сериозно ли мислиш, че държавата има контрол над нивото на заплатите? Гръмна комунизма и за 20 години забравихте всички уроци от онова време... Всичко е търсене и предлагане, когато изнесем още 1 млн. души и се инвестират няколко десетки млрд., заплатите от 500 евро набързо ще станат 1500, колкото и да не ви се вярва сега.
                              И като се събудиш...целия в пот.

Ако тук станат 1500 евро в гемрния ще са 4500

Коментар

• Не не питам....

Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
                                Щеше да е много лесно ако с избирането на подходящ политик си докарваш или запазваш заплата от еди колко си, не мислиш ли? Ти като плащаш заплати, питаш ли Бойко колко трябва да са?

Коментар

Working...
                                X