IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво ще стане с еврото ако Гърция излезе от еврозоната?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
    постави ме натясно, не знам как да ти отговоря

Благодаря за добрите думи!

Някои от нещата са силно преувеличени, но ще запазя мълчание по примера на г-жа Меркел от днес

Мълчанието НЕ ИЗКЛЮЧВА няколко добри думи пред Варуфакис /в подходящ момент/..., ти си знаеш...

Едно шофьорче да ми издействаш да му стана - дето се казва - нищо не ти струва....

Съжалявам, но - независимо и да съм в противоречие с мнението на много хора тук, Ципрас и ВаруфакА просто нямат алтернатива за Гърция в /момента!/, колкото и да си чешем езиците тук.

Меркел ще си ги люшка /и кърми/, независимо, кой как тълкува нещата, нито - какво на нас ни харесва.

"Преговори до дупка!" - това е смисълът на случващото се.

п.п. Когато жена /по това време на денонощието/ каже, че е поставена "натясно" - трябва да погледнем към небето, на изток: вероятно слънцето предстои всеки момент да изгрее /за нашите географски ширини/...
    Last edited by mikomikov; 29.06.2015, 22:11.

Коментар

• Първоначално изпратено от vankata23 Разгледай мнение
      Трябва, ама големите не бих се навили, защото ще "загубят" от такова начинание. Британците са толкова лицемерни, че дори и сегашното положение на ЕС не ги удоволетворява

А за Люксембург, там няма какво да намекваме, то боде очите. Сигурно, хайде не за година, ама за 3, люксембург папка от софрата толкова, колкото е дълга на гърците..
      за британците не мислех да отварям дума, ама днес така и така съм олевяла )
      и да вмъкна - категоричното им отегляне от емиграционната политика на ЕСъюза, макар да са от моторите на войните, от които днес идват тълпите бежанци
      Да му мисли Юга и преданите безусловно евро-фенове в страната ни...

Коментар

• Първоначално изпратено от mikomikov Разгледай мнение
        ......
        ...
        постави ме натясно, не знам как да ти отговоря

Благодаря за добрите думи!

Някои от нещата са силно преувеличени, но ще запазя мълчание по примера на г-жа Меркел от днес

Коментар

и с предното ти мнение съм съгласна, можеш да добавиш и връзката -
          обща валута - общ облигационен пазар .... иначе конкуренцията става като на борсата, по-слабите плащат високи лихви и в един момент фалират и без странични други фактори

За Люксембург и бившият му премиер ли нещо намекваш и данъчния рай за мулти компаниите ))
          Май, затова Юнкер се държи по-приветливо с гърците като им говори за вдигане на данъците
          Трябва, ама големите не бих се навили, защото ще "загубят" от такова начинание. Британците са толкова лицемерни, че дори и сегашното положение на ЕС не ги удоволетворява

А за Люксембург, там няма какво да намекваме, то боде очите. Сигурно, хайде не за година, ама за 3, люксембург папка от софрата толкова, колкото е дълга на гърците..
          #dagoduhatbednite

Коментар

обща валута - общ облигационен пазар .... иначе конкуренцията става като на борсата, по-слабите плащат високи лихви и в един момент фалират и без странични други фактори

За Люксембург и бившият му премиер ли нещо намекваш и данъчния рай за мулти компаниите ))
            Май, затова Юнкер се държи по-приветливо с гърците като им говори за вдигане на данъците
            Ами естествено,че това трябва да бъдат Европейски Съединени Щати!!!Американците им го разправят това на Европа от 200години!!!

Коментар

А за тези, дето хулите само гръчолята, че са се простирали по-надалеч от чергата си. Хубаво, не споря - може би, са живели малко повече отколкото им е позволявала чергата.
              Обаче от сърце ви пожелавам да отидете в Люксембург, не за ден-два, поне за 10. И да се сдушите с някой местен, да излезете на вечеря и да си поговорите надъго и нашироко. Ще се чудите как, посмъртно тая тяхната "икономика" не може да генерира и 1/20-та от благата, които те консумират, ама те продължават да си ги консумират, и няма изгледи да се разтури софрата.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                съни ти си платена нали
                упорито заобикаляш едни теми и вменяваш някакви тези..................

Дане Страту има 2 деца от предишния си брак със сина на гръцки издател на вестници. Идва от богато индустриално семейство. Дядо ѝ е основател на текстилната фабрика “Пейрайки патрайки”, която в един момент е най-големият частен работодател в страната..., фалирал, но запазили благосъстоянието си...

Двойката Варуфакис - Дане Страту е свикнала да пътува непрекъснато по света заради пръснатите им деца на различни континенти и професионалните им задължения.
                .................................................. .................................................. ......

Тъй като разполага с много конкретни данни и добри аналитични възможности – смятам, че Съни/тя/ - ИЛИ е свързана с някое от децата на споменатата двойка Варуфакис - Дане Страту..., ИЛИ има близка по смисъл причина.

Трябва да й признаем, че такива данни, които тя коментира - могат да се синтезират много трудно в хода на самата дискусия /ТУК/. Не мисля, че някоя партия /в нашата страна/ разполага с такива анализатори и данни..., БСП - абсурд!

Нещо повече – смятам, че късните й /вечерни У НАС/ включвания, когато някои съфорумци я будалкат понякога – се дължат на различен часови пояс, който обитава, но който не отчитат някои нейни опоненти тук...

От друга страна, някои тук я наричат „платена”. Аз казвам: Дай Боже повече такива анализатори, ама НЯМА ИНСТИТУЦИЯ, КОЯТО БИ МОГЛА ДА ПЛАТИ ТАКЪВ ТРУД... Не мисля, че българско физическо или юридическо лице може да плати тоя труд. Нашите проблеми са много по-прозаични, а гърците нямат общо с тях: идеологическата „диверсия” и изнасянето на „революция” отдавна вече не са на дневен ред и не би имало никакъв смисъл да се залага на тия карти..

При нас работи безотказно механизъм за провеждане на избори, като те са честни и провеждани по строг регламент... /но да не разводнявам темата/. Хората гласуват свободно, по убеждение.

...

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                  Чета десетина поста и не вдявам за какво става въпрос в спора.....
                  И накрая разбирам....
                  Начи, който подкрепя гърчолята е ляв комунист.....
                  Направо се изумявам....Нулева търпимост и толерантност... ( пълна педерастия....)
                  Аз продължавам да мисля, че няма да позволят Гърция да фалира и да излезне от ЕС.
                  Не политиците а хората в Европа не могат да си представят , че люлката на европейската цивилизация и земята, свърталище на боговете, ще бъде от другата страна на бариерата......
                  Политиците искат да накажат лявата вълна в Европа и да дадат знак на испанци, португалци, италианци да внимават за кого гласуват.....
                  Да ама не...Един призрак броди из Европа......
                  4i40, вълната е лява от десетилетия, нищо че не го съобщават по новините.
                  При гърците имаме развит практически социализъм, далеч изпреварил времето си и определено сгрешил мястото си! За всеки цивилизован човек в момента Гърция е люлка на тарикати, а северна Европа задава модата в човешките отношения базирани на урожая от внедряването на новите технологии!
                  Възможностите на икономиката им и най-вече културното/менталното им развитие не позволяват социалния строй, за който се борят! Това е положението и сега играта е колко от незаслужените привилегии могат да спасят, изнудвайки Европа.
                  Нашите пенсионери защо заслужват в пъти по-мизерни доходи от техните, при положение че и двете страни нямат заделени средства за пенсионерите си, а те даже са свръх задлъжнели за разлика от нас! Защо??? Втора ръка хора ли сме, по –тъпи може би

Коментар

• Първоначално изпратено от d333 Разгледай мнение
                    Знаете ли.... Преди мало се приборам и по радиото чух нещо много интересно. Гърците хубаво ще правят референдум, но има един проблем. За да е валиден, трябва на него да гласували поне 4 млн. гърци. Нещо подобно като нашия закон, не знам при тях какъв е точно закона, но както и да е...
                    Въпроса е, че освен "ДА" или "НЕ" има и трети изход от референдума - да не е валиден.
                    При последните им парламентарни избори са участвали 3.5 млн. избиратели.
                    Та съвсем реално е да няма валиден резултат от референдума. При такъв трети вариант какво мислите, че ще стане?
                    Когато яйцето опре до ъза, нещата се променят. Жан Виденов като падна, на изборите имаше 60% активност.

Коментар

Дано и Люксембург ги удари гръцкия синдром, завиждам им в червата на тия

А за леките отрасли,,, възможно е да си прав, аз лично не съм съгласен. Забелязал съм, че колкото по-надолу си във веригата, колкото по-далече си от крайния клиент - толкова по-малки са печалбите, по-кофти марджин и като цяло конкуренцията е на ценова основа - а такъв бизнес - на никого не пожелавам.
                      За качеството - въпреки, че съм съгласен, че не трябва да е боклук - според мен има просто един санитарен минимум под който не ти купуват стоката, от тук натам - всичко е ценова конкуренция. Но естествено - това е само личните ми впечалтения от индустриите с които съм имал вземане-даване.
                      Пазара,пазара Ванка!!!Нокия произвеждаше апарати за 20 долара,а ги продаваше и по 2000!!!Така е и с Адидас,пума,Риибок!!!Но и хората си се борят за пазари!!!Естествено,че Германците няма да ти кажат:На бе!!!Произвеждай Мерцедес пък аз ще паса трева!!!Но на наще бизнесмени им е най-лесно да правят части за Мерцедес за жълти стотинкие да прибират парите от работниците!!!Много дълго!!!

Коментар

Тази стока не я давам и за злато.....
                        Върна ли се бре !?
                        Разклати ги ... може пък да не уцеля

Следващия понеделник.

Гърците си играят играта.
                        А каква е нашата игра
                        Страхът трудно се преодолява само със знания

Коментар

Съни, какво имаш против доматопроизводителите......

Мъжете вече не си мерят броя на имотите, колите, любовниците и парите а големината на доматите в градините си.....
                          хахаха, стига де, с усмивка съм попитала, кат се пъчи как сега той ще разказва играта исках да разбера с .... какъв продукт
                          Кефалче, кажи си )

И само респект към домато-производителите - сочни и големи да са ви реколтите

Коментар

• Първоначално изпратено от katilarium Разгледай мнение
                            Домати ли пробутваш .... май си гузен,а
                            Тази стока не я давам и за злато.....
                            Върна ли се бре !?

Коментар

• Първоначално изпратено от Пирон Разгледай мнение
                              Това е точно така, това е съюз от асиметрични икономики, където цитаделата засмуква благата и диктува правилата. Само не мога да разбера защо плебса се идентифицира с господаря и се съдира да му защитава интереса, май това е синдрома на глупака.
                              Според мен е, защото не достига капацитета да се осъзнае истината. А именно- че всички печелят от ЕС, обаче някой много повече от други, поради което трябва да има механизъм за преразпределяне. Фондовете са окей, не не са достатъчни..

пс. Ужас. Ако го напиша това още веднъж, ще трябва да си подам молба за членство в някоя социалистическа организация
                              Last edited by vankata23; 29.06.2015, 20:52.
                              #dagoduhatbednite

Коментар

Чичо знае , че нищо не знае, но когато е легнал, пак е прав.....
                                Домати ли пробутваш .... май си гузен,а
                                Страхът трудно се преодолява само със знания

Коментар

Working...
                                X