IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво ще стане с еврото ако Гърция излезе от еврозоната?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
    това, че са "лактаза устойчиви" северно-европейските народи не ги прави 3те страни потребители на почти половиния пазар на ЕС
    Мляко е продукт за сирене, кисело мляко, сладолед и т.н.
    не съм гледала, но допускам че южните потребяват значително повече сладолед от изпитата чаша мляко за закуска от холандеца или немеца
    Но субсидията го прави по-евтино в Германия и вкл. и в Б-я се предпочита внос, което намали и местното животновъдство

За зеленчуците и плодовете, потърси причината И в квотното разпределение на продукцията в съюза
    Всички ядат сирене и млечни продукти, но едните и пият мляко, а другите не могат да пият. съвсем нормално потреблението на мляко при тези които пият мляко е много по-високо.

Какво квотно разпределение. Всеки може да си произвежда каквото си иска. Аз ако искам да засадя зеленчуци никой не може да ми каже не можеш да садиш. Но нашите тука не искат - искат си зърнените култури и слънчогледа. Защото е лесно. Другото си е хамалогия. И когато земята ти е по 700 -1000 лева на декар не ти пука особено че изкарваш мизерна печалба от декар. Ако струваше като в холандия по над 10000 евро на декар и на никой нямаше да му хрумва да гледа жито.

Коментар

• Първоначално изпратено от ing5rov Разгледай мнение
      "Този Ципрас и за комик не става, камо ли за политик."

Слушай Бонавентура , не ми е никакъв Ципрас , ама заслужава уважение щот на фона на двайсе и кусур години хайдутлук на Папандреови , Самарасови , Караманлисови и други фамилии дет не си знаят парите , тоя единствен тръгна да защитава народа си !
      България я изтръскаха кат брашнян чувал , а вие лаете Гърция !
      това можеше да мине за вярно само при положение,че Ципрас и Сириза бяха подгонили въпросните фамилии и кръжока около тях, които стискат поне 100 милиарда евра в Швейцарски банки... само че ципрас не подгони схемаджиите, които са прибрали поне 30-40% от въпросните заеми... а започна грубо да обижда кредиторите... това няма как да се приеме и е абсолютно циганска история...ти го храниш то те кълне..

щом кредитите са престъпление ... къде са престъпниците от гръцка страна с дебелите сметки в Швейцария....по цял ден кълне бабата после след работа и звъни да и се моли за пари...е това ако не е цигания не знам какво е.

една от теориите е, че Ципрас е докаран от олигарсите в Гърция, за да омаже всичко и да замете...да останат виновни гадните Германци докато олигарсите изкупят страната на безценица след година две
      това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
        За млякото е съвсем нормално. В южна европа има непоносимост към лактозата, в северна европа няма такава непоносимост. за това и северна европа употребява много повече мляко. а холандия е абсолютен шампион за почти всичко което изисква оранжерии.
        това, че са "лактаза устойчиви" северно-европейските народи не ги прави 3те страни потребители на почти половиния пазар на ЕС
        Мляко е продукт за сирене, кисело мляко, сладолед и т.н.
        не съм гледала, но допускам че южните потребяват значително повече сладолед от изпитата чаша мляко за закуска от холандеца или немеца
        Но субсидията го прави по-евтино в Германия и вкл. и в Б-я се предпочита внос, което намали и местното животновъдство

За зеленчуците и плодовете, потърси причината И в квотното разпределение на продукцията в съюза

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
          ... липсва стимул за зеленчуци.
          Зеленчуци и плодове става там където няма цигани. Жито се краде от нивата трудно, затова....
          http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• "Този Ципрас и за комик не става, камо ли за политик."

Слушай Бонавентура , не ми е никакъв Ципрас , ама заслужава уважение щот на фона на двайсе и кусур години хайдутлук на Папандреови , Самарасови , Караманлисови и други фамилии дет не си знаят парите , тоя единствен тръгна да защитава народа си !
            България я изтръскаха кат брашнян чувал , а вие лаете Гърция !

Коментар

• Голямата въпросителна за мен са зеленчуците и плодовете. Просто е безумно България да произвежда толкова малко при положение че се потребяват и тук много и имаме достатъчно потенциал и да изнасяме много. Аз поне си го обяснявам с относително евтина земя, която прави и производството на зърнени култури достатъчно рентабилно и липсва стимул за зеленчуци.

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                Разгледай и на Франция, Германия, Холандия и ще ти стане още по-интересно

например, при млякото за 3те страни - 32% от населението на ЕС и 44% от пазара
                при зеленчуците за Холандия - 3,3 % от населението и 18,3% от пазара
                фуражи -Германия -15,9% от населението и 30% от пазара

писах назад за това как южни страни с традиционно земеделие са се превърнали във вносители на селско-стопанска продукция от северните
                http://ec.europa.eu/agriculture/statistics/factsheets/
                За млякото е съвсем нормално. В южна европа има непоносимост към лактозата, в северна европа няма такава непоносимост. за това и северна европа употребява много повече мляко. а холандия е абсолютен шампион за почти всичко което изисква оранжерии.

Коментар

• Разгледай и на Франция, Германия, Холандия и ще ти стане още по-интересно

например, при млякото за 3те страни - 32% от населението на ЕС и 44% от пазара
                  при зеленчуците за Холандия - 3,3 % от населението и 18,3% от пазара
                  фуражи -Германия -15,9% от населението и 30% от пазара

писах назад за това как южни страни с традиционно земеделие са се превърнали във вносители на селско-стопанска продукция от северните
                  http://ec.europa.eu/agriculture/statistics/factsheets/

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                    Германците не работят. Имат си за тая работа имигранти от цяла Източна и Южна Европа. Те ходят на почивки в Португалия, Испания, Италия и Гърция. Минимум по 2 месеца в годината.
                    Мастер, ползваш техните приьоми - с повтарянето на някакви мантри започваш да си мислиш че си единствения, който казва истината и едва ли не вече си жертва.
                    Не само че работят германците ами и ушите им плющят. При това с десет пъти по-голяма производителност. Няма как да стане това - завинаги да носят на гръб хитрите гърци. И на теб да ти се метнат някакви паразити, че и да те анатемосват - и ти ще искаш да се избавиш от тях. Търпението е до време. И Господ е дълготърпелив и многомилостив, но редкки случаи търпението се е изчерпвало и е изсипвал заслужено гнева си. Гърците са това което са - нищо повече - тарикатите и хитреците на Европа, но вече всички ги разбраха, като при това добавиха към своя образ и немалко количество откровена наглост. Не може да им се вярва в никаква отчетност повече.
                    Според мен, все още ги галят с перце, за да не се получи някаква гражданска война или ексцесии със жертвоприношения, защото и популизмът там вече е надхвърлил всякакви разумни граници и е доста вероятно да има хора, които да се подадат на демагогията. Този Ципрас и за комик не става, камо ли за политик., трябва по най-бързия начин да го наритат, за да не ги докара съвсем до просешка тояга че после ще трябва да се надяват на спасение от Зорба-гъркът. Не знам с какъв акъл изобщо му се вързаха на демагогията...това ми било демократи - пфу, демократи за да опоскат всичко наготово, и да се правят на ни лук яли, ни мирисали!? Няма такъв филм. Ядеш каквото произведеш. Не живееш от лъжи в отчетите и кражби от общата хазна и то не само защото е казано, че всяка истина излиза наяве, а защото си човек а не животно. Да влизат в правия път, докато не им го причини принудата породена от реалността. Както е казвал бай Тошо - "приземяване, приземяване, приземяване"

Коментар

• Единственото което си заслужава да се спомене като земеделско производство в БГ отва е субсидираното производство на зърнени култури - тъй наречените субсидии за зърнарите. Бълграия плаща вноска в бюджета на ЕС всяка година в рамер на няколко стотин милиона евро. Половината от тези пари бюрократите в Брюксел ги връщат като субсидии. Зърнарите ги лапат, произвеждат и изнасят зърното на дъмпингови цени в Турция. Схемата е чудна - от цялата врътка в крайна сметка излиза, че българския данъкоплатец субсидира турския потребител. Чудна картинка... Това ви е цялото земеделие! За смешните % на плодовете и зеленчуците просто не си заслужава да се говори.
                      Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• По дифолт ...никога няма да излезе или изпадне от еврозоната...щото са гърци....не са подлоги н всякакви помияри от нови световен ред....
                        http://selfielifes.com

Коментар

• И още едно сравнение между двете земеделия - извинявам се ако ставам досаден но аз поне наистина съм изненадан след като постоянно слушам колко били зависели от субсидии гърците и как били издухвали българските производители заради тези субсидии.

Та това което ми направи впечатление. Гръцкото селско стопанство произвежда продукция за 9,1 милиарда евро за миналата година - междинното потребление - т.е. вложените ресурси за този аутпут са 5,1 милиарда. Или на всеки 1 евро вложени изкарват 1,78 приходи.

В България - продукция за 3,5 милиарда вложени ресурси 2,4 милиарда - или на всяко евро вложени се получава продукция от 1,45. Гръцкото се оказва доста по-ефективно от нашето

Коментар

• А сега да кажа за субсидиите в България и Гърция - и това е доста интересно - поне за мен. Общите субсидии за българското земеделие са за 494 милиона евро за гръцкото 2,2 милиарда. В България обаче със селско стопанство се занимават 170 000 души в стопанства над 2 хектара. Или на човек се падат по 2820 евро на година. В Гърция се занимават 632 хиляди души в подобни стопанства или на човек се пада 3481 евро

разликата ама изобщо не е толкова голяма че нашите тука да мрънкат толкова много и гръцкото земеделие ама изобщо не е чак толкова зависимо от субсидии - поне спрямо българското.

Коментар

• Първоначално изпратено от Сините камъни Разгледай мнение

Просто намериха един предател, Горбачов и разни сателитни предателчета, унижиха идеята за равенство и братство
                              На идеята за равенство и братство и се кефя още от малък

Коментар

• Първоначално изпратено от kefala Разгледай мнение
                                Ми,чакай сега да се сетя!!!Отглеждат субсидиран памук!!!Ама не само с европейски а и с държавни субсидии!!!И други такива тъпи неща,сега не мога да се сетя!!
                                Ами от Узбекистан тоя същият памук ,с по -високо качество ще им дойде много по-евтино!!!Щурава работа!!!
                                Не е така

С най-голям дял в гръцкото земеделие са зеленчуци и плодове и двете с по 19,1%. Индустриалните земеделски култури общо са 6,8% от земеделската им продукция а зърнените култури 8,9%

В България зърнените култури са 31,7% от общата продукция а индустриалните 23,3.
                                В същото време зеленчуците са само 3,5% а плодовете 5,4%

Коментар

Working...
                                X