If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
За това избягвай да държиш фючърси с реална доставка преди изтичането им. В твоя случай явно търгуваш цифрички /договори за разлика демек/ и няма някакво съществено значение освен неприятния вкус на 2-та процента.
Преди 12-13 години съм описал подробно какво дърво ядох в едни бондове
прочети какво е contango и backwardation, а след това roll yield
при ситуацията, която описваш обикновено горните са виновни
да спечелиш или загубиш при ролването на фючърса
“The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”
Леко неопитен започнах да търгувам с петрол в делтасток и останах с неприятен привкус, когато при изтичане на фючърса позицията ми се затвори и отвори с новият фючърс с разлика от $2, това си е комисионна от повече от 4%, а на годишна база 48%.
Такава ли е реалната търговия с фючърси или някой си играе за моя сметка?
Не, не е това реалната сделка с фючърси. При реална сделка с фючърси направо ще ти затворят позицията на маркет без изобщо да те питат искаш или не. В много случаи това ролване през 2% ще ти се види песен, защото непосредствено преди експирейшън фючърсите се търгуват само от майстори и заслужили майстори на спорта. За останалите е забранено и това го пише в договора.
Леко неопитен започнах да търгувам с петрол в делтасток и останах с неприятен привкус, когато при изтичане на фючърса позицията ми се затвори и отвори с новият фючърс с разлика от $2, това си е комисионна от повече от 4%, а на годишна база 48%.
Такава ли е реалната търговия с фючърси или някой си играе за моя сметка?
Коментар