IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Американски акции и опции

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
    Пазара търси причини да е висок. Всеки ден. Днес Китай с лихвите и добрите данни от Европа. А утре?
    Воалитността намалява. Причините имам усещането свършват.
    Това означава че най-малката лоша новина ще доведе до корекция - смятам минимум 5 %. Коя ще е тя обаче? Още не виждам.

Някакви идеи? Някой да познае...

Гърция?
    Мен ме притеснява, че Иран и Израел отсъстват от новините ..., защото е до време ...
    За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Option on Norilsk sold + 25%

Коментар

Пазара търси причини да е висок. Всеки ден. Днес Китай с лихвите и добрите данни от Европа. А утре?
        Това означава че най-малката лоша новина ще доведе до корекция - смятам минимум 5 %. Коя ще е тя обаче? Още не виждам.

Гърция?
        абе ти имас ли идеи или само палнеж които го писе вав всеки вестник?

Уж темата е и опции, апак никалви идеи. продукти има zа вси4ко: short, long, range

So make a call with a product

Коментар

• Пазара търси причини

Гърция?

Коментар

• накратко

Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
            Епъл имат един продукт. Айфон. Всичко друго е пълнеж. Е какъв растеж на продажбите на айфон може да се очаква. Да кажем че вземат да се занамиват с нещо друго. да кажем с ел коли. И какво от това. От там трудно могат да докарат на 100 милиарда капитализация. Те на толкова се търгуват мерцедес. Та отново това ПЕ 17 какво точно го подържа след като ако не успеят да продължат да изкарват нови и нови айфони и да продават все повече и повече от тях и то на такъв тлъст профит маржин то печалбата им почти сигурно ще стагнира или дори пада. А на падаща печалба нормалното ПЕ е 10.

И какво става 40 милиарда печалба по пе 10 спад от 46% в цената на акцията.
            Накратко. Не съм съгласен.

Мисля че няма нужда повече да говорим на тема Епъл.

Коментар

Малко добавих към предния пост....прочети го.

И се поинтересувай....колко и какви компании са купили последните години и в каква област. да имаш идея какво можем да очакваме. Само ще ти кажа медицината....и това ти е достатъчно. А има много друго какво да кажа.
              Какво правят там Епъл? Знам за Гугъл - наночастици които да циркулират в кръвта, не знаех че Епъл гледат натам.

Коментар

• Епъл имат един продукт. Айфон. Всичко друго е пълнеж. Е какъв растеж на продажбите на айфон може да се очаква. Да кажем че вземат да се занамиват с нещо друго. да кажем с ел коли. И какво от това. От там трудно могат да докарат на 100 милиарда капитализация. Те на толкова се търгуват мерцедес. Та отново това ПЕ 17 какво точно го подържа след като ако не успеят да продължат да изкарват нови и нови айфони и да продават все повече и повече от тях и то на такъв тлъст профит маржин то печалбата им почти сигурно ще стагнира или дори пада. А на падаща печалба нормалното ПЕ е 10.

И какво става 40 милиарда печалба по пе 10 спад от 46% в цената на акцията.

Коментар

• ....

Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
                  Ти не разчитай само на това че имат 200 милиарда кеш. То и Майкрософт са били винаги пълни с пари, примерно около 2000-та имаха над 60 милиарда и се чудеха какво да ги правят. Опитаха много неща, но изпуснаха всички големи иновации - интернет, мобилните, клауд. Само в гейминга навлязоха сериозно. Сега изглеждат доста по-добре но няма гаранция. Както и няма гаранция че и Епъл ще са все успешни. Наистина Apple Pay изглежда много силен старт, а Гугъл се опитват от години и не само те. Искат и при ел. колите да навлязат, там ще стане наистина интересно. Дано да са успешни.
                  То тогава може и 2 трилиона да им стане капитализацията. И да си купят Русия или каквото там е останало след кагебистката шайка.
                  Малко добавих към предния пост....прочети го.

И се поинтересувай....колко и какви компании са купили последните години и в каква област. да имаш идея какво можем да очакваме. Само ще ти кажа медицината....и това ти е достатъчно. А има много друго какво да кажа.

Коментар

Не само това. Епъл на който сегмент влезе а бъди убеден че ще влезе на не един - ще отлети до небесата.

Тея многото пари ще влязат в употреба.

Много мога да говоря. Ако има компания за която е сигурно че ще спечелиш аз не познавам друга.

Запознат съм със многото мечешки теории за епъл, за мен са само свободни съчинения. Който държи парите - определя правилата. Тепърва имам да виждаме много от епъл. Дано Кук да е жив и здрав само - единствената причина Епъл да пострада сериозно
                    Ти не разчитай само на това че имат 200 милиарда кеш. То и Майкрософт са били винаги пълни с пари, примерно около 2000-та имаха над 60 милиарда и се чудеха какво да ги правят. Опитаха много неща, но изпуснаха всички големи иновации - интернет, мобилните, клауд. Само в гейминга навлязоха сериозно. Сега изглеждат доста по-добре но няма гаранция. Както и няма гаранция че и Епъл ще са все успешни. Наистина Apple Pay изглежда много силен старт, а Гугъл се опитват от години и не само те. Искат и при ел. колите да навлязат, там ще стане наистина интересно. Дано да са успешни.
                    То тогава може и 2 трилиона да им стане капитализацията. И да си купят Русия или каквото там е останало след кагебистката шайка.

Коментар

• Как

Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                      ..НАСДАК направи корекция Епъл ще падне най малко
                      Как човек в ъкъла си може да е шорт на епъл или да ми говори за мода и т.н да чертае мечешки сценарии като тази компаия има кеш колкот пазарната капитализация на 5 други големи , идеи повече от 10 други, адски силен бранд до силата на който не може да се доближи никой друг дори на половина и т.н. Дето викаше един Майк от щатите тези и лайна да продават ще ги продават.

И при това се продава на 17 P/E и при това я имат всички хедж фондове и то като най голям процент...и т.н
                      Като се чудиш какво ще се случи - виж кой има интерес от това. Никой няма интерес Епъл да падне и никой няма да го позволи независимо от всичко. Ако беше нетфлиск да играят в него глупаците...щеше да е 250 вече. Точно защото не се вдига много няма и да падне много. Да не говорим че ако вземе да пада - епъл ще направят такъв бай бак че .... защото имат с какво и няма даже и да го усетят.
                      Колко причини мога да кажа ....

Всяка слабост на епъл е невероятна възможност да спечелиш/
                      Last edited by Iv_max; 03.03.2015, 00:17.

Коментар

• Не само

Какво си писал за датската крона? Иначе за Епъл съм съгласен, Apple Pay може да се окаже нещо наистина гигантско, ще изяде доста от бизнеса на картовите оператори и банките.
                        Не само това. Епъл на който сегмент влезе а бъди убеден че ще влезе на не един - ще отлети до небесата.

Тея многото пари ще влязат в употреба.

Много мога да говоря. Ако има компания за която е сигурно че ще спечелиш аз не познавам друга.

Запознат съм със многото мечешки теории за епъл, за мен са само свободни съчинения. Който държи парите - определя правилата. Тепърва имам да виждаме много от епъл. Дано Кук да е жив и здрав само - единствената причина Епъл да пострада сериозно
                        Last edited by Iv_max; 03.03.2015, 00:05.

Коментар

• Не ако а...когато...

Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
                          Относно AAPL - ако Насдак направи корекция с 10-15%, то ябълката ще върне поне 30%... И какво точно лекува като се е качил 700-800% за последните 7-8 г ?
                          Не, че суетата се лекува лесно
                          Въпрос на лично мнение и вътрешно усещане.
                          Съжалявам, че не влязох в SNE когато се каних на 17 $ - вижда ми се по-дащен
                          ..НАСДАК направи корекция Епъл ще падне най малко

Коментар

• Писах

Какво си писал за датската крона? Иначе за Епъл съм съгласен, Apple Pay може да се окаже нещо наистина гигантско, ще изяде доста от бизнеса на картовите оператори и банките.
                            Шорт евро/датска крона - сигурна печалба

Сега можеш да изчакаш малко

Коментар

Евро / датска крона за която написъх преди няколко дена? Че е най лесната търговия.

Коментар

АПЪЛ - и аз смятам или силно се надявам че часовника че бъде малко разочарование в началото. Ако епъл падне заради часовника което аз много искам въпреки че имам сериозни позиции - купи само епъл )) Шегувам се за смоа епъл но определено купи много епъл.
                                Относно AAPL - ако Насдак направи корекция с 10-15%, то ябълката ще върне поне 30%... И какво точно лекува като се е качил 700-800% за последните 7-8 г ?
                                Не, че суетата се лекува лесно
                                Въпрос на лично мнение и вътрешно усещане.
                                Съжалявам, че не влязох в SNE когато се каних на 17 $ - вижда ми се по-дащен
                                За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

Working...
                                X