IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

USD мнения...

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Фактически като, че ли има недоразумение не става въпрос за тотална забрана на долара, а просто за създаване на алтернатива за да се избегне монопола и злоупотреба от Сашш, защото те го правят редовно, както с гласовете в IMF така и в World Bank etc. С еврото не се получи филма тъй като Сашш продължават да имат най-голям вот в създадените от тях институции и много ясно, че няма да допуснат друга валута да им е competitor. В лицето на Китай обаче се задава тази алтернатива и на Сашш им е бая терсене тъй като рано или късно Китай ще достигне GDP на САЩа с тънката разлика, че Китай са 1.6 млрд. това значи 5 пъти по-големи от САЩа. Съответно не може икономика, която е по-голяма от "най-голямата" да им ползва валутата за транзакции и затова е създадена тая AIIB за да нямат САЩ право на глас нито на вето. Както видяхме и всички веднага се преместиха там защото ще имат равен глас в гласуването независимо от големината на икономиката Света трябва да може да си плаща в това, което има, а не да купува само една валута и да пълни гушата само на едните, просто не става
    Европейските глупаци трябваше от самото начало със създаването на еврото да направят нещо като Европейска Световна Банка, която да оперира само с евро не да се занимава с IMF и World Bank и търговията да се осъществява пак в долари. Като има три такива институции с три различни валути, тогава вече дадена държава може да избира от кой да си вземе кредит

Edit: разпределя се по този начин богатството между Европа, Азия и САЩ и САЩа малко ше се посвият не само да си слагат военни бази по цял свят и да си вдигат летвата на 100 мегальона на дълга и да си праат квот си искат. Не става просто нье може
    Last edited by michaelis; 30.03.2015, 11:21.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
      И за какво са ми тия долари да си трия г..ъ ли?
      В случай че имаш прекалено много $$$ (повече от принц Абдула) може и да пробваш, иначе ги използвай за да си купуваш разни неща, както правят повечето хора.

Коментар

• Първоначално изпратено от Nikola_D Разгледай мнение
        Плащам си често с долари. Поне когато тегля пари от форекса, сметката ми е доларова, и с карта си плащам навсякъде дето имат пос терминали.
        колега няма проблем да ти е доларова сметката. Повтарям "сметката" т.е. ти като си пъхнеш картата автоматично има превалутиране не плащаш в долари, а в текуща валута + таксите за това Казвам ако искаш пробвай с кеш в долари да си платиш да видим тогава как ше реагират тея на касата, мисля, че ше те пратят в първото чейнч бюро или банка

Коментар

• Първоначално изпратено от michaelis Разгледай мнение
          Аз не виждам също защо след като има създаден монетарен съюз в евро трябва да си държи човек парите в долари Ако искаш и може да пробваш да си платиш в долари в Пикадили или Билата или да си заредиш на някоя бензиностанция в долари да видим дали ше ти върже - малко се съмнявам
          Плащам си често с долари. Поне когато тегля пари от форекса, сметката ми е доларова, и с карта си плащам навсякъде дето имат пос терминали.

Коментар

Лошото ще е за неамериканците. Света е пълен с долари, и всички ще се юрнат да се освобождават от тях. И как става това, отиваш в щатите и почваш да ги харчиш там, щот другаде всеки бяга от тях. Парят. Горещи пари. Ставаш консуматор на американски стоки. Вдига се износ, потребление на всякакви стоки и услуги, производство, заетост, доходи.... Американците си вдигат цените както им изнася.
            Господа управници моля ви закрийте УНСС на колене ви моля

Коментар

• Първоначално изпратено от draifuss Разгледай мнение
              масово хората в България, Европа и целия свят си държат спестяванията в долари само единици са в други валути
              И за какво са ми тия долари да си трия г..ъ ли?

Коментар

• Първоначално изпратено от dzk Разгледай мнение
                Във която и страна да отиде човек, ако покаже долари, веднага ще му ги приемат. Без значение дали това ще е Англия, Русия (особенно Русия), Тринидад и Тобаго или Пакистан. Но я се опитай да си купиш нещо във юани на улицата в някои от тези страни. Повечето хора няма да познаят какво е това, а тези които я познаят, просто ще ви откажат защото после няма какво да я правят.

Така че така наречената "Нова Световна Банка в Китай", е само опит на китайците да направят нещо. И ако то подейства, то ще действа само в много ограничен кръг от държави. Едната се сещам за Китай, за друга не мога да се сетя.

Така че за обикновенните хора долара още много време ще си е единственната резервна валута, освен собственната си...
                Искаш ли кат голем разбирач да ми предложиш рубли и юани па да видим дали няма да ги взема.Гледай повечко да са не се притеснявай няма сума която не мога да закарам до село.Ако трябва ще дойда с трактора с ремаркето

Коментар

• Asian Infrastructure Investment Bank

Ей го "опита" на китайците
                  http://en.wikipedia.org/wiki/Asian_I...nvestment_Bank

Asia regional members

Country/Region Date of accession
                  Bangladesh 2014
                  Brunei 2014
                  Cambodia 2014
                  China 2014 (Founder)
                  Hong Kong 2015
                  India 2014
                  Indonesia 2014[12]
                  Jordan 2015
                  Kazakhstan 2014
                  Kuwait 2014
                  Laos 2014
                  Malaysia 2014
                  Maldives 2014[12]
                  Mongolia 2014
                  Myanmar 2014
                  Nepal 2014
                  Oman 2014
                  Pakistan 2014
                  Philippines 2014
                  Qatar 2014
                  Saudi Arabia 2015
                  Singapore 2014[21]
                  South Korea 2015[22]
                  Sri Lanka 2014
                  Tajikistan 2015
                  Thailand 2014[21]
                  Turkey 26 March 2015[23]
                  Uzbekistan 2014
                  Vietnam 2014

Country Date of application Non-regional members

Australia 29 March 2015[24]
                  Austria 24 March 2015[25]
                  Brazil 28 March 2015[26]
                  Denmark 28 March 2015[27]
                  France 17 March 2015
                  Georgia 28 March 2015[26]
                  Germany 17 March 2015
                  Italy 17 March 2015
                  Luxembourg 19 March 2015
                  Netherlands 28 March 2015[26]
                  New Zealand 28 November 2014[21]
                  Russia 28 March 2015[28]
                  Spain 28 March 2015
                  Switzerland 20 March 2015[29]
                  United Kingdom 13 March 2015[21]

А се чудя защо България не е там, а се занимава с тея тъпаци от IMF
                  Last edited by michaelis; 29.03.2015, 13:31.

Коментар

• Първоначално изпратено от dzk Разгледай мнение
                    Във която и страна да отиде човек, ако покаже долари, веднага ще му ги приемат. Без значение дали това ще е Англия, Русия (особенно Русия), Тринидад и Тобаго или Пакистан. Но я се опитай да си купиш нещо във юани на улицата в някои от тези страни. Повечето хора няма да познаят какво е това, а тези които я познаят, просто ще ви откажат защото после няма какво да я правят.

Така че така наречената "Нова Световна Банка в Китай", е само опит на китайците да направят нещо. И ако то подейства, то ще действа само в много ограничен кръг от държави. Едната се сещам за Китай, за друга не мога да се сетя.

Така че за обикновенните хора долара още много време ще си е единственната резервна валута, освен собственната си...
                    Така, че ти много си се объркал опита е направен и си работи банката е там и държавите участници са там. Долари в Австрия например ше ти ги приемат само, че в чейнч бюрото или в банката на улицата - ньет Ако си последния от поклонниците на долара - съжалявам малко, но световния ред се е променил.
                    Аз не виждам също защо след като има създаден монетарен съюз в евро трябва да си държи човек парите в долари Ако искаш и може да пробваш да си платиш в долари в Пикадили или Билата или да си заредиш на някоя бензиностанция в долари да видим дали ше ти върже - малко се съмнявам
                    Last edited by michaelis; 29.03.2015, 12:05.

Коментар

• Първоначално изпратено от michaelis Разгледай мнение
                      ми не знам ако някой в европата си държи спестяванията в долари не знам за България, но в "по-западната Европа" няма такива, а банките да се опраат или да си купуват овреме нещо друго, те вече са го направили мисля отдавна. Със създаването на тая нова световна банка в Китай хич не ми се вярва там операциите да са в долари, че ако са в долари то няма смисъл от всичките тея BRICs и AIIB където сътвориха .

Last edited by dzk; 29.03.2015, 00:38.

Коментар

• масово хората в България, Европа и целия свят си държат спестяванията в долари само единици са в други валути

Коментар

Лошото ще е за неамериканците. Света е пълен с долари, и всички ще се юрнат да се освобождават от тях. И как става това, отиваш в щатите и почваш да ги харчиш там, щот другаде всеки бяга от тях. Парят. Горещи пари. Ставаш консуматор на американски стоки. Вдига се износ, потребление на всякакви стоки и услуги, производство, заетост, доходи.... Американците си вдигат цените както им изнася.
                          ми не знам ако някой в европата си държи спестяванията в долари не знам за България, но в "по-западната Европа" няма такива, а банките да се опраат или да си купуват овреме нещо друго, те вече са го направили мисля отдавна. Със създаването на тая нова световна банка в Китай хич не ми се вярва там операциите да са в долари, че ако са в долари то няма смисъл от всичките тея BRICs и AIIB където сътвориха .

Коментар

• Първоначално изпратено от milov_1991 Разгледай мнение
                            скоро време ще се спука този балон и ще стане много лоши за Американците

Коментар

Ти ако смяташ ,че нещата при еврото,йената и английската лира нещата са по-добре.Където
                              и да погледнеш все пирамиди.Общата задлъжнялост на ЕС е 40 трильона.

Коментар

Това са празни приказки.Докато $ е световна резервна валута няма проблемос. Опитите на Русия, Китай и други са интересни и ще видим какво ще постигнат, но засега $ се справя добре.Колегата правилно е казал, че краят му идва от има-няма 70 години...

Коментар

Working...
                                X