IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Познавате ли хора които се спечелили от форекс ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Доколкото съм чувал забавленията в момента ги организира Инста-форекс
    Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

    Коментар


    • BAD

      Първоначално изпратено от BAD Разгледай мнение
      Доне,моите уважения,ама Оанда и шегаджии някак не ми се вързва.

      Оанда? Това пък какво е? Защо Оанда?
      Не познавам този брокер, но съм 99% сигурен, че не беше Оанда.
      Преди време във форума се появяваше някакъв, който спамеше и рекламираше някакъв брокер, който откривал реална сметка на всеки желаещ и му подарявал 5 щ. долара , за да търгува с минимален лот от 1 цент. Това ако не е зарибяване, то тогава кое ще да е зарибяването? За съжаление въобще не обърнах внимание на този спам и затова сега не мога да кажа как се казва брокера. Но съм почти сигурен, че не е Оанда.

      ПП. Някакъв смътен спомен, че е руски брокер, но и в това не съм сигурен. Може само текста да е бил на руски.

      Коментар


      • Доне,моите уважения,ама Оанда и шегаджии някак не ми се вързва.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
          Точно същото правя и аз и от е извода че не мога да си ГАРАНТИРАМ дори и минимална доходност над лихвите за момента. Ако можех да я гарантирам би теглил кредити на макс защото щях да знам че мога гарантирано да вземем повече доходност отколкото бих плащал на депозитарите
          ПП: Къде са изчезнали всичките ти постове?
          Смела идея. Е защо ти е кредити на макс. Пробвай с една хилка дамо. Поне нема да те боли много като я загубиш.
          http://georgipiskov.blogspot.com

          Коментар


          • МАРТИНГЕЙЛ? НЕ!

            Извинявайте, че вземам думата още веднаж, надявам се да е за последен път. Но се чувствам едва ли не длъжен да предпазя някои сега прохождащи търговци от глупости.
            Системата Мартингейл е абсолютно неприложима във форекса. Нещо повече - тя е убийствена. Много "търговци" са се удавили при опит да я практикуват. Може би, макар и с много уговорки тя намира приложение в някои видове хазартни залагания, но не съм сигурен, просто не съм специалист в тази област. Но до колкото зная, рулетките налагат ограничения в обема на залаганията и една от причините е защита срещу Мартингейл.
            Извинявам се за този пост на старите кримки, защото тази тема е предъвквана тук откакто навремето колегата Петър Караиванов отвори темата "Валутна търговия", мисля през 2001 година. Подчертавам още веднаж, че стремежът ми е да предпазя новите колеги, които, за съжаление не четат какво е писано в миналото, а то е натрупани знания и опит. И ако колегата jenyna беше чел, вместо да "мъдрува" , нямаше да пише ненужни неща сега. а ми се струва /може и да греша/, че навремето беше отворена специална тема Мартингейл. И тъй, защо системата е неприложима във валутната търговия:
            1. Мартингейл е комаржийски прийом, а във форекса всеки, който се опитва да търгува от хазартни подбуди и с хазартни методи е обречен.
            2. Мартингейл е математика, а във форекса понякога, подчертавам понякога, сляпата математика е толкова вредна, колкото е полезна в други случаи.
            3. Мартингейл е сляпа случайност - кога ще стане еди какво си. Докато във форекса е пагубно да се разчита на случайността. Всичко, което не се базира на активните и адекватни действия на на търговеца и непрекъснат контрол, също заплашва да бъде провал.
            4. Крайната цел на Мартингейл - печалба на една единица също не кореспондира добре със форекса. Доколкото зная, сериозните брокери налагат минимум 1000 единици от дадена валута като вход. /Имаше едни шегаджии, които разрешаваха търговия с един цент, за зарибяване/. Но при вход с 1000 долара печалбата за един пипс е 10 цента, а спреда - 2 пипса.
            5. Струва ли си за крайна печалба 10 цента подобно изпълнение. Нещо повече, jenyna заявява, че не е лаком и го задоволява 1 стотинка. Добре би било да се потруди и да подкрепи версията с конкретни примери - влизам в еди коя си двойка къс/дълъг на еди каква си цена. Затварям или удвоявам на еди каква си цена, стигам до еди къде си и печеля еди колко си. Хайде да опита, пък да видим какво ще се получи. А тезата за една стотинка е смехотворна. Една стотинка не може да бъде изтъргувана дори кеш, защото няма как да ти дадат част от един евро цент или долар цент.
            6. Очевидно се налага да се прави вход с по-голям обем, за да се рентира намерението. 10 000 дават печалба 1 долар, 100 000 - десет долара, 1 000 000 - 100 долара. Нагоре става опасно, дори и финансова институция с милиарди зад гърба си може да фалира при сляп Мартингейл.
            7. Мартингейл, както вече споменах, е сляпо удвояване, а във форекса е необходима гъвкавост и често се налага първоначалните намерения да се променят /няма нищо общо с дисциплината/. Сляпото удвояване е опасно, изпитал съм го на гърба си на два пъти. Публикувал съм тези сделки, в момента на извършване на всички действия. Старите колеги знаят добре за тях, знаят, че ми се наложи да захранвам допълнително шест цифрен акаунт. Но това, което не знаят е ужасът, който изживях. Всъщност, спаси ме само късметът. Затова се наложи да преосмисля доста неща от системата с добавките /нищо общо с Мартингейл!/, колегите вероятно са забелязали промените от публикуваните в последствие подробни сделки. Както и това, че нямам позиция, затворена на минус. Но ако не беше голият късмет, нямаше да е така. Всъщност последствията от стреса си останаха. Но остана и урокът, който получих, както и натрупаният опит.
            8. Всъщност сляпото удвояване по Мартингейл има едно предимство - получава се отлична средна цена и при натрупаният обем печалбите са колосални, но това едва ли оправдава риска.
            Има и 9-то ,10-то и още много които са против прилагането на Мартингейл във форекса, но мисля, че и това е достатъчно.
            Желая здраве и късмет на всички!

            Коментар


            • Първоначално изпратено от jenyna Разгледай мнение
              Точно това е проблема - не съм толкова алчен. Съвсем ясно съм записал, че залагам 1 стотинка. При това положение на 12-тия ход те бия. Печеля 100% от игрите. Нима това не си заслужава да се обмисли по-трезво. Както се казва, по-добре да хванем питомното (1 стотинка), отколкото да гоним дивото (1000 долара)
              Не разбирам нищо от Форекс, ама теорията ти как да спечелиш е изначално невярна. Това няма да стане поради чиста математика, заради теорията на вероятностите.
              Така както си представяш, ти печелиш всеки цикъл от поредни залагания, но печалбата ти е от всеки цикъл е точно първоначалния залог, тоест 1 ст.
              И така печелиш примерно в 1023 от случаите, но идва 1024 път, когато губиш на на 12тия ход. И губиш 1024 пъти първоначалния залог. Което изтрива ВСИЧКИТЕ ти печалби по 1 ст до сега и си на загуба с 1 ст.
              Разбира се тази случка може да стане още на двайстия път, може да стане и на десетохилядния. но според теорията не можеш да спечелиш. По-точно можеш след безкраен брой игри да спечелиш ЕДИН залог или да загубиш един залог.

              А помисли какво ще се случи, ако загубиш дванайста игра и удвоиш за тринайста, която пак загубиш. Ще си загубил 2048 пъти първоначалния залог.
              Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

              Коментар


              • И от гапове, също така...

                Коментар


                • Първоначално изпратено от jenyna Разгледай мнение
                  Точно това е проблема - не съм толкова алчен. Съвсем ясно съм записал, че залагам 1 стотинка. При това положение на 12-тия ход те бия. Печеля 100% от игрите. Нима това не си заслужава да се обмисли по-трезво. Както се казва, по-добре да хванем питомното (1 стотинка), отколкото да гоним дивото (1000 долара)
                  Какво твърдиш в серия от 11 сделки всеки път вдигаш залога и на някои от серията вече печелиш. Това е Мартингейл... само че има едно правило, никога не ползвай Мартингейл за форекс...ако се питаш защо, мога та ти обясня... само че не и безплатно.. макар че и ако е толкова зле положението може.

                  И един много прост въпрос, от къде ти идва риска във валутната търговия...

                  - стоп лос и още от какво????

                  Коментар


                  • Така... ти май не нямаш представа, че има минимален лимит на откриване на позиция и точно с 0.01 USD няма как да си откриеш позиция. А отделно спреда, отделно овърнайт таксичка....

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от d333 Разгледай мнение
                      И я сметни, примерно, първия път залагаш само 1000 USD.
                      Точно това е проблема - не съм толкова алчен. Съвсем ясно съм записал, че залагам 1 стотинка. При това положение на 12-тия ход те бия. Печеля 100% от игрите. Нима това не си заслужава да се обмисли по-трезво. Както се казва, по-добре да хванем питомното (1 стотинка), отколкото да гоним дивото (1000 долара)
                      Не загребвай мед от празна делва!

                      Коментар


                      • Бе тя идеята е друга и коефициента не е 2 , а гледам и шитове искаш да търгуваш.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от jenyna Разгледай мнение
                          По мое скромно мнение, където и да го слагаш един стоп, той винаги си е една гарантирана и фиксирана загуба.. По принцип и поначало форекс си е игра с два равностойни изходи (50 : 50), но точно повсеместно насажданото правило (и то не случайно) "да се предпазваме от загуби, поставяйки стоп" променя драстично това съотношение (по някои проучвания) до 3 : 97. Винаги е добре за вземаш, вместо да даваш. Залагаш ли стоп, "позволявайки на печалбата да расте" със сигурност губиш позиции в горното съотношение. Но от 3-те случая, в които позволяваш на печалбата да расте, едва ли ще успееш да си покриеш загубите от 93 сработили стопа.
                          Пишеш по теми, които нямаш капацитета да осмислиш
                          При описаният пример теоретично стоповете трябва да се активират при 5 % от сделките, иначе при твоята практика може и да са 97 %

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от jenyna Разгледай мнение
                            11 последователни "тура" са доста голяма рядкост....

                            Голяма грешка. Само така изглежда.... Вероятността е само 1:2048 за 11 последователни залога.

                            И я сметни, примерно, първия път залагаш само 1000 USD. И не познаваш. Втория път трябва да заложиш 2 пъти повече - 2000 USD и т.н. до 12-ти когато ти излезе късмета.
                            И така..... (1000 x 2^12) = 4 096 000 USD. Ти толкова пари имаш ли?

                            Коментар


                            • Напомняш ми на един във форума, но още не съм много сигурен

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                                Хайде сега си помисли, как ще се промени всичко ако езито ти се падне на 12-тия път и през всичкото това време плащаш спред и лихва
                                11 последователни "тура" са доста голяма рядкост, но въпреки това на 12-тото "ези" пак печеля играта. При правилна постановка на стратегията, за деня могат да се реализират около 100 - 140 позиции, като се покрива само спред, без лихва и суап за пренос на позициите.
                                Не загребвай мед от празна делва!

                                Коментар

                                Working...
                                X