IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Познавате ли хора които се спечелили от форекс ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Вчера с един се видяхме, по бизнес въпрос от дума на дума пита, колко хора познаваш, които правят пари от форекса и трейдинга като цяло! Замислих се и се оказа, че познавам лично 5 от БГ, двама от тях работят в хедж фондове другите въртят или свои пари или чужди! Та сетих се за тема дали познавам, е познавам! Всичко, което писах по-долу защо масата не успява, те го правят на опаки и най-вече ключа на бараката е дисциплината + паричното управление!
    Мнението не е препоръка за ПП на ЦК!

    Коментар


    • Първоначално изпратено от ravnovеsie Разгледай мнение
      Това са глупости. Но както казах има време - ще си загубиш парите Най-вероятно многократно ако си и упорит

      Като искате да знаете как се печелят пари гледайте какво правят големите тези дето управляват милиарди - а не какво правят мишките. Никой управляващ милиарди не се занимава с форекс - това някакви камбанки така да ви звънват в главата. Основните банки на форекс пазара - тези десетина банки в света, при които реално се случват валутните сделки - мислиш ли че дори и те се занимават да играят на 1/100. НЕ. Печелят от вашата простотия. Вие им създавате краткосрочна волатилност, от която те да печелят и вие да губите.

      Всичките стратегии на форекс, които масово се въртят навсякъде залагат на намаляваща волатилност. Т.е. великите форекс спекуланти всичките сте къси на волатилността. От такава стратегия в дълъг период и дори не особено дълъг си тръгваш без пари. От всички финансови пазари се печели само от стратегии, в които си дълъг към волатилността. Само където при 1/100 не можеш да си дълъг на волатилност защото пазара ще те издуха.
      Така като гледам доста време мина и не съм стингал там където викаш, точно обратното!

      За другото keep talking .... Харесва ми как като не можете докажете правотата вадите коза за големите! А и сега големите не цъкали Големите не само, че цъкат а се късат да цъкат не случайно имат огромни(от към капитал) trading desks, сети се какво стана със Societe General и техният трейдър преди години! За ливъридж от един момент на сетне няма ливъридж, когато станеш с големите сметки, а да не говорим ако си от страната на маркет-мейкърският трейдинг деск!

      Не знам защо пишеш неща, които не са ти ясни? Явно и това е причината за личният ти неуспех не си отдал от себе нужното!

      Къс във волатилността, дълг в нея дори не искам я коментирам! Това, което си се опитал да кажеш buy and hold и тогава ливъриджа е проблем! Този модел е за инвеститорите и не само за инвестироите ами и value инвеститорите - стил Бъфет! Като и институционалните с цел диверсифициране или трупане на процент в еди си каква валута с цел явна спекула! Проблема на валутите е че те нямат вътрешна стойност, така че buy and hold малцина го правят! Тези, които го правят са взаимните и институционалните играчи с цел трупане на позиция, но в малък процент от общият портфейл! Carry trade-a беше върха на сладоледа като стратегия за трупане на позиция във валута!

      Волатилността в момента е ниска, но това не пречи да се сформират моделите! Моделите се сформират защото са базират на човешката психология! Когато играчите вземат решение и действие след това, то си проличава на графиката и модела в един момент е готов! Да няма 100% както Женя опитва вади, но има от 60%-80%, което е много добър процент! Няма система, която работи 100%! Това, че ти правиш заключение, че в нета има много стратегии платени или не и всички ги играят и затова фалират е много грешно! Над 90% фалират защото 1-во не са седнали да научат какво прави тази стратегия 2-ро не са я тествали какво се очаква от нея! Дори 1 и 2 да е направено и да носи примерно 80%, липса 3-тото дисциплината! Дисциплината да следващ правилата си, ако си ги написал разбира се и дисциплината да си постоянен в това, което правиш! Масовият профил на такъв мушмурок е а намерих нещо викат работи пускам го 1-2-3 сделки влизат УааУ ще вдигана риска 4-та излиза леле това е уникално ще вдигна риска и после в един момент си почти фалирал! Или влиза в кофти серия от 3 сделки и вика това е боклук, но ако имаше постоянството да играе още щеше да избие, че и да прави сериозни неща!

      Нещата са комплексни не става от днес за утре! А за ливъриджа, нас не ни интересува какъе е той, а как го ползваме и управляваме като всяко друго нещо! Ако вземеш решение по 1% да рискуваш от капитала си на позиция ливъриджа е от без значение! Ето ти прост пример сметка с 50к и отваряш 1 лот при ливърдиж 1:100, 1:200 и 1:400! Ираеш 1 лот на еврото при първи случай депозираш 1.26к, вторият 0,63к а в третият 0,315к! В който и от примерите си отворил 1 лот и рискуваш 1% демек 50 пипса - удря стопа и си минус 500 без значение какъв ти е ливърдижа! Ако тръгнеш да играеш с 50 лота тогава си на 1 клик от фалита и тогава пак няма виниш ливърджа а безхаберието в теб!
      Last edited by needtoknowmore; 07.10.2014, 13:28.
      Мнението не е препоръка за ПП на ЦК!

      Коментар


      • Първоначално изпратено от onufri Разгледай мнение
        И с ливъриджа се връзва,но пак стига да знаеш как и да спазваш съответната дисциплина.
        Факт е,че огромното мнозинство не успяват.Факт е и че не познавам хора станали милионери.Може би някъде по света има такиваСъщо така е факт,че човек може да се издържа от форекс,но пътя е много дълъг и не отнема година или две,а много повече.
        Човек може да се издържа по много по-лесни начини. И доста по-сигурни. Все пак в основата на всичко е избора между алтернативи. Аз лично не намирам за добър начин за изкарване на пари киснене по цял ден пред монитор с цел човек да изкара 10-15% силно несигурни процента на година при положение че същите проценти достта по-сигурно, макар и пак несигурно може да ги изкара с по десетина сделки на година и една - две седмици рисърч.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от jenyna Разгледай мнение
          Постановка на задачата:

          Един опитен трендов трейдър "Х", след обстоен анализ установява, че днес ще има бичи пазар и че може да вземе нещо от него. Влиза на ниво "0", като цели да се изкачи поне до ниво 3, а поставя за всеки случай стоп на ниво -2.

          Отначало курса прави лъжлив ход и слиза до ниво -1, но след това тръгва нагоре, (нагоре - надолу) и по някое време стига ниво +4. В това време излизат новини, които сигнализират за корекция и нашия трейдър успява да излезе от пазара с печалба на ниво +3. Загуби няма.

          т.е. тук се образува следната японска свещ: вход 0, изход +3, минимум -1, максимум +4. Това е типична диапазонна търговия (от - до) в рамките на избрания времеви период.

          Този опитен трейдър ми е добър приятел и ми казва предварително за горния тренд. Аз му благодаря за безценната информация, но смятам да го отиграя малко по-различно.

          1. Фрактали.
          Аз разглеждам курса не като една постоянна аналогова линия, а го разделям на фрактали (според фракталната теория). В моя случай въвеждам следните равноотстоящи едно от друго нива: -2, -1, 0, +1, +2, +3, +4. Интересувам се само от моментите, когато курса пресича моите нива и не се интересувам как се движи между нивата.

          2. Ход на курса, вместо диапазон.
          Всеки знае, че тренда не е права линия. В нашия случай той прави следния ход - 0, -1, 0 , +1, 0, +1, +2, +1, +2, +3, +2, +1, +2, +3, +4, +3.

          3. Брой на сделките.
          Моя опитен приятел прави 1 сделка - влиза на ниво 0 и излиза на ниво +3 и това е което печели.
          Аз правя много сделки - влизам (винаги дълго) и когато курса пресече някое от моите нива - излизам (горе или долу). Ако е горе печеля, ако е долу губя.

          Строго спазвам правилото за удвояване на позицията при загуба. Не играя против пазара (с къси позиции) и имам пълно доверие на моя опитен трендов приятел. Т.е. това ми дава увереност, че няма да попадна в 5 - 6 последователни слизания на курса надолу и така да си загубя депозита, поради удвояването.

          При тези условия аз реализирам следните резултати: -
          1, +2, +1, -1, +2, +1, -1, +2, +1, -1, -2, +4, +1, +1, -1.
          От многото писане на + и - може някъде да съм сбъркал цифрите, но се надявам, че концепцията е ясна.

          При това положение реализирам 6 губещи сделки общо за -7 и 9 печелещи сделки общо за +15.
          Или като общ баланс съм на +8.
          Което е почти 3 пъти повече от моя трендов приятел. Това "вповече" идва от това, че с тази организация на търговията печеля освен дългите позиции по тренда, и мини корекциите в курса. Т.е. от всеки спад на курса (мини корекция) излизам в крайна сметка с +1.

          Когато пиша "Не препоръчвам да прилагате тази система на реална сметка", това не означава, че аз си я играя само на демо или че не знам какво приказвам. Пиша го, защото така написано, това не е цялата система. За да се случат тези неща и печалбата да е +8, са необходими още някои "нещица".

          По-опитните трейдъри ще разберат за какво става дума (избор на финансов инструмент, статистически наблюдения за последните 5 - 10 години, писане на скриптове, подбор на брокер, управление на риска и др.). Но все пак на този форум има и не толкова опитни трейдъри и даже - начинаещи, които могат да се поблазнят да опитат и да сгрешат.
          Здравейте,
          Рядко пиша по форуми, но днес реших да го направя тук.
          Аз не съм от тези, които ще ти кажат -това не става, Мартингейл не струва и тн. Това си е една теория, и всеки сам решава за себе си дали тя му е полезна или не, било то във Форекс или някое казино. Лично аз се въздържам от удвояване по редица причини изказани вече от от някои съфорумци тук.
          Искам да задам само няколко въпроса опиращи се на елементарна логика:
          1.Ти твърдиш, че Форекс е игра с два изхода, и никога не се знае в коя посока ще завие пазара, въпроса ми е -какво правиш когато твоя приятел няколко пъти поред ти подаде грешна информация? По теория на вероятностите, че дори и без нея това е напълно възможно.
          2. Ако отговора на горния въпрос е, че приятеля ти никога не греши, то тогава защо просто не заемеш позиция с 50% от маржина според анализа на приятеля ти, вместо да пилееш спред на вятъра?
          3. По примера ти с цифрите за това как се движи пазара когато е в тренд, има и много други варианти като -0 -1 -2 -3 -4 -5 -4 -3 -2 -2 -1 -0 +1 +2 +3 да не споменавам,че в средата някъде може и -10 да достигне, та при това положение ще има момент когато ще трябва да удвоиш 5-6 и повече пъти, при което ще се окаже, че за да спечелиш въпросните +8, спрямо +3 на твоя приятел си рискувал 16, или 32 пъти повече от него. Това разумно ли е? Тук трябва да се направи и забележка относно тренда, защото аз не знам за какъв времеви интервал говориш? Тренд на един времеви интервал може да е рейндж на друг и обратното.
          На мен ще ми е достатъчно да ти видя отчетите и на демо сметка, не е задължително на реална, както писаха някои хора тук.
          Не приемай поста ми за заяждане, аз харесвам всичко различно от общоприетото, и вярвам, че някои на пръв поглед абсурдни твърдения може да се окажат не толкова абсурдни на втори поглед.
          Харесва ми и това, че не загуби нито за момент добрия тон и не ти се смачка самочувствието, четейки пост след пост оборващи твърденията ти.
          А отговора ми по темата е -Да, познавам хора, които печелят от Форекс. Правят го, спазвайки само няколко прости правила, до които се стига с много труд и упорство, колкото и елементарни да изглеждат на пръв поглед, и колкото и навсякъде да ги има публикувани. Понякога очебийното е най- трудно за възприемане...
          Поздрави на всички, и успешна търговия.
          Last edited by Воромир; 07.10.2014, 02:19.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от ravnovеsie Разгледай мнение
            Така е. Само където това "знаеш как" не се връзва с използването на ливъридж 1/100 и дирекционна игра.
            И с ливъриджа се връзва,но пак стига да знаеш как и да спазваш съответната дисциплина.
            Факт е,че огромното мнозинство не успяват.Факт е и че не познавам хора станали милионери.Може би някъде по света има такиваСъщо така е факт,че човек може да се издържа от форекс,но пътя е много дълъг и не отнема година или две,а много повече.
            Всяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от onufri Разгледай мнение
              Всъщност това за ниската волатилност е пълна глупост - колкото по-висока е волатилността,толкова повече са възможностите да печелиш.Стига да знаеш как
              Така е. Само където това "знаеш как" не се връзва с използването на ливъридж 1/100 и дирекционна игра.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от ravnovеsie Разгледай мнение
                Това са глупости. Но както казах има време - ще си загубиш парите Най-вероятно многократно ако си и упорит

                Като искате да знаете как се печелят пари гледайте какво правят големите тези дето управляват милиарди - а не какво правят мишките. Никой управляващ милиарди не се занимава с форекс - това някакви камбанки така да ви звънват в главата. Основните банки на форекс пазара - тези десетина банки в света, при които реално се случват валутните сделки - мислиш ли че дори и те се занимават да играят на 1/100. НЕ. Печелят от вашата простотия. Вие им създавате краткосрочна волатилност, от която те да печелят и вие да губите.

                Всичките стратегии на форекс, които масово се въртят навсякъде залагат на намаляваща волатилност. Т.е. великите форекс спекуланти всичките сте къси на волатилността. От такава стратегия в дълъг период и дори не особено дълъг си тръгваш без пари. От всички финансови пазари се печели само от стратегии, в които си дълъг към волатилността. Само където при 1/100 не можеш да си дълъг на волатилност защото пазара ще те издуха.
                Всъщност това за ниската волатилност е пълна глупост - колкото по-висока е волатилността,толкова повече са възможностите да печелиш.Стига да знаеш как
                Всяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от needtoknowmore Разгледай мнение
                  Значи ти като не си седнал да научиш нещата и не си тествал стратегии и не си имал дисциплина да следващ правилата си, ако си ги имал - как очакваш да печелиш? Но не прави логическа индукция базиран на личният ти неуспех! Бих ти дал имена - на про трейдъри, които обучава с бизнеси за милиони, но нещо не целя ти променям възгледите! Все пак имаме нужда от хазартни типове!

                  И да не бъда голословен ще ти кажа една от най-мъдрите поговорки на пазара:
                  Bulls make money, bears make money, but pigs just get slaughtered!
                  Това са глупости. Но както казах има време - ще си загубиш парите Най-вероятно многократно ако си и упорит

                  Като искате да знаете как се печелят пари гледайте какво правят големите тези дето управляват милиарди - а не какво правят мишките. Никой управляващ милиарди не се занимава с форекс - това някакви камбанки така да ви звънват в главата. Основните банки на форекс пазара - тези десетина банки в света, при които реално се случват валутните сделки - мислиш ли че дори и те се занимават да играят на 1/100. НЕ. Печелят от вашата простотия. Вие им създавате краткосрочна волатилност, от която те да печелят и вие да губите.

                  Всичките стратегии на форекс, които масово се въртят навсякъде залагат на намаляваща волатилност. Т.е. великите форекс спекуланти всичките сте къси на волатилността. От такава стратегия в дълъг период и дори не особено дълъг си тръгваш без пари. От всички финансови пазари се печели само от стратегии, в които си дълъг към волатилността. Само където при 1/100 не можеш да си дълъг на волатилност защото пазара ще те издуха.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от ravnovеsie Разгледай мнение
                    Статията си е напълно вярна. Форекса с маржин 1/100 си е за балъци които бързо ще бъдат лишени от парите си.

                    А за тези дето си мислят че могат да печелят от форекс, не ви ли минава през кратуните, че ако можеше да се печели наистина от форекс, тези дето правят анализите дето четете или се учите от тях, те самите ще печелят. Ама не печелят. появява се някоя звезда за година две - до като пазара е в някакво състояние прави някакви пари, защото пазара отговаря на това което той прави и след това профука всичко - когато пазара се смени.

                    Да сте чели някъде статия за някой станал милионер от форекс. Само милионер, макар че те с тези проценти които ви се въртят в главите би трябвало милиардери да стават. Та поне за един човек някъде да сте чели. Не сте - няма и да прочетете - защото няма такива хора.

                    Но предполагам че във вселената има някакво равновесие в което пари=f(акъл, време). С основно следствие за играчите на форекс, ако има пари и няма акъл е само въпрос на време да няма и пари.
                    Значи ти като не си седнал да научиш нещата и не си тествал стратегии и не си имал дисциплина да следващ правилата си, ако си ги имал - как очакваш да печелиш? Но не прави логическа индукция базиран на личният ти неуспех! Бих ти дал имена - на про трейдъри, които обучава с бизнеси за милиони, но нещо не целя ти променям възгледите! Все пак имаме нужда от хазартни типове!

                    И да не бъда голословен ще ти кажа една от най-мъдрите поговорки на пазара:
                    Bulls make money, bears make money, but pigs just get slaughtered!
                    Мнението не е препоръка за ПП на ЦК!

                    Коментар


                    • Статията си е напълно вярна. Форекса с маржин 1/100 си е за балъци които бързо ще бъдат лишени от парите си.

                      А за тези дето си мислят че могат да печелят от форекс, не ви ли минава през кратуните, че ако можеше да се печели наистина от форекс, тези дето правят анализите дето четете или се учите от тях, те самите ще печелят. Ама не печелят. появява се някоя звезда за година две - до като пазара е в някакво състояние прави някакви пари, защото пазара отговаря на това което той прави и след това профука всичко - когато пазара се смени.

                      Да сте чели някъде статия за някой станал милионер от форекс. Само милионер, макар че те с тези проценти които ви се въртят в главите би трябвало милиардери да стават. Та поне за един човек някъде да сте чели. Не сте - няма и да прочетете - защото няма такива хора.

                      Но предполагам че във вселената има някакво равновесие в което пари=f(акъл, време). С основно следствие за играчите на форекс, ако има пари и няма акъл е само въпрос на време да няма и пари.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от jenyna Разгледай мнение
                        То е написано, но трябва да се прочетете. Понеже не ми се чертаят графики и фрактали, дадох описание на хода стъпка по стъпка ( - 0, -1, 0 , +1, 0, +1, +2, +1, +2, +3, +2, +1, +2, +3, +4, +3.) и след това дадох как отигравам всяка стъпка, в т.ч. и корекциите ( -1, +2, +1, -1, +2, +1, -1, +2, +1, -1, -2, +4, +1, +1, -1).

                        Сравнението с тото е неуместно и фактически няма нищо общо. Тотото е сложна игра с 49 числа и огромен брой решения. Форекс, представена по начина, който вече описах няколко пъти, е игра с два изхода. Но черешката на тортата е понятието "ход" на валутната двойка.

                        Вече обясних, че при среднодневен диапазон на движение от 100 - 150 пипса, хода на валутната двойка в този диапазон е около 40000 пипса дневно. Поради това аз играя смело и безогледно и в двете посоки и печеля около 97% от позициите, независимо в коя посока съм ги открил.

                        Вместо да си чешем езиците, просто открий едно демо, открий две срещуположни позиции, сложи им лимит на +20 пипса и ти давам 97% вероятност (стига да не излезе точно в този момент някой ГАП), че и двете ще се затворят и то доста скоро. Разбира се, добре е да ги откриеш по-рано сутринта. Като се закрият, открий нови и т.н. Много е релаксиращо да играеш волатилността.

                        Завардвам курса и отгоре и отдолу. Накъдето да тръгне - аз съм там. Като взема едната позиция, аз пак съм там и го чакам - пак отгоре и отдолу. Представи си че ти си курса - къде ще ми избягаш? Играй нарочно против мен. В канал си с граници (средно дневно) 100 - 120 пипса и трябва да правиш 30 - 50 тика в минута. Всеки тик е минимум 1 пипс. Къде ще ми избягаш? в 97% от случаите си при мен. Но даже и да ми избягаш, ще те чакам - ден, два, седмица - и пак си при мен.

                        Вземи си лист хартия и си го разчертай. Това означава да "вземаш" от форекс, а не да му "даваш" Но както и да е, новите неща изискват време за да бъдат разбрани, а след това и осъзнати.
                        Осъзнавам, че изобщо не си играла реално това, което говориш.
                        Нали бяха 1к, сега 40к ги изкара - дай ми ден от тази година на която и да е двойка, където това е станало!

                        Просто ще те накъса шортите пазара с отиграването на всеки фрактрал + Мартингейл!

                        А за "хеджирането" + Мартингейл съм писал долу, но кой да чете:
                        Влизам дълго и късо в средата цел 20 пипса стоп пак 20 пипса за по лесно рискуваш/печелиш по 1% в нашит случай 1 долар и в простият ни пример спреда е 1:
                        1-ва сделка - Печели дълго/губи късо - нетно си минус спреда = -2
                        2-ра сделка - пак рискувам 1 долар за дълго, но на късо вече удвоявам - излиза пак дълго нетно съм - 1 и - спреда = -3
                        3-та сделка пак дълго, 1 късо вече ти е 4 и пак удря дългото - нетно си - 3 и спреда = -5
                        4-та сделка дълго пак 1 късо 8 удря дълго - нетно си - 7 и спреда = -9

                        Като цяло си на зад 20 от, които 8 ти е спреда

                        Идва 5-та сделка пак 1 дълго и 16 късо - удря късо и си нетно 15 и спреда

                        Като дръпнем кетапа си нетно на 0 + 8 спред

                        Излизаш на 0-та нетно в 4 сделка като в края и рискуваш 16% от капитала си

                        Ами ако 4-та не ти излезе? На 5-та рискуваш 32, а на 6 64%, 7-ма вече няма!

                        Когато изкараш истински стейтмът тогава някой може те взема на сериозно!
                        Но не знам никой да бъде вземан на сериозно с Мартингейл, най-малкото защото това го говорят зелените в първите си седмици! Кажи ми един професионален трейдър или инситуция, която играе с Мартингейл?! Да ти спестя време виж какви са рисковите и max draw down на един типичен трейдинг деск, после си мисли за Мартигнели и други глупости .....
                        Last edited by needtoknowmore; 07.10.2014, 01:09.
                        Мнението не е препоръка за ПП на ЦК!

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от nqkoi Разгледай мнение
                          Защо най-голямата глупост е да се захванете с FOREX -Това е най-губещото нещо, което можете да си представите!

                          http://infosi.bg/%D0%B7%D0%B0%D1%89%...5%D0%B2%D0%B0/
                          От лайк да очакваш обективен коментар ........
                          Мнението не е препоръка за ПП на ЦК!

                          Коментар


                          • Защо най-голямата глупост е да се захванете с FOREX -Това е най-губещото нещо, което можете да си представите!

                            http://infosi.bg/%D0%B7%D0%B0%D1%89%...5%D0%B2%D0%B0/

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от needtoknowmore Разгледай мнение
                              Нали по-долу писа че само пробиви по тренда, сега вече и корекцията - ново 20!
                              Случайно това да си го правила на реална сметка - не за другото а щото breakout на важни фркатали т.е. около важни нива или свръх нива спрямо индикатори и т.н, нямат супер значителен процент без потвърждение, а ако играеш всичко то си е направо тото! Та и затова ми е чудно колко демо сметки си затрила или реални и какъв процент залагаш от капитала си в риск?
                              То е написано, но трябва да се прочетете. Понеже не ми се чертаят графики и фрактали, дадох описание на хода стъпка по стъпка ( - 0, -1, 0 , +1, 0, +1, +2, +1, +2, +3, +2, +1, +2, +3, +4, +3.) и след това дадох как отигравам всяка стъпка, в т.ч. и корекциите ( -1, +2, +1, -1, +2, +1, -1, +2, +1, -1, -2, +4, +1, +1, -1).

                              Сравнението с тото е неуместно и фактически няма нищо общо. Тотото е сложна игра с 49 числа и огромен брой решения. Форекс, представена по начина, който вече описах няколко пъти, е игра с два изхода. Но черешката на тортата е понятието "ход" на валутната двойка.

                              Вече обясних, че при среднодневен диапазон на движение от 100 - 150 пипса, хода на валутната двойка в този диапазон е около 40000 пипса дневно. Поради това аз играя смело и безогледно и в двете посоки и печеля около 97% от позициите, независимо в коя посока съм ги открил.

                              Вместо да си чешем езиците, просто открий едно демо, открий две срещуположни позиции, сложи им лимит на +20 пипса и ти давам 97% вероятност (стига да не излезе точно в този момент някой ГАП), че и двете ще се затворят и то доста скоро. Разбира се, добре е да ги откриеш по-рано сутринта. Като се закрият, открий нови и т.н. Много е релаксиращо да играеш волатилността.

                              Завардвам курса и отгоре и отдолу. Накъдето да тръгне - аз съм там. Като взема едната позиция, аз пак съм там и го чакам - пак отгоре и отдолу. Представи си че ти си курса - къде ще ми избягаш? Играй нарочно против мен. В канал си с граници (средно дневно) 100 - 120 пипса и трябва да правиш 30 - 50 тика в минута. Всеки тик е минимум 1 пипс. Къде ще ми избягаш? в 97% от случаите си при мен. Но даже и да ми избягаш, ще те чакам - ден, два, седмица - и пак си при мен.

                              Вземи си лист хартия и си го разчертай. Това означава да "вземаш" от форекс, а не да му "даваш" Но както и да е, новите неща изискват време за да бъдат разбрани, а след това и осъзнати.
                              Last edited by jenyna; 13.10.2014, 15:31.
                              Не загребвай мед от празна делва!

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от FxProST Разгледай мнение
                                Аха, трябвало да имаме и опитен трейдър-приятел...

                                И да се молим да има ден в познаването
                                Виж не искам да водим спорове които не са градивни, но
                                погледни баровете на дневна графика, ако разделим бара на 3 основни елемента долна опашка, горна опашка и тяло, неможе да отречеш че в 70% от случаите тялото е двойно по-голямо от опашките, това означава, че когато едно тяло стане достатъчно голямо, това е предпоставка с голяма вероятност да чертаем тяло, а не опашка. От тук може да се направи прогноза с доста голяма вероятност къде ще завърши деня

                                Коментар

                                Working...
                                X