IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Познавате ли хора които се спечелили от форекс ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
    И още следващият пост си противоречиш
    Не си противореча, защото второто беше нещо като пародия. Но истината е, че всеки говори за някакъв тренд, а никой не може да даде ясно определение за тренд, с което всички да се съгласят. Всички предполагат, че то се подразбира, поради което даже не са опитвали да си изяснят какво точно е тренд. И при положение, че никой не знае какво е тренд, всеки развива теории колко велик познавач е на тренда. А истината е, че т.н. тредн можеш да го познаеш само постфактум, т.е. след като вече се вижда на графиката. Да правиш прогноза за бъдещ курс, възоснова на миналото е неоснователно и хората са го нарекли Lag фактор.
    Не загребвай мед от празна делва!

    Коментар


    • Първоначално изпратено от ravnovеsie Разгледай мнение
      Тази тема продължава да е една от най-абсурдните.
      Един женскиник продължава да убеждава други хора как печели от форекс при положение че в действителност губи. А другите хора продължават да я убеждават че губи, което всъщност и тя самата знае отлично
      По абсурдно е друго - с такова облъчване се ловят риби
      Едно е сигурно - брокера ВИНАГИ печели. Понякога не изпълнява поръчките (вероятно си има причина ) в точното време и т.н.
      Резултата в случай, че играеш по-дълго или по-интензивно (както се рекламира) е нулиране на сметката.
      Откъде знам ли - от личен опит ....
      За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

      Коментар


      • Първоначално изпратено от jenyna Разгледай мнение
        Тотално и фундаментално грешиш, както може да се очаква - в допускането, че може да си "сигурен в тренда",
        Трендът е празна, куха, продупчена делва, в която няма и никога не може да има мед.
        И още следващият пост си противоречиш
        Първоначално изпратено от jenyna Разгледай мнение
        Всеки ден има два абсолютно сигурни тренда - един по-голям и един по-малък. Единия нагоре, другия надолу.
        Аз чужди прогнози не чета и не знам дали се сбъдват или не. Разчитам на своите си прогнози. Иначе приемам забележката за думата "тренд" и я заменям с думата "прогноза"
        Поста ми е свързан с нещо съвсем друго.
        Често се случва прогнозата на даден трейдър в средносрочен или дългосрочен план да се изпълни, като преди това е отнесла стопа му. Например си си харесал дадена акция поради някаква си фундаментална причина. Наблюдавал си я доста време и сега решаваш да влезеш с например три пъти стойността на акаунта си. Точно в този момент акцията поради причини, които е нямало как да предвидиш (например голям акционер има финансови проблеми и решава да продава) акцията прави една 30% корекция и съответно ти занулява акаунта. веднага след зануляването акцията въстановява загубите и реализира например още 100% отгоре.
        На практика се получава това че разликата между едно ошестворяване на акунта и едно зануляване е само една 30%-на корекция в неподходящият момент.
        Ако пък не ползваш маржин за да се защитиш от подобни корекции и в крайна сметка прогнозата ти се изпълни ще удвоиш акаунта си обаче пък ще изпуснеш онези още 4 пъти стойността на акаунта или ще вземеш само 20% от потенциалната печалба.
        Та метода, който се надявах да обсъдя с някой си мисля че защитава точчно от такива случаи от кофти стечения на обстоятелствата като едновременно запазва потенциала на по-високата печалба.
        Още по конкретно. Срок за изпълнение на прогнозата : примерно две години.
        Съответно за тези две години ще открия около 350 сделки ( през ден )
        Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от ravnovеsie Разгледай мнение
          Тази тема продължава да е една от най-абсурдните.
          Един женскиник продължава да убеждава други хора как печели от форекс при положение че в действителност губи. А другите хора продължават да я убеждават че губи, което всъщност и тя самата знае отлично
          като цяло е абсурдна щото много малко хора са спечелили, но аз съм с 20% за тази година около 50 сделки са , което елиминира възможността за късмет освен това къси дълги са приблизително равни т.е. изключвам и възможността да съм хванал тренд

          Коментар


          • Тази тема продължава да е една от най-абсурдните.
            Един женскиник продължава да убеждава други хора как печели от форекс при положение че в действителност губи. А другите хора продължават да я убеждават че губи, което всъщност и тя самата знае отлично

            Коментар


            • Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
              Грешиш в убедеността си за тренда, той е само вероятен и в идеята, че 70-75 % от сделките ще са печеливши при наличие на тренд, т.е. ако имаш действително 100 дневен тренд той най-вероятно няма да е равномерно разпределен, а продукт на най-волатилните 5-10 дни, другите вероятно са с нулев принос за тренда.
              Всеки ден има два абсолютно сигурни тренда - един по-голям и един по-малък. Единия нагоре, другия надолу. Горният е съставен от сумата на всички покачвания за деня (естествено, те не са последователни, а с прекъсвания), а долният - от сумата на всички спадове за деня (също с прекъсвания). А освен това, те са и в определен диапазон, ограничен от минимума и максимума за деня. И тук ще дойде голямата изненада - като направим съответните сумирания за деня, ще се окаже, че излизаме много и много извън диапазона за деня. В този храст има заек Да видим кой ще го извади.
              Не загребвай мед от празна делва!

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
                Въпрос към хората с математическо мислене:
                Разделям една графика с ясно изразен тренд на достатъчно на брой отсеци. Стигнал съм до следния извод:
                Ако предположим, че сме сигурни в даден тренд и откриваме произволен брой позиции ПО ТРЕНДА, то около 70-75% от тези сделки ще са печеливши.
                С прости думи да приемем че сме сигурни в тренда на фундаментална основа .
                При примерен спред от 2 пипса и дневна волатилност 100 пипса, откривам 100 произволни сделки с таргет и стоп 50 пипса./ примерно всеки ден в един и същи час за 100 дни/
                70 печеливши сделки по 50 = 3500 пипса.
                30 губещи сделки по 50 = - 1500 пипса
                100 спреда по 2 пипса = - 200 пипса
                Обща печалба 1800 пипса.
                Греша ли някъде?
                Тотално и фундаментално грешиш, както може да се очаква - в допускането, че може да си "сигурен в тренда", при положение, че даже не си в състояние ясно и неоспоримо да дадеш определение, с което всички да се съгласят, какво е това тренд?


                1. Какво точно означава "тренд"?

                1 пипс в една посока, 100 пипса, 1000...? На кой тайм фрейм? За какъв период от време 1 час, 1 ден, 1 седмица или както е по определение на Доу - краткосрочен 6 - 9 месеца, средносрочен - 1-3 години, дългосрочен - повече от 3 години?

                2. Какво означава да сме "сигурни" в един тренд?
                Хвърляме ези-тура? Молим известна порочица да ни каже? Правим анализ на пазара, който никога не се сбъдва? Следим и анализираме около 10000 новини ... И накрая, за капак на "прогнозата" ...
                Да допуснем, че сме "сигурни" на 75% и в този момент някой от маркет мейкърите прави манипулация на пазара (през лятото глобих 5 - 6 от тях с по 300 млн долара за манипулации на пазара).

                В пустинята на такива неща им викат миражи - слънчасали и прежаднели трейдъри виждат вода (тренд), пък той все им се изплъзва. Казано е, "Не загребвай мед от празна делва." Трендът е празна, куха, продупчена делва, в която няма и никога не може да има мед.
                Last edited by jenyna; 09.11.2014, 22:21.
                Не загребвай мед от празна делва!

                Коментар


                • Първоначално изпратено от jenyna Разгледай мнение
                  Посока не ми трябва. Някакъв кирлив тренд от 150 пипса изобщо не ме интересува. Предпочитам да хвана 150 тренда от по 10 пипса. Да се чудиш къде е тренда на форекс, е адски тъпо. Това, на което викаш "тренд" няма общо с понятието "тренд". Важно е да има волатилност.
                  Явно тук няма говорим за теорията на дау или фракталите и трендове, ок. Дай ще ти го кажа на твой ти език - щом волатилността е срещу теб влизаш в онези 7%, които са ти критични(меко казано)

                  Загубих интерес след като разбрах какво правиш - ако ще играя самоубийствени неща с почти 100%-ва вероятност за успех ще се допитвам до теб. Със същата система можеш да играеш от конни надбягания до абсолютно всякакви що годе ликвидни хазартни дейности с голямо стандартно отклонение. Успех с начинанията ти - дано да имаш богат спонсор!
                  Мнението не е препоръка за ПП на ЦК!

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от needtoknowmore Разгледай мнение
                    Как се справя сега системата с усилената волатилност на пазарите от Октомври на сам - защото ако не си била 100% права в посоката, ще ти е много интересно ....
                    Посока не ми трябва. Някакъв кирлив тренд от 150 пипса изобщо не ме интересува. Предпочитам да хвана 150 тренда от по 10 пипса. Да се чудиш къде е тренда на форекс, е адски тъпо. Това, на което викаш "тренд" няма общо с понятието "тренд". Важно е да има волатилност.
                    Не загребвай мед от празна делва!

                    Коментар


                    • Чакай седмици на ред говорим за Мартингрйл стил удвояване, сега не било така ...сега било на частичен или според зависи - чудесно пак нулево постоянство. А и къде е частният ти мартингейл в кофти серията ти защото всичко там беше 0,1 - обясни какво е частичен и според теб кога го играеш или не.

                      Това, че има рейдинж от 150 пипса, си е точно толкова пипса потенциала - това, че мултиплицираш в n пъти на брой сделки не променя нищо.

                      Как му викаш ММ на това всеки 10 пипса срещу теб да контриш и то не по една позиция?

                      Да влизаш в имагинерен рейндж в две посоки и да вземеш на една 10-20 а на другата да не затваряш със стоп, но като мине срещу теб 10 пипса да контираш като замаена и да закриееш трицифрена загуба мултиплицирана по n пъти и да мислиш, че е добър ММ?!??! Така да е .... аматьорите мислят само така, но както и да е.

                      Радвай се на тези си 93%, останалите 7% ти граничат с фалит.

                      Ей така за спорта след като цената мръдне с 10 пипса срещу теб по колко поръчки отваряш средно?

                      Принципен вариант, който говориш да не затваряш на стопове е усреднителният подход но с малка база и на точни нива да се влиза и то не като невидял - с цел или дълбока корекция и включване към тренд или контриране на дъно/връх - този начин е възможен, но рисковете пак са на лице и наистина ММ е важен за балансиране но пак трябва да имаш определена загуба, която да поемеш - дори и ти както не поставяш стопове, имаш десетократни средни загуби към печалби .....

                      Ако можеш си изчистиш и Мартингйел и ММ и не скачаш като замаена в контра след като имаш вече тренд може в Long term-a да си на +0.

                      Как се справя сега системата с усилената волатилност на пазарите от Октомври на сам - защото ако не си била 100% права в посоката, ще ти е много интересно ....
                      Last edited by needtoknowmore; 09.11.2014, 12:20.
                      Мнението не е препоръка за ПП на ЦК!

                      Коментар


                      • Хайде, сега малко да те пооткрехна, за понятията диапазон и ход.

                        Диапазон казахме, че е дневния минимум - максимум. Казахме, че е 70-80 --- 160-220 пипса дневно, според статистиката за последните 10 години, с малки изключения.

                        Ход е потиковото движение на курса за деня. Казахме вече че той възлиза на около 40000 - 50000 пипса дневно.

                        Защо казвам, че правя каквото си искам (каквото ми хрумне), а вероятността да се случи е 93%??

                        Ето каква е математиката: деля хода на диапазона (Ход : Диапазон) и какво получавам? ХАРМОНИКА. т.е. за да се събере 50000 пипса ход в рамките на 150 пипса диапазон - това какво означава? 50000 : 150 = 330. Какво е 330? 330 пъти се повтаря всяка котировка в рамките на дневния диапазон. Малко повече в средата на диапазона и малко по-малко пъти към двата края на диапазона. т.е. курса ходи нагрое - надолу 330 пъти през деня! В рамките на дневния канал 150 пипса.

                        Е, когато разбереш правилно тази математика, става просто - откриваш някаква произволна позиция в средата на диапазона, даваш й таргет 10 - 20 пипса и в рамките на деня вероятността тя да се закрие е 93%. Каква позиция откриваш, къса или дълга, няма никакво значение. Но има едно фатално условие - трябва завинаги да забравиш понятието "стоп". Единствения ти стоп е правилно изграден ММ.

                        Сега, за да удвоя ефективността на тази система, аз откриват едновременно две позиции - къса и дълга. До края на деня и двете се закриват. Силно се надявам това вече да го разбираш.

                        Горната математика има продължение, което прави нещата още по-сладки, но засега толкова. Явно трябва да я караме на час по лъжичка.
                        Last edited by jenyna; 08.11.2014, 21:46.
                        Не загребвай мед от празна делва!

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от needtoknowmore Разгледай мнение
                          Викаш схващал съм то не е трудно да схванеш, че като влезеш в тренд се осира това, което прокламираш!

                          Къде виждаш постоянство тук - да можеш да отваряш като замаена позиции
                          Това е седмичен стейтмънт - така ли нямаше поне един тренд да ме затрие? А има и други седмици.
                          Аз не търся постоянство, а обратното - волатилност, непостоянство.

                          Какъвто и тренд да има, той е изцяло волатилен. Пък и какво е тренд? Никой не може да го обясни ясно. На форекс може да се търгува само волатилност. Тренда е за фондовия пазар.

                          150 пипса е в рамките на обичайния дневен диапазон на кабела, малко в горния край на диапазона - минимум за деня 70-80 пипса, максимум 160-220 пипса. Така ДИАПАЗОНА ми определя един вид КАНАЛ. ММ се прави в рамките на дневния канал (диапазон). Обикновено гледам да приключа за деня, за да избегна суап. Но понякога се налага да поостана още ден - два - най-много седмица, неповече и закривам всичко. И после отначало.

                          Първоначално изпратено от needtoknowmore Разгледай мнение
                          но другите 10% + Мартингейл
                          Под Мартингейл ти разбираш абсолютен Мартингейл. А аз използвам непълен Мартингейл, само в някои случаи и то когато се налага. Тези моменти ясно се виждат в стейтмънта, но ти не ги виждаш. Вгледай се по-внимателно в размера на позициите. Какво значи непълен Мартингейл? Преди всичко, на мен не ми е нужен в началото никакъв Мартингейл, при положение, че имам система с 93% вероятност. Но в останалите 3%, когато се случи така, че съм открил позиция в долната част на диапазона, а курса вече се е придвижил към горната част на диапазона, а позицията още не е закрита, какво мога да направя? Ето, сега прилагам частичен Мартингейл. Какво значи това? Открил съм дълга позиция в долната част на диапазона, например на ниво 2. А курса вече е избягал вече на ниво 15 (както казваш ти - 150 пипса при кабела).. Е, курса вече е направил 13 стъпки в едната посока - не е ли време да предположа, че той вече му е крайно време да се върне с 2-3 стъпки? Логично е. Затова започвам да откривам къси позиции но вече с удвоен, утроен и очетворен лот. След малко курса прави дългоочаквания откат и аз си възстановявам минусите при доста ниско ниво на риск (с около 90% по-малко рикс, отколкото ако съм играл твърд Мартингейл). Схвана ли? А, дано.
                          Last edited by jenyna; 08.11.2014, 21:59.
                          Не загребвай мед от празна делва!

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от jenyna Разгледай мнение
                            Още малко напрежение и може да започнеш да схващаш. Фиксираната (взета, реализирана, сигурна) печалба е 7000. Висящата (нефиксирана, текуща, временна) загуба е 4000. Какво ми пречи да ги чакам и тези 4000 да дойдат на моята???? Но даже и сега да ги затворя всичките, баланса пак е 7000 - 4000 = 3000 печалба, за 1 седмица, при основа 10000 (30% за една седмица). Вече за 3-ти път те моля да покажеш твоя стейтмънт или нямаш за показване. Това е реално извлечение, а не бла-бла. Както и да го гледаш и въртиш, само себе си злепоставяш. По-добре виж какви поуки ще извлечеш за себе си, че след 5 - 10 години и ти може да представиш в свободен режим (без заплащане) нещо, което си заслужава да се гледа и изучава.
                            Внимание! Казаното не е нито просто, нито лесно. По-добре не го рискувайте на real.
                            Викаш схващал съм то не е трудно да схванеш, че като влезеш в тренд се осира това, което прокламираш!

                            Това, което виждам е, че нямаш грам парично управление да не говорим за r/r! Два пъти да си в грешка в посока и ще си затриеш сметката .... Прост пример вчера на кабела е можело да объркаш посоката с цел нагоре а кабела се срина със 150 пипса - ако приложим историята ти от кабела щеше имаш 40%+ загуба! Днес решаваш да гониш еврото на-горе и то пак обръща хайде нови 40%! Ако приложим удвояването за което говориш фалита ти е сигурен за 2 дни!

                            Къде виждаш постоянство тук - да можеш да отваряш като замаена позиции(само аматьор може да си мисли че се вадят 10к пипса на ден като отвори стотици позиции на ден) и да мислиш че си про с над 90%(щото целта ти е 10 пипса а стопа ХХХ - в голям процент от случаите ще дотътриш до break even/+ няколко пипса) от случаите, но другите 10% + Мартингейл са ти равни на фалит! Това, което ти казваме от край време, но ти мислиш че не може - е сама със стейтмнъта се обори!

                            Май нещо си се объркала със стейтмънта за 1-ви път ме питаш.Когато тръгна да защитавам някаква система, то тогава ще видиш!
                            Last edited by needtoknowmore; 07.11.2014, 13:13.
                            Мнението не е препоръка за ПП на ЦК!

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от needtoknowmore Разгледай мнение
                              А защо не виждам прословутият Мартингейл на кофти серията от 2011.03.18 - както и в същият този ден или не си слушала добрият си приятел или нещо те е подвел ....
                              Още малко напрежение и може да започнеш да схващаш. Фиксираната (взета, реализирана, сигурна) печалба е 7000. Висящата (нефиксирана, текуща, временна) загуба е 4000. Какво ми пречи да ги чакам и тези 4000 да дойдат на моята???? Но даже и сега да ги затворя всичките, баланса пак е 7000 - 4000 = 3000 печалба, за 1 седмица, при основа 10000 (30% за една седмица). Вече за 3-ти път те моля да покажеш твоя стейтмънт или нямаш за показване. Това е реално извлечение, а не бла-бла. Както и да го гледаш и въртиш, само себе си злепоставяш. По-добре виж какви поуки ще извлечеш за себе си, че след 5 - 10 години и ти може да представиш в свободен режим (без заплащане) нещо, което си заслужава да се гледа и изучава.
                              Внимание! Казаното не е нито просто, нито лесно. По-добре не го рискувайте на real.
                              Не загребвай мед от празна делва!

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от katilarium Разгледай мнение
                                А,остави се,то само той да беше ..... зеленчук до зеленчук
                                Тоз поне опитва нещо ... и се поти .... а другите само сеирджии

                                "У нас" мноу траурно ... пък и датата ми навява черни спомени,та не искам да пиша там тия дни
                                Има стари трейдъри има и смели трейдъри, но старите и смели трейдъри са само няколко

                                Коментар

                                Working...
                                X